forum.gif
Krāsu temperatūras
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Krāsu temperatūras
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.03.08 15:30
 citēt
Kāds izmanto manuālās krāsu temperatūras vai visi močī AWB režīmā?

Jautājums radās tādā sakarā ka ārzemju netā visi gandrīz iamanto AWB un tad uz šopa labo ja vajag!
Publicēts: 12.03.08 15:41
 citēt
Es izmantoju, bet ne vienmēr! Tāda varinata tur nav. Ja redzu, ka tas bildei palīdz kļūt labākai kāpēc tad ne?
Publicēts: 12.03.08 15:43
 citēt
Ja RAW, tad AWB, ja jpg - tad gan pats!
Publicēts: 12.03.08 16:05
 citēt
gandrīz vienmēr AWB un korekcija RAWā !!!
Publicēts: 12.03.08 16:11
 citēt
Studijā manuāli 5600K, baznīcā RAW, ārā AWB strādā ok.
Publicēts: 12.03.08 16:30
 citēt
Parasti AWB, atbildīgās situacijās RAW, bet citādi NE REKUGULĒJU (sk aptaujas virsraktu)
Publicēts: 12.03.08 16:41
 citēt
Parasti AWB, atbildīgās situacijās RAW, bet citādi NE REKUGULĒJU (sk aptaujas virsraktu)

Tur neko vairs nevar labot :)
Publicēts: 12.03.08 17:49
 citēt

Tur neko vairs nevar labot :)

Nu ko- tātad jāmaina fotoābeces pamati...:)))
Publicēts: 12.03.08 18:48
 citēt

Gluži tāpat!
Publicēts: 12.03.08 19:45
 citēt
4. variants: regulēju, bet dažreiz izmantoju AWB
Publicēts: 13.03.08 08:47
 citēt
Praktiski vienmer laizju RAW+JPG bet ir vietas kur medzu nobalanset uz Manualo lai JPG sanak +/- jau sakumaa.
Publicēts: 13.03.08 09:49
 citēt
rekugulēju gan.
Publicēts: 13.03.08 10:15
 citēt

Taapat daru es!

+ es, tas darbojas
Publicēts: 13.03.08 13:20
 citēt
es varu pie saulītes vai mākoņa vēl +/- 1-3 korekciju, ko izmantoju.
Publicēts: 13.03.08 14:02
 citēt
AWB lietoju tikai dabā, visā citā laikā regulēju pats, īpaši jau izmantojot filtrus uz zibspuldzēm (off-camera).
Publicēts: 13.03.08 15:05
 citēt
Es fočēju RAWā, pēc tam Lightroomā piekoriģēju un exportēju uz .jpg ... nikonistiem ieteiktu tā darīt, var ne tikai WB pieregulēt, bet arī kvalitāte būs labāka...
Publicēts: 13.03.08 15:42
 citēt
Ja īsi atbildētu - jā, vienmēr regulēju. Pasūtījuma darbiem jo īpaši. Saslēdzu gaismas, nolieku kautkur kadrā Kodak kartiņu un nobildēju (bildēju tikai RAW). Ja tiek mainītas gaismas (filtri vai citas krāsu temp spuldzes), tad atkal bildēju kartiņu. Tad vēlāk vai nu photoshopā vai lightroom pēc tās piedzenu WB. WB iestādīšana aparātā, ja bildē uz RAW, pilnīgi neko nemaina.
Interesanti būtu uzzināt kā citi izdara WB korekcijas pēcapstrādē - uz aci vai tomēr izmanto kautkādu "reference point"?
Publicēts: 13.03.08 15:50
 citēt
uz aci vai tomēr izmanto kautkādu "reference point"?

Vai uz aci vai izmatoju kādu baltu vietu kadrā...
Publicēts: 13.03.08 16:10
 citēt
Ja tiek mainītas gaismas
protams, ka tā jādara. bet iesim vēl tālāk - gaismas mainās, tikko kaimiņš ierubī ledusskapi, jo nokrītas špannungs līnijā. ja vien lampām nav stabilizēts špannungs vai strāva /un nav/.
Publicēts: 13.03.08 16:48
 citēt
Ja tiek mainītas gaismas
protams, ka tā jādara. bet iesim vēl tālāk - gaismas mainās, tikko kaimiņš ierubī ledusskapi, jo nokrītas špannungs līnijā. ja vien lampām nav stabilizēts špannungs vai strāva /un nav/.

Taisnība ir :) Španungs ir stabilizēts. Ja ejam vēl tālāk, tad gan pastāvīgai gaismai, gan blicēm mainās krāsu temperatūra laika gaitā ;) Viss jau atkarīgs ir cik paranoisks cilvēks vai cik piekasīgs pasūtītājs.
Publicēts: 13.03.08 16:54
 citēt
Španungs ir stabilizēts.
točna?, lai nu kopējot krāsu bildes. nu ja, a blices I jau pārtrūkst, kad uz C vēl mazliet U un tas U pamainās, tāpt kā tas U, līdz kuram blice uzlādējas, tā, ka lēkā jau arī E, bet nu tas tā 1/2-līdz laikam pieļaujamās robešās.
blicēm mainās krāsu temperatūra laika gaitā ;)
bet tak ne tik ļoti, lai izstādes atklāšanas beigu bildes būtu sarkanākas, kā izstādes atklāšanas sākuma bildes - ja tā ir, refleksi no deguniem pie vainas.
Publicēts: 15.03.08 14:01
 citēt
neko nereguleju :)
Publicēts: 15.03.08 14:19
 citēt
RAWā, tad pielaboju ar Nikon Capture NX, saglabājot NEF un JPG.
Publicēts: 15.03.08 18:16
 citēt
Par ko te vispaar diskusija?? Tas ir taapat kaa diskuteet kaadaa veidaa kurpju shnjores shnoreet! :arrow:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):