forum.gif
Par (video) reportāžu un montāžu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par (video) reportāžu un montāžu.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.03.08 15:56
 citēt
Vēl joprojām nav īsti skaidrs, kā uztaisīt reportāžu, mainot plānus, ja ir tikai viena kamera un viens operators...

Alkstu kritikas.

Samontēju, protams, uz fiksu roku, bet uz to arī gribu iziet, ka filmēju uzreiz lietojamu, nevis montēju ilgi...

www.youtube.com...

Rodas priekšstats par to brīdi B-ciemā?
Kaut kas garlaiko? (Ir par garu fragmenti, moš?)
Publicēts: 12.03.08 16:34
 citēt
Vēl joprojām nav īsti skaidrs, kā uztaisīt reportāžu, mainot plānus, ja ir tikai viena kamera un viens operators...

?)

Apmēram tāpat, kā vienlaicīgi fotostudijā un tās pagalmā - nu nekādi ... :lol:
Laikam tāpat, kā ar fixu , ja nav zūma- aši tipināt kājiņām.
Nu un "filmēt scenāriski"- visu laiku ar domu, kā tas izskatīsies gala variantā.
Publicēts: 12.03.08 17:04
 citēt

Alkstu kritikas.

Samontēju, protams, uz fiksu roku, bet uz to arī gribu iziet, ka filmēju uzreiz lietojamu, nevis montēju ilgi...

www.youtube.com...

Vieglākais variants safilmēt lieliem plāniem visādus sīkumus kas atiecas uz konkrēto reportāžu (sejas , pudeles, etiķetes un bla bla bla bla bla bla bla .... ) / Tālāk atiecīgās vietās kur maini plānus iemet tad atiecīgi vietai kur tas atrodas tās lietas. Tālāk filmē panorāmas tās ar var ielikt parādot kas kur notiek. Parādi kautkādu darbību lielā plānā. Bet šis lietas darot galvenais nesajauc neko :) . Lai nav tā ka fonā iet skanja kur kāds čalis kautko klaigā a tu parādi vinju lielā plānā tikai smaidot. :D . Karoč jāseko līdz gan bildei gan skaņai. Un kopumā jābūt tā lai atiecas uz konkrēto darbību tēmu viss.
Publicēts: 12.03.08 21:42
 citēt

Alkstu kritikas.

www.youtube.com...

Vieglākais variants safilmēt lieliem plāniem visādus sīkumus kas atiecas uz konkrēto reportāžu (sejas , pudeles, etiķetes un bla bla bla bla bla bla bla .... ) / Tālāk atiecīgās vietās kur maini plānus iemet tad atiecīgi vietai kur tas atrodas tās lietas. Tālāk filmē panorāmas tās ar var ielikt parādot kas kur notiek. Parādi kautkādu darbību lielā plānā. Bet šis lietas darot galvenais nesajauc neko :) . Lai nav tā ka fonā iet skanja kur kāds čalis kautko klaigā a tu parādi vinju lielā plānā tikai smaidot. :D . Karoč jāseko līdz gan bildei gan skaņai. Un kopumā jābūt tā lai atiecas uz konkrēto darbību tēmu viss.

Skaic, paldies!
Publicēts: 12.03.08 22:27
 citēt
... man ir domāt, ka - montē un ņemies kā gribi, bet ja ar vieglajām kamērām un bez statīva - tik un tā būs pilnīgs sviestc (home video) !
... es gadu tā skaidrīju un tad sapratu - tas ir galīgs kukū ! (ja pa nopietnam )
Publicēts: 12.03.08 23:07
 citēt
un lai arī tā ir reportāža tik pat labi var paprasīt lai to kuru filmē kautkādu darbību atkārto un nofilmēt to citādāk.

www.varizoom.com...
šeit interesantas lietas var apskatīt.

pats es šito lietoju.
www.varizoom.com...
Publicēts: 12.03.08 23:13
 citēt
... JRJ ! Tu jau sevi sen esi nodevis nēsājoties ar tām labajām kamerām ! :))) Tavi padomi ir ļoti labi !:)))
...bet .. tie jau ir fotogrāfi ! :))))
Publicēts: 12.03.08 23:32
 citēt
... JRJ ! Tu jau sevi sen esi nodevis nēsājoties ar tām labajām kamerām ! :))) Tavi padomi ir ļoti labi !:)))
...bet .. tie jau ir fotogrāfi ! :))))

Es jau tik mācos visu :) bet kāpēc gan nepadalīties ar to ko jau zini .
Publicēts: 12.03.08 23:36
 citēt
un lai arī tā ir reportāža tik pat labi var paprasīt lai to kuru filmē kautkādu darbību atkārto un nofilmēt to citādāk.

www.varizoom.com...
šeit interesantas lietas var apskatīt.

pats es šito lietoju.
http://www.varizoom.com/products/supports/vz1shooter.html

A tev eerti ar vinu darboties? nu tjipa kontroleet kameru, ieslegt izsleegt, zuumot utt?

Zoom, fokus es lietoju uz objektīva (krietni ērtāk nekā pogas spaidīt un pierasts no foto) bet ieslēgt un izvēlēties režīmus man tāds shuttle riņķis uz kameras. Pietam vairumā tikai M režīmā filmēju. A kamerai galvenais lai balsts uz pleca būtu un tad diezgan stabili var arī piezūmojot turēt bildi.

Piemirsu pateikt ka es vēl uzliku tur manfrotto quick release lai kameru fiksi nonemt un uzlikt
Publicēts: 13.03.08 08:44
 citēt
(home video) !

A man neko vairāk i nevajag.
Pagaidām...
Publicēts: 13.03.08 09:46
 citēt
nu, nav aizliegts ne pārvietoties, ne mainīt stiklus / zūmēt. pēc fonogrammas sinhroni montēt gan nevarēs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):