Sākumā palielinu DD caur shadow/highlight, tad caur channel mixer vai hue/saturation (pēdējā laikā, foršāk sanāk, nav tik plastmasīgi, kā channel mixer, nez kapēc...(?)) noņemu saturāciju, tad atkal shadow/highlight un kontrastu, tad uzlieku fill with overlay-neutral color (50% gray) slāni un piezīmēju papildus ēnas un padziļinu esošās, ja nepieciešams.
zo, a tu vari siikaak pastaastiit par to kalkulaaciju? briedi, a kaa tas notiek ar channel mixer?
Es pati liidz shim dariiju taa. 2 jauni slaanji hue/saturation. vienaa nonjem saturation, otrajam blending mode uzliek uz color un tatad biida hue un saturation liidz veelamajam rezultaatam. Beigaas, ja gribaas veel curves pagroza.
dansig - tu jau ļoti kruti strādā, ļoti smalkā tehnikā (ja vien nepiemirsti koriģējošjam slānim kurā ar HUE braukā par apmēram 30% piesātinājumu palielināt. ) Pašam pēdējā laikā patīk Lightrūmā šo opciju izmantot ( iespēja ar atsevišķu krāsu piesātinājumu, toni un gaišumu spēlēties. ) tālāk atkarībā no situācijas. Vispār laba tēma - visi ātri iesviež savas tehnikas, var atcerēties dažas aizmirstas lietas un uzķert kādu jaunumu.
smalks darbs un katrai bildei prsa ko citu. Pirmkārt jāzin kaut nedaudz, ko gribi redzēt galā, un tad jāpiedzen paņēmieni. Visriskantākā ir ada (sejas), kurai ir daudz sarkanīgu un dzeltenīgu laukumu, kuri krāsainajā saplūst, bet m/b ir pleķi...tad tikai no zaļā kanāla mēģinu ... Pikaso to dara ideāli!!!
imbacile, paldies par ruupeem! es sho sen esmu lasiijusi! Un es nejautaaju, lai saaktu knibinaaties un meegjinaat konverteet. Jautaaju ar domu, ka variantu ir bezjeegaa un ka tauta padaliisies ar savu tehniku ;-pppp Un re - dazhi arii netur sveci zem puura;-)
Konvertēju tādējādi, ka ielieku fotoaparātā m/b filmiņu.
absolūti atbalstu, ja grauds no svara un ja jūzē trad. b&w filmu, ne monochromatisko C-41 procesā tīstamo. bet visādi citādi - m/b bildei ļoti noderīgi kādus krāsu filtrus pajūzēt, bet ja izejmateriāls krāsains, to pašu efektu var "post factum" un ar uzprovi.