forum.gif
Kā salikt vienu bildi uz otras? (Video pamācība- latv.val)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā salikt vienu bildi uz otras? (Video pamācība- latv.val)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.03.08 18:59
 citēt
Pēc diskusijas (kaut kur tepat) sapratu, ka linku došana uz importa valodās runājošiem youtubes klipiņiem fotobloga pasažieriem nav uztverama, nolēmu nofilmēt piemēriņu dzimtajā valodā par to, kas ir LAYERS un MASK, kam un kā tos lieto.

Tā kā manā kompī ir tikai Photoshop Elements 6 par 72 Ls, kurš nesatur parastos layers, tikai adjustments, tad video ir nofilmēts, balstoties uz open source bezmaksas programmu gimp.

www.gimp.org

Fotošopā jāveic tās pašas darbības, pat vienkāršāk- slāņi nav jāenkuro, pietiek ar copy- paste.

Klips sanāca tik garš tapēc, ka nebiju gatavojies, paķēru kameru, nofilmēju un nošārēju uz ātru roku.

www.youtube.com...
Publicēts: 18.03.08 19:26
 citēt
ir tāda programmiņa SnagIt ar kuru var ierakstīt video failā visu notiekošo uz ekrāna.
Tas tā informācijai :)
Publicēts: 18.03.08 19:34
 citēt
ir tāda programmiņa SnagIt ar kuru var ierakstīt video failā visu notiekošo uz ekrāna.
Tas tā informācijai :)

Ai, pēc tam jākropē, japalielina utt...šitā bij ātrāk! :)
Publicēts: 18.03.08 20:33
 citēt
nu vajadzēja, vajadzēja ar kādu progu filmēt. Bet laikam tu esi viens no tiem retajiem, kurš visu pērk. ;]]

Lai nu kā arī nebūtu - paldies. Gan noderēs.
Publicēts: 18.03.08 20:43
 citēt
nu vajadzēja, vajadzēja ar kādu progu filmēt. Bet laikam tu esi viens no tiem retajiem, kurš visu pērk. ;]]

Lai nu kā arī nebūtu - paldies. Gan noderēs.

Firmas kompī nebūtu prāta darbs instalēt zagtas programmas. Pat vairāk- man tajā nav pat mūzikas failu un citu autortiesību subjektu.
Publicēts: 18.03.08 22:51
 citēt
Saprotama lieta.
Šādas lietas varētu tā biežāk likt - domāju video + mic. Varbūt ne tik elementāras, bet nu vienalga. Gan saprast vieglāk, gan jautrāk paliek. :)
Publicēts: 19.03.08 09:36
 citēt
to visu var izdarit gimpaa 2 x vienkarshaak :D
Publicēts: 19.03.08 09:42
 citēt
to visu var izdarit gimpaa 2 x vienkarshaak :D

4 x...nē, pat 8 x!!!!
Publicēts: 19.03.08 09:42
 citēt
un vispar neiesaku lietot gimpu prieksh tadam manipulaacijaam.....augstaakais ko tur var darit pamatkorekcijas, viss parejais notiks leeni un neeerti....
Publicēts: 19.03.08 09:44
 citēt
Ir cilveeki kuriem patiik sarezjgjiit vienkaarshas lietas.. 8)
Publicēts: 19.03.08 09:46
 citēt
ir cilveki kuri lieto adobe elements ...
Publicēts: 19.03.08 09:50
 citēt
un vispar neiesaku lietot gimpu prieksh tadam manipulaacijaam.....augstaakais ko tur var darit pamatkorekcijas, viss parejais notiks leeni un neeerti....

Protams, ka gimps ir lēns un nav tik ērts. Tomēr tas ir bezmaksas. Adobe Photoshop savukārt maksā 650 Ls, ko vairums šejieniešu nevar un negrib atļauties.

Photoshop Elements maksā 70 Ls, ar to var veikt vairumu operāciju, tomēr emulēt parastās maskas elementos caur adjustments mask ir diezgan sarežģīti, līdz ar to tas nav piemērots fotomontāžai, jo ir vēl neērtāks par gimpu šajā kontekstā.

Ko tad tu iesaki? Zagt?

Ogrē zagtas programmas, protams, ir standarts, bet vai to vajadzētu ieteikt arī darīt citiem...(???)
Publicēts: 19.03.08 09:51
 citēt
Ogrē zagtas programmas, protams, ir standarts, bet vai to vajadzētu ieteikt arī darīt citiem...(???)

Klausies tu kadreiz savus tendenciozos tekstus par Ogri pafiltree.....
Publicēts: 19.03.08 09:51
 citēt
ir cilveki kuri lieto adobe elements ...

Es lietoju elements. Atšķirība no "pieaugušā" fotošopa ir tāda, ka elementos nav masku to klasiskajā izpratnē.
Publicēts: 19.03.08 09:52
 citēt

Klausies tu kadreiz savus tendenciozos tekstus par Ogri pafiltree.....

Kas tur ko filtrēt?
Gribi teikt, ka tur kāds lieto legālu fotošopu? :D:D:D

KURŠ????
Publicēts: 19.03.08 09:53
 citēt
Kaada tev vispar dalja?
Publicēts: 19.03.08 09:57
 citēt
Kaada tev vispar dalja?

Protams, ka ja kāds zog kaimiņa mašīnu zem logiem, tad dabiskā attieksme no zagļa puses ir pakratīt dūri un teikt :"Kāda tur tev daļa".

Diez vai tu gribētu, lai tā ir tava mašīna, vai ne? :)
Publicēts: 19.03.08 09:59
 citēt
Kaada tev vispar dalja?

Bet, ja nopietni, tad es diezgan cieši sadarbojos ar BSA. Tāda arī daļa...

w3.bsa.org...
Publicēts: 19.03.08 10:06
 citēt
portreti, tieshaam, padomaa pirms ko saki..
Publicēts: 19.03.08 10:07
 citēt
portreti, tieshaam, padomaa pirms ko saki..

Par ko tieši ir raidījums?

Ak...tu arī no Ogres? :) Lieto legālu programmatūru?
Publicēts: 19.03.08 10:11
 citēt
Visi kas Tev nepatiik tagad skaitiisies no Ogres?
Nee, es no Riigas..
Publicēts: 19.03.08 10:15
 citēt
Nee, es no Riigas..

Ogre man patīk, kur tu ķēri, ka nepatīk!!!???

Palasīju to linku uz viņu augstprātīgajā stilā veidoto mājaslapu, kurā pakārtotā formā tiek nodirsti visi fotogrāfijai veltītie Latvijas portāli, izņemot erfoto, un sāka patikt vēl vairāk.

Vispār patīk augstprātīgi cilvēki, un ja viņi māk lietot burn tūli un faktūriņas, vispār spēks! Es par tādiem fanoju!!!

Tā arī neatbildēji- vai tu lieto legālas datorprogrammas? Nu, vismaz Windows tev ir legāls?
Publicēts: 19.03.08 10:19
 citēt
Nee, es no Riigas..

Palasīju to linku uz viņu augstprātīgajā stilā veidoto mājaslapu, kurā pakārtotā formā tiek nodirsti visi fotogrāfijai veltītie Latvijas portāli, izņemot erfoto, un sāka patikt vēl vairāk.

Vispār patīk augstprātīgi cilvēki, un ja viņi māk lietot burn tūli un faktūriņas, vispār spēks! Es par tādiem fanoju!!!

Tā arī neatbildēji- vai tu lieto legālas datorprogrammas? Nu, vismaz Windows tev ir legāls?

Taa izsakie ka bail paliek! Tai lapaa reaali viss uzrakstiits kaa ir, taa ka nespreegaa.
Nav Tava dalja kaadas datorprogrammas lietoju, bet jaa, legaalas.. :arrow:
Publicēts: 19.03.08 10:26
 citēt

Nav Tava dalja kaadas datorprogrammas lietoju

Ja nevienam nekad nebūs nekāda daļa, tad visu mūžu tā arī klausīsiemies zagtu mūziku un lietosim zagtus fotošopus.

Savukārt, ja kāds pasažieris pārpublicē 600 pikseļu mākslinieciski bezvērtīgu bildi no viena portāla uz otru, tad bļaušana pa visu pagastu, aizvainotās autortiesības utjpr. Materiālās kompensācijas, likumu, tiesas un visa pārējā piesaukšana...

Stilīga tāda dubultā morāle...
Publicēts: 19.03.08 10:27
 citēt
Nee, es no Riigas..

Ogres foto kluba lapu isteniibaa ir veidojis Lunis. Kads tam sakars ar fakturinjam un burniem?

Man tev pilniigi nekas nav jaatbild!
Publicēts: 19.03.08 10:29
 citēt

Man tev pilniigi nekas nav jaatbild!

Ko gan tu citu varētu teikt...? :)
---------

bambucha
Fotografēšanas pieredze: no 3 līdz 5 gadiem
Fotoaparāta modelis: olympus e - 300, Canon 30D

Par sevi: [url=www.sundewart.com

----------

Klau,]www.sundewart.com

----------

Klau,[/url] a tu taču neesi Sundew, tikai par tādu uzdodies šiten? Sundew nav tik...khm...
Publicēts: 19.03.08 10:34
 citēt
Portreti gaaaliigi atpalicis no informaacijas pluusmas..
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):