Pēc diskusijas (kaut kur tepat) sapratu, ka linku došana uz importa valodās runājošiem youtubes klipiņiem fotobloga pasažieriem nav uztverama, nolēmu nofilmēt piemēriņu dzimtajā valodā par to, kas ir LAYERS un MASK, kam un kā tos lieto.
Tā kā manā kompī ir tikai Photoshop Elements 6 par 72 Ls, kurš nesatur parastos layers, tikai adjustments, tad video ir nofilmēts, balstoties uz open source bezmaksas programmu gimp.
Saprotama lieta. Šādas lietas varētu tā biežāk likt - domāju video + mic. Varbūt ne tik elementāras, bet nu vienalga. Gan saprast vieglāk, gan jautrāk paliek.
un vispar neiesaku lietot gimpu prieksh tadam manipulaacijaam.....augstaakais ko tur var darit pamatkorekcijas, viss parejais notiks leeni un neeerti....
un vispar neiesaku lietot gimpu prieksh tadam manipulaacijaam.....augstaakais ko tur var darit pamatkorekcijas, viss parejais notiks leeni un neeerti....
Protams, ka gimps ir lēns un nav tik ērts. Tomēr tas ir bezmaksas. Adobe Photoshop savukārt maksā 650 Ls, ko vairums šejieniešu nevar un negrib atļauties.
Photoshop Elements maksā 70 Ls, ar to var veikt vairumu operāciju, tomēr emulēt parastās maskas elementos caur adjustments mask ir diezgan sarežģīti, līdz ar to tas nav piemērots fotomontāžai, jo ir vēl neērtāks par gimpu šajā kontekstā.
Ko tad tu iesaki? Zagt?
Ogrē zagtas programmas, protams, ir standarts, bet vai to vajadzētu ieteikt arī darīt citiem...(???)
Visi kas Tev nepatiik tagad skaitiisies no Ogres? Nee, es no Riigas..
Ogre man patīk, kur tu ķēri, ka nepatīk!!!???
Palasīju to linku uz viņu augstprātīgajā stilā veidoto mājaslapu, kurā pakārtotā formā tiek nodirsti visi fotogrāfijai veltītie Latvijas portāli, izņemot erfoto, un sāka patikt vēl vairāk.
Vispār patīk augstprātīgi cilvēki, un ja viņi māk lietot burn tūli un faktūriņas, vispār spēks! Es par tādiem fanoju!!!
Tā arī neatbildēji- vai tu lieto legālas datorprogrammas? Nu, vismaz Windows tev ir legāls?
Palasīju to linku uz viņu augstprātīgajā stilā veidoto mājaslapu, kurā pakārtotā formā tiek nodirsti visi fotogrāfijai veltītie Latvijas portāli, izņemot erfoto, un sāka patikt vēl vairāk.
Vispār patīk augstprātīgi cilvēki, un ja viņi māk lietot burn tūli un faktūriņas, vispār spēks! Es par tādiem fanoju!!!
Tā arī neatbildēji- vai tu lieto legālas datorprogrammas? Nu, vismaz Windows tev ir legāls?
Taa izsakie ka bail paliek! Tai lapaa reaali viss uzrakstiits kaa ir, taa ka nespreegaa. Nav Tava dalja kaadas datorprogrammas lietoju, bet jaa, legaalas.. :arrow:
Ja nevienam nekad nebūs nekāda daļa, tad visu mūžu tā arī klausīsiemies zagtu mūziku un lietosim zagtus fotošopus.
Savukārt, ja kāds pasažieris pārpublicē 600 pikseļu mākslinieciski bezvērtīgu bildi no viena portāla uz otru, tad bļaušana pa visu pagastu, aizvainotās autortiesības utjpr. Materiālās kompensācijas, likumu, tiesas un visa pārējā piesaukšana...
Ogres foto kluba lapu isteniibaa ir veidojis Lunis. Kads tam sakars ar fakturinjam un burniem?