ir fotogrāfi-alu mīlētāji kuriem rokas trīc . Bet nopietni tikai no kādiem 300mm un uz agugšu tik redzu jēgu tam stabilizatoram. Visos citos gadījumos ar vai bet labos apstākļos ar ieslēgtu stab zūd izšķirtspēja objektīvam. Es labāk monopodu lietotu. un arī lietoju
ar vai bet labos apstākļos ar ieslēgtu stab zūd izšķirtspēja objektīvam.
Es arī kaut ko tādu esmu novērojis...jocīgi, bet fakts!
Es to pat esmu speciāli testējis uz trim dažādiem 24-105F4L , 17-85 EFs un 75-300IS. Vienmēr bez IS ir lielāka izšķirtspēja bijusi un uz sarežģītas faktūras no stātīva ar pastāvīgu gaismu bez IS RAW fails nedaudz lielāka izmēra sanāk.
Es savu viedokli esmu izteicis. IS noder nekustīgu priekšmetu fočēšanai lielos fokālos attālumos un trīcročiem. Sportā no tā zūd jēga, tāpat objektam ir jāvelk līdzi. Panēšana stabilizē tikai vienu plakni un iztrīcēšanās otrā plaknē paliek vienalga. Un vēl viena lieta- IS taču nav piesaistīts sekojamajam objektam, bet gan fočuka kustībām!!!!
No braucoša auto fočēt citu braucošu auto... uz 1/10 bez stabilizatora nekādīgi nesanāks... :lol:
Es pat nevaru iedomāties kam ir jānotiek lai es provētu fotogrāfēt uz 1/10 tādos apstākļos arī ar stabilizatoru . Ja nu vienīgi tunelī bet tad arī 1/10 būs pa īsu un tādā tumsā arī stabs nelīdzēs .
No braucoša auto fočēt citu braucošu auto... uz 1/10 bez stabilizatora nekādīgi nesanāks... :lol:
Es pat nevaru iedomāties kam ir jānotiek lai es provētu fotogrāfēt uz 1/10 tādos apstākļos arī ar stabilizatoru . Ja nu vienīgi tunelī bet tad arī 1/10 būs pa īsu un tādā tumsā arī stabs nelīdzēs .
Nu esmu no braucoša auto fočējis braucošu (tas gan neatteicas uz autosacīkstēm) ar 1/20 bez stabilizācijas... grūti, pratkiski nereāli, kaut ko jēcīdzīgu var dabūt pie 1/40... bet fons izplūdis nav...
Nju nezinu , isteniba stabilizators mani tracina tapec nelietoju SPORTA NEKAD. Labakie kadri man ar autosportu vispar ir tasiti ar 500mm NE AF stiklu ar pastavigo caumuru F5,6 Autosporta izskirosja nozime ir RAKUSRASM / VIETAI un PAREDZESJANAS SPEJAM tehnikai nav izskirosja nozimes. Protams JO GAISJAKS jo labak BET mierigi var bliez ari ar MF stiklu ja ZIN ko grib ieraudzit konkreta vieta konkreta laika
Nju nezinu , isteniba stabilizators mani tracina tapec nelietoju SPORTA NEKAD. Labakie kadri man ar autosportu vispar ir tasiti ar 500mm NE AF stiklu ar pastavigo caumuru F5,6 Autosporta izskirosja nozime ir RAKUSRASM / VIETAI un PAREDZESJANAS SPEJAM tehnikai nav izskirosja nozimes. Protams JO GAISJAKS jo labak BET mierigi var bliez ari ar MF stiklu ja ZIN ko grib ieraudzit konkreta vieta konkreta laika
Es arī fočēju ar MF, izņēmums kaitbords un continuous drive, kad taisa trikus.
Vai kāds var pateikt cik ļoti nepieciešams un vai vispār nepieciešams objektīvam stabilizātors fotogrāfējot autosportu.
Stabilizātoru ir daudz un dažādi konstruktīvi risināti - pie katra var piešauties, zinot īpašibas un to "uzvedību". Avtosporta bildēšanai varu ieteikt: jā exp. zem 1/500 un gals garāks par 100mm, IS režīmus: "tikai vertikāla stab."=(horizontālo ignorē) vai "momemt stab."=(notur bildi tikai uz ekspozīcijas laiku), izmantot sērijas bildēšanu pa 2-5 kadri. Pareizi lietojot IS kvalitatīvu kadru būs v/m trīs reizes vairāk - tas nenozīmē, kā objektīvu var vicināt uz visām pusēm, ta pāt kā šauša pirms nospiest - jaaiztūr elpa, elkoni atbalstīt, kājās platāk...
ta pāt kā šauša pirms nospiest - jaaiztūr elpa, elkoni atbalstīt, kājās platāk...
Es kad mācījos šaut tad pašā pirmā reizē mazliet aizķēros izraujot pistoli no maksts par ko man tika paziņots ka reālā kaujā es būtu jau bijis beigts , kur nu vēl visu pārskaitīto Tas tā offtop ...
JRJ, oo - shito es ar zinu un esmu dariijusi ... pistoli ta tu izrauj fixi, bet briidii , kad ozshauj tad gan jaaaiztur elpa un jaasastingst .... ja gribi ar vienu hsaavienu traapiit....
JRJ, oo - shito es ar zinu un esmu dariijusi ... pistoli ta tu izrauj fixi, bet briidii , kad ozshauj tad gan jaaaiztur elpa un jaasastingst .... ja gribi ar vienu hsaavienu traapiit....
Precīzi šaut vaig no vienalga kāda stavokļa vienalga kā elpojot, bet tas tā. Labākā stabilizācija ir rokas un tās vaig trenēt. Tas pats variants der kā priekš šaušanas . Mājas apstākļos paņem gludekli (tā manta domāju ir visiem) un iztaisno roku tā itkā tēmē ar gludekli. Centies noturēt cik vien ilgi var. Katru dienu 10 minūtes tāds treniņš un un jautājumi ko var ar stabilizatoru un ko var ar rokām vairs neradīsies .
...un viena acs jāaizver. Pupu mizas,ja tikai runa nav par sporta šaušanu.Nu jau gadus padsmit appakaļ ir nācies būt dresūrā pie Izraēlas specvienībā mācītiem instruktoriem,par elpošanu nav laika pat padomāt! :wink: IS nav ne vainas,īpaši ja neesi nekāds profs,man palīdz.