Pareizi būtu ar kolibratoru teiksim mdfoto.lv... bet var arī ar AdobeGamma , acīm un rokām atkarībā no pielietojuma vajadzības nokalibrēt. Gala rezultāts ir atkarīgs no daudziem faktoriem - cik iesilis monitors , kāda gaisma krīt uz viņu , cik ilgi viņš strādā .....
da neee - es pati it kaa nokalibreeju - bishk jau par veelu (runaa ka jauns monitors jaakalibree min reizi nedeeljaa) .... monitoram jau kads pusgads ...... nokalibreju ar "pantone huey pro"...... gribeejas dzirdeet citu pieredzi....
da neee - es pati it kaa nokalibreeju - bishk jau par veelu (runaa ka jauns monitors jaakalibree min reizi nedeeljaa) .... monitoram jau kads pusgads ...... nokalibreju ar "pantone huey pro"...... gribeejas dzirdeet citu pieredzi....
Monitoru jakalibrē tad, kad ši "tabula" sāk izskatīties nepareizi. (es savu pro sērijas... vienu reizi 2-2,5 gados - starpā nedaudz "uz acī" regulēju) foto.klub.lv...
Jebkurai tehnikai ir nolietojums , it sevišķi monitoriem. Lai 2 gadu laikā no nolietojuma neizmainītos bilde tad pie tā monitora praktiski nedrīkst strādāt. Dansiga, tev viss notiek ideālos apstākļos vislaik un pie vienmērīgas nemaināmas gaismas? Jo pretējāgadījumā ieslēdzot citu gaismu jākalibrē pa jaunu kaut vai pēc stundas tas notiek. Bet tār ir specifiskas prasības, tev kautkas ar krāsām nepatīk gala rezultātā? Man ir izdrukāta bilde fotolabā kurā es taisu bildes un pēc tās arī viss uz aci nokalibrēts lai bildes varētu taisīt bet korekcijām. Laiku pa laikam tik kontrasts jāpārbauda un viss.
Alloha, nu bet kraasas!? kaa tas uz aci var pateitk!?
Ja pelēks, visa diapazonā, ir pelēks (bez citu krāsu piejaukumiem), tad vis ir labi. Kadreiz fotoveikalos varēja nopirkt parauga "pelēkā skalu", bet, manuprāt, var arī to uzdrukāt (tikai ar melno krāsu uz ideāli baltā papīrā).
JRJ, heh - nu to jau es izlasiiju, ka pie tumshaaka apgaismoju jaakalibre pa jaunam ;-) Nu tie buutu siikumi ..... pie taa es piedomaashu, kad gatavoshu bildes drukai ;-) BET ..... viendien biju shokaa, redzot savas bildes uz viena monitora .... uzsaktiijua, ka man darbaa ir slitks monitors prieksh bildeem, bet kad es ieraduziiju uz taa monitora - azh shokaa biju ..... fons kas ir gluds gan uz maniem monitoriem, gan izdrukaajot - uz ta monitora bija izteikti plekjains!!!! (pie tam resnais monitors!!) bet tas man lika aizdomaaites ..... KAAAAA citi redz kaut vai manas bildes .....
Jebkurai tehnikai ir nolietojums , it sevišķi monitoriem. Lai 2 gadu laikā no nolietojuma neizmainītos bilde tad pie tā monitora praktiski nedrīkst strādāt. Dansiga, tev viss notiek ideālos apstākļos vislaik un pie vienmērīgas nemaināmas gaismas? Jo pretējāgadījumā ieslēdzot citu gaismu jākalibrē pa jaunu kaut vai pēc stundas tas notiek. Bet tār ir specifiskas prasības, tev kautkas ar krāsām nepatīk gala rezultātā? Man ir izdrukāta bilde fotolabā kurā es taisu bildes un pēc tās arī viss uz aci nokalibrēts lai bildes varētu taisīt bet korekcijām. Laiku pa laikam tik kontrasts jāpārbauda un viss.
Atkal taisi paviršus secinājumus!? - "pie tā monitora praktiski nedrīkst strādāt." Es zinu par "trubas" emmisiju - PRO sērijas (emmisijas) resurs neiet nekādā salīdzinājuma ar lētiem trubu variantiem - kuri var neizturēt pat garantījas laiku. Palasi Sp. literatūru - vārbūt sapratīsi par ko iet run.
Atkal taisi paviršus secinājumus!? - "pie tā monitora praktiski nedrīkst strādāt." Es zinu par "trubas" emmisiju - PRO sērijas (emmisijas) resurs neiet nekādā salīdzinājuma ar lētiem trubu variantiem - kuri var neizturēt pat garantījas laiku. Palasi Sp. literatūru - vārbūt sapratīsi par ko iet run.
Atkal taisi paviršus secinājumus? Pārlasi vēlreiz ko es biju teicis. Varu pārfrāzēt - "tam monitoram jābūt ļoti maz lietotam" .
JRJ, erdz - taa kaa izdru kaajot bishk tonis ir savadaaks .. taapec arii aizdmoaajos par kalibreeshanu ... drukaaju pie roberta Lindaa... ';-) (oi - vai arii pagrabinjaa, nodarbojoties ar pas hdarbiibu - i nemaz tik slikti nesanaak;-)))))
JRJ, erdz - taa kaa izdru kaajot bishk tonis ir savadaaks .. taapec arii aizdmoaajos par kalibreeshanu ... drukaaju pie roberta Lindaa... ';-) (oi - vai arii pagrabinjaa, nodarbojoties ar pas hdarbiibu - i nemaz tik slikti nesanaak;-)))))
Visas krāsas vistuvāk sakritīs tikai uz prof monitoriem. Nedārgiem pēc pieredzes lielākā problēma ir sarkanvioletie toņi. Kaut arī fotolabos kalibrācija notiek katru dienu to ieslēdzot tur daudz gan no ķīmijas gan no papīra gan arī no operatora atkarīgs . Tiešām bildes taisa bez korekcijām?
NUu - man gan nav prof monis, bet cik saliidzinu - ne tas slitkaakais ... (1) .... un neapvaino RObertu ;-pp(2) - jams pat tusinju bildes klientiem pieregulee;-))) Tu tieshaam nezini Robertu? Man shkjiet vinjsh ir labaakais bilzhu taisiitaajs riigaa!
Atkal taisi paviršus secinājumus? Pārlasi vēlreiz ko es biju teicis. Varu pārfrāzēt - "tam monitoram jābūt ļoti maz lietotam" .
Monitori zaudē emmisiju viss vairāk ieslēgšanas-izslēgšana laikā, neviss no darbības laika, tāpēc mazāk spaidiet pogu OFF. Man viņš ir ieslēgts gandrīz pastāvīgi - viena gada laika, ne vairāk par 20 izslēgšanu reizēm.
Ja viņš pieregulē tad arī jāatšķirās krāsām. Paskaties otrā pusē bildei. Tur ir jābūt cipariem ar korekcijām. Krāsas , gaišums un asums. Es pats Liepājnieks , tāpēc kas Rīgas fotolabos notiek nezinu .
JRJ, nu bet ..... es tachu gribu uztaisiit bildi taadaas kraasaa kaa man patiik un taa kaa es redzu!!! nevis to ko man izdod aaraa izdrukaatu un kas atshkjiras ar dzeltenaaku/zaljganaaku toni vai tml!!!!
Monitori zaudē emmisiju viss vairāk ieslēgšanas-izslēgšana laikā, neviss no darbības laika, tāpēc mazāk spaidiet pogu OFF. Man viņš ir ieslēgts gandrīz pastāvīgi - viena gada laika, ne vairāk par 20 izslēgšanu reizēm.
Ok! Ja nesaprot vārdiem tad rādīšu ar pirkstu. Aizej kautku webā vismaz un izlasi ar ko atšķirās vārdi NOLIETOJUMS un RESURS.
JRJ, nu bet ..... es tachu gribu uztaisiit bildi taadaas kraasaa kaa man patiik un taa kaa es redzu!!! nevis to ko man izdod aaraa izdrukaatu un kas atshkjiras ar dzeltenaaku/zaljganaaku toni vai tml!!!!
Novelc webā krāsu tabulu un paprasi lai tev fotolabā uz papīra uztaisa bez korekcijām un noregulē savu monitoru pēc gatavas tabulas uz papīra. Tikai neaizmirsti ka papīru toņi ar atšķirās.
Ok! Ja nesaprot vārdiem tad rādīšu ar pirkstu. Aizej kautku webā vismaz un izlasi ar ko atšķirās vārdi NOLIETOJUMS un RESURS.
Tava "распальцовка" ,,|, + \,,/ = ,,i, - labāk pirkstu būtu turēt pie savām smadzenēm :? -: RESURS-Ресурс технический, наработка технического устройства (машины, системы до достижения им предельного состояния, при котором его дальнейшая эксплуатация невозможна или нежелательна из-за снижения эффективности либо возросшей опасности для человека. NOLIETOJUMS-ИЗНОС м. 1. Состояние по знач. глаг.: износиться, изнашиваться (1). 2. Повреждение, разрушение механизмов, построек и т.п. в результате длительного использования, функционирования. 3. Перенапряжение, переутомление организма и т.п. Nu un ar ko atšķirās? :lol:
Alloxa, es jau pardītu tev ar pirkstu bet tu jau neredzēsi un nesapratīsi. Tagad kad tu esi izlasījis kas ko nozīmē , atgriezies sākumā un izlasi uzmanīgi par ko es biju teicis! Un nākošreiz ja tev kautkas galvā vārās kautkas savs, nevaig cita vārdus pārfrāzēt savā terminoloģijā! Un pirkstus vairāk plāti šeit tu nevis es.
nee nu tieshaam Alloxa vispirms padomaa un tad raksti resurss ir iespeejamais darbiibas laiks (kautvai sleedzim pim.50tk) bet nolietojums ir reaalais darbiibas laiks (piem izfocheeti 35tk kadru) atshkiriibu joprojaam nejuuti? :idea:
"Lai 2 gadu laikā no nolietojuma neizmainītos bilde tad pie tā monitora praktiski nedrīkst strādāt" - tu smiesies, bet bilde neizmainīsies arī pēc 100 gadiem... Nolietojums ir izmaināma sastavdaļa no (pastāvīgā, nemaināmā) teh. resursa. Citiem vārdiēm, nolietojums pa taisno ir atkarīgs no resursa, bet nolietojums, savukārt, ir atkarīgs no tehnikas expluatācijas apstākļiem.
Bet Tavs apgalvojums: Lai 2 gadu laikā no nolietojuma neizmainītos bilde(s attēlošana) tad pie tā(to) monitora(u) praktiski nedrīkst strādāt(expluatēt) = ir paviršs, jo var lietpratīgi expluatēt, ar minimālu (1-2%) nolietojumu.
Interanti kāpēc kalibrācija ir tik precīza lieta ja viss mērās tik vienkārši +- un gatavs. Vispār pietiek ar vienreizēju kalibrāciju un uzstādījumiem fabrikā un miers. Un ražotāji tik cenšās vairāk naudu uz mums nopelnīt igudrojot kautkādas stulbas kalibrācijas. Alloxa , lai būtu tā kā tu saki! Ar tevi runāt kā ar zirņiem pret sienu. Katru lietu uztver kā apvainojumu.
Novelc webā krāsu tabulu un paprasi lai tev fotolabā uz papīra uztaisa bez korekcijām un noregulē savu monitoru pēc gatavas tabulas uz papīra. Tikai neaizmirsti ka papīru toņi ar atšķirās.
Taa, es i labi ieravis shon, bet.... neviens kraasu profils izdrukats tjipa tur kur taisa bildes (kaada veel labaratorija) nebuus tads ka gribam redzeet, tb, KATRAA "labaratorijaa" tas buus savadaks uz tiem pasjiem NNN, un nevajag pratu jaukt cilvekiem, nnnn gadus taisu bildes kur taisu, un tur jau pec galvinjam zin, ko un ka katram vajag.... P.S. dzeks pazinja, atbild par 5 "labaratorijaam" iedevu profilu, izdrukaja uz nnn, mama mia, i pasjam i sasham, i pareejiem mati saceelaas... nevajag saspringt uz monitoru kalibreeshanam, tas viss i fufels, tas vajadziigs vieniigi poligrafijai!!! tas kas netaa, atkariigs no web brauzeriem un visadiem skriptiem uttt..... labora tjipa iedid bildi, izdruka, oats pasaki piemeram 2i dzeltelteni nost, 1 purpurs, 2i zilie pa virsu, un....viss kartiibaa, ku i mans alus..
Taa, es i labi ieravis shon, bet.... neviens kraasu profils izdrukats tjipa tur kur taisa bildes (kaada veel labaratorija) nebuus tads ka gribam redzeet, tb, KATRAA "labaratorijaa" tas buus savadaks uz tiem pasjiem NNN, un nevajag pratu jaukt cilvekiem, nnnn gadus taisu bildes kur taisu, un tur jau pec galvinjam zin, ko un ka katram vajag.... P.S. dzeks pazinja, atbild par 5 "labaratorijaam" iedevu profilu, izdrukaja uz nnn, mama mia, i pasjam i sasham, i pareejiem mati saceelaas... nevajag saspringt uz monitoru kalibreeshanam, tas viss i fufels, tas vajadziigs vieniigi poligrafijai!!! tas kas netaa, atkariigs no web brauzeriem un visadiem skriptiem uttt..... labora tjipa iedid bildi, izdruka, oats pasaki piemeram 2i dzeltelteni nost, 1 purpurs, 2i zilie pa virsu, un....viss kartiibaa, ku i mans alus..
Kas ar jums šodien ir , kā var izdrukāt krāsu profilu? Nu ja tik teksta failā. Par ("labora tjipa iedid bildi, izdruka, oats pasaki piemeram 2i dzeltelteni nost, 1 purpurs, 2i zilie pa virsu, un....viss" visas problēmas arī sākās un pēctam atliek tik lamāt operātoru kurš tās krāsas salicis tā kā šim sagribējies. Vienam nez kāpēc ģīmji dzelteni otram zaļi bet trešam sarkani! Nē paldies! Es salikšu tā kā man vajag un nekādas krāsas man nevaig likt klāt.
Kas ar jums šodien ir , kā var izdrukāt krāsu profilu? Nu ja tik teksta failā. Par ("labora tjipa iedid bildi, izdruka, oats pasaki piemeram 2i dzeltelteni nost, 1 purpurs, 2i zilie pa virsu, un....viss" visas problēmas arī sākās un pēctam atliek tik lamāt operātoru kurš tās krāsas salicis tā kā šim sagribējies. Vienam nez kāpēc ģīmji dzelteni otram zaļi bet trešam sarkani! Nē paldies! Es salikšu tā kā man vajag un nekādas krāsas man nevaig likt klāt.
hmm, taatad, i kodakam, i fuji, i agfai, ir krasu profils, kuru vinji dzenaa lai piedziitu daudz maz krasas, tas failinsj i laboram liidz dots, ko saprot vinju skaneri, uttt.... to tak visi zin kas piekasaas pie izdrukatam bildem no vinju failiem....atteciigi, to pasju labaratoriju saucamie monitori NAV ne kalibreeti, nekaa, finanses, tas maksaa naudu....un par klientu nosplauties.... es ko gribeu teikt....ja fotografs sarazo uz sava monotora , SEV tiiakmas krasaas bildes, tad, izdrukajot taa sauvcamaajaa laboraa uz NNN, un pecak apsakatoit vizuaali, un nokorigeejot, nakamas buus ok, nu tadas ka gribejis ieraudziit lietotakjs, tb foto graaafs
Vēl viens nav sapratis ko es esmu teicis. Mašinu krāsu profils uz kuras es taisu bildes man ir. Teicu es izdrukāt nevis profilu (kādā veidā :?: ) bet tabulu. Un vaig iet uz tādām vietām kur viss ir kalibrēts un par klientu nav nospļauties. Es tādu vietu zinu un es tādāvietā drukāju. Pēc manas metodedes man viss sakrīt un nekādu problēmu pēctam nav!
spams shii diskusija ir un nekas cits, rodas iespaids ka katrs teemu groza kaa labpatiik un jeegas nekaadas ja neieklausaas un neizprot otra saciito, sho savaarstiijumu var nosaukt par "monologu apkopojumu" un nekaa savaadaak :twisted: P.S. labs links Luni ar labaam b iudeem :roll: