sveiki, sakiet luudzu, kaadas laadeejamaas baterejas izmntojiet CANON POERSHOT S5 IS fochukam? Vai ir kaada noziime tiem mazajiem burtinjiem, kas rakstiiti uz baterejaam - AA R6, AA LR6, AA HR6....nopirku laadeejamaas baterejas, kuraam virsuu ir R6, bet taas man ljauj uznjemt tikai kaadus 25-30 kadrus un viss...tukshas...veikalaa man neko citu nemaaceeja arii par shiem burtiem izstaastiit, kaa vien to, ka - vajagot dereet...
R6 un AA ir formāts. vai nu Tev sūdus iesmērējuši, vai maza ietilpība /kas uz to pašu velk/. un zini - lādējamās, kad tukšas, jāuzlādē. tas tā no nosaukuma izriet.
zinu, ka tie ir formaati....nu jaa, kad tukshas, tad jaauzlaadee - bet, kaada jeega no bachukaam, kas uzlaadeetas, tik un taa ljauj tikai 25 kadus nofocheet..
bet kaads varbuut zina, ar ko atskjiras tie R6 no LR6 un HR6?
nopērkot 1/2 vai 3/4-tukšas. ja pēc zolīdas uzlādēšanas necik nevelka, tad gan diez kas nav. skaitās, ka 1000 ciklu brūķi tura, ja izvelk 500, tad jau OK.
Saulīt, apskaties kameras instrukcijā(vienā vai otrā galā), tur būs skaidri uzrakstīts, kādas baterijas iesaka ražotājs. Man viens Sony digiziepis tikai AA R6 ņēma pretī, ar citām niķojās :!:
to Justs: par to BATEREJA un BATERIJA - paldies... )
nju jaa, shitaam, kas naaca komplekstaa ar laadeetaaju ir tikai 1800 mah...tad jau viss skaidrs...bet nu neko - doshos uz veikalu - pirkshu jaudiigaakas.. un razhotaajs gan laadeetaajam, gan baterijaam - VIPOW....neesmu gan speciaaliste shajaas visaas lietaas, taadeelj pirku taadu, kaadu ieteica paardeveejs (puisis ap 25...cereeju, ka vismaz vinjs ko sapratiis, ja jau reiz straadaa foto un datortehnikas nodaljaa)...nu tas taa..
to HotDog: kameras instrukcijaa rakstiits, ka der chetras AA formaata saarma baterijas vai AA NiMH baterijas....par tiem burtinjiem nekas nav mineets....es tik taa sapratu par tiem burtiem R6, LR6...ka parastaas bachukas R6 man nedereeja, vajadzeeja LR6...tad jau iespeejams, ka arii ar taam laadeejamaam ir liidziigi...nu tad jau redzees, kaa man veiksies ar bateriju eksperimenteejumiem..
vairaak gan vajadzeeja tureet, nemaz neticas ka laadeejamaas :twisted: skaidriibas labad 1.aizmirsti par R6, LR6... 2.mA nosaka bateriju (akumulatoru) darbiibas ilgumu no taa arii mainaas cena. 3.skaties lai akumulatori buutu saakot ar 2000ma vajadzeetu pietikt. P.S jaanjem veeraa ka motors rij diezgan daudz zoomojot bet nu mans s2is ar 2700mA akjiem tur ~ 2000 kadru ja zibeni nepaartraukti nelieto un neuzseezhas uz zoomoshanas klokja :roll:
Jāizvēlas hibrīdie - tie vienos vārtos sabāž parastos NiMH neskatoties uz to, ka kapacitāte mazāka. Nozīme, protams, ir arī akumulatoru lādētājam (pārāk žmiegties uz šo nevajadzētu).
Kas attiecas uz 25-30 kadriem - tas var būt arī dēļ tā, ka kāds no akumulatoriem komplektā ir defektīvs. Ja svaigi uzlādētiem spriegums spēj turēt sākuma galu, tad ātri tas nokrītas, jo defektīvais aķis vispār ir gar zemi, un nekāda bildēšana nesanāk. Nemaitā sev nervus - paņem hibrīdos (viņi jau ir uzlādētā stāvoklī) ieliec aparātā un apskaties, cik ar no veikala nākušiem akumulatoriem var kadrus izbliezt - ja tas ievērojami pārsniegs 30 kadrus, tad būsi droša, ka Vipows ir sists.
Reaali nopeerc kaadas 2300 liidz 2800 vai kas tagad augstaakais ir. JA buus normaalas,. tad saakotneeji kaadus 500 kadrus un peecaak vismaz 1000 kardus turees ar visu skatiishanos. Peec kaadaam 5 izlaades un uzlaades reizeem saak tiak iiztureet savu reaalo jaudu. Taapat kaa DSLR kameru bater vai laadeejamaas bater. PAt telefoniem tas taa ir. IR veel liels un reizee arii siiks siikums ko nevar aizmirst. NEatstaaj ilgi uzlaadeetas bater.... ja zini, ka nefokjeesi, tad labaak turi vinjas plauktinjaa tukshas. Ja ir uzlaadeetas un neizmanto ilgu laiku. Tad piespiedies un nedaudz pamoci taas ar zibeni un taa...
Reaali fakts, ka ja uzlaadee uhn pus gadu neizmantosi, tad peec tiem 6 meeneshiem taa arii jebkaadu laadeejamo pat 20 reiz nospiediisi un viss... MEt laukaa.
LAadeejamaas baterijas ir taa pat kaa dailjais ak jel...
... tas var būt arī dēļ tā, ka kāds no akumulatoriem komplektā ir defektīvs. Ja svaigi uzlādētiem spriegums spēj turēt sākuma galu, tad ātri tas nokrītas, jo defektīvais aķis vispār ir gar zemi ...
malo togo, to citi mēģina pārlādēt uz pretēju polaritāti, kas to vēl vairāk sabendē. ārā šie lādējas virknē /tobiš ar vienādu I / un ja šos uzlādē arī virknē /vairumam lādētāju vismaz pa 2 virknē, nevis neatkarīgi, sanāk neveselīgi.
R6 no LR6 un HR6 - un kaada noziime tad ir shiem burtiem (formaatiem)?
R6 no AA atšķiras kā 21 DIN no 100 ASA atšķīrās, kad vēl bija.
ir baterija nevis batereja, nu tas tā, sarunas uzturēšanai
ja jau uzturēt sarunu, tad uzturēt, uzturu gan kā filologs, gan kā bez valsts eksāmena viltus mācībā zinātniskajā komunismā elektronikas inženieris - AA nav ne baterejas, ne baterijas, bet elementi.
2.mA nosaka bateriju (akumulatoru) darbiibas ilgumu 3.skaties lai akumulatori buutu saakot ar 2000ma vajadzeetu pietikt.
patērēti tiek mA vai A, bet kapacitāti raksturo ne mA, bet mAh. /es pagaišmēnes nodedzināju 100 kW! kW ir P, nodedzina un maksā par E /ar P skolā un ne tikai jaudu apzīmē, ar E enerģiju, ar I strāvu, ar h stundu/ īstenībā 2700 mAh = 2,7 Ah un tradīcija mērīt kapacitāti ne Ah, bet mAh-ās no tiem laikiem, kad tās ietilpības bija tik mazas, ka Ah-ās sanāca 0,xxx, ne vesels skaitlis.
- kā 21 DIN no 100 ASA - Deutche Industrie Normen, American Standard Association, Gosudarstvennij Obsheprinjatij Standart - tagad gan viss vieni vienīgi ISO - International Standard Association.
love for that, no kā tašķijās, man domāt. aķus izlādē līdz galam un tikai tad uzlādē - ilgāk kalpos. kamera neiz"sūc" līdz beidzamajam, iemet pēc tam, kad kamera ar tiem vairs nestrādā, kaut kabatas lākturītī!
Man Uniross 2700 Performance. Apmierināts uz 100%. Pirku ebayā no anglijas. Dārgas, bet vienalga lētāk nekā Latvijā parastās, sanāca ap 2,2Ls gabalā. Te Fridis nopirka 3800mAh Izsaku līdzjutību... Vēl labas ir Varta Professional (arī man liekas 2700) un Sanyo eneloop. Un vēl... Jebkurām baterijām vajag 3-5 uzladēšanas-izladēšanas ciklus pirms tās sāks strādāt uz pilnu jaudu. Protams vajag normālu lādētāju, kas nebojā baterijas. Ja ir super ātrais lādētājs, tad labāk lai tām būtu dzēsēšanas ventilators.
Esmu mēģinājis Eneloop. Ātri nobeidzas. Parastās Sanyo vispār nobeidzas pat ātrāk par Maximas bačām. Sony advancētās ni-mh turas vislabāk. Cilvēkiem, kuri pat baterijas sūta no ebay, Sony būs par dārgu.
Esmu mēģinājis Eneloop. Ātri nobeidzas. Parastās Sanyo vispār nobeidzas pat ātrāk par Maximas bačām. Sony advancētās ni-mh turas vislabāk. Cilvēkiem, kuri pat baterijas sūta no ebay, Sony būs par dārgu.
Ja Tu par mani- speciāli , protams, nesūtu. Šoreiz man bij dažāda elektrodraza no viena pārdevēja vajadzīga, pie vienas sūtīšanas paķēru arī dažus AA un AAA aķu komplektus. Ja nebūs labi, 3-4 Ls par komplektu neizputinās. Un ir diezgan bieži sastapti itkā pieklājīgu ražotāju komplekti,kur 1 nezkāpēc nomirst un tad jātaisa "rosols" un ir arī viens kaukāds noname 2950 mAh komplekts, kas pagājušā kāzu sezonā godam strādāja. Bet lādēšanai man 2 Ansmaņi- viens stacionārais gudrais "energy 8", bet otrs ātrais Digispeed 4 ar ventilatoru un arī iespēju pieslēgt autiņa ligzdā.
Nu re! Tātad Eneloop arī neder, kaut gan citiem patīk. Neesmu mēginājis, tikai dzirdēju ka daudziem patīk. Portreti, pirkt ebayā baterijas, nav kaut kas muļķīgs. Ko es tik neperku tajā ebajā. Ja tev daudz naudas, tad protams slinkums čakarēties. Piemēram mūsu veikalos normālas lādējamās bačas maksā sākot no 2,5Ls gabalā, bet ebayā super labas ar visu piegādi sanāca 2.1Ls gab. Tādas te pat dabūt nevar, nerunājot par cenu. Vai piemēram es nesen nopirku pat ekonomiskās spuldzes veselu paku (50 gab.) pa 1,3Ls/gab. Ļoti kvalitatīvas Philips 18W (100W), kas pie mums grūti dabūt (ir tikai 60W parasti) un dārgas (vismaz 3.5Ls). Daļu pārdevu draugiem, iedevu vecākiem un sev, visi ļoti priecīgi. Nu, vai tas ir stulbi, ka es ieekonomēju ap 100Ls?
Ja Tu par mani- speciāli , protams, nesūtu. Šoreiz man bij dažāda elektrodraza no viena pārdevēja vajadzīga, pie vienas sūtīšanas paķēru arī dažus AA un AAA aķu komplektus. Ja nebūs labi, 3-4 Ls par komplektu neizputinās. Un ir diezgan bieži sastapti itkā pieklājīgu ražotāju komplekti,kur 1 nezkāpēc nomirst un tad jātaisa "rosols" un ir arī viens kaukāds noname 2950 mAh komplekts, kas pagājušā kāzu sezonā godam strādāja. Bet lādēšanai man 2 Ansmaņi- viens stacionārais gudrais "energy 8", bet otrs ātrais Digispeed 4 ar ventilatoru un arī iespēju pieslēgt autiņa ligzdā.
Es ne par tevi. Palasi nākamā pasažiera postu! Tu jau pensionārs, tev drīkst!