Šobrīd lietoju aizvēsturisku CRT Samsung SyncMaster 997DF. Praktiski monitors nepieciešams attēlu apstrādei (pamatmērķis - attēli tiks publicēti internetā). Šobrīd attēlu apstrāde nav iespējama - ja uz CRT attēls ir neass un tumšs, uz laptopa (HP Pavilion) - pārasināts, gaišāks un ar trokšņiem, kas uz CRT vienkārši nav redzami. Gribētos vismaz tā, lai vidusmēra cilvēkam ar vidusmēra LCD manas fotogrāfijas izskatītos ne asākas/daudz gaišākas, kā uz monitora, uz kura attēlus apstrādāju.
Gribētos, protams, zem 300ls, noteikti ne virs 500ls, ideāli - ne vairāk kā 200ls.
nu tad njem vidusmeera monitoru, un lielaakajai daljai buus tas pats kas Tev jo lietosi liidzigas klases monitoru :roll: bet ja runaa par to kaa vajadzeetu buut tas jau ir kas cits....
Es nezinu neko par mūsdienu monitoriem, kur nu vēl to, kāds monitors ir vidusmēra cilvēkam.
Ideālā gadījumā es runāju tieši par to, kā vajadzētu būt, bet tā, lai arī tam cilvēkam uz vidusmēra monitora bilde attēlotos pēc iespējas līdzīgāk manam originālam.
Konkrēti ieteikumi? Teiksim viens normāls vidusmēra + viens "kā vajadzētu", kas ietilptu manis nosauktajā summā?
Tas, ka joprojām izmantoju senu CRT jau varētu norādīt uz to, ka neko nezinu par to, ko ražo šobrīd un, ko man vajadzētu Man laikam vienīgā prasība ir, lai izšķirtspēja nebūtu mazāka par kādiem 1280x1024 un viss.
Pirms 1,5 gada arī nobriedu nomainīt savu 21" CRT monstru pret LCD. No forumiem pasmēlod gudrības, ka fotoapstrādei labākie ir monitori ar S-IPS tipa matricu. Pēc šī kritērija izvēlējos un nopirku ebay mazlietotu 20" Dell 2005 FPW (apm.280 Ls). Līdz šim esmu ļoti apmierināts.
Frīdis jau pareizi pateica. LCD monitori ir ar TN, S-PVA un S-IPS matricām. TN tie ir lētākie monitori ar ātriem reakcijas laikiem, bet neder foto apstrādei, jo nav 16 miljonu krāsu un krāsu gamma nav īstā. Foto apstrādei vajadzīgi S-PVA vai S-IPS monitori. Kā vieni no labākajiem tiek minēti Eizo un Lacie monitori www.eizo.com www.lacie.com...
Frīdis jau pareizi pateica. LCD monitori ir ar TN, S-PVA un S-IPS matricām. TN tie ir lētākie monitori ar ātriem reakcijas laikiem, bet neder foto apstrādei, jo nav 16 miljonu krāsu un krāsu gamma nav īstā. Foto apstrādei vajadzīgi S-PVA vai S-IPS monitori. Kā vieni no labākajiem tiek minēti Eizo un Lacie monitori www.eizo.com http://www.lacie.com/uk/products/range.htm?id=10016
Tieši tā, tik piebilde. Lacie patiesībā ir NEC ar pārlīmētu nosaukuma šiltīti, bet pa 400$ dārgāki, savukārt Eizo saviem monitoriem izmanto to pašu S-PVA paneli (Samsung LTM210M2) ko Samsung 215TW monitoram, kas arī ir labs risinājums par saprātīgu cenu.
Sony X-Black arī bija diezgan labi, bet vairs atsevišķi kā monitori netiek ražoti, tikai VAIO laptopos. Tas tā - starp citu. Tā kā iepriekšējās atbildēs tika apspriests 'platais' gals, tad tagad pievērsīsimies vidusmēram. Ja grib kā vidusmēra cilvēkiem - tad var ņemt kaut ko 100 - 200 Ls robežās, gluži kā to dara vairums lietotāju. Var kādu Samsung, LG vai WievSonic - nu katrā ziņā, kaut ko no tiem kas visvairāk veikalu plauktos sastopami! Rēķinies ar to, ka jo mazāks būs pikseļa izmērs monitoram, jo asāka un košāka bilde uz tā izskatīsies! Respektīvi - jo lielāka izšķirtspēja uz vienāda izmēra monitoriem, jo attēls būs košāks! Un nevajadzētu uzķerties uz monitoru 'pokemoniskajiem' kontrasta attiecību parametriem, jo tas jau sen pierādījies, ka katrai ražotājfirmai ir sava izpratne un kritēriji pēc kā noteikt monitora kontrastu. Var uz vietas veikalā papētīt - kurš rāda smukāk, bet nevajadzētu aizmirst arī to, ka katram monitoram noklusētie uzstādījumi var atšķirties, kā arī bodnieki (reklāmas nolūkos) var pielikt savu pirkstu kāda modeļa attēla parametriem (tā dažreiz tiek vaļā no švakākiem monitoriem, kuri jau ir iestāvējušis - zinu no pieredzes). :wink:
Tie, kuri lasa importa forumus, tādus jautājumus vietējos forumos neuzdod, jo iespēja rast atbildi TUR ir nesalīdzināmi lielāka. Šitie tā, vienkārši čato čatošanas pēc...vai arī nemāk nevienu importa valodu.
Jā, izskatās, ka šeit tiešām nav īstā vieta ko pajautāt... Atļāvos pajautāt nevis to, kurš ir ūberkrutākais monitors par viszemāko cenu, bet kādas ir atsauksmes par konkrētu modeli, t.i., VP930. Paldies tiem kuri nesaka neko, līdz ar to secinu, ka šis modelis nav pārāk izplatīts. Bet TIEM, kuri ir palikuši pārgudri no IMPORTA forumu lasīšanas varu ieteikt, ka labāk vienu reizi pajautāt reālam vietējam lietotājam, nekā desmitiem reižu lasīt Internetā. Līdz ar to pareizā atbilde ir jāmeklē ŠEIT, nevis TUR. Par tām importa valodām- man nav problēmu TAM TUR piedāvāt apsēsties pie viena galda un palasīt tehnisko (sevišķi tehnisko) literatūru importa (vairākās) valodās. Baidos, ka tas būs vēl viens iemesls citiem par TO TUR jautri un ilgi pasmieties ...
P.S. Paldies matrixlv par linku zoom.cnews.ru..., bet man tas likās relatīvi patukšs. Pajautājot tantei G VP930 un VP930 forum, lec laukā daudz labi teksti, bet kā jau teicu, tajos nav paša galvenā- reālā lietotāja pieredze.