uz pohām radās interese par to, kā nonest zibeni no kameras. Pirkt vēl vienu zibeni, kas būtu kā māsters pašlaik negribu, bezvadu raidekļi arī uzticību nevieš. Alternatīva būtu vads no hot-shoe uz zibeni. It kā lieta vienkārša un straight-forward, bet... Pameklēju netā, un mati ceļas stāvus. Canona 60cm vads OC-E3 lētāk par 35LVL nav dabonams nekādīgi, alternatīvas, [url=cgi.ebay.co.uk...ā šī, ap 20. Tādu naudu par 60 cm 5-dzīslu vada maksāt gluži negribas... Gribētos vismaz metru, ideāli - 2m. Tāpēc, 2 jautājumi 1. vai ir nereāli pašam uzlodēt tādu vadu pa pārdesmit minūtēm? Cik saprotu, nekā supersarežģīta nav, vads no kameras kontakta uz zibeni pa taisno. Vai tiešām pie 1m-2m vada un korektiem lodējumim būtu iespējami tādi zudumi, ka zibenis nekorekti darbotos? Enīvei, pilns nets ar elementārām sprieguma pastiprinātājshēmām, salauztu zibeni priekš hotshoe gala atrast ar nebūtu problēma. 2. ja kāds ir lietojis, vai tai alternatīvai ir visi 5 kontakti, vai tikai viens, centrālais, kas nekam, manā gadījumā ar 420EX, neder? par 20ls vēl varbūtneatmaksātos lodēt pašam, bet 35 ir par daudz...
manualo variantu es varu uztaisit bez problemam, man skapi kadas 3 manualas zibenes stav. pie kam, tochna vajag 2? ne 1?
mani interes automatika/zibenes vadiba no kameras caur vadu.
JRJ, ar analogo pieshaushanas process lens un dargs pie kam, mana gadijuma ar 420EX manualais rezhims nozime pilnu izlaadi, kas ne vienmer ir vajadziga.
maybe Tu zini kas ir ar tam alternativam - shamaam ir visi 5 kontakti? neesmu neakds elektronikjis, bet ta vada sheema man leikas lidz nelabumam vienkarsha... tikai paris vadu un viss.... un maksat par tadu 35LVL no ebaya (un dabut kjiiniesu padjobku, uz kuras Made in China ir leilaks uzraksts neka Canon) negribas.
Tādu naudu par 60 cm 5-dzīslu vada maksāt gluži negribas...
lunkanais 5-dzislu vads bodē krietni lētāk. kunštiks tajos galos. un garumu ierobežo tas, ka vadam starpdzīslu kapacitāte un induktivitāte. pat 1-kāršai palaišanai pie 3-4 m pārstāj funicēt.
o! kautkas par teemu! a 1-2m stradatu normali ar tam 5 dziislaam? ir jau visadi vadi, shielded, unshielded... ar lunkanajiem tiikla vadiem jau gan laikam izlidzeties nevarees?
nu, tas ekrāns tā tā. bet dziļi individuāli vecām blicēm palaišanas C kapacitāte un špannungs, jaunajām tiristora palaišanas spriegums un strāva - tie mazi, tomēr atšķirīgi. bet nu pie pāra metriem, man domāt, nevajadzētu būt problēmām.
lai nu kaa, tikko nopirku to no augstakmineta linka - selleris atbildeja ka vads esot 120cm it kaa un 5 kontakti. 20ls nav tik traka nauda lai nepaprovetu.
lai nu kaa, tikko nopirku to no augstakmineta linka - selleris atbildeja ka vads esot 120cm it kaa un 5 kontakti. 20ls nav tik traka nauda lai nepaprovetu.
Shodien sanjemu. tiri patikami nostradats, 120cm gan tochna nav, kariti pastiepjot ap 70cm mosh ari var dabuut garumaa. zibenes gals montejas uz statiiva, metaala viitne. TTL strada,pec visa spriezhot, confirmation light iedegaas, zooms ari strada. [par rezultatiem zinjoshu ne atrak ka pec nedeljas.
Shodien sanjemu. tiri patikami nostradats, 120cm gan tochna nav, kariti pastiepjot ap 70cm mosh ari var dabuut garumaa. zibenes gals montejas uz statiiva, metaala viitne. TTL strada,pec visa spriezhot, confirmation light iedegaas, zooms ari strada. [par rezultatiem zinjoshu ne atrak ka pec nedeljas.
Man vēl pagaišnedēļ atnāca. Normāls vadiņš un viss labi strādā gan ar vienu gan ar divām zipenēm Master Slave (580+430)