Vai jums arī ir šāda problēma, ka importējot RAW failu lightroom viņš pirmā brīdī parāda vienas krāsas un tūlīt pēc faila sagatavošanas korektai attēlošanai parāda nedaudz citas. Piemēram pamainās dzeltanā un sarkanas krāsas tonis.
Ja nesaprotiet par ko runāju dodiet ziņu ielikšu paraugbildes.
vēl intresanti ir tas, ka mainot monitora krāsu profilu lightroom arī tam ļoti seko līdzi. man uz monitora diskā nākošajiem visas bildes zaļganas tagad stāv uz sRGB
Vai jums arī ir šāda problēma, ka importējot RAW failu lightroom viņš pirmā brīdī parāda vienas krāsas un tūlīt pēc faila sagatavošanas korektai attēlošanai parāda nedaudz citas. Piemēram pamainās dzeltanā un sarkanas krāsas tonis.
Ja nesaprotiet par ko runāju dodiet ziņu ielikšu paraugbildes.
Lightroom
JPG
Man Lightroom maina krāsas ne tikai konvertējot RAW, bet arī, ja vienkārši importē no kameras.
tas jau sen zinaams. es ar to tieku galaa sakumaa ar nikonNX konverteju uz TIFF un tikai tad lightroomaa laboju bildes. tad kraasas ir taadas kaa taam jaabuut. ja kaut kaa atrisinaasi probleemu savadaak pado zinu
nu jaa chakars lielaks... ja veel tiff 16bit jataisa tad visaar veelviens cietais jaaperk. pameegini izdariit taadu experimentu:
panem kaadu RAW kraasainu bildiiti (kur ne tikai viena kraasa) un bez korekcijaam izdzens cauri lighroomam vai fotoshopam RAW -> JPEG . un tad izdari kaa es daru RAW -> TIFF (ar originaalo nikon softu) un tad TIFF -> JPG (ar lightroom) arii bez nekadaam korekcijaam un tad saliidzini abas bildes. adobe camera raw pa savam interpretee rawu un to kraasa tapeec laikam taa sanaak
canonam esot tas pats, ka ar originaalo softu kraasa no RAW labakas esot
man šopā ir tā pati problēma ar krāsām tākā tas ne tikai lightroom un RAW kautkas teica, ka ir pie kājas kāda krāsu gamma, jo to tikuntā var izvēlēties RAW apstrādes softā. Lightroom jau arī tikai exportējot piedāvā kādā krāsu gammā vēlies saglabāt nekur citur par to nekas nav.
Jāskatās uz colorspaces un to, kā katra programma tās izmanto.
Lightroom izmanto to, kas monitoram, citas programmas - to, kas failam norādīta. Atšķiras nevis krāsas, bet krāsu attēlošana.
Nomainot monitora krāsu paleti krāsa mainās, bet man šķiet tomēr tas ir kautkas cits, jo lightroom tajā brīdī kad renderē to RAW parāda uz mazu brīdi pareizās krāsas un pēc renderēšanas beigām jau uzteisa tādas apdilušas viņas. Tur cita vaina...
JPEG mājsaimnieču formāts Vislabāk fočēt RAW, pēctam to konvertēt uz TIFF a JPEG atstāt priekš reizēm kad vajag kādai mājsaimniecei kko pa pastu aizsūtit. JPEG nav diezko labs formāts jo tam piemīt zināma kompresijas pakāpe, kas noēd krāsas/detaļas.
Manuprāt tās pastkastītes mierīgi var sabliezt ar ziepi jepēgā, un nevienam nebūs nekādu pretenziju pret to kvalitāti. Nafig tur ar kaut kādu laitrūmu čakarēties...!?
arturso man prieks, ka diskusijas beigās esi to sapratis... jocīgākais, ka neviens cits par šo neko neteica. Un vispār kā var teikt, ka jpg ir mājsaimnieču formāts, ja bez tā pricipā vispār nemaz nevar iztikt...
arturso man prieks, ka diskusijas beigās esi to sapratis... jocīgākais, ka neviens cits par šo neko neteica. Un vispār kā var teikt, ka jpg ir mājsaimnieču formāts, ja bez tā pricipā vispār nemaz nevar iztikt...
PSD - darba virsma tava.dokuments ar kuru var ērti strādāt un sagatavot ātri kādas izmaiņas ja ir vajadzīgs. TIFF - formāts nesšanai uz tipeni drukāt. JPEG- atrādīšanai klientam lai tā uz ātro varētu uzmest aci un failu aplūkot bez nekada īpašā softa.
CMYK drukāšanai RGB netam.visu ko var interesantu uzzināt eksperimentējot.Paprovē teiksim šopā atvērt jaunu dokumentu, uztaisit varavīksni un to varavīksni parkonvertēt uz CMYK, RGB, un citām krāsu vidēm.Iespējams būsi pārsteigts ka attēlos krāsas atšķirsies neskatoties uz to ka konvertēts tiek viens attēls un arī ļoti iespējams ka varavīksnēs būs krāsas kuras "izkrīt" ārā. Bet ox3r piekritīšu tev ka JPEG pavisam nevajag aizmirst ir tomer labi ka ir tāds formāts kas sver maz un ir viegli nododams citām personām uz ātru apskati Tikai protams nopietniem mērķiem varbūt labāk izvēleties ko smagāku par JPEG.
Tikai protams nopietniem mērķiem varbūt labāk izvēleties ko smagāku par JPEG.
Kad tad pats, ArturO, sāksi publicēt savas bildes te "smagākos" formātos, nopietnākam paskatam?
Kaut ko līdzīgu gribējās iepostēt...
Man ar.
Vispār webā neko citu kā jpg,gif,png nemaz reāli publicēt nevar. Jāmāk strādāt ar visiem formātiem un katram ir savi plusi kur tos labāk izmantot. Bet šāda portālā runāt, ka jpg ir slikts būtu muļķīgi, jo šeit nekas cits nemaz neder.
PS. Vispār tās ir baigākais offtopic un paspīdēt Tev šoreiz neizdevās
ox3r Es par sho jautajumu (ka lightroom maina kraasas) - jau sen chauxteeju, bet neviens man neko praatiigu taa arii nepateica ...
Nebiju pamanījis. Bet problēma tiešām nepatīkama.
Man vismaz andre risinājums palīdzēja un tiešām bildes ir feinas. Šķiet, ka arī troksnis ar Nikon softu apslāpējās labāk un ir smukāks nekā ar citiem softiem.
Nikon softam ir Nikon krāsu un attēla apstrādes algoritms (pieļauju - tāds pats, kā kamerā), Lightroomam, domājams, cits, jo diez vai Nikons dos citiem savus noslēpumus.
Man te visji brexsji ja vaig RAW pamata cakarejas ar EOS Digital Solution 14.2. softu kas mums naca lidz MARK III . Man vienam ir Lightroomam 1.3 Glukus nesmu sastapis ne vienam ne otram. Pa manam jums problemas kautkados setingos. Lightroomam kautka pierastak cakareties neka EOS Digital Solution 14.2. ka saka paraduma lieta tapec izmantoju pamata Lightroomam man nekas nemainas. Ja gadas problemas ka Velak WEBa neparmetas 16 uz 8 bitu krasas bet tas ir CS3 Gljuks tad izmantiju riebigu funkcija Saglabat WEBam.
Man te visji brexsji ja vaig RAW pamata cakarejas ar EOS Digital Solution 14.2. softu kas mums naca lidz MARK III . Man vienam ir Lightroomam 1.3 Glukus nesmu sastapis ne vienam ne otram. Pa manam jums problemas kautkados setingos. Lightroomam kautka pierastak cakareties neka EOS Digital Solution 14.2. ka saka paraduma lieta tapec izmantoju pamata Lightroomam man nekas nemainas. Ja gadas problemas ka Velak WEBa neparmetas 16 uz 8 bitu krasas bet tas ir CS3 Gljuks tad izmantiju riebigu funkcija Saglabat WEBam.
Canon DPP no raw failiem straadaa tikai ar canon rawiem.