Kads nevaretu palidzet ar fotografa ligumiem? Varbut ir kads labs saits, kur tos bezmaksas varetu novilkt? Mekleju google, bet neko sakarigu neuzgaju. :roll:
Kads nevaretu palidzet ar fotografa ligumiem? Varbut ir kads labs saits, kur tos bezmaksas varetu novilkt? Mekleju google, bet neko sakarigu neuzgaju. :roll:
Paldies, Model release man ir. Vienkarshi gribejas kadu nopietnaku papiru, jo jabilde pasakums ar vairakiem cilvekiem no valdibas. Vai tam parastais MR ari der?
Paldies, Model release man ir. Vienkarshi gribejas kadu nopietnaku papiru, jo jabilde pasakums ar vairakiem cilvekiem no valdibas. Vai tam parastais MR ari der?
Nē, valdībai der tikai GR (governement release), MR neder!
Nee, nu tur ir pasakums, kur prezente jaunu produktu. Piedalas vairaki modelji un dazi valstsviri. Lidzigus pasakumus neesmu bildejis, tapec ari gribas noskaidrot, kadus papirus man vajag gatavot.
Sakara ar lielo parkramesjanos esmu visju kautkur ieraciss neko nevar atrast kas nav IKDIENA. Bet konkretaja varianta Ligums ir starp PASUTITAJU un IZPILDITAJU butiba Precju pakalpojumu ligums TU PARDOT bet VINJI PERK
Nee, nu tur ir pasakums, kur prezente jaunu produktu. Piedalas vairaki modelji un dazi valstsviri. Lidzigus pasakumus neesmu bildejis, tapec ari gribas noskaidrot, kadus papirus man vajag gatavot.
Atkarīgs, ko tu taisies ar tām bildēm darīt. Ja atdot pasūtītājam, tad jau vispār pofig...
Luni - ir kadas domas, kur tadu atrast? Portreti - Pasutitajam paliks tiesibas izmantot bildes pec savas patikas, pats sev patureshu kaa dalju no portfolio.
Luni - ir kadas domas, kur tadu atrast? Portreti - Pasutitajam paliks tiesibas izmantot bildes pec savas patikas, pats sev patureshu kaa dalju no portfolio.
Tad es domāju tev tiešām vajaga vienkāršu līgumu, kur piedāvātājs ir pakalpojuma saņēmēs un tu esi izpildītājs. Jāiekļauj iekšā izpildes laiks, nosacījumi, riski, izmaksas, atrunāta nodošana-pieņemšana + vēl, ka bildes ir viņu ar visām tiesībām, bet tu vari izmantot viņas savā portolio, ķipa sevis reklamēšanai, bet ne pārdošanai.
Neesmu nekad specializējies autortiesībās, taču mans viedoklis būtu šāds. Ja fotogrāfs nav reģistrēts kā komersants un viņš nestājas darba attiecībās, viņš pārsvarā var sastādīt divu veidu līgumus: uzņēmuma līgumu un autora līgumu (jeb ja lietot Autortiesību likumā ietvertās kategorijas - Licences līgumu). Ar ko atšķiras? Nu, vispirms ar līguma priekšmetu (saturu). Uzņēmuma līgumu slēdz divas puses - darba izpildītājs un darba pasūtītājs - par to, ka izpildītājs apņemas izpildīt noteiktu darbu ar saviem līdzekļiem. Ja uzņēmuma līguma priekšmets ir darbs, tad autora līguma priekšmets ir autora tiesības uz konkrēto fotoattēlu, kuru attiecīgs apjoms tiek nodots pasūtītājam pret norunāto autoratlīdzību. Izšķiroties, kuru no minētajiem līgumiem slēgt fotogrāfam ir jādomā arī par nodokļu optimizācijas jautājumu. Ja tiek noslēgts uzņēmuma līgums, tad no darījuma summas pasūtītājs aprēķina un valsts kasē iemaksā par fotogrāfu 25% ienākuma nodokļa formā. Ja tiek slēgts autora līgums, tad ienākuma nodokļa apmēru aprēķinot, ir jāpiemēro 30% atvieglojums. Tas nozīmē, ka no darījuma summas no sākumā atņemam 30%, un tad no atlikuma rēķinām 25% nodokļos.