...man rokās Canons 350D, es apņēmīgi dodos pilsētas skatus bildēt (arhitektūra, panorāma, šaurās Vecrīgas ieliņas utt.) 24mm bieži šķiet nepietiekami.....cik vajadzētu? Ar pateicību uzklausīšu ieteikumus un pieredzi, kā arī konkrēta objektīva rekomendācijas....nevienu platleņķi nav gadījies patestēt.....paldies
...man rokās Canons 350D, es apņēmīgi dodos pilsētas skatus bildēt (arhitektūra, panorāma, šaurās Vecrīgas ieliņas utt.) 24mm bieži šķiet nepietiekami.....cik vajadzētu? Ar pateicību uzklausīšu ieteikumus un pieredzi, kā arī konkrēta objektīva rekomendācijas....nevienu platleņķi nav gadījies patestēt.....paldies
Vispirms ieteiktu nepaslinkot un palasīt šajā pašā forumā atpakaļ- gana daudz tika sarakstīts un šķēpu salauzts! Un, ja tad būs neskaidrības apprasīties vēlreiz. Man ir 2 platleņķi- EF 17-40/4L un Sigma 12-24. Abi labi, katrs savā lauciņā.
cenšos, lasu, rokos....vienīgi te meklēšanas iespējas nedaudz apgrūtinātas da i ne tikai te rokos, tikai gribēju pēc iespējas dažādākus viedokļus dzirdētpaldies!
Platleņķis arhitektūrai - tas ir tehniski diezgan sarežģīti un komplicēti, būs daudz vairāk jāpiedomā un jāpiestrādā. Piekrītu, ka iepriekš jāpatestē, vai maz patiks tā lieta, kaut vai nomā šodien paņem Nikon D50 un Sigma 10-20 par lētu naudu, paeksperimentē. Parasti jau tomēr tādām lietām izmanto citu formātu.
Citu formātu izmanto cita līmeņa fotogrāfi ar savādāku maciņu. Tie citi fotogrāfi izmanto arī "tilt&shift" - bīdāmus un šķiebjamus objektīvus, kas arī nav no lētučiem, bet mazina perspektīvas kropļojumus.
Mums, budžeta klases fotomīļiem atliek tikai "buķetīte" ar dažādiem 10-24 no Canona, Sigmas, Tamrona un Tokinas kropam un vienīgais Sigma 12-24- FF un filmai. Ir vēl dažādas zivju aces, jeb lepnajā valodā fišaji, bet tie arhitektūru dikti kropļo- ar tiem labi bildēt Frīdi, NG, PPS & Co tuvplānā...))
vai Sigma 10-20 nebūs jūtami vājāka par Canon 10-22? kaut gan pēc Billy bildēm tā nedrīkstētu pat jautāt))))))
viens bubina, ka signa labaaka un otrs ka canons... Katram sava taisniiba un saprast var tikai njemot abus un lietojot abus. BEt veel jau arii tas kaa kaada sigmas kopija un otraadi. JA neplaano baigo pikji raust ar foto domaaju, ka sigma ir laba pa ciparu...
vai Sigma 10-20 nebūs jūtami vājāka par Canon 10-22? kaut gan pēc Billy bildēm tā nedrīkstētu pat jautāt))))))
Fotoaprindās eksistē diezgan stabils uzskats, ka Sigmai "peld" kvalitāte- vienā partijā var būt gan dikti labi, gan ne pārāk labi stikliņi. Tādēļ kategoriski neko nevar teikt- jāņem un jāprovē.