forum.gif
kuru platleņķi? un kāpēc?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / kuru platleņķi? un kāpēc?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.03.08 14:03
 citēt
...man rokās Canons 350D, es apņēmīgi dodos pilsētas skatus bildēt (arhitektūra, panorāma, šaurās Vecrīgas ieliņas utt.) 24mm bieži šķiet nepietiekami.....cik vajadzētu?
Ar pateicību uzklausīšu ieteikumus un pieredzi, kā arī konkrēta objektīva rekomendācijas....nevienu platleņķi nav gadījies patestēt.....paldies:)
Publicēts: 28.03.08 14:13
 citēt
...man rokās Canons 350D, es apņēmīgi dodos pilsētas skatus bildēt (arhitektūra, panorāma, šaurās Vecrīgas ieliņas utt.) 24mm bieži šķiet nepietiekami.....cik vajadzētu?
Ar pateicību uzklausīšu ieteikumus un pieredzi, kā arī konkrēta objektīva rekomendācijas....nevienu platleņķi nav gadījies patestēt.....paldies:)

Vispirms ieteiktu nepaslinkot un palasīt šajā pašā forumā atpakaļ- gana daudz tika sarakstīts un šķēpu salauzts!
Un, ja tad būs neskaidrības apprasīties vēlreiz.
Man ir 2 platleņķi- EF 17-40/4L un Sigma 12-24. Abi labi, katrs savā lauciņā.
Publicēts: 28.03.08 14:20
 citēt
cenšos, lasu, rokos....vienīgi te meklēšanas iespējas nedaudz apgrūtinātas:) da i ne tikai te rokos, tikai gribēju pēc iespējas dažādākus viedokļus dzirdēt:)paldies!
Publicēts: 28.03.08 14:21
 citēt
Pameklē tādas lietas
Tokina 12-24
Sigma 10-20
Sigma 12-24

tas būs lētais gals ir vēl canon kautkādi, bet par tiem es nekā nezināšu un gan jau būs blakus arī tie salīdzināti

meklēt var -> www.fotoblog.lv...
Publicēts: 28.03.08 14:22
 citēt
Aizbrauc uz kadu foto pleneru/pirtinju un pateste dazadus platlenjkjus no citiem fotografiem. Tad ari nolem, kadu tieshi gribi.

Man ir sigma 10-20mm - skats jau interesants paveras, bet kvalitate man ne visai, ka ari stikls pats par sevi tumshs.
Publicēts: 28.03.08 14:51
 citēt
Platleņķis arhitektūrai - tas ir tehniski diezgan sarežģīti un komplicēti, būs daudz vairāk jāpiedomā un jāpiestrādā. Piekrītu, ka iepriekš jāpatestē, vai maz patiks tā lieta, kaut vai nomā šodien paņem Nikon D50 un Sigma 10-20 par lētu naudu, paeksperimentē.
Parasti jau tomēr tādām lietām izmanto citu formātu.

Citu formātu izmanto cita līmeņa fotogrāfi ar savādāku maciņu. Tie citi fotogrāfi izmanto arī "tilt&shift" - bīdāmus un šķiebjamus objektīvus, kas arī nav no lētučiem, bet mazina perspektīvas kropļojumus.

Mums, budžeta klases fotomīļiem atliek tikai "buķetīte" ar dažādiem 10-24 no Canona, Sigmas, Tamrona un Tokinas kropam un vienīgais Sigma 12-24- FF un filmai. Ir vēl dažādas zivju aces, jeb lepnajā valodā fišaji, bet tie arhitektūru dikti kropļo- ar tiem labi bildēt Frīdi, NG, PPS & Co tuvplānā...:)))
Publicēts: 28.03.08 16:05
 citēt
Priekshh cropa Sigma 10 - 20 visas manas platlenkuju bildes ir tikai ar to!
Publicēts: 28.03.08 16:12
 citēt
vai Sigma 10-20 nebūs jūtami vājāka par Canon 10-22? kaut gan pēc Billy bildēm tā nedrīkstētu pat jautāt:)))))))
Publicēts: 28.03.08 16:16
 citēt
vai Sigma 10-20 nebūs jūtami vājāka par Canon 10-22? kaut gan pēc Billy bildēm tā nedrīkstētu pat jautāt:)))))))

viens bubina, ka signa labaaka un otrs ka canons...
Katram sava taisniiba un saprast var tikai njemot abus un lietojot abus. BEt veel jau arii tas kaa kaada sigmas kopija un otraadi.
JA neplaano baigo pikji raust ar foto domaaju, ka sigma ir laba pa ciparu... :D
Publicēts: 28.03.08 16:20
 citēt
nāksies vien meklēt iespēju aptaustīt:) ja kāds tuvākajā laikā pošas ar tādu platāku pa vecrīgu sirot, būšu pateicīga par līdzaicinājumu:))
Publicēts: 28.03.08 16:21
 citēt
jaska gan, ka taa kas man tagad ir ir mezoniigi asa kopija, bet sho es nesu pret garantiju, jo man pirmajai bija back fokuss ~5cm! :P
Publicēts: 28.03.08 16:55
 citēt

Fotoaprindās eksistē diezgan stabils uzskats, ka Sigmai "peld" kvalitāte- vienā partijā var būt gan dikti labi, gan ne pārāk labi stikliņi. Tādēļ kategoriski neko nevar teikt- jāņem un jāprovē.
Publicēts: 28.03.08 18:14
 citēt
Tokina 10-27, a še ar sigma 10-20:

www.fotoblog.lv...
/pirmā bilde/
Publicēts: 28.03.08 18:45
 citēt
Tokina 10-27, a še ar sigma 10-20:

www.fotoblog.lv...
/pirmā bilde/

diezgan kakaina kvalitāte, kā skatos.
Publicēts: 28.03.08 18:57