forum.gif
Kā lai makro uztaisa?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā lai makro uztaisa?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.04.08 16:18
 citēt
Kas jādara ar makro objektīvu lai uztaisītu šādu bildi?
Publicēts: 05.04.08 16:21
 citēt
Jāpieliek makrostiklam labi garš starpgredzens. Es pie parasta 135mm stikla liku aptuveni 30-40cm gredzenu, tad var dabūt ko līdzīgu..
Publicēts: 05.04.08 16:26
 citēt
kaa tas gredzens saucās angliski? meklēju kā macro ring bet nelas kautvai 10cm garš nekur neuzrādās!
Publicēts: 05.04.08 16:28
 citēt
Ir jau veel taas makro plēšas!
Publicēts: 05.04.08 16:33
 citēt

tas tak putekļu pumpis!
Publicēts: 05.04.08 16:35
 citēt

tas tak putekļu pumpis!

bet iespējas ir daudz plašākas
Publicēts: 05.04.08 16:38
 citēt
nonjem objektiivu, pieliec apgrieztu otraadi, buus tev taada bilde.
Publicēts: 05.04.08 16:40
 citēt
nonjem objektiivu, pieliec apgrieztu otraadi, buus tev taada bilde.

Tādu kā pirmā postā dabūt nevarēs, bet macro toč ir labi. Man ir tāds gredzens un lietotju kopā ar 50mm objektīvu
Publicēts: 05.04.08 16:43
 citēt
Garam teleobjektīvam priekšā pielikt apgrieztu citu objektīvu - jo īsāks fokusa attālums būs apgieztam jo lielāks palielinājums un mazāks dziļums. 3 Starp gredzeni kopējā 68mm garumā ar 1:1 makro objektīvu iedeva 2.4:1 bet 200mm ar apgrieztu 35mm ap 5.5:1

jrj.west.lv...
jrj.west.lv...
jrj.west.lv...
jrj.west.lv...
Publicēts: 05.04.08 16:44
 citēt
Te tikai, laikam, būs vēlami fix objektīvi
Publicēts: 05.04.08 16:46
 citēt
Varu iziireet Zenit ar visiem gredzeniem un pleesu! :lol:
Publicēts: 05.04.08 16:47
 citēt
Te tikai, laikam, būs vēlami fix objektīvi

Protams fixi. Tur linkos divas ar vienkāršu makro lai parādīt objekta izmērus un divas bildes ar apgrieztiem - EF 200mm F2.8L pret 90mm tamron apgrieztu F2.8 un tas pats 200mm pret EF 35 f1.4L apgrieztu

p.s. kadri nav kropoti bet resize pilnam kadram
Publicēts: 05.04.08 18:18
 citēt
Kas jādara ar makro objektīvu lai uztaisītu šādu bildi?

Canonam šis pagarinātājs saucas Extension Tube. Parastais izmērs ir 12 un 25 mm.
Publicēts: 05.04.08 18:27
 citēt
ir vispār kāds normāls variants kā tādu nobildēt, izņemot objektīvu stutēšanu vienu pret otru un kautkādu garmošku skrūvējot objektīvam?
Publicēts: 05.04.08 18:37
 citēt
karoč sanāk ja es savam 24-70 uzmontēju to Extension Tube tad es pārtaisu objektīvu par makro?
Publicēts: 05.04.08 19:06
 citēt
karoč sanāk ja es savam 24-70 uzmontēju to Extension Tube tad es pārtaisu objektīvu par makro?

Jā. Diemžēl es neprotu pielikt foto pie komentāra, nevaru Tev parādīt paraugu.
Mēģināšu paskaidrot:
Priekš macro fotografēšanas es savam Canon 400D izmantoju Pentacon 2,8f 135mm fiksi. Tas nav macro objektīvs, tādēļ objektīvs no fotografējamā objekta jātur apm. 1,5m attālimā, bet ar 20mm starpgredzenu fokusa attālums samazinājas apm. par 2/3. Nupat es nofotografēju savi Nokia telefonu. Bez gredzena uz fotogrāfijas ietilpst viss telefons un galā tam vēr varētu novietot otru. Bet, ieliekot starpgredzenu, kadrā ietilpst tikai 1/2 telefona.
Publicēts: 05.04.08 19:07
 citēt

1 Būs grūti ar tādu fotogrāfēt makro.
2 Visādām šādām manipulācijām zoom nav labākie objektīvi.
3 24-70 ar gredzeniem tikai garā galā lietojams un ar 68mm gredzenu dod tikai ~1.2:1
Publicēts: 05.04.08 19:14
 citēt

Tavam jautājumam pievienotā fotogrāfija gan izskatās jau pēc micro fotogrāfijas. Tur jau prasās pēc papildus lēcas vai kaut kā tamlīdzīga.
Publicēts: 05.04.08 19:14
 citēt
peec EF 16-35mm pirkšu EF 200mm f/2.8L II USM vai EF 135mm f/2.0L USM, ja kādam no tiem objektīviem uzliek Extension Tube tad jau dabūn tādu pamatīgu makro ne, tādu kā tajā bildē uzzīmēts?

Neko nesaprotu no makro, atzīstos uzreiz!
Publicēts: 05.04.08 19:19
 citēt
peec EF 16-35mm pirkšu EF 200mm f/2.8L II USM vai EF 135mm f/2.0L USM, ja kādam no tiem objektīviem uzliek Extension Tube tad jau dabūn tādu pamatīgu makro ne, tādu kā tajā bildē uzzīmēts?

Neko nesaprotu no makro, atzīstos uzreiz!

Ar EF 135mm f/2.0L un 68mm extension bija 2.45:1 makro bet ar EF 200mm f/2.8L II mazliet mazāks.
fotki.lv...
Šis ar 135 un trim gredzeniem. Kā var redzēt līdz prasāmam rezultātam patālu :)
Publicēts: 05.04.08 19:33
 citēt
nu kādu tad man to kombināciju vajag lai tādu bildi dabūtu? 1200mm + 50x Extension Tube?
Publicēts: 06.04.08 07:56
 citēt
Tiem, kas saprot "lielā brāļa " valodu:

www.ixbt.com...
forum.ixbt.com...
www.ixbt.com...
www.mtu-net.ru...
macroclub.ru...
www.photosight.ru...=
www.photoweb.ru...
http://photo-element.ru/ps/macro/macro.html

Labas adresītes. Arī man noderēs. :)
Publicēts: 06.04.08 08:00
 citēt
Lai Tev rastos vismaz kaut kāds priekšstats, kādu bildi varēsi iegūt lietojot starpgredzenus, vari paeeksperimentēt. Starp objektīvu un kameru ievieto kaut kādu starpgredzenu. Nu, kaut vai izolācijas lentas rullīti, kuram pa vidu Tu vari kaut ko noceikināt. Objektīvs gan jādarbina būs manuāli. :(
Publicēts: 06.04.08 10:48
 citēt
Lai Tev rastos vismaz kaut kāds priekšstats, kādu bildi varēsi iegūt lietojot starpgredzenus, vari paeeksperimentēt. Starp objektīvu un kameru ievieto kaut kādu starpgredzenu. Nu, kaut vai izolācijas lentas rullīti, kuram pa vidu Tu vari kaut ko noceikināt. Objektīvs gan jādarbina būs manuāli. :(

fotoslengu vel seviski neparzinu.. kas tas tads ir?
Publicēts: 06.04.08 12:04
 citēt
Publicēts: 06.04.08 14:35
 citēt

fotoslengu vel seviski neparzinu.. kas tas tads ir?

Tas nav fotoslengs. Tas nozīmē - kaut ko redzēt, kaut kam trāpīt. :lol:
Publicēts: 06.04.08 16:09
 citēt
Tiem, kas saprot "lielā brāļa " valodu:

www.ixbt.com...
forum.ixbt.com...
www.ixbt.com...
www.mtu-net.ru...
macroclub.ru...
www.photosight.ru...=
www.photoweb.ru...
http://photo-element.ru/ps/macro/macro.html

tajos visos linkos ir runa par to ko es tecu ka man nevaga, ne kautkaadus akardeonus, ne objektiivus skrūuveet kopaa, vajag normaalu risinaajumu!

Tur es tā arī neatradu atbildi uz jautājumu cik extension tubes man vajag un pie kaada objektīva to visu vajag likt klāt!
Publicēts: 06.04.08 16:40
 citēt

tajos visos linkos ir runa par to ko es tecu ka man nevaga, ne kautkaadus akardeonus, ne objektiivus skrūuveet kopaa, vajag normaalu risinaajumu!

Tur es tā arī neatradu atbildi uz jautājumu cik extension tubes man vajag un pie kaada objektīva to visu vajag likt klāt!

Tas akardeons praktiski arī ir extension tube , tikai ar maināmu attālumu. Lai tādu bildu dabot gatavu kādu tu iepostēji tu vari provēt dabot gatavu tikai ar kā tu izteicies "to ko tev nevajag" .
Publicēts: 06.04.08 16:46
 citēt
Bildē caur mikroskopu...
Publicēts: 06.04.08 17:11
 citēt

Nikon D2Xs + Zwischenring - Soligor Extension Tube 36mm + Tamron SP AF 180mm 3,5 Di LD IF MACRO

Laikam sapratu kas vajadzīgs - 180mm makro stikls + 2x 25 extension tube
Publicēts: 06.04.08 17:40
 citēt
180 lai no tālāka attāluma var fotogrāfēt mazāk baidot tos lidoņus, bet der vienalga kurš Macro objektīvs 1:1. Tikai šī jau nemaz tuvu nav tik makrīgā kā tā pirmā :)
Publicēts: 06.04.08 18:50
 citēt
Ir vēl canon viens objektīvs - MP-E 65mm ja neklūdos... var dabūt 5:1!
Viss būtu labi, ja tikai asuma dziļums būtu lielāks šada veida objektīviem, jo pat līdz galam aizverot var būt par īsu...
Publicēts: 06.04.08 19:56
 citēt

Image of an elephant hawk moth taken with 100mm macro plus 25mm
extension tube plus a 2x extender between the tube and the camera

Ja panjem 180mm + 1.4 extender + 25 extension tube tad šādu jau mierīgi vaēs dabūt gadavu bez akordepna izmantošanas!
Publicēts: 07.04.08 15:18
 citēt

Image of an elephant hawk moth taken with 100mm macro plus 25mm
extension tube plus a 2x extender between the tube and the camera

Ja panjem 180mm + 1.4 extender + 25 extension tube tad šādu jau mierīgi vaēs dabūt gadavu bez akordepna izmantošanas!

Ko nozīmē "1.4 extender"?
Publicēts: 07.04.08 15:45
 citēt
Publicēts: 07.04.08 16:08
 citēt
http://cpn.canon-europe.com/content/infobank/lenses/extenders.do

Es to lietoju ar nosaukumu konverters. Tā, laikam bija, Canons to sauc extender. Bišķīt tuvāk var gan ar to dabūt. Ja vien ir pietiekami gaišs.
Publicēts: 07.04.08 16:12
 citēt
180 lai no tālāka attāluma var fotogrāfēt mazāk baidot tos lidoņus, bet der vienalga kurš Macro objektīvs 1:1. Tikai šī jau nemaz tuvu nav tik makrīgā kā tā pirmā :)

tas nav tik viennozīmīgi. ir jāievēro no objektīva līdz bildējamam objektam mazākais attālums, pie kura iespējams nofokusēt... telezūmiem tik daudziem ir tā, ka rakstīts MACRO, bet par to, ka mušu tik tuvu varētu nobildēt, var aizmirst (janu vienīgi kārtīgi izkropot)...
Publicēts: 07.04.08 16:12
 citēt
http://cpn.canon-europe.com/content/infobank/lenses/extenders.do

Tas gan ir domāts L sērijai. Es Sigmas konverteri lietoju ar 70-300 IS USM. Tas ir vienīgais objektīvs, kas nav no L sērijas, bet kam esmu konverteri pielicis.
Publicēts: 07.04.08 16:27
 citēt

tas nav tik viennozīmīgi. ir jāievēro no objektīva līdz bildējamam objektam mazākais attālums, pie kura iespējams nofokusēt... telezūmiem tik daudziem ir tā, ka rakstīts MACRO, bet par to, ka mušu tik tuvu varētu nobildēt, var aizmirst (janu vienīgi kārtīgi izkropot)...

Šeit runa iet par SLR nevis ziepēm kur makro mērās cik tuvāk par piebīdīt objektīvu pie objekta. Un īstam objektīvam macro būs 1:1 neatkarīgi no fokusa attāluma. Toties mainīsies attāums no objekta. Vienam tas būs 20cm bet citam 50cm , be rezultātā izmērs būs vienāds uz kadra. Par dziļumu un citām lietām šeit neapspriežam.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):