forum.gif
Kā lai makro uztaisa?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā lai makro uztaisa?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.04.08 16:29
 citēt
180 lai no tālāka attāluma var fotogrāfēt mazāk baidot tos lidoņus, bet der vienalga kurš Macro objektīvs 1:1. Tikai šī jau nemaz tuvu nav tik makrīgā kā tā pirmā :)

tas nav tik viennozīmīgi. ir jāievēro no objektīva līdz bildējamam objektam mazākais attālums, pie kura iespējams nofokusēt... telezūmiem tik daudziem ir tā, ka rakstīts MACRO, bet par to, ka mušu tik tuvu varētu nobildēt, var aizmirst (janu vienīgi kārtīgi izkropot)...

Šeit runa iet par SLR nevis ziepēm kur makro mērās cik tuvāk par piebīdīt objektīvu pie objekta. Un īstam objektīvam macro būs 1:1 neatkarīgi no fokusa attāluma. Toties mainīsies attāums no objekta. Vienam tas būs 20cm bet citam 50cm , be rezultātā izmērs būs vienāds uz kadra. Par dziļumu un citām lietām šeit neapspriežam.

es nerunāju par ziepenēm, bet telezūmiem, kam virsū rakstīts MACORO, taču tuvāk par diviem metriem no objekta fokusu neatrast. nezinu, vai fiksētajiem MACRO objektīviem arī tas ir raksturīgs, bet telezūmiem šo problēmu pats personīgi esmu novērojis.
Publicēts: 07.04.08 16:35
 citēt
es nerunāju par ziepenēm, bet telezūmiem, kam virsū rakstīts MACORO, taču tuvāk par diviem metriem no objekta fokusu neatrast. nezinu, vai fiksētajiem MACRO objektīviem arī tas ir raksturīgs, bet telezūmiem šo problēmu pats personīgi esmu novērojis.

Es kautkā neredzu lai psihais rakstot 180mm +1.4x extenderi būtu minējis TeleZoom un tos kurus 180mm fiksus (canon, sigma, tamron) es zinu ir īstie 1:1 macro. Tā kā visu esmu tēmā teicis.
Publicēts: 07.04.08 16:42
 citēt

Es kautkā neredzu lai psihais rakstot 180mm +1.4x extenderi būtu minējis TeleZoom un tos kurus 180mm fiksus (canon, sigma, tamron) es zinu ir īstie 1:1 macro. Tā kā visu esmu tēmā teicis.

o.k., ja runa ir tikai un vienīgi par 180mm +1.4x extenderi, tad es muti ciet. biju domājis, ka runa ir par MACRO objektīviem kā tādiem...
Publicēts: 07.04.08 16:49
 citēt

o.k., ja runa ir tikai un vienīgi par 180mm +1.4x extenderi, tad es muti ciet. biju domājis, ka runa ir par MACRO objektīviem kā tādiem...

Protams arī kā tādiem bet dotajā vietā biju atbildējis uz 180 un runājis par īstiem macro nevis objektīviem kuriem macro uzrādīts uz fokusēšanās loga uz minimālo distanci.

www.slrgear.com...
īstais 1:1 minimālais attālums 31cm
www.slrgear.com...
īstais 1:1 minimālais attālums 48cm
www.slrgear.com...
īstais 1:1 minimālais attālums 29cm
www.slrgear.com...
īstais 1:1 minimālais attālums 25.7cm

Viss pareizi! :) . Bildē ieies vienāda izmēra objekts bet attālums no kura to fotogrāfēt mainīsies atkarīgi no fokusa attāluma, jo garāks jo tālāk.
Publicēts: 07.04.08 16:53
 citēt

Protams arī kā tādiem bet dotajā vietā biju atbildējis uz 180 un runājis par īstiem macro nevis objektīviem kuriem macro uzrādīts uz fokusēšanās loga uz minimālo distanci.

www.slrgear.com...
īstais 1:1 minimālais attālums 31cm
www.slrgear.com...
īstais 1:1 minimālais attālums 48cm
www.slrgear.com...
īstais 1:1 minimālais attālums 29cm
www.slrgear.com...

Viss pareizi! :) . Bildē ieies vienāda izmēra objekts bet attālums no kura to fotogrāfēt mainīsies atkarīgi no fokusa attāluma, jo garāks jo tālāk.

protams! pret to es neko nesaku. :)
Publicēts: 07.04.08 16:54
 citēt

www.slrgear.com...

Izskatās nereāli asa priekš sigmas :?
Publicēts: 07.04.08 17:15
 citēt
shita sigma ir baigi kardinsoha un nemaksa ari parak daudz.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):