forum.gif
"Zvaigznīšu" filtrs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / "Zvaigznīšu" filtrs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.04.08 23:44
 citēt
Varētu kāds paskaidrot ko tuvāk par filtru, kas taisa no ,piemēram, ielu laternu gaismām zvaigznītes? Vai ir kāda klasifikācija kā viņas iedalās? Piemēram vai ir tādi filtri kas lietojami naktī un vai ir tādi kas dienā? Mani intresē vairāk tādi, kurus var lietot nakts fotogrāfēšanai. Paldies jau iepriekš!
Publicēts: 06.04.08 23:46
 citēt
ir filtri kas to efektu apstiprina, bet principa javer ciet diafragma. piemeram, shvakais canona 28-90 III zime smukas zvaigznites.
mana tokina 19-35 gan ne parak :( par citiem objektiviem neko daudz nezinuu, gaidu no vacijas 28-70 ;) tad jau ari notesteshu :)
Publicēts: 06.04.08 23:46
 citēt
reku piemers:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 06.04.08 23:50
 citēt
Nu man ir D80 ar kita objektīvu - 18 - 135 diezko nesanāk tās zvaigznītes, tādēļ jautāju par filtru.
Publicēts: 06.04.08 23:52
 citēt
Zvaigznīšu filtrs sataisa zvaigznītes.. ko tur stāstīt... tik man liekas tas efkets vairāk tākā defekts, izskatās diezgan uzbāzīgi...

:lol:

Publicēts: 06.04.08 23:53
 citēt
+ briedim! :D nu nafig tas filtrs vajadziigs.. a ja loti grib to efektu var tach arii ar PS panaakt!
Publicēts: 06.04.08 23:57
 citēt
tur jau tā lieta ka negribu ar ps taisīt, bet no rokas, ps vispaar izmantoju maz. :)
Publicēts: 07.04.08 00:02
 citēt
tur jau tā lieta ka negribu ar ps taisīt, bet no rokas, ps vispaar izmantoju maz. :)

A nafig cuukaat orgjinaalu? :)
Publicēts: 07.04.08 00:02
 citēt
ja pareizi saprotu, tad zvaigsnizshu filtrs, ko leik uz objektiva, ir stikls ar savilktam vertikalam un slipeniskam linijam. protams, maks ciet framga.
briedi, 1aa un 2aa bilde - nu tur pilnigi dazhadas zvaigznites. pirmaja leets shiops, otraja - hren vinju zina, bet man patik.
Publicēts: 07.04.08 01:23
 citēt
Publicēts: 07.04.08 09:43
 citēt
noķēzi UV filtru ar plānu krēma slāni un ar spičku savelc līnijas visos virzienos :)
Publicēts: 07.04.08 10:56
 citēt
Zvaigznīšu filtri ir 4x, 6x un 8x staru, vismaz B+W tādi ir.
4x filtru visbiežāk nākas rotēt tā, lai stari būtu atraktīvi izvietoti X, nevis + veidā. Nostrādā, ja fotografē izteikti spožus fona objektus. Pārējos gadījumos lieks un lieks.

šitā verķa jēdzīgu pielietojumu esmu redzējis tikai vecmeistaru bildēs......
Publicēts: 07.04.08 13:23
 citēt
Naf nekāda vaina tādu lietot, pašam bija bet uz 62 caurumu, pārdevu kopā ar SIGMA stiklu, ja kāds pateiktu, kā forumā pievienot bildi, pieliku paraugam
Publicēts: 07.04.08 15:30
 citēt

šitā verķa jēdzīgu pielietojumu esmu redzējis tikai vecmeistaru bildēs......

Nav tik traki ... iedomājies kadru, kur fonā tiek ietverta saule, un ar to pietiks. Lai nebūtu tādu neko neizsakošu gaismas plankumu, uzkrūvē tādu filtru. Bokē efekts te neko nedos, jo tāda gaišā dienas laikā nebūs - f2,0 nav praktiski iespējams (ir tikai viens ļoti spožs objekts) vai lietderīgs kadra kompozīcijai.

Es to varu reāli iztēloties, nu teiksim vienīgi, dārglietu reklāmā,lai spīž kā..............:)
Publicēts: 07.04.08 17:25
 citēt
Paldies dzjeki... tad taa vinji arii iedalaas peec sviitrojuma virsuu un kaa taisa zvaigzniites - 4x 6x un 8x cik sapratu ja? :) vienkaarshi man patiik bildeet riigu naktii ar ilgu exp laiku un gribas nedaudz izcelt laternu ugunis arii pa visdu garajaam sarkanajaam un baltajaam mashiinu uguniiim... :) 6x filtrs vareetu buut ok... :) vai MD Foto ir vieniigaa vieta kur tos var iegaadaaties? Taads vinjam arii ir angliskais un tehniskais nosaukums - starlight filter? :)
Publicēts: 07.04.08 17:38
 citēt
aiztaisi ciet blendi (liels f No) un dragā, bez filtra...zvaigznītes pa pilnam

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 07.04.08 17:59
 citēt
raic, ne visi objektivi taa dara. atkarigs no diafragmas formas, lapinju skaita, utt. vismaz ta rada subjektivie noverojumi.
Publicēts: 07.04.08 18:12
 citēt
labaak pakjershu filtru - tad ir iespeeja varieet, gribas jau kautko reizeem ar valjeeju diafragmu uztaisiit... ;)
Publicēts: 07.04.08 18:15
 citēt
ne jau tas taa mirklja untums... jau pasen ir taada doma, bet kameer bija fuji pseido spogulis taadas vajadziibas nebija zvaigzniites radaas pashas no sevis :D tagad kad ir spogulis, tad taa nav un gribas turpinaat visaadus interesantumus taisiit.. :)
Publicēts: 07.04.08 19:01
 citēt
ja atmiņa neviļ, tiem ir stiprums /1-5/ un saucas attiecīgi star-4 vai star-6 /star 6 gan ir varianti - pa 60 grādiem un itkā star-4 ar vēl 1 staru starp 2, kuri 90 grādu leņķī.
Publicēts: 07.04.08 19:10
 citēt
Nu skaidrs... zinu ka taa taada nepopulaara lieta, bet veeleejos tieshi taapeec noskaidrot citu cilveeku pieredzi... :) paldies visiem kas padalaas ar info.... :)
Publicēts: 07.04.08 19:16
 citēt
Nevari iedomāties ielas ainu ar sauli fonā? :D Ai, ai, ai!

Cik esmu ko tādu redzējis galīgi nepatika
Publicēts: 26.12.10 02:23
 citēt
Protams, tikai, jo lielāks F, jo tumšāka bilde, bet smukāka zvaigznīte... un ko tad ar tiem tumšajiem pleķiem un smuko zvaigzni darīt! :D
Ja gribas zvaigznīti, bet ne melnu bildi, tad labāk gan to filtru izmantot! :)
Publicēts: 26.12.10 02:43
 citēt
Īzī.
Paņem notauko stiklu un pēc tam ar pirkstu uzvelc zvaigznīti ar cik stariem gribi. Protams zieķē uz kāda aizsarfiltra.
Publicēts: 26.12.10 02:44
 citēt
Mollija:

Nekrofiilija ir fun, saki?
Publicēts: 26.12.10 08:52
 citēt
M_Kalnins: Protams zieķē uz kāda aizsarfiltra.

Nevella, jāzieķē pa taisno uz priekšējās lēcas, tad sanāks tādas zvaigznes, ka prieks gan jeņķiem, gan jūdiem un sātanistiem kopā ar komunistiem...
Publicēts: 26.12.10 15:45
 citēt
Man reiz vecs fotogrāfs mācīja: parīvē pirkstu gar nemazgātu degunu un uzvelc krustu uz UV filtra. Būs tādas zvaigznes, ka prieks! Galvenais, ejot fotogrāfēt, nedrīkst nomazgāt degunu ;)
Publicēts: 26.12.10 16:09
 citēt
diafragmu[blendi] ciet, un viss mierīgi

F 22, Canon 18-55mm KIT, bez IS ........ :big_smile:
Publicēts: 26.12.10 20:42
 citēt
GG:Man reiz vecs fotogrāfs mācīja: parīvē pirkstu gar nemazgātu degunu un uzvelc krustu uz UV filtra. Būs tādas zvaigznes, ka prieks! Galvenais, ejot fotogrāfēt, nedrīkst nomazgāt degunu ;)

Mjā, kur tik nepamācīs parīvēt... vēl ko izdarīt ar pirkstu...:shame:
Publicēts: 26.12.10 21:27
 citēt
komunisma_reegs:Nu man ir D80 ar kita objektīvu - 18 - 135 diezko nesanāk tās zvaigznītes, tādēļ jautāju par filtru.
mana rī ir tāds komplekts, bet "zvaigznītes" gana labi sanāk! :bad_smile:
Publicēts: 26.12.10 21:32 labots
 citēt
www.cokin.fr
Tiffen - ražoja unikālus "low contrast filtrus"
www.tiffen.com...
Publicēts: 26.12.10 23:09
 citēt
Katram sevi cienošam kailfoto bildētājam arsenālā noteikti jābūt kādam no šiem filtriem :face-grin:

www.tiffen.com...
Publicēts: 26.12.10 23:25
 citēt
CerambyX:Katram sevi cienošam kailfoto bildētājam arsenālā noteikti jābūt kādam no šiem filtriem :face-grin:

http://www.tiffen.com/results.html?search_type_no=410&tablename=filters

Baigi maza izvēle.. tur tik ādas toņi "nosarku, jo mana pirmā reize" līdz vieglam solārija iedegumam... :) A kur kārtīgi iesauļotas, mulates, galu galā- nēģerietes? :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):