Atzīmēju šo Nedēļa, mēnesis - atkarībā no pārliecības par darba pabeigtību galīgajā versijā, jo reāli tā arī parasti sanāk. Un man patīk nomarinēt bildes un pēc laika uz tām paskatīties ar citām acīm. Par to arī vakar runāja M.Kundziņš Fotoakadēmijā, sakot, ka savā ziņā tā pat ir pareizi. Sākumā, kad tiko sākuši bildēt, cilvēki liek apskatei no desmit bildēm astoņas, liecina, ka uz bildi nav paskatījies ne kā neitrāla persona bet kā bildes autors.
Vot principiaalisti! Ir bildes kuras uzreiz ir raadaamas sabiedriibai, un ir bildes kuras savu gadu pagaida.. taa vismaz ir man. Nevar tak galiigi garaam bildi mest uzreiz iekshaa tautaas, un nevar arii taa, ka ja redzi ka bilde ir tiershaam laba, tad priekshkam tur vel ko marineet?
Parasti sabildēju daudz (un nesmuki) . Smukākos kadrus vienmēr piežopoju - nav nevienas bildes man galerijā bez fotošopa apstrādes. Un tad, kad tādu riktīgi smuku kadru nav, tad sāku rakties un meklēt. Un pat no nesmukiem sanāk uztaisīt kko labu. Tā man tapa labākā bilde iekš fotoblog.lv (no nesmukas pļavas uztaisīju kkādu ilūziju) Time varies...
Parasti sabildēju daudz (un nesmuki) . Smukākos kadrus vienmēr piežopoju - nav nevienas bildes man galerijā bez fotošopa apstrādes. Un tad, kad tādu riktīgi smuku kadru nav, tad sāku rakties un meklēt. Un pat no nesmukiem sanāk uztaisīt kko labu. Tā man tapa labākā bilde iekš fotoblog.lv (no nesmukas pļavas uztaisīju kkādu ilūziju) Time varies...
Pirmo cenšos uzteisīt tūlīt- lai ir miers bildējamajam.......mēdz būt visādi, bet arī tā, ka jau reiz publicētu bildi gribas vēlreiz pārveidot- jo esi sācis savādāk uz lietām lūkot...
izņemot tos, kas vienkārši ar šopu nemāk apieties (tā kā es). bet tas ir mīnuss tiem, kas nemāk apieties, nevis tiem, kas to liek lietā, lai bildes no labām padarītu par perfektām!
ir lietas, kas jāpietaisa, bet ne jau kā dk no sūda smuko bildi sataisa! piekrītu, ka pielabojot 1 bildi vajag kādas 5min. prieks par tiem, kas pie šopa pavada ilgāku laiku nekā ar kameru rokā!
prieks par tiem, kas pa piecām minūtēm bildi māk apstrādāt tā, ka viņa ir lieliska, nevis velk pa pilkselim, galu galā bildi sabojājot, nevis uzlabojot, stundām ilgi.
nu iisteniibaa neko nenoskaidrojosha aptauja, tapc ka jebkuram cilvekam der pilniigi visi atbilzhu varianti!
Man neder neviens :evil:
1. Nekad uzreiz nepārnesu bildi no aparāta uz kompi lai ieliktu. Uz fotošopa ja uztaisu un patīk, tad lieku (kas ir retu reizi un aizņem 2-3 stundas, kāmēr piņķerējos ko un kā) 2. Nav man tādas aizņemtības, taču fotoaparāts ir Cēsīs, kāmēr es -Rīgā un bildēt nav ko, tāpēc meklēju vecās bildes. arī atkrīt. 3. Nav man arī par gadu vecākas bildes pagaidām. Kā arī nekad neuzsāku fotožopēt darbu, lai to nomestu malā. Ja nesanāk - dzēšu... Un man tādas puspabeigtības stadijas nav. Pabeigts ir tad, kad še ir iekšā un joprojām stāv un priecē visus.
Visas bildes taisu ar objektīvā un subjektīvā attiecību 35/65 , tāpēc visi piedāvātie varianti man vienmēr ieskrien prātā (kā plāns, ko vajadzētu izpildīt) , taču neviens nav izpildījies tādā veidā, kādā n_g man piedāvā. Viss ir subjektīvi. Jā un - everybody lies
Pirmais - kā ir, tā ir labi. JPG rullē. Otrais - kad ir, tad ir labi. Svārstās starp apstrādi kamerā un pašrocīgu cīņu ar kurvām. Trešais - tikai RAW. Kas lēni nāk, tas labi nāk. (Ceturtais - esmu filozofs. Vai ar gadu ir domāts īsais un garais gads, vai tikai īsais )
Fotogalerijas klientu vairums forumā nebalso, vai arī kautrējas to darīt. Tas ir otrs secinājums.