Tākā žuki sāk atdzīvoties varētu atsākt jamos bildēt. Ir zenīta makro gredzeni , pat makro plēšas, bet problēma tāda, ka nav ko škrūvāt virsū galā. agrāk kādu laiku dzīvoju ar hēliosu, jamais nebija pietiekami ass, diemžēl. vārbūt ir kāds stikls, ko var te latvijā iegādāties, un kurš ir labi savienojams ar makrotrubām, respektīvi smuks asums un normāls fokusēšanās atālums. un ja kādam ir kas piedāvājams - sper laukā.
p.s. kādam nav aizķērusies kāda veca, teiksim, 5-sērijas geforce karte, kuru varētu notirgot?
Es priekš makro taga izmanto Zeiss 135mm sonāru, 135mm Jupitera vietā. Par heliosiem dižas sudzības gan nav bijušas.. Neslikts variants sanāk, ja starp objektīvu un gredzeniem ieskrūvē konverteri.. Ja gribās kādu labāku stiklu, tad jāparok vien jebajā kauko no veciem pentaxiem vai ceisiem..
Es priekš makro taga izmanto Zeiss 135mm sonāru, 135mm Jupitera vietā. Par heliosiem dižas sudzības gan nav bijušas.. Neslikts variants sanāk, ja starp objektīvu un gredzeniem ieskrūvē konverteri.. Ja gribās kādu labāku stiklu, tad jāparok vien jebajā kauko no veciem pentaxiem vai ceisiem..
Nezinu, kā ar Zeiss, bet liekot konverteri starp Canon kameru un Zenit objektīvu, nekas nesanāk. Kamera brēc, ka nav saiknes starp kameru un objektīvu. Bet fotografējot ar Zenīta objektīvu, bez konvertera, viss ir OK. Vismaz mana kamera šo kombināciju - Canon+konverteris+gredzeni+42mm objektīvs, nepazīst.
nu ar heliosu bija tāda fīča, ka ar diviem makro gredzenu komplektiem fokusa atālums bija pārāk mazs, respektīvi bieži vien aizbiedēju pašu kukaini, jo biju par tuvu pielīdis klāt lai nofokusētu.
marix, kādi macro gredzeni tev? es nemaz nevaru iedomāties kā izskaītos pie konvertera m42 makro gredzeni :o un man šķiet, ka tādā gadījumā jāslēdz Av režīms, un fragma stāv 00, tad var bliest.
nu konverters taac pac m42. tad var bildeet no kaada pusmetra pamatiigaa palielinaajumaa. Dabiig ka kamerai nebuus saikne starp stiklu, bet kaads kontakts var buut heliosam un canonam? janu vieniiki oduvanciks var liidzeet..
nu ar heliosu bija tāda fīča, ka ar diviem makro gredzenu komplektiem fokusa atālums bija pārāk mazs, respektīvi bieži vien aizbiedēju pašu kukaini, jo biju par tuvu pielīdis klāt lai nofokusētu.
marix, kādi macro gredzeni tev? es nemaz nevaru iedomāties kā izskaītos pie konvertera m42 makro gredzeni :o un man šķiet, ka tādā gadījumā jāslēdz Av režīms, un fragma stāv 00, tad var bliest.
Nē, neiet nevienā režīmā. Man ir Sigmas konverteris, nezinu kā ir ar Canon konverteriem. Esmu lasījis, ka tie der tikai L sērijas objektīviem. Kaut gan..., ja starp konverteri un objektīvu ir makro gredzeni, tad arī Canona konverteri var ielikt. Aktuāls ir jautājums - vai tāda "sistēma" darbosies? Man ir 2 gredzeni - 20 un 30mm. Skats jau nav īpaši pievilcīgs. Kaut gan makro fotografēšana no malas vienmēr izskatās mazliet komiska. Nezinu, ko domāja cilvēki, kas redzēja, kā es četrāpus rāpoju pa zemi... :P
Marix, nu nav brīnums ka tev tur nekas nestrādā konvertera dēļ vispār tā jau ir tumsa skatu meklētājā, kur nu vēl pie mazakām diafragmām, kā tādam fokusu maz var noteikt , ja viss melns? :o
shauttra, bet ja tas pusmetrs, un lenķis tāds pavisam mazs bildēšanai, man liekas, ka tur nekas nesanāktu. statīvs pa zāli arī diezvaj tik labi šļūktu, lai asumu noķertu
Nav ne vainas, kukata jau arī nav mazais bērns- uz vietas nesēž.. to mazo bišķiņu jau varī ar fokusēšanu izlīdzēt.. un to tāda attāluma jamie toš prom namūk.
Marix, nu nav brīnums ka tev tur nekas nestrādā konvertera dēļ vispār tā jau ir tumsa skatu meklētājā, kur nu vēl pie mazakām diafragmām, kā tādam fokusu maz var noteikt , ja viss melns? :o
shauttra, bet ja tas pusmetrs, un lenķis tāds pavisam mazs bildēšanai, man liekas, ka tur nekas nesanāktu. statīvs pa zāli arī diezvaj tik labi šļūktu, lai asumu noķertu
Kāpēc tumsa?
konverteris nospiež objektīva "stienīti" un aizveras diafragma...ar ciet diafragmu un uz makro laikam ļoti ciet skatu meklētājs būs tumšs..
Kāpēc tumsa?
konverteris nospiež objektīva "stienīti" un aizveras diafragma...ar ciet diafragmu un uz makro laikam ļoti ciet skatu meklētājs būs tumšs..
nekļūdos?
Runa gāja par Zenit objektīvu, bet tam diafragmu regulē manuāli. Savukārt konverterim(vismaz Sigmas) ir vajadzīgs klāt pievienots objektīvs(Canon vai analogs), citādāk fotoaparāts to saprot kā savienojuma kļūdu. Pievienojot Zenit objektīvu, kamerai nav saiknes ar objektīvu , kā rezultātā displejā parādās paziņojums par kļūdu. Skatu meklētājā viss ir gaišs un asumu var iestādīt(ar roku, protams).
Es mazliet paeksperimentēju ar macro foto - izmantoju Zenit objektīvus un dažus Canon objektīvus. Diemžēl pat visvienkāršākais Canon objektīvs radīja labākas bildes par Zenīt 135/2.8 fix.