Sarakste ar klientu, mani komentāri iekavās: Klients: Esmu pieteikusies un apmaksajusi Jusu semināru,bet neparedzetu apstakļu deļ nevarēšu būt? Lūdzu akceptejiet ka'rīkosimies ar iemaksu ? Vēlētos saņemt atpakal ,jo gads iet uz beigām un grāmatvežiem saistības kas paŗceļas uz citu gadu.Gaidu
(pēdējais teikums viskār kautkāds neloģisks. Skaidrības labad minēšu, ka šis attreikums tika atsūtīts dienu pirms semināra, pēc 19:00 vakarā)
Atbilde: Jūsu atteikumu saņēmu tikai šodien jo vakar visu dienu pavadīju seminārā, kā arī aizvakar tas tika atsūtīts ārpus mūsu darba laika (9:00-17:00). Tāpēc neuzskatu ka mūsu pienākums būtu atgriezt dalības maksu par semināru.
Ja Jūs būtu informējusi nedēļu, vai vismaz pāris dienas pirms semināra, tad mēs varētu vakanto vietu aizvietot ar citu dalībnieku, kam mēs atteicām dalību, dēļ ierobežoto vietu skaita.
Klients: Jūs esat pirmā kompānija ,kas šādā veidā cenšas "" noturēt" savus klientus pat nepiedāvājot ALTERNATĪVU ,varat taču pārliecināties ,ka nebiju uz šo semināru.
Atbilde: Par kādām alternatīvām tiek runāts? Manuprāt nav korekti no Jūsu puses paziņot par to ka nevarēsiet ierasties iepriekšējā vakarā pirms semināra, un prasīt samaksu atpakaļ. Jūs taču teātrī neprasīsiet alternatīvas nākošajā dienā pēc teātra izrādes, ja nebūsiet izrādi apmeklējusi?
P.S. Kā vienīgo alternatīvu varam piedāvāt apmeklēt kādu no mūsu nākamajiem semināriem bez maksas (vai samaksājot starpību, ja maksas atšķirsies), ja netiks nokomplektēta pilna grupa.
Klients: Par kādu teātri iet runa? Jums tas ir produkts kuru pārdodat un saņemat par to naudu ,nevis pakalpojums? Jūsu seminārs netika izjaukts manas neirašanās dēļ> Alternativas ir Jums jāpiedāvā nevis man jāizlūdzas... Starp citu vestuli Jums nosūtīju -un brīdināju 25.11.plkst 19.08 -tā kā elektroniskā sarakste ir dokuments,tad es kā klients esmu korekti Jūs brīdinājusi,par problēmu.,tas a nelasat e-pastus nav attaisnojums .Paldies-Jūs esat izcili laipni-liekas neko neizmatošu un ari citiem ieteikšu To nedarīt!
Atbilde: (Zinu ka plaģiāts, bet domāju ka kliente šo prikolu nezin, un bija jau riktīgi piegriezusies) Kā jau iepriekš rakstīju mūsu darba laiks ir no 9:00 līdz 17:00, kā arī standarta darba laiks Latvijā ir robežās no 8:00-18:00. Tātad "juridiski" jūs atteikumu nosūtījāt tikai 26.11.2008, kas ir semināra diena. Kā arī 26.11.2008 es nebiju savā darbavietā, jo atrados semināra norises vietā, kaut gan tas neko nemaina. Šajā gadījumā mums nebija noslēgts līgums par to cik laicīgi ir jābrīdina par neierašanos, no kā izriet ka domstarpību gadījumā būtu jāvadās no loģikas viedokļa, kur taisnība ir mums.
Kā vienu no alternatīvām varu piedāvāt jums šo oriģinālo 7 kāju zirnekļa attēlu:
Kā varat redzēt zemāk minētajā saitē, tad tas tika pārdots par 10 000 USD, bet Jūs to varat saņemat par brīvu, kā alternatīvu samaksai par semināru (mūsu labas gribas pierādījums): cgi.ebay.com...
Protams ja Jūs jūtaties neērti par tik dāsnu dāvinājumu, tad variet samaksāt mums atlikušo starpību 10 000USD = 5460LVL, 5460-76,7=5383,3LVL. Kontu Jūs jau zināt.
A gull is attacked by a falcon but somehow escapes... more or less. Although it's unlikely that the gull survived long after the attack, the mere fact that it was able to stand up afterwards is amazing.