Ok... pats atradu... interesanti... ja nenoslikošu varētu skolu uzrakstīt...
Sanāk, ka 12Mpix bidē no 90cm attālumā cilvēks ar ļoti labu redzi A1 formātā neredzētu pikseli... hmmm... tas grauj visus apgalvojumus par to, ka A3 ir lielākais ko var no digi printēt...
Runa taču iet ne tik vien par punktu. Es teiksim mājās skatoties uz 52" LCD vienkāršu DVD vai DIVX arī punktus neredzu no 3m attāluma bet bilde toties ir plakana un asums nav liels. Tiko es pārslēdzu loga režīmā to pašu video tā parādās jau dziļums , asums un krāsu blīvums.
Runa taču iet ne tik vien par punktu. Es teiksim mājās skatoties uz 52" LCD vienkāršu DVD vai DIVX arī punktus neredzu no 3m attāluma bet bilde toties ir plakana un asums nav liels. Tiko es pārslēdzu loga režīmā to pašu video tā parādās jau dziļums , asums un krāsu blīvums.
Nu tīri matemātiski aprēķinot, ja Tev ir platekrāns un Full HD (1920x1080) tad Tavs DPI = 37 (nu tas ir maz) :wink:
REZ, es kā piemēru pievedu . Izstiepjot pixeļus nemērā tas pats tak notiks uz papīra . Ja ņem kā piemēru 300dpi uz papīra tad A1 būs 70Mpix . Gandrīz 7x . Pixeļus ta tu neredzēsi protams ....
REZ, es kā piemēru pievedu . Izstiepjot pixeļus nemērā tas pats tak notiks uz papīra . Ja ņem kā piemēru 300dpi uz papīra tad A1 būs 70Mpix . Gandrīz 7x . Pixeļus ta tu neredzēsi protams ....
A bet no 90cm attāluma jau nevajag 300dpi tur var iztikt ar 100dpi (normālai redzei) 130dpi (ļoti labai redzei) ...
vados no prakses... protams, tas kas printēs tam pō un teiks ka ir gerai, jo Tu maksā i par papīri i par tinti. Bet darbs/bilde ir Tavs un kkā vaig tā lai nav pēcāk kauns uzdot par savu.
vados no prakses... protams, tas kas printēs tam pō un teiks ka ir gerai, jo Tu maksā i par papīri i par tinti. Bet darbs/bilde ir Tavs un kkā vaig tā lai nav pēcāk kauns uzdot par savu.
Pieņeu, ka pēc praksē tādu dpi liek, lai izspiesu no mušas ziloni, bet paši zinam cik labam ir jābūt aparātam un stiklam lai 100% crop būtu perfekts... tīri testam vajadzētu downsaizot bildi un izpirntēt uz 100 dpi