aabele, apskaties Bendika darbnīcas weblapā (adresi norādīju augstāk). Tur ir cenu lapa. Ja ir cena, tātad nopirkt var. Ja nepieciešamas krāsainās filmas, Vaļņu ielas vai Blaumaņu ielas (Rilita) Fuji veikalos, vai augstāk piminētajā BFS vajadzētu būt.
Pie maximas kasēm toč neatradīsi... Normālos fotoveičos itkā vajadzētu būt.
Vismaz ERIS un BFS ir. Erisā vairāk fuji, bfs netrūkst iflordeņu... Tur pat arī attīstīt var. Erisā gan vairs nenesīšu tīstīt, par attīstīšanu paņēma 2ls. Nu bļīn...
es jau nezinu. Vai tad ir tagad arī kaut kādas jaunās filmu kameras, kurās var ielikt tikai 120 mm filmiņu? es vienkārši plānoju izmantot Holgu, kas ir samērā vecs aparāts un kurš pieņem tikai šīs te 120 milimetrīgās. līdz ar to laikam arī man tāds stereotips.
es jau nezinu. Vai tad ir tagad arī kaut kādas jaunās filmu kameras, kurās var ielikt tikai 120 mm filmiņu? es vienkārši plānoju izmantot Holgu, kas ir samērā vecs aparāts un kurš pieņem tikai šīs te 120 milimetrīgās. līdz ar to laikam arī man tāds stereotips.
Kādus pārs mēnešus atpakaļ nopirku pilnīgi jaunu kameru, kura izmanto 120 vai 220 filmu Tā ka par vecu šo standartu saukt nevar. Cita lieta, ka tas vairs nav tik populārs
krāsu negatīvus (C41) platai filmai tīsta jebkurā minilabā kur ir noritsu mašīna un tīstīšana maksā tikpat cik šaurai filmai 50 saņi - esu tīstījis (nesen) Kuldīgā, Ventspilī, Jelgavā un Limbažos (Rīgu neskaitot)
tiesa dažās vietās daiļajai operātorei ir jāpasaka, ka filma vispirms ir jāiebāž melnajā bundulītī, kas nāk līdzi minilabam, un tikai tad jāļauj filmas galu ierīt tīstāmai mašīnai
tiesa notīstīt plato filmu var daudzkur a noskannēt (var lasīt arī bildes uztaisīt) var ļoti reti kur.
Alfas elkorā to dara par tādu pašu cenu kā šaurai filmai (šķiet tā ir vienīgā vieta valstī kur 10x15 bildes no 6x9 kadra taisa par padsmit santīmiem)
aabele, nevis stereotips, bet nezināšana :wink: nākošreiz varbūt apstaigā kādu fotoveikalu, nevis meklē 120 narvesenā :twisted:
laikam jau tev taisnība, jo ja godīgi neesmu bijis šīs banānrepublikas fotoveikalos vairākus gadus kopš šeit nedzīvoju. Nesen kāds mans paziņa nevarēja šeitan nopirkt savam polaroidam filmiņu līdz ar to man tāda skepse.
aabele, nevis stereotips, bet nezināšana :wink: nākošreiz varbūt apstaigā kādu fotoveikalu, nevis meklē 120 narvesenā :twisted:
laikam jau tev taisnība, jo ja godīgi neesmu bijis šīs banānrepublikas fotoveikalos vairākus gadus kopš šeit nedzīvoju. Nesen kāds mans paziņa nevarēja šeitan nopirkt savam polaroidam filmiņu līdz ar to man tāda skepse.
Tāds latvisks niks un tāda klaja necieņa pret Latviju... Nosaucies par "jabloņu" un tīsti Maskavā (jebšu to pašu angļu vai citā mēlē)