Man joprojām nekas nav skaidrs par tēmu "kurā brīdī kādu f un s man vajag likt"... es zinu kas ir diafragma, tās atvērums utt, un par slēdža ātrumu arī zinu, bet kad jāsāk domāt kurā apgaismojumā kādu kombinaciju vajag, tad es saputrojos... pie tam, lielākā daļa tabulu, kur var vispārināti šo to saprast ir ļoti dīvains s un f..manai kamerai f ir no 2,4 līdz 8 un s ir no 4" līdz 1600.. lūdzu, vai kāds var mani apgaismot?
automatiskais vai pusautomatiskais rezhims ir atbilde. vel ir tadi zveri ka eksponometri. un f16 likums, par ko skaidri aprakstits viena no fotoskolas pirmajam lapam.
nu, ja Tu zini, kas tie taadi ir un kaada ir to sakariiba, tad shis jautaajums liekas tik pat interesants kaa kas labaaks. MAiziite ar zemenju zapti vai maiziite ar gardu sieru.
Njem un fokjee. kad sanaak slikta bilde, tad meegjini ko mainiit. ISO un taa. Diafragmu. Saac ar labu gaismu un tad redzeesi kaa f pludina. Kad sapratiisi to, tad meegjini cik vari notureet minimaalo sleedzi, lai apjaustu kaadu iso tulpaas bez zibenja vai vakaros fokjeet. Nevar visu ielikt rocinjaa un kjiileet super bildes. Un pirms shii te tieshaam vajag palasiit skolas. neviens te nav radies perfektais. Visi te maaciijushies un praksee tik var to apguut. Nu, tad nu veelu labu veiksmi un.... Un prieks, ka priekshaa skaistais laiks un labi sleedzju aatrumi
mur nu paldies, esmu eksperimentējusi, bet parasti viss saiet tādā sviestā, ka neko vairs nesaprotu... un piemēram 1/50 tas ir ta kā veinkārši 50? fotoskolas jau esmu pārlasījusies, tagad viss atkarīgs tikai no prakses....
Man jau te vienā tēmā pārmeta, ka negribu ābečniekus ar karotīti barot, bet nu tiešām besī!!! Forumā nemāca ābeces pamatus, forumā palīdz noskaidrot atsevišķus specifiskus jautājumus. Nu nevar dažos teikumos iemācīt fotografēt, tāpat, ka nevar iemācīt braukt ar autiņu, būvēt māju utt Varbūt mīlēties var pamācīt, jo tur mums dabas instinkti māca...
ev neblameejies, ej tiesham pamaacies kada foto skolaa, vai lasi gramatas.... shitaa tev neviens foruma nevares uzrakstiti receptes pareizajam ekspozicijam!!!! piedevam, ja tu nesaproti ko nozime 1/50 , TAD PAR KO VISPAR VAR BUT RUNA....