vai varat mani apgaismot, kas par zvēru ir fokusēšana? :lol: un kā fokusē? es daudz no šitā visa vēl nesaprotu.. :wink:
Elementāri: Sagaidi saulainu dienu. Labajā rokā[4] paņem palielināmo stiklu[2] un nostājies tā, lai saules[1] gaisma ietu cauri palielināmajam stiklam[2] un nonāktu uz kreisās rokas[5]. Tad ar labo roku[4] bīdi[3] palielināmo stiklu[2] līdz uz keisās rokas[5] iegūsti vismazāko(ar visasākajām kontūrām) iespējamo gaišo punktiņu. Ja kreisajā rokā sāk parādīties caurums - bingo, fokusēšanās ir noritējusi veiksmīgi.
p.s. fokusēšana ir [3] p.p.s. kreisās rokas[5] vietā var izmantot arī kaut ko citu
ak tu dieniņ, atvainojos tiem, kuriem šis jautājums tik ļoti traucēja un vajadzēja pateikt, ka tas ir lol. :shock: neba jūs kādreiz visu zinājāt. un paldies tiem, kas man normāli visu izskaidroja. bet laikam jau te vairs nekad neko neprasīšu...
ak tu dieniņ, atvainojos tiem, kuriem šis jautājums tik ļoti traucēja un vajadzēja pateikt, ka tas ir lol. :shock: neba jūs kādreiz visu zinājāt. un paldies tiem, kas man normāli visu izskaidroja. bet laikam jau te vairs nekad neko neprasīšu...
Ok, patiesībā jau tā ir, ka nav tā, ka visi visu zin. Bet - lai kaut ko nezinātu, ir jāzin kaut kas cits, jo nevar neko nezināt... tāpēc, varbūt pasaki, kas ir tas cits, ko tu zini, kas attaisnotu šī elementārā jautājuma nezināšanu? Varbūt tu lieliski pārzini organisko ķīmiju? Varbūt esi literatūras karalis, varbūt ģeogrāfs?
Bet varbūt tu skaties reklāmas, kumunicē un nākotnē būsi lielsks sabiedrisko attiecību speciālists (ar B kat. autovadītāja apliecību)?
groza stikla gredzenu līdz tam, ka bilde asa - ja kamera ar AF, bet stikls bez, fokusā esot iedegsies gaismas diode skatu meklētājā par zīmi, ka fokuss iestājies.