Patiess staasts par sisadminu un parasto mirstiigo cilveeku attieciibaam {approve} Anekdotes
Quote: Strādāju par sisadminu vienā kantorī, regulāri sastopos ar lietotāju stulbumu. Šodien atnāk pie manis viens tantuks un saka: - Es apsēdos pie cita datora, pārnesiet uz turieni manu paroli. - ?!?!? Kādēļ? - Nu manējā tur neder. - ievadiet savu lietotāja vārdu un paroli no vēcā datora, viss darbosies.
Paiet minūtes 15: - Neizdodas... - Kādu vārdu un paroli jūs ievadījāt? - Savu... (nosauc savu vārdu un paroli) - ?!?!? TĀ IR NO VECĀ DATORA? - Nē, tas ir mans vārds un jaunā parole. - Es taču jums teicu, lai ievadiet lietotāja vārdu un paroli no vecā datora! - Es gribu, lai būtu tā kā rakstu un jaunu paroli. - Labi.
Uztaisu jaunu lietotāju ar viņas jauno paroli. - Nu, tikāt sistēmā? - Kādā sistēmā?!? Man vispār vindovzā vēl neiegāja, raksta, ka kļūdaina parole! - Kādu paroli jūs ievadījāt? - 19111976! - Tak jūs prasījāt paroli ROMASHKA! - Es jau pārdomāju. - Es tūlīt pienākšu.
Aizeju pie šamās, rakstu lietotāja vārdu un paroli. Ielogojos sistēmā. Nospie˛u akordu: - Kādu paroli vēlaties? - 19111976. - Tiešām? Jūs kārtīgi izdomājāt? - Jā, es šito tiešām neaizmirsīšu. - Labi.
Paiet apmēram 40 minūtes: - Man vindovz neielādējas, saka, ka nepareiza parole. - Kādu paroli jūs ievadījāt? - (kaut kāds burtu salikums). - Es taču jums uzliku 19111976! - Bet es to nomainīju, lai jūs nezinātu! - Nu tad ko jūs man zvanat??? - Es aizmirsu jauno paroli...... - KO????? - Es aizmirsu jauno paroli.
Uzlieku viņai paroli 123456 un atslēdzu iespēju pašai nomainīt. - Jūsu parole būs 123456! Nomainīt nevarēs, varat pat nemēģināt! - Paldies.
Vēl pēc apmēram 10 minūtēm: - Man meili pazuduši un visi dokumenti! - Un tie tur bija? - JĀ! Protams! Vecajā datorā. - Bet jūs tagad esat pie vecā datora? - Nē, pie jaunā... - Un kā tie meili un dokumenti varētu nokļūt jaunajā datorā? - Automātiski vajadzētu! Es par to grāmatā lasīju! - Kādā? "Dators tējkannām"? - Īsti neatceros, it kā nē. - Labi, pārnesīšu jūsu datus.
Pārkopēju profilu, pielaboju, pārbaudu: - Visi meili vietā? - Jā, it kā. - Un dokumenti? - Jā. - Un darbavirsmas attēls? - Jā, paldies. - No manis vēl kaut ko vajadzēs? - Nē, ja nu kas, es piezvanīšu. - Labi.
Pēc apmēram 15 minūtēm: - Man bija pastakastīte uz inbox.lv, bet tagad tās nav. Kā tur tikt? - Inbox.lv izmantošanu vadība ir aizliegusi. - Bet.. man tur... darba lietas! - Rakstiet vadībai! - Jūsu vai manai? - Mums ir viena vadība! - Bet kas? - Tak vienalga, kaut direktoram vai nodaļas priekšniekam! - Labi...
Zvana šefs: - Uztaisi viņai pastakastīti, pieriebās jau... - Labi.
Taisu viņai pastakstīti outgļukā. - Adrese? - (nosauc pastakastīti) - Parole? - Es neatceros... Vai tad jūs neziniet? - !?!?! No kurienes? Es par jūsu personīgajām pastakastītēm neatbildu. - Bet jūs esat sisadmins! Izdariet kaut ko! - Griezieties pie inbox.lv administrācijas. - Kāds tur telefona numurs? - Nav ne jausmas. - Jūs vispār kaut ko varat? - Jā, aiznest šefam izdruku par pēdējām jūsu apmeklētajām lapām.
Nosarka kā biete: - Bet neviens neredzēja, kur es eju. - Es visus brīdināju mēnesi atpakaļ, ka serveris glabā apmeklēto lapu vēsturi. Kurš kur līdis. Jūs sanāksmē nebijāt? - Biju... Tad jūs to paroli sameklēsiet? - Nē.
Piecas minūtes, zvana šefs: - Sameklē tai job...ai paroli. - Es pamēģināšu, bet neapsolu. - Izdomā kaut ko!
Šefs parasti ir labsirdīgs un atsaucīgs cilvēks, bet šitā vecene novedusi viņu līdz baltkvēlei. Izvelku paroli no vecās sistēmas. - VISS!? Tagad VISS? - Jā, paldies. Bet jūs tiešām varat paskatīties, kur kurš ir līdis? - Protams! - Bet var izdarīt tā, lai neviens neredzētu, kur es eju? - Var, bet tur vajag GTO un pamācību. - Kas ir GTO? - Gastronoms tur! O! - Kāpēc O? - Tas ir joks, nevar tā izdarīt. - Kāpēc? - Tāpēc, ka lietot internetu personīgām lietām pie mums AIZLIEGTS! - Kurš par to atbild? - Es! - Skaidrs, tikai neziņojiet par mani direktoram. - Es padomāšu. - Paldies. - Nav par ko.
Eju pie šefa, skatamies izdruku, visādi iepazīšanās portāli un cita draza. Ja skatās pēc trafika, varētu padomāt, ka filmas pumpē. - Viņa vispār strādā? - jautā šefs. - Nez, varbūt arī strādā. - Lapas nogriezt vari? - Protams. - Tikai tai durai nesaki, piesiesies pēc tam. - Ok.
Aizveru visas XXX un iepazīšanās lapas. - Man internets nestrādā, - atkal pazīstama balss. - Viss vai tikai atsevišķas lapas? - Viss. - Kādu lapu mēģinājāt? - .......... vienalga kādu. - Pamēģiniet atvērt www.lv, strādā? - Jā. - Tātad internets strādā, nosauciet konkrētu adresi, kura nestrādā. - ........... eeeessss ne-ne-neziiinu..... piemēram draugiem.lv. - Ko raksta? - Akses denaid. - Un ko tas nozīmē? (šī par tekstu tulkotāju strādā) - Pieeja liegta. - Tas nozīmē, ka jums nav tiesību izmantot šo resursu. - Kāpēc? - Lapas saturs saistīts ar iepazīšanos, čatiem un tamlīdzīgām lietām. Un
serveris nelai˛ cauri. - Pie kā man vērsties? - Pie Proksī-servera. - Bet kāds viņam numurs?
IT-departamenta puiši krita zem galdiem no smiekliem. Uzgriežu kaut kādu
numuru. Nodaļā klātesošie rēc. Šī trāpa uz recepšenu un prasa: - Sveiki, es vēlos runāt ar Proksī-Serveri! - ...... Tas nav iespējams! - Kāpēc? Viņa nav? Vai arī kļūdījos ar numuru? - Nē, ir, taču baidos, ka atbildēt nevarēs... - Nododiet viņam, lai atzvana man steidzami. - Šī atstāj savas koordinātas un nomet klausuli. - Vēlāk atzvanīšot. vai arī pati vēlreiz piezvanīšu!
Vairāk tantuks mūsu nodaļā nav rādījies. Un šitā gandrīz katru dienu. Vēl runā, ka sisadminiem haļavnais darbs...
-Hallo! -Labdien te tehniskās apkalpes dienests. ar ko varu palīdzēt? -Manir problēma ar Word Perfect.... -Kas par problēmu? -Es uzrakstīju tekstu, un pēkšņi viss, ko es uzrakstīju,kaut kur pazuda no ekrāna. -Kaukur aizklīda? -Vienkārši pazuda. -Hm... Un kas uz jūsu ekrāna ir redzams tagad? -Nekas. -Pavisam nekas? -Tas ir tukš. Nekā nereaģē, kad es kaut ko rakstu uz klaviatūras. -Vai joprojām esat Word perfect vai esat izgājis no tā? -Kā lai es to zinu? -Vai jūs redzat DOS uzaicinājumu uz ekrāna? -kas tas par uzaicinājumu? -Nekas, nekas... Sakiet vai jūs varat pārvietot kursoru? - Nav nekāda kursora... Es taču jums saku- Nekas nenotiek, kad es spiežu uz taustiņiem... -Vai jūsu monitoram deg barošanas indikātors? -Monitoram? kas tas ir? -Tas ir verķis Jums uz galda, ar ekrānu, līdzīgs televizoram. Tam ir neliela lampiņa, kura parāda, ka tas ir ieslēgts. Tā deg? -Es nezinu! - EESiet tik laipns un paskatieties aiz monitora un atrodiet vietu, kur tiek pieslēgts Barošanas bloks. Redzat to? - Laikam jā! - Lieliski. pasekojiet kabelim līdz rozetei un pasakiet man vai dakšiņa ir ieslēgta tīklā. -Jā, ieslēgta. -Kad jūs skatījāties aiz monitora, vai jūs pamanījāt ka tur ir pieslēgti divi kabeļi, nevis viens? -Nē. -Ir jābūt diviem! lūdzu paskatieties vēlreiz aiz monitora un atrodiet otru kabeli! -Ā atradu! -Pasekojiet šim kabelim - Tam jābūt pieslēgtam tieši datoram! -Es to nevaru aizsniegt, dators stāv uz grīdas. -Ak dievs... Nu, bet vai jūs vismaz varat paskatīties, vai šis kabelis ir pieslēgts datoram? -Nē. -pat tad ja apsēdīsieties uz grīdas un paskatīsieties aiz datora? -tas nav tāpēc, ka es nevaru apsēstiesuz grīdas! Vienkārši te ir pārāk tumšs! -Tumšs? -Jā, ar gaismu no loga nepietiek. -Nu tad ieslēdziet gaismu iztabā! -Nevaru -Nevarat? kāpēc? -Mums šodien bija enerģijas pārrāvums, un nav gaismas visā ēkā. -Visā ēkā? Hmm... Labi, šķiet es zinu, kas jādara! Vai jums ir saglabājušās kārbas un grāmatas no jūsu datora? -Jā viss atrodas skapī. -lieliski! Sameklējiet kārbas, atslēdziet datoru, iepakojiet visu, kā bija, aizvediet atpakaļ uz veikalu, kur jūs to pirkāt! - Nopietni? Vai tiešām lieta ir tik nopietna? - Baidos, ka jā! -Labi es tā arī izdarīsu. Bet ko man teikt veikalā? -PASAKIET VIŅIEM, KA TĀDAM IDIOTAM KĀ JŪS NEDRĪKST BŪT DATORS!!!! :lol: :lol: :lol:
Buus pagarsh teksts, bet nu perfekts! Cerams, ka ar valodu lielakai daljai problemu nebus...
Below is a copy of a letter that won a competition in UK as complaint letter of the year...have a laugh and read on.
Complaint Letter of the Year. The British do have a way with words.... A real-life customer complaint letter sent to NTL (to their complaints dept....)
Dear Cretins, I have been an NTL customer since 9th July 2001, when I signed up for your 3-in-one deal for cable TV, cable modem, and telephone. During this three-month period I have encountered inadequacy of service which I had not previously considered possible, as well as ignorance and stupidity of monolithic proportions. Please allow me to provide specific details, so that you can either pursue your professional perogative, and seek to rectify these difficulties - or more likely (I suspect) so that you can have some entertaining reading material as you while away the working day smoking B&H and drinking vendor-coffee on the bog in your office: My initial installation was cancelled without warning, resulting in my spending an entire Saturday sitting on my fat arse waiting for your technician to arrive. When he did not arrive, I spent a further 57 minutes listening to your infuriating hold music, and the even more annoying Scottish robot woman telling me to look at your helpful website....HOW?
I alleviated the boredom by playing with my testicles for a few minutes - an activity at which you are no-doubt both familiar and highly adept. The rescheduled installation then took place some two weeks later, although the technician did forget to bring a number of vital tools - such as a drill-bit, and his cerebrum. Two weeks later, my cable modem had still not arrived. After 15 telephone calls over 4 weeks my modem arrived... six weeks after I had requested it, and begun to pay for it. I estimate your internet server's downtime is roughly 35%... hours between about 6pm -midnight, Mon-Fri, and most of the weekend. I am still waiting for my telephone connection. I have made 9 calls on my mobile to your no-help line, and have been unhelpfully transferred to a variety of disinterested individuals, who are it seems also highly skilled bollock jugglers.
I have been informed that a telephone line is available (and someone will call me back); that no telephone line is available (and someone will call me back); that I will be transferred to someone who knows whether or not a telephone line is available (and then been cut off); that I will be transferred to someone (and then been redirected to an answer machine informing me that your office is closed); that I will be transferred to someone and then been redirected to the irritating Scottish robot woman...and several other variations on this theme. Doubtless you are no longer reading this letter, as you have at least a thousand other dissatisfied customers to ignore, and also another one of those crucially important testicle-moments to attend to. Frankly I don't care, it's far more satisfying as a customer to voice my frustration's in print than to shout them at your unending hold music. Forgive me, therefore, if I continue.
I thought BT were shit, that they had attained the holy piss-pot of godawful customer relations, that no-one, anywhere, ever, could be more disinterested, less helpful or more obstructive to delivering service to their customers. That's why I chose NTL, and because, well, there isn't anyone else is there? How surprised I therefore was, when I discovered to my considerable dissatisfaction and disappointment what a useless shower of bastards you truly are. You are sputum-filled pieces of distended rectum incompetents of the highest order. British Telecom - wankers though they are - shine like brilliant beacons of success, in the filthy puss-filled mire of your seemingly limitless inadequacy. Suffice to say that I have now given up on my futile and foolhardy quest to receive any kind of service from you. I suggest that you cease any potential future attempts to extort payment from me for the services which you have so pointedly and catastrophically failed to deliver - any such activity will be greeted initially with hilarity and disbelief quickly be replaced by derision, and even perhaps bemused rage. I enclose two small deposits, selected with great care from my cats litter tray, as an expression of my utter and complete contempt for both you and your pointless company. I sincerely hope that they have not become desiccated during transit - they were satisfyingly moist at the time of posting, and I would feel considerable disappointment if you did not experience both their rich aroma and delicate texture. Consider them the very embodiment of my feelings towards NTL, and its worthless employees.
Have a nice day - may it be the last in you miserable short life, you irritatingly incompetent and infuriatingly unhelpful bunch of twats.
Shad, shito man no UK atsutija, bet ari pasham kompanijaa ir nakushas lidzigas vestules, vienkarshi lokamies no smiekliem lasot! Taa pedeja gara rindkopa vienkarshi iesparda, kaut ko tik fantastisku nekad nebiju dzirdejis. :lol:
1 день. Ходил на выставку черепах. Сфотографировать не смог - мельтешат.
2 день. Решил попробовать поймать в кадре кого-нибудь помедленнее. Долго думал, остановился на червях. А они нет. Не сфотографировал, ибо не догнал.
3 день. Прочитал тонну литературы, но так и не понял, как правильно сфотографировать порхающую бабочку.
4 день. Увидел очень красивый старый дом. Пока подгонял штатив, его снесли.
5 день. Сходил в зоопарк. Какой идиот придумал назвать это быстроногое животное - ленивец???
6 день. Раз не получается с фауной, решил попробовать с флорой. Опять ничего не вышло. Нарциссы вянут при одном моем приближении, а одуванчики вообще осыпаются. Может быть все дело в новом одеколоне?
7 день. Есть еще неизведанные территории. Попробую себя в эротике. Ну не самого себя, конечно...
8 день. Какие же капризные эти модели! То поесть хотят, то поспать. Ей Богу, хоть сам себя фотографируй.
9 день. Попробовал фотографировать сам себя. Теперь больше понимаю моделей. То поесть хочется, то поспать.
10 день. Вспомнил, что недавно поступил заказ на летний пейзаж для обложки журнала. Ну и где я им лето в феврале возьму???
11 день. К черту природу! На следующей неделе в наш аэропорт прилетает самый большой в мире Боинг 747 Джамбо. Поеду поищу точку для оптимальной съемки.
17 день. Нашел!
18 день. Как быстро летит время... Как быстро летит Боинг...
20 день. Весь в расстроенных чувствах. Фотографиловал чизбургеры и бигмаки для рекламных буклетов Макдональдса. Снимки не взяли, потому что "они продают не сухари". Уроды.
21 день. Я все придумал. Решил снимать то, что не движется, не вянет и не сохнет. Поднялся на крышу дома, навел объектив на соседний город. Случайно задействовал режим серийной съемки. Теперь размышляю, что можно сделать с пятью тысячами снимков одних и тех же крыш.
23 день. Совместил их в фотошопе. Интересный эффект. Кажется, это будет новое слово в фотографии. Осталось только... Хррр.... Только название придумать. Черт, как же выматывает хррр..... Как же выматывает двухсуточная серийная съемка... Хррр...Хддррр... О! Так и запишем... HDR!
Firmā mainās priekšnieki. Vecais jaunajam nodod lietas, parāda, kas kur atrodas utt. Beigās viņš jaunajam pačukst: arī ar sekretārīti visu var sarunāt... Tāda kārtība - ja gribi padraiskoties, jāpasaka, ka jāienāk uzrakstīt vēstule. Kārtībā ir – nosvin un jaunais ieņem savu vietu. Pēc kādām dienām jaunais sadomā izmēģināt un saka sekretārei, ka vajadzētu vēstuli uzrakstīt... Uz ko sekretāre atbild, ka viņai patreiz ir ikmēneša atskaite un viņa var to darīt mutiski vai ar atpakaļejošu datumu! Priekšnieks tādu pavērsienu nav gaidījis un samulsis ieiet kabinetā... Pēc brīža ienāk sekretāre un prasa - ka ar to vēstuli? Boss atbild: paldies, es jau ar roku uzrakstīju...