forum.gif
Cik prasam samaksu par stundu par fotografesanu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Cik prasam samaksu par stundu par fotografesanu?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.04.08 19:48
 citēt
Es zinu,ka daudz reiz izskanejis,bet gribetu dzirdet viedoklus.es pats prasu no 25-40ls par stundu.Sini gada jau man ir bijusas 12 publikacijas dazados laikrakstos.vienmer esmu prasijis sadu samaksu,ar sakostiem zobiem maksaja.Lai ari vini zinaja,ka sogad 3lielus pasakumus fotografeju Helsinkos,kur man maksaja 34euro par stundu.ja,starp citu ;28.marta,Kulturas foruma avize ir redzama mana publikacija par Litereturas gada balvu-2007
Publicēts: 16.04.08 21:57
 citēt
sandriko : Ka tev tais HelsinKos vietejie nenosita vai MENTUS NEIZSAUCA uz to vinji nadzigi , ko ar turpmāk novēlu. Pieķers viņējo darba inspekcija vai poliči samaksāsi riktīgus tukstošus un izmetīs no valsts. Fotogrāfs ārpus nabagu zemes maksā sākot no ~120 Eur /h bet nūsējie nabagi jau visjur censjas paprasīt vismaz 3x mazāk ka bez problēmām maksā uz vietas ka tik var na haljavu kautkur dagunu iebāst un palūrēt:):)
Publicēts: 16.04.08 23:02
 citēt
Varbūt arpus Latvijas fotogrāfs arī skaitās kvalificēts speciālists, kas ieguvis diplomu šajā nozarē, nevis katrs, kas izdomā, ka viņš šodien būs fotogrāfs - varbūt es kļūdos tad labojiet mani. :roll:
Publicēts: 17.04.08 01:31
 citēt
valterux :Vispār pēdējos 10 gadus Somu Pro fočene piedzīvo riktīgu bumu pamatīgs atbalsts no valsts un arī skola šiem taga krutā. Taka mūsējie tur tik vien kā var konkurēt ar ARKĀRTĪGI zemu cenu un kā likums pelēkiem darījumie jo ja arī pasūtītājas uzraujas ka izmanto šitādu pelēko darboni tad tam sūdi ir vēl lielāki nekā "Pa vēderu strādajošam baurim" :):)
Publicēts: 17.04.08 01:36
 citēt
valterux : Ot ot , aizbrauc pašancēt uz Arzemēm par vēl zemāku cenu kā Latvijā , Kruta:):)
Publicēts: 17.04.08 08:47
 citēt
mestepat lv ņemam lidzigu ceņiku ka eiropa :D Ka teica musu fotogrāfs ja ne visadi kaktu amatieri kuri pa paešanu un poadzeršanu un 100ls ir gatavi kazas bildēt ar lielāko prieku, ta jav varetu te ari normāli ņemties, bet tagad 16 gadīgais ar spoguļziepi, jav nesās par baigo spečuku, tas nu butu nieks, ja nebildētu pa leto, un diezgan bieži uz letajiem ciolveki uzraujas.

Ja vēl neesi pamanījis, Latvijā ir daudz cilvēku kas nevar atļauties uz kāzām uzaicināt Andreju Z. kurš par savām bildēm prasa 700 LVL... tāpēc arī ir kaktu amatieri, kas jums ceļ nost darbu un naudu. Protams, cilvēki ir vīlušies par bildēm kuras saņem no FOTOGRĀFA kurš ir strādājis 1,5 sutku tikai par 100aku, bet...
Kā šo problēmu risināt??? Da nekā.., ja jūs (PROFI) visi pacelsiet cenu par saviem darbiem - sorry, bet darba jums paliks vēl mazāk, skarbi, bet patiesība
Publicēts: 17.04.08 08:50
 citēt
Tas, ka 1,5 sutku strādātu par 700nieku nemainītu tās bildes ko klients saņem.

Un andre pareizi saka, ka paceļot cenu var nopelnīt tik pat tikai bildējot mazāk.
Publicēts: 17.04.08 10:07
 citēt
andre klientu netruuks da pa jebkadam cenam. jautajums tikai - kur?
Publicēts: 17.04.08 10:18
 citēt
...es pats prasu no 25-40ls par stundu.. ..man ir bijusas 12 publikacijas dazados laikrakstos.vienmer esmu prasijis sadu samaksu,ar sakostiem zobiem maksaja.Lai ari vini zinaja,ka sogad 3lielus pasakumus fotografeju Helsinkos,kur man maksaja 34euro par stundu.ja,starp citu ;28.marta,Kulturas foruma avize ir redzama mana publikacija par Litereturas gada balvu-2007

Nu i paziimeejies! Un nekauniigs ar izraadaas esi bez gala!
Publicēts: 17.04.08 10:34
 citēt
mestepat lv ņemam lidzigu ceņiku ka eiropa :D Ka teica musu fotogrāfs ja ne visadi kaktu amatieri kuri pa paešanu un poadzeršanu un 100ls ir gatavi kazas bildēt ar lielāko prieku, ta jav varetu te ari normāli ņemties, bet tagad 16 gadīgais ar spoguļziepi, jav nesās par baigo spečuku, tas nu butu nieks, ja nebildētu pa leto, un diezgan bieži uz letajiem ciolveki uzraujas.

Ja vēl neesi pamanījis, Latvijā ir daudz cilvēku kas nevar atļauties uz kāzām uzaicināt Andreju Z. kurš par savām bildēm prasa 700 LVL... tāpēc arī ir kaktu amatieri, kas jums ceļ nost darbu un naudu. Protams, cilvēki ir vīlušies par bildēm kuras saņem no FOTOGRĀFA kurš ir strādājis 1,5 sutku tikai par 100aku, bet...
Kā šo problēmu risināt??? Da nekā.., ja jūs (PROFI) visi pacelsiet cenu par saviem darbiem - sorry, bet darba jums paliks vēl mazāk, skarbi, bet patiesība

Mērat cilvēku pēc cepures...???

Fotogrāfs ir tik labs cik labs ir viņa portfolio... ne jau marki un haselbladi kaut ko nosaka... (tieši par reportāžu/kāzu fotogrāfu)

Lai Tevi kāds ņemtu par fotogrāfu - jārāda portfolio... a ko Tu viņiem parādīsi, ja visu laiku esi ko citu fočējs... pārdosi par 700Ls kaķi maisā? Kādiem vēl 700? Pa 200 viņš Tevi neņems...

Savas pirmās kāzas es fočēju pa latiem 60 vai 70 - neatceros. Klients bija ļoti apmierināts un viņam patika rezultāts (pēc tam arī pārītis no viņu viesiem bija gatavs maksāt daudz vairāk, lai fočēju viņu kāzas)

Un ja man vajdzēs portfolio es fočēšu pa velti ...
Publicēts: 17.04.08 10:41
 citēt
manuprat japrasa ir maksimums cik dod, parejas ir pasuutiitaaja problemas :D
Publicēts: 17.04.08 10:46
 citēt
manuprat japrasa ir maksimums cik dod, parejas ir pasuutiitaaja problemas :D

Un miega zāles, lai naktīs pēc tam var mierīgi gulēt, kamēr sirdsapziņa grauž tavu kāju... :lol: :lol: :lol:
Publicēts: 17.04.08 10:56
 citēt
biznesaaa sirdsapzinja?! tad jaiet par socialo darbinieku. nevajag abolus ar senem kopa jaukt
Publicēts: 17.04.08 11:02
 citēt
biznesaaa sirdsapzinja?! tad jaiet par socialo darbinieku. nevajag abolus ar senem kopa jaukt

Cilvēkiem patīk runāt... apd****t un ieteikt... labāk lai par mani runā, ka džeks normāli un dizgan lēti fočē (vismaz zinu tas cilvēks var ieteikt mani vēl kādām) ne kā, ja saka "ceņiks liels a bildes nekādas" (bildes varētu būt vienādas, bet atkarībā no cenas runas būs tādas kā rasktu)

Kad mani sāks pārslogot tad arī ceņiku ierubīšu... (domāju, ka Andre ir darījis līdzīgi) ...
Publicēts: 17.04.08 11:05
 citēt

Cilvēkiem patīk runāt... apd****t un ieteikt... labāk lai par mani runā, ka džeks normāli un dizgan lēti fočē (vismaz zinu tas cilvēks var ieteikt mani vēl kādām) ne kā, ja saka "ceņiks liels a bildes nekādas" (bildes varētu būt vienādas, bet atkarībā no cenas runas būs tādas kā rasktu)

Kad mani sāks pārslogot tad arī ceņiku ierubīšu... (domāju, ka Andre ir darījis līdzīgi) ...

nu bet perfekti tu saki, ja cilkvekam tavs cenniks shkjiet leeti nu tad lieliski! tu panjem savu pikji un klients apmieraints ...a cik tas reali maksa, kuru interesee?!

un vel - kaa tev labak patiktu, ka teiktu ka tu leeti fochee vai ka labi?
Publicēts: 17.04.08 11:10
 citēt

un vel - kaa tev labak patiktu, ka teiktu ka tu leeti fochee vai ka labi?

Nu mans mērķis ir fotografēt labi...
Publicēts: 17.04.08 18:41
 citēt
Nu vot nezinu, bet palasot Ken Rockwell, kurš tā kā vairāk tajā visā iekšā un arī draudzējas ar galvu (tātad - viedoklis respektējams), un arī zinot praktiskās likmes LV tirgū, domāju, ka 25-40 ir pat daudz! Par 120 EUR/h uz rokas vispār varētu iestāties ekstāze, lielmeistara cienīgs atalgojums...
Publicēts: 17.04.08 18:46
 citēt
Ai nu tie samaksas veidi jau arī ir dažādi. Cits skaita tikai h, ko bildē, cits pierēķina arī apstrādes stundas, vēl kāds par bildēšanas laiku ņem naudu + par katru bildi. Tā kā šobrīd te tukša muldēšana sanāk.
Publicēts: 17.04.08 21:40
 citēt
martink : Ken Rockwell ir USA un tur pastāv savdabīgs MAZĀKSOLĪŠANAS variants līdzīgi kā Latvijā. Savukārt visjur citur Eiropā pamātā viss ir stingri reglamentēts NE MAZĀK / Ne vairāk , TIK UN TIK , atbilstoši tādam sertifikātām. Te nupatās tika varen diskutēta fīcā pa "Latvijas gada balva fotogrāfijā" kuru boikotē vairums atzitāko meistaru un aģentūru. Gluži vienkrārši dēļ nekorektā formulējuma un subjektīvā savdabīgā skatijuma uz rezultātu. Man sanāca varena diskusija ar Cien. Kīno tanti Laimu Žurginu par šo nosaukumu , Jo principā ŠOBRĪD liekas ka nevar aizliegt KATRAM da jebko saukties DA JEBKĀ un prasīt DA JEBKO:):) Viņa oponēja ka jocīgi ja privātfirma savu visai šauri apmeklēto un pārstāvēto pasākumu nosauc par "Latvijas gada balva fotogrāfijā" es savu kārt viņai minēju ka AIZLIEGUMS saukties KĀ GRIB pēc būtības ir BIZNESSA IEROBEŽOŠANA :):) Visur citur EU šis lietas ir stingri ierobežotas un cik isskatās LV ar uz to iet:) Būtībā visjus "Kaktu piehaltūrētājus" izķers elementāra nodokļu inspekcija :):) Ārzemēs tas notiek visai intensīvi , vienkārši vietējie nostuči:)
Publicēts: 17.04.08 22:06
 citēt
martink : Ken Rockwell ir USA un tur pastāv savdabīgs MAZĀKSOLĪŠANAS variants līdzīgi kā Latvijā. Savukārt visjur citur Eiropā pamātā viss ir stingri reglamentēts NE MAZĀK / Ne vairāk , TIK UN TIK , atbilstoši tādam sertifikātām. Te nupatās tika varen diskutēta fīcā pa "Latvijas gada balva fotogrāfijā" kuru boikotē vairums atzitāko meistaru un aģentūru. Gluži vienkrārši dēļ nekorektā formulējuma un subjektīvā savdabīgā skatijuma uz rezultātu. Man sanāca varena diskusija ar Cien. Kīno tanti Laimu Žurginu par šo nosaukumu , Jo principā ŠOBRĪD liekas ka nevar aizliegt KATRAM da jebko saukties DA JEBKĀ un prasīt DA JEBKO:):) Viņa oponēja ka jocīgi ja privātfirma savu visai šauri apmeklēto un pārstāvēto pasākumu nosauc par "Latvijas gada balva fotogrāfijā" es savu kārt viņai minēju ka AIZLIEGUMS saukties KĀ GRIB pēc būtības ir BIZNESSA IEROBEŽOŠANA :):) Visur citur EU šis lietas ir stingri ierobežotas un cik isskatās LV ar uz to iet:) Būtībā visjus "Kaktu piehaltūrētājus" izķers elementāra nodokļu inspekcija :):) Ārzemēs tas notiek visai intensīvi , vienkārši vietējie nostuči:)

muļķības, un tīras muļķības...latvijā sevi cienošs darbinieks ir vai nu SIA, vai IU nodibinājis...un nekur naf jānaksā nodokļi pirms darba izpildes. Man arī firmai darbības virzienos ir praktiski viss!!! un stučī cik gribi :D
Publicēts: 17.04.08 23:13
 citēt

tu gan es pilnigs bezsirdis :D :D
Publicēts: 17.04.08 23:19
 citēt
dažādi. ja par kvartu, tad jau tā kā dāvana. 800 NOK pa 2 h arī gadījies.
Publicēts: 18.04.08 01:04
 citēt
martink : Ken Rockwell ir USA un tur pastāv savdabīgs MAZĀKSOLĪŠANAS variants līdzīgi kā Latvijā. Savukārt visjur citur Eiropā pamātā viss ir stingri reglamentēts NE MAZĀK / Ne vairāk , TIK UN TIK , atbilstoši tādam sertifikātām.

Nu bet tu tak pat bērnam skaidrs, ka tas sertifikāts ir tikai un vienīgi latiņa.. savā ziņa labi, jo atgrūž tos, kas nav ar nopietniem plāniem, lai nemaisa tiem, kas ilgi spēlē. Bet kam interese ir nopietna, viss tas ir sīkums, ja vien nav bērnībā ar galvu pret stūri atsities.

Tā teikt, mākslīgi uzturēta nozares veču dzīvotspēja. Neesmu pret, bet nekad neesmu sapratis, kāpēc foto tiek pataisīts par tādu Dieva izredzēto nodarbošanos... profesija kā ikviena profesija.
Publicēts: 18.04.08 08:29
 citēt
beigta teema , cenu nosaka pieprasiijums!
Publicēts: 18.04.08 19:27
 citēt
Šitāds bla bla bla... kas jums fotogrāfiem ir, ka visi runā par to, cik viss ir sarežģīti utml. Dzīve arī ir viens liels māneklis. Nu un kas? Foto aprindās kaut kā izteikti ir vēlme norādīt, diktēt, ierobežot, mitoloģizēt pašaprotamas lietas...

p.s. Mani pašu tas galīgi nekrata. Es vienkārši cenšos saprast šo domāšanas veidu...
Publicēts: 19.04.08 01:56
 citēt
n_g : Tev ir TIPISKA tehnokrāta skatijums uz radošām lietām. Kā jau teicu "Kruta kamera ir , ass objektīvs ir , noeksponēts atbilstoši standartiem , kompozīcija atbistoši prieksrakstiem . KĀPĒC NAV BILDES!!!??? " Šī problēma nomoka tūkstošiem tehnokrātu kuri nespēj saprast VISS MINĒTAIS ir tikai tas kā TEHNISKI parecīzi APRAKSTA / APZĪMĒ attēlu , diemžēl TEHNISKI nav iespējams apzīmēt GALVENO tas ir RADOŠĀS SPĒJAS UN IDEJAS:) Esmu darbojies ar vairākiem atzītiem gēnialiem autoriem gan Latvijā gan Vācijā un Francijā , jāsaka ka liela daļa no viņiem NEZIN elementāras tehniskas lietas VIENKRŠI AIZMIRSUŠI vai nekad nav zinājuši BET viņu darbi ir IZCILI gan vizuāli gan Emocionāli ĀRKĀRTĪGI SPĒCĪGI varētu teikt pati pilnība. To ko tehnokrāts mēģina salikt pa punktiem un IZKAUKULĒT vieņiem sanāk tīri intuitīvi pilnīg pats no sevis. Kā nesen sarunā teica Andreis Grants mūsdienu paauzdes lielķā klūda ka viņu visju mēģina IZKAUKULĒT un nespēj panākt ka RODAS PATS NO SEVIS:):) Labi domāju ka man piedos mans čoms Maris Bogustovs BET otru tādu "Tehnisku duraku" kā viņš nezinu kad bija Filmu laikmets Marim vidēji no 12 kadru filmas Ekspozīcijā un Asumā bij trāpīts 1-2 kadri BET KĀDI!! Vīnš būdams lōti radoš cilvēks NEPIEVĒRSA nekādu uzmanību lietām kas saucās Filmas jūtība un Ekspozīcijas parametri rupji sakot intuitīvi tasot ĶĪLI bildējot kā rezultātāt 1-2-3 kadri GADIJĀS EKSĪ un tie arī bija tie ko drukāja plakātos un modes žurnālos un lika kā milzīgas bildes isstādēs:):) Pretējs piemērs ir CITS džeks kurš ar dragāja kauzdem filmu no kuriem 99% bija TEHNISKI PERFEKTI bet RADOŠI INTRESANTI varbūt 1-2 kadri no 10 filmām būtībā CŪCENE un tos ar DRUKĀJA ŽURNĀLU VĀKOS:):)
Publicēts: 19.04.08 14:05
 citēt
Vispār nākās piekrist Lunis par visiem 100%, jo cik man personiski ir pazīstami cilvēki ar māksliniecisku ievirzi rodas iespaids, ka talants ir apgriezti proporcionāls racionālismam sadzīvē, (apejoties ar tehniku auto, sadz. tenh., mob. tel f-ciju pārzināšana utt un uttt) un otrādi, tie kas visā iepriekšminētajā ir perfekti tiem atkāpes no kaut kādām normām, riskēt un eksperimentāt ir ārkārtas lēmums. Bet tas viss manuprāt dēl līdzsvara tā iekārtots :)
Publicēts: 19.04.08 22:16
 citēt
n_g : Tev ir emocionali un radosji tuksjas vizuali un tehniski perfektas bildes. Būtībā ar tādiem pašiem panākumiem varētu taisīt līnijzīmējumus , spirāljfigūras vai datorizdrukas ar +/- no tas daudz nekas būtiski nemaitītos. Tehniski perfektas kompzicionāli nevainojami IZJŪTAS @ emocijas NERADOŠI DARBI:):) Būtībā ir viens IZCILS bet tas apsaluti lec lauka n0o parejiem. Taas ar laivu ir TEICAMS.
Publicēts: 19.04.08 23:26
 citēt
"Cik prasam samaksu par stundu par fotografesanu?" - necik, parvelti... par rezultātu - no 1Ls līdz x*10 par bildi. :roll:
Publicēts: 20.04.08 00:52
 citēt
n_g : Tev ir emocionali un radosji tuksjas vizuali un tehniski perfektas bildes. Būtībā ar tādiem pašiem panākumiem varētu taisīt līnijzīmējumus , spirāljfigūras vai datorizdrukas ar +/- no tas daudz nekas būtiski nemaitītos. Tehniski perfektas kompzicionāli nevainojami IZJŪTAS @ emocijas NERADOŠI DARBI:):) Būtībā ir viens IZCILS bet tas apsaluti lec lauka n0o parejiem. Taas ar laivu ir TEICAMS.

[pilnigi saprotu ko tu gribi teikt lunis, bet kaut kaa tomer leikas ka tik slikti nav pat ja uz to pusi, tobish bildes nostradatas daudz labak nekaa radoshais gars tajaas, tomer pat tad tas ir virs videja aritmetiska pie standarta distribucijas
Publicēts: 21.04.08 15:12 labots
 citēt
pilnigi saprotu ko tu gribi teikt lunis, bet kaut kaa tomer leikas ka tik slikti nav pat ja uz to pusi, tobish bildes nostradatas daudz labak nekaa radoshais gars tajaas, tomer pat tad tas ir virs videja aritmetiska pie standarta distribucijas

Tas vecīt ir baig smagss variants , labi n_g gadijuma vismaz var runāt par darbu konsekvenci un kopeju stilu. Bet nospiedosja dalja saucamo "Tehnokratu" razjo apzaluti bezjedzigus un TEHNISKI augstvertigus attelus. Piemeram pazistu kadu fruktu kurs ražoja masveidā bildes "Stokiem" vinjas izceljas ar Izcilu kvalitati un NETICAMU vienveidibu , apsalutu radosju tuksjumu un ideju neesamību. BET vinja darbus ļoti labi PIRKA STOKOS jo darbi kas nav RADOŠI būtībā ir TIK PRIMITĪVI ka viņos var montēt tekstus zīmēt pa virsu visju ko un VISĀDI citādi izpausties NO TĀ vīnu līmenis un ideja necietīs. Pamēģīniet kautko NOŅEMT --PIELIKT teicami uztasītam Autordarbam kas ir NOBEIXTS DARBS , tur ARKARTĪGI SARŽĢĪTI KO IZMANĪT lai nesagrautu DARBA kopējo stilu un līmeni:):)
Publicēts: 22.04.08 07:57 labots
 citēt
Sini gada jau man ir bijusas 12 publikacijas dazados laikrakstos
možen kādu esi aizmirsis pieskaitīt? te mazliet ironizēju. gadās, ka iedod, nenodrukā, vēlāk nodrukā, karroče 1. nekad nevari būt drošs, ka tieši tik, 2. esmu bijis par slinku skaitīt, 3. to ne mums stāsti, bet pacientiem.

svarīgi jau ne cik paģēram, bet cik dabonam. ne tik sen /gadījiens iz dzīves/ - ceņņiku pasaku, OK, atvelkos, hudožniece /ot slova "hudo"/ saka - možen i neģērbieties nost, varbūt i nebildēsiet, es diemžēl varu makstāt tikai tik un tik - nu, etvilcies esmu, fototašu un gaismas atvilcis, 1/3 darba padarīta, hudožniece simpatjaga un redzams, ka ne gaunerības un ne skopuma dēļ nevar maksāt, cik paģēru. nu, uzbildēju.

P.S. visiem sūdīgiem PRESES fotogrāfiem daudz publikāciju - man domāt tas arguments tikai pie ne visai fišku rubījošiem pacientiem - nu, 1-kāršajiem /un tikai!/ darbaļaudīm šķiet, ka ja jau AVĪZĒ ņem bildes, tad jau krutais fotogrāfs.
Publicēts: 22.04.08 10:25
 citēt
Pat tam publikācijām es ar bix pasmējos. Nekad nesmu skaitijis cik MUMS publikācijas , jo ar pressi nesadarbojamies TIKAI ar aģentūrām. Bet par konkrēto "Nabagu izdevumu" gan varu pateikt man tur redaktore sena pazinja un vecos laikos esam tasijusji kopejus radosju projektus tik tāpēc pēc viena "Pasākuma" viņi neikļuva palielos sūdos. Tātad ZVANS , šeit jums zvana no xxxxx xxxxxx AVĪŽES mēs paņemām jūsu bildi , gribam samaksāt!! Es neizpratnē KĀDU BILDI , NO KURIENES mes itkā ar LV presi nesadarbojamies!? Otrā galā tāda kā bix kņada tad klusums tad seko Mēs no jūsu WEBa paņemām I-netā! Bet no WEBa tak neko isti nevar paņemt , ja nu vienīgi Ekrankopiju uztasit maza izmērā , tur nekādi paskaidrojumi neseko bet MUMS RĒĶINU! Saku O.K ja jau reķinu tad rēķinu , rakstiet dežurredaktoram e-pastu viņš izrakstīs. Pēc kāda laiciņa atkal zvans otrā galā tā pati bals TIKAI KAREIVĪGI "Mēs tādus ciparus nemaksājam!!" nju tā kā es bix apjūku , Kādus ciparus? Jūsu redaktors atsūtija rēķinu par Ls/Eur mēs tādus ciparus nemaksājam!! Es nu saku , PAGA tu kam zvani ? MAN ZVANI !!, Tātad RĒĶINS IZRAKSTĪTS un es saku TĀDU CIPARU kādu MĒS PRASAM , kas tur vēl neskaidrs . JUMS VAIG jūs PĒRKAT , nevarat atļauties NEPĀRKAT!! Jā bet MUMS VAIG! Nu VAIG tātad PĒRKAT , nē bet MĒS MAKSĀJAM X Ls!!! Mīļā ja jums nav naudiņas tad AIZSŪTI vietējo nabagu ar zieptrauku uz 60Km attālo mazpilsētu un nošķil to FEISU!! Nē bet mums VAIG TO JŪSU BILDI! Nu ja VAIG tad rēķins piesūtīts MAKSĀ UN ŅEM , ja nevar atļauties NEŅEM viss saruna beixta. Pāris dienas klusums no tās puses , beigās redaktoram atnāk e-pasts NO PAŠAS Redaktores. Tiri piri , esam kltūras izdevums nabadzīgajā Latvijā tādus ciparus kā jūs prasat nevaram maksāt BET gribam samksāt to ko mēs maksājam! Par cik meitenei pazīstu patsmit gadus tad nu ATĻAVOS atbildet PIEKLĀJĪGI un paskaidrot. Nr.1 Mēs neesam LV kantoris par ko liecina gan nosaukums , gan Bāzes vieta gan CENAS un honorāri. Neesi mēģiņajusi kautkur Parīzē supermārketā pie kases SAMAKSĀT 5x mazāk nekā cena virsū?? Nju jā BET SAPROTI !!:) O.k vena mums ir TĀDA KĀ RĒĶINĀ un neko mazāk nepardosim BET Otrs varints MĒS DĀVINAM , bet ar texstu Aģentūras xxxxx ziedojums nabadzīgajam LV kultūras izdevumam. Par to ar vienojāmies:):) Taka smiekl man nāk kurš skaita publikāvijas kautkādā nabadzīgā lapelē kur pat samaksāt neko nevar un bildes grābsta pa I-netu:) Nakamais par SAMAKSU es varu pateikt ka darbs mans [Viens no] ir Par algu kas ir četrzīmju cipars un jastrādā ~3-4 dienas mēnesī. Nezinu cik tas sanāk stundā. Nju papildus ĀRPUS DARBA vēl ir Klientes ar kurām strādāju KAD LUSTE UZNĀK , šobrīd DIEMŽĒL visādu iemēslu dēļ viņam rindā jāgaida ~6 meneši.:) Man nepatīk STRĀDĀT bet gan baudīt DZĪVI un baudu es viņu nesteidzoties:):) Ja par piķi tad piķis kautkā pats mani atrod , nopelnu tieši tik daudz cik man GRIBAS SEVI PIESPIEST strādāt. No pietiekami ilgajiem darba gadiem ĀRPUS LV esmu iemācijies no Eiropiešime ka STRĀDĀ ĒZEĻI un MUĻĶI no Austrumeiropas kam "Darbs ir laime" visi pārējie PELNA NAUDU un izjūt BAUDU no padarītā darba. Tāpēc vienmēr esmu teicis un atkārtošos SMEJOS par cilvēkiem kas Daudzus Gadus macijušies KAUTKO PILNĪGI NESAKARĪGU un PĒKŠŅI viņus apmeklē doma STRĀDĀT FOTO JOMĀ :):) Labākais kai IZTEIKTI var redzēt ka FOTO viņiem NEKADAS JĒGAS tikai PATĪK "Meitenes , Nauda , Slava" bēt spēju IZŅEMOT TEHNISKO viniem nekādu galvenais ka arī NĒKĀDS vēlēšanās ko apgūt jo VISU TĀPAT JAU ZIN :):)
Publicēts: 22.04.08 11:05
 citēt
<<<Bet šitais gan nav smuki noformulēts, ja arī labi domāts bija. Visi darbi ir cienījami un vajadzīgi. Visi.>>>

Mans uzskats ir tāds JA REIZ tipāzj ir 5 gadus auxstskolā bixses deldējis kautkādā pilnīgi nejēdzīgā nozarē kura NEVIENAM nav vajadzīga PĒC VIŅA DOMĀM , ta beigas vinš sparīgi metās foto STRĀDĀT un tieši tāpat domā ŠITO NAV LIELA MĀKSLA ņem tik un spied [Pēc darbiem spriežot] :) Nju es tik pasmejos par šo lietu , viskautkādi pussspeciālisti kuriem ne jēgas ne sakara BET māca sparīgi citus KĀ VAIG!:):)
Publicēts: 22.04.08 12:13 labots
 citēt
n_g : Švaks tev Info par Andrez , viņš pamanijies sagrābties tik daudz Foto izglītības papīru un meistarklašu par šitiem gadiem ka šim drīz būs Izglītības papīru KONKRĒTĀ jomā vairāk kā man pa 25 gadiem:):) Viņš dzeks SISTEMĀTISKS + Radoš visju dara kārtīgi un sistemātiski. Man piemēram tā nesanāk es kā mans skolotājs Balodis varu 2 menēši meklāt kur iebazti kautkādi vajadzīgi pričendālī vai doķi , tieši tāpēc mana asistente ir ar sistemātisku izglītību jo rupji izakoties viņa VĀC visju to ko esmu izmētājis pametis un nogrūdis , vienīgi pie kompjiem ši netiek un TUR tad var ARMIJU PAZAUDĒT un negaidīti atrast:):) Patreiz piemēram mainām biroju un arī dzīves vietu jau 2 mēneši lēnām parvācāmies REZULTĀTĀ neviens neko nevar atrast laime ka Ikdienas darbam nepieciešamasi glabājās uz serveriem ārpus LV a tā es piemēram tam pašam Andrez jau mēnesi meklēju pāris papīrus ko viņam vaig failu izskatā I NEAVRU ATRAST patsmit iepakotajos dažādās vietās 500Gb HDD:):) Vispār es pats tikai bildēju ālējos pārejo man dara asistenti un redaktori jo NESPRINGSTU es par kautkādiem sīkumiem ko var izdarīt DA JEB KĀ kā prātā ienāk :):)
Publicēts: 22.04.08 12:47
 citēt
Tie kas vinām WEBā ir tikai daļa , istenībā viņs jau visur vēlm papildus skatās ko kur var sadabūt:):) Tāpat kā es VISLAIK KAUTKO MĀCĀS:):) Istenībā JEBKURŠ kurš grib REZUTATU mācas nemitīgi , es teixsim zinu ka Rudzīts ies uz tiem Somu kāzu kursiem kautgan vinš bildē KĀZAS sen un dikti un labā līmenī. Man ar visi izgājuši kāzu Kursus Anglijā pie atzītākajiem TURIENES SPECIEM pat asistente tur tika aizsūtīta un šai nu ir DOPLOMS par Kāzu kuriem pie Krutākā Angļu kāzu speca kur ši satusēja ar baigiem veciem no Zviedrijas , Francijas kuriem ar PATĪK PAMĀCĪTIES kautko papildus. Pie viena bijām ciemos Zviedrijā šim TĀDA studija Stoholmas piepilsētā kā Latvijā varbūt pāris tik vien ir a šis PA KURSIŅIEM joprojām braukā:) Tās tādas PRAKTISKĀS LIETAS , es nodarbojos ar NEPRAKTISKĀM es piemēram iztusējos ar saviem čomiem Berlīnē vai Hamburgā papētu kas viņiem JAUNS STUDIJĀS ko šie labu dara ar saviem Digitālajiem Sināriem un Haseļiem , būtībā ĻOT NEPRAKTISKA un biznesā nenoderīga lieta jo LV tādas studijas un apjomi NEKAD NEBŪS bet man tas intresē UN VISS :):) šie visji ir baaigie perfekcionisti es atkal PRETĒJI man patik haoss un bardaks , man ar viņiem abpusēji izdevīgs PASĀKUMS. Piemēram kā man ar Andrez kursiem , paskatijos KĀ viņs tasa daudzas lietas un VIENKRŠOJU daudzus savus procesus kas uzreiz ir 30% IZMAKSU NOST . Man tas pats ar maniem čomiem aizlaižu pie šiem skatos kā šie tasa un baigās pasmejos parādu KĀ ES to pašu būtu darijis , dalēji tās pats kā Andrez džekiem žoklis atkaras CIK VIENKĀRŠI un šiem ar nu 20-30% Izmaksu nos a VIŅIEM tas ir RIKTĪGAS ŠTUKAS uz katru bildēšanu:):) Bet fīča tāda ka TO VAR IZDARĪT IZDOMĀT tikai cilvēks kam ir ZINĀŠANAS + PIEREDZE a mums 90% tādu nev pat ne tuvu. Zinu droši ka varbūt 1/10 spēs ko izdarīt ja viņam pat būtu NEIEROBEŽOTI finasu līzdekļi viņi vienkrši ir PAR APROBEŽOTU ar TEHNOKRĀTU DOMĀŠANU lai spētu KO RADOŠU IZDOMĀT UN IZDARĪT :):) Ko domā Grāmtvēdis kurš pēkšņi sajuties PROFESIONĀLS FOTOGRĀFS ies un mācīsies KAUTKO RADOŠU , da nefiga nies bet ŅEMSIES IZKAUKULĒT AR CIPARIEM radošas lietas :):)
Publicēts: 22.04.08 14:05
 citēt
n_g : Tad tev JEŅĶU "Hot News" psihaloģija kas Eirropā nav diez cik populāra , šeit citi topi un virsotnes un arī vērtibas ;) šeit ir daudz intresantaki un GAVENAIS cilvecigaki TOPI neka uz sensacijam un ariskijibam karajiem Jenkjiem / Krieviem :)
Publicēts: 22.04.08 22:07 labots
 citēt
www.bulphoto.com...
www.tassphoto.com#
visualrian.com... vai pieregistrejies sjite un parakajies
news.nationalgeographic.com...

Pēc pienēmtajiem noteikumiem praktiski nevinas aģentūras arhīvi nav brīvi piejami , par kautkādiem militārajiem vispār nerunājot:)
Publicēts: 23.04.08 05:41 labots
 citēt
Viens foto onkolis prasa $150/h otrs kas ir lielāks meistars $250-$500 (iekš USnA)

Cena ir atkarīga no klienta un darba

Es "atdodos" par kasti alus, bet es esmu tikai students :)
Publicēts: 23.04.08 13:04
 citēt
vot kamer shitadi studenti pa alus kastri atdosies........
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):