forum.gif
Veči! Šitais bija prikols, lai jūs no rīta patracinātu!!! :D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Veči! Šitais bija prikols, lai jūs no rīta patracinātu!!! :D
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.04.08 09:40
 citēt
Man celtnieks vaiga sviedros slīpējot sienas pēc špaktelēšanas pelna 35 Ls dienā, a šiten čaļi, spaidot podziņu grib nopelnīt 35 Ls stundā!!!
:D

Jums tas neliekas bišku smieklīgi, jeb varbūt kāds domā, ka fotogrāfēt ir tikpat sarežģīti kā kibertehnoloģijas un to darīt var tikai kādā kosmosa centrā desmit gadus trenēts astronauts???

Psec...pilnīgi afigeļi, čatisti...!:)

P.S. Ak jā, fototehnika taču ir tik dārga (jauns Olimps maksā kā vecs Opelis)! Un apkalpošana...(nopūšat putekļus reizi gadā ar klizmu...)...

P.P.S. Paskatoties uz jūsu galerijām, gan nekas neliecina par kaut kādas foto kosmonautikas centra absolventu darbiem...
Publicēts: 17.04.08 09:42
 citēt
un tā... portreti ierosina jaunu čatu čatistiem...
Publicēts: 17.04.08 09:44
 citēt
nu to gan neattiecini uz visiem. ir te tādi, bet, manuprāt, maz.
Publicēts: 17.04.08 09:46
 citēt
būtu priecājušies, ka tieši netaisa dempingu...
nu pofig, ka klients pēc tam ablomās ar tām bildē, bet tas darbiņiš paslīd garām citiem, kas gribētu vairāk nopelnīt..
Publicēts: 17.04.08 09:50
 citēt
Cenas jau veidojas no tā, ka tikai 2h stundas dienā ir apmaksātas un tas ir labākajā gadījumā. Ja jau 35*8*20 visi pelnītu tad jau būtu jauki...

Bet nu daļa taisnības tev ir tikai būtu jaukāk, ja topika nosaukums liecinātu kautko vairāk par diskusijas būtību.
Publicēts: 17.04.08 10:02
 citēt
Man celtnieks vaiga sviedros slīpējot sienas pēc špaktelēšanas pelna 35 Ls dienā, a šiten čaļi, spaidot podziņu grib nopelnīt 35 Ls stundā!!!
:D

Jums tas neliekas bišku smieklīgi, jeb varbūt kāds domā, ka fotogrāfēt ir tikpat sarežģīti kā kibertehnoloģijas un to darīt var tikai kādā kosmosa centrā desmit gadus trenēts astronauts???

Psec...pilnīgi afigeļi, čatisti...!:)

P.S. Ak jā, fototehnika taču ir tik dārga (jauns Olimps maksā kā vecs Opelis)! Un apkalpošana...(nopūšat putekļus reizi gadā ar klizmu...)...

P.P.S. Paskatoties uz jūsu galerijām, gan nekas neliecina par kaut kādas foto kosmonautikas centra absolventu darbiem...

Atvaino kur tu tadas cenas atradi? 35ls par slipeshanu??, :D :D laikam ka esi iegrābies :D D:
Publicēts: 17.04.08 10:04
 citēt
700 menesi ir reala celtniecibas mazo darbinju veiceja alga.

mestami obidno...
Publicēts: 17.04.08 10:05
 citēt

Atvaino kur tu tadas cenas atradi? 35ls par slipeshanu??, :D :D laikam ka esi iegrābies :D D:

Bija arī lētāki varianti, vēlāk mēģināja paskaidrot, ka laminātu taisni NAV IESPĒJAMS nozāģēt.
Publicēts: 17.04.08 10:07
 citēt

mestami obidno...

Tu tiešām tici, ka kādam maksā 700 Ls par katrām kāzām, jeb varbūt tas tomēr ir veikls triks uzmanības piesaistīšanai un patiesībā gandrīz vienmēr tiek dota būtiska "atlaide"? ;)
Publicēts: 17.04.08 10:08
 citēt
Portreti, kāpēc tu domā tik aprobežoti? Ne jau tikai viena poga jāspiež, jādomā arī ar galvu. Jebkurš intelektuāls darbs ir vērtīgāks par fizisko.
Publicēts: 17.04.08 10:09
 citēt
Portreti, kāpēc tu domā tik aprobežoti? Ne jau tikai viena poga jāspiež, jādomā arī ar galvu. Jebkurš intelektuāls darbs ir vērtīgāks par fizisko.

Tava galerija kā reizi arī liecina par smagu intelektuālo darbu.
Publicēts: 17.04.08 10:11
 citēt
Taa jau ir ka afigelji ka grib taadas naudas stundaa pelniit..

Gribi teikt ka focheet ir tikpat viegli kaa nospljauties? Nevella!

P.S. Leets ta ir mazais oliitis, bet vai ar vinju var straadaat? diezvai Tu ljautu asistentam focheet kaazas ar Oly, ja jau pats prasiiji kaa minimums 5D. :D

P.P.S Paskatoties uz savu, arii to neredzeesi.. :D

Tak necepies, buus labi! Tev tak cepumu neviens nost nenjem!
Spameriem tik spamojamo dod.

Starpcitu, nez cik Tu pats par stundu prasi! 8)

mestami obidno...

Tu tiešām tici, ka kādam maksā 700 Ls par katrām kāzām, jeb varbūt tas tomēr ir veikls triks uzmanības piesaistīšanai un patiesībā gandrīz vienmēr tiek dota būtiska "atlaide"? ;)

Njuu, maksaa, kaut vai tam pasham Andrezam.. 8)
Publicēts: 17.04.08 10:14
 citēt

mestami obidno...

Portreti, ludzu neapvainojies, bet ja tev nemaksa, tas nenozime ka nevienam nemaksa.
un dazhreiz negribas kauleties par cenu, zinot ka nokaulesi tos 100, varbut vairak latinjus, bet ka bus ar kvalitati pec tam? Lunis te rakstija piemeru, kad fotografs piekrita jebkuram cennjikam, bet bildeja pec ta ka maksa.
ja tev parsvara bijusi darishana ar kapeikpisejiem, zhel.
par atlaidem nezinu, neesmu dzirdejis, bet pec cenrazha maksajis gan esmu.
Publicēts: 17.04.08 10:15
 citēt
Tava galerija kā reizi arī liecina par smagu intelektuālo darbu.

mana galerija ir mans hobijs, kuram veltu labi ja 5min mēnesī un vispār to neuzskatu par savu darbu. Tā kā aplauzies, puis.
Publicēts: 17.04.08 10:37
 citēt
Cenas jau veidojas no tā, ka tikai 2h stundas dienā ir apmaksātas un tas ir labākajā gadījumā. Ja jau 35*8*20 visi pelnītu tad jau būtu jauki...

Bet nu daļa taisnības tev ir tikai būtu jaukāk, ja topika nosaukums liecinātu kautko vairāk par diskusijas būtību.

Vispār man ar intreresanti Cik Latvijā fotogrāfu pelna 5600Ls mēnesī :) , nostrādājot savas 8 stundas dienā 5x nedēļā un vairs ne par ko nerūpējoties. :)
Publicēts: 17.04.08 10:41
 citēt
Man jau liekas, ka 35 Ls stundā tomēr ir tāda tautiskā eiforija...

Kvalificēts advokāts prasa apmēram tikpat. Jūsuprāt tas ir normāli?

Morāle: nolaidieties uz zemes, un beidzot jums kāds sāks piedāvāt arī naudu par fotogrāfēšanu, esiet taču beidzot reāli, sāciet saprast, ka mēs dzīvojam valstī, kurā minimālā darba alga ir 160 Ls, tālāk variet parēķināt cik tas ir stundā!!!
Publicēts: 17.04.08 10:46
 citēt

Vispār man ar intreresanti Cik Latvijā fotogrāfu pelna 5600Ls mēnesī :) , nostrādājot savas 8 stundas dienā 5x nedēļā un vairs ne par ko nerūpējoties. :)

Vēl jo vairāk ņemot vērā to, ka fotogrāfu ir kā dubļu. Lai kļūtu par fotogrāfu, pietiek pārdot veco sarūsējušo opelīti par dažām štukām, nopirkt spoguleni, dažus objektīvus, izlasīt pāris gramatiņas, varbūt kādus kursiņus un bliezt vaļā!

Kāda motivācija klientam maksāt $$$, ja katrs otrais traukiem.lv pasažieris savam uzvārda nikneimam ir piekabinājis klāt birku "foto", www adresi un fočē par VELTI, treniņa nolūkos. Un jāsaka, ka vairumam bildes sanāk ne sliktākas kā tiem, kuri pozicionē sevi kā 35-stundā-latīgie...
Publicēts: 17.04.08 10:46
 citēt
Ir 2 marazmi šajā topikā:
- nevajag salīdzināt `pakalpojuma stundas likmi` ar `pastāvīgā darba mēneša algu`...
- nevajag salīdzināt pilnīgi dažādus amatus/profesijas
Publicēts: 17.04.08 10:48
 citēt
REZ wrote:
Savas pirmās kāzas es fočēju pa latiem 60 vai 70 - neatceros. Klients bija ļoti apmierināts un viņam patika rezultāts (pēc tam arī pārītis no viņu viesiem bija gatavs maksāt daudz vairāk, lai fočēju viņu kāzas)

Un ja man vajdzēs portfolio es fočēšu pa velti ...
Publicēts: 17.04.08 10:49
 citēt

- nevajag salīdzināt pilnīgi dažādus amatus/profesijas

Tieši otrādi- šādi salīdzinot, ir redzams, ka cilvēki brauc DZIĻĀS auzās!
Publicēts: 17.04.08 10:54
 citēt
portreti, nechiiksti, ja kads lohs var panjemt 500ls no pasutitaja par sakainam bildem, rispekt un macies no vinja
Publicēts: 17.04.08 10:56
 citēt
taapeec, ka sienu sliipeet, maak gandriiz jebkursh, bet pogu spaidiitt nemaak!
kaapeec apkopeejs, kas celjas 5os no riita un tiira ielas sanjem mazaak, kaa vinja prieksnieks, kas vinam tikai pasaka kuru ielu notiiriit, bet pats nezin kaa slota izskataas
kaapeec traktorists sanjem vairaak par to, kurs rok ar laapstu, vai apar laukus ar zirgu? utt.
Publicēts: 17.04.08 10:57
 citēt
Nu un kāpēc nesalīdzināji ar deputātiem, kuri vispār(!) neko nedara? [visu smago darbu taisa sekretāres un palīgi par minimālo...]

Ir jau arī tomēr jānodefinē par kādiem tieši foto-pakalpojumiem iet runa.. viena lieta studijā likt gaismas un `atpelnīt smadzenes un pieredzi`, vai tikai halturēt kāzās.

Turklāt pēc ekonomikas likumiem - ir pieprasījums, ir piedāvājums - ja cilvēks grib pa 1000Ls kāzas neatkarīgi no rezultāta, lai jau pasūta :) bet tagad apvainoties/čīkstēt ir lieki. Ja ir klienti, kas gatavi pa 35/h ņemt pakalpojumus - izmanto šo iespēju :) [tāpat kā NĪ burbulis]
Publicēts: 17.04.08 10:58
 citēt
Ja vēl pietiktu tik ar bildēšanu... Bet cik laika un pūļu aiziet pēcapstrādē?! To neviens nerēķina iekšā? Tur uz tām divām stundām bildēšanas arī varētu sanākt visa 8 stundu darba diena kopā, nea?
Publicēts: 17.04.08 11:09
 citēt
Ja vēl pietiktu tik ar bildēšanu... Bet cik laika un pūļu aiziet pēcapstrādē?! To neviens nerēķina iekšā? Tur uz tām divām stundām bildēšanas arī varētu sanākt visa 8 stundu darba diena kopā, nea?

Nopietni???

Tiešām tik sūdīgi ir ar to mācēšanu fočēt, ka visas bildes ir afigenna jāpēcapstrādā???????

Man gan fočikā pat auto režīmā sanāk pilnīgi lietojamas bildes. Nekādas vainas. Moš tev fočiks vienkārši brāķis? :D
Publicēts: 17.04.08 11:10
 citēt

Domaju, ka sienu noslīpēt ir sarežģītāk, nekā pogu nospiest. Ko, nē?
Publicēts: 17.04.08 11:11
 citēt

Domaju, ka sienu noslīpēt ir sarežģītāk, nekā pogu nospiest. Ko, nē?

apmēram tas pats.... ja cilvēks nav stulbs
Publicēts: 17.04.08 11:12
 citēt

Nopietni???

Tiešām tik sūdīgi ir ar to mācēšanu fočēt, ka visas bildes ir afigenna jāpēcapstrādā???????

Man gan fočikā pat auto režīmā sanāk pilnīgi lietojamas bildes. Nekādas vainas. Moš tev fočiks vienkārši brāķis? :D

Te nu pinies izteicienos! Vel nemaz ne tik sen teici ka visu apstraadaa!
Un laikam jau tad arii "lielie dzjeki" ir totaali cirvji ka peecapstraadi veic..
Paspamo vel, buus jautraak!
Vel vari pateikt ka gana labi vari sabildeet dajebko arii ar 300D :D
Publicēts: 17.04.08 11:13
 citēt

Nopietni???

Nu bet pareizi! ;) Nopeerkam 5D, iesleedzam Auto un bliezham! Bildes buus čoinu labas un vairāk jau nekoo nevajag!
Publicēts: 17.04.08 11:15
 citēt

Nopietni???

Es ne par sevi. Es jau nestrādāju par fotogrāfu un neprasu 35 latus par stundu. Es pārsvarā bildēju priekš sevis, un tad arī pēc izjūtām un vēlmēm - apstrādāju, neapstrādāju un tā. Bet tiem, kas prasa zolīdu ciparu par bildēm, būtu tākā bildes arī kaut cik jāpārstrādā (kaut vai jāpārveido no RAW uz jpg - arī tā ir apstrāde). Un tas paņem laiku.
Publicēts: 17.04.08 11:20
 citēt
rodas sajuuta, ka portreti ir finansiaalas probleemas vai arii klientu truukums.
LAi gan bija dzirdeets, ka visa vasara jau rezerveeta.
TAd nu sanaak, ka shis laikam prasa mazaak nekaa citi. t.b. 35LS stundaa.

LAi gan.
Tas kaa TU kashkjeejies un visus noliec. MAn liekas, ka viirieshiem nav iipasho dienu...
Publicēts: 17.04.08 11:25
 citēt
Ok, ir taadi kas straadaa 8 stundas, ir taadi kas 3.. Bet kaa ar tiem kas straadaa 11-15h dienaa? 8)
Publicēts: 17.04.08 11:30
 citēt
tautai jāzin sava vēsture un arī varoņi www.fotoblog.lv...
d***st neesot tas pats kas malku cirst...
kāda jēga ir šim topikam un spamam?
meģinājums sevi pozicionēt augstāk kā šeit pārējie?
Protams ne jau visi bloga spameri ir spējigi techniski saturīgi "pacelt" kāzas līdzvērtīgi iespējamajam portreti izpildijumam, tachu tas nav pamats šādai attieksmei, ir bijusi iespēja redzēt lažiņas un pārdegušas kāzu kleitiņas Mr. Perfecto izpildijumā
Publicēts: 17.04.08 11:31
 citēt
Nu bet kādam ir pamatojums kapēc maksā tik bet ne tik... ?

Mums uzņēmums izdomājā aplīmēt busiņus... nu ierodas pie mums no dizaina kompānijas un paziņo, ka tas maksā 200Ls bez PVN ... uz ko direktors atbildēja, kapēc 200? a kapēc ne 400? a kapēc ne 200 ar PVN ? Uz šo jautājumu atbildēt viņi nevarēja un uztaisījām pa 200 ar PVN...
Publicēts: 17.04.08 11:33
 citēt
Nu bet kādam ir pamatojums kapēc maksā tik bet ne tik... ?

Mums uzņēmums izdomājā aplīmēt busiņus... nu ierodas pie mums no dizaina kompānijas un paziņo, ka tas maksā 200Ls bez PVN ... uz ko direktors atbildēja, kapēc 200? a kapēc ne 400? a kapēc ne 200 ar PVN ? Uz šo jautājumu atbildēt viņi nevarēja un uztaisījām pa 200 ar PVN...

Droši vien, ka SIA GRC, Reko, tb...:)
Publicēts: 17.04.08 11:35
 citēt

kāda jēga ir šim topikam un spamam?

Pačatot. :)

Labi, jābrauc kaitot, vējš parādās!:)

Bučas!
Publicēts: 17.04.08 11:52
 citēt
Tas nekas jauns , mana EX sevasmāte kā kārtīgs lauku cilvēks alažj bija sašutisu KĀ TĀ VAR BŪT kā tev "Vieglā darba strādniekam" par kautkāda aparātiņa staipīšanu maksā 10x vairāk kā cilvēkam kas kārtīgi ar TRAKTORU BRAUC un zemi rok!! Neizskaidrojams paradoxs:):) Bet ziniet kāds ir galvenais iemesls KĀPĒC visji grib būt "Fotogrāfi" , tas nebūt nav PIĶIS ko kautkādā stroikā arī padomjlaikā vareja sapelnīt tikpat veiksmīgi bet gan tas ka FOTOGRĀFIEM apkārt VIENMĒR ir daudz skaistu sieviesju un gribošu meiteņu [Tāds noturīgs sterotips] :):) Es to nezināju , bet man reiz draudzene veica pētujumus ~3 gadu garumā fotoskolā un starp visādiem kaktu kāzu bēru pjanku knipsētājiem šo iemslu bij minējuši 80% !!!! No visiem iesācējiem!!

Istenībā tāpēc es te smejos par vienu otru . SPĒJU NEKĀDU , fantāzija APSALŪTA NULLE bet ar auna spītību apsalūti šausmīgā varintā KNIPSĒ SKUĶUS. Truls tiktāl ka par iekadrēt nav spējīgs iemācīties BET NEATLAIDĪGI urbj un urbj:):)

Te nupatās bija vislielākā foto konference 2 dienu garumā ko ik pa 3 gadiem VALSTS RĪKO , ot tad tur tika lauzti šķepi par "Moderno mākslu" tai skaitā arī FOTO . Secinājums gadijās gauži vienkāršs tika runājot Andra Kolberga vārdiem "Modernā maksla , patvērums netalantīgajiem" Lielbriedis aplaudēja pa visju zāli uz šo Harija Liepiņa citātējumu:):)
Publicēts: 17.04.08 12:12
 citēt
Vienmēr esmu uzskatījis, ka māksla ir vienīgā niša, kur nedrīkst pastāvēt vārds - netalantīgs. Nepatīk- neskaties un ignorē.
Publicēts: 17.04.08 12:23
 citēt
Domā ēkai nav jūtu?
Publicēts: 17.04.08 12:35
 citēt
un cik prasi Tu portreti par vienu stundu???
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):