Shift... Tāpat kā tilt-shift objektīviem. Bet es nesaprotu, ko tu nesaproti... nobīde ir un paliek nobīde... tev kā fotogrāfam jau būtu jāiedomājās kā tas `izskatās`
kaut kas par lens shifting ir. nu ar foto te ir maza saistība, vismaz man. ar tiem tilt-shift objektīviem vispār neesmu saskāries, i nav bijusi vajadzība.
šito izmanto gadījumos, ja projektors neatrodas perpendikulāri ekrānam un tādējādi atēla projekcija krīt lenķī! Lai izlabotu perspektīvu pielieto keystone. Parasti tas gan ir iestradāts programmatūrā un man liekas, ka pats lēcas mehanisms nemaz nekustās... Vismaz tā ir bijis ar visiem tiem projektoriem ar kuriem ir gadījies stradāt!
šito izmanto gadījumos, ja projektors neatrodas perpendikulāri ekrānam un tādējādi atēla projekcija krīt lenķī! Lai izlabotu perspektīvu pielieto keystone. Parasti tas gan ir iestradāts programmatūrā un man liekas, ka pats lēcas mehanisms nemaz nekustās... Vismaz tā ir bijis ar visiem tiem projektoriem ar kuriem ir gadījies stradāt!
nu jā jā, bet ja to paveic digitāli, tad kvalitāte zūd Bet ja to dara optiski?
Tādu aparātu vienkārši nav... Tīri tikai(tikai!) optiski keystone panāk nemaz nav iespējams. (jo jāmaina lēcu izliekumu un formas - gēls vai škidrās lēcas?)
Optiskam keystone būs nepieciešams mehānisms visas Lampa-LCD/DLP-Prizmas sistēmas kustināšanai + objektīvu ar būs jākustina mehāniski.
Tā kā esmu būvējis paštaisīto projektoru, zinu ko runāju