forum.gif
projektora tehn. īpašības
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / projektora tehn. īpašības
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.04.08 09:57
 citēt
kādam ir kāda sajēga, kas projektoram ir šādi parametri:

Objektīva vertikālā/horizontālā nobīde no ekrāna centra...?
Publicēts: 17.04.08 10:03
 citēt
ja pareizi saprotu, lai shams esot istabas kreisaja augsheja sturi bildi zimetu labaja apaksheja pa diagonali prom.
Publicēts: 17.04.08 10:03
 citēt
Shift... Tāpat kā tilt-shift objektīviem.
Bet es nesaprotu, ko tu nesaproti... nobīde ir un paliek nobīde... tev kā fotogrāfam jau būtu jāiedomājās kā tas `izskatās` :)
Publicēts: 17.04.08 10:06
 citēt
kaut kas par lens shifting ir.
nu ar foto te ir maza saistība, vismaz man. ar tiem tilt-shift objektīviem vispār neesmu saskāries, i nav bijusi vajadzība.
Publicēts: 17.04.08 10:11
 citēt
kādam ir kāda sajēga, kas projektoram ir šādi parametri:

Objektīva vertikālā/horizontālā nobīde no ekrāna centra...?

Normala fīča, ļoti noderīga.
Publicēts: 17.04.08 10:14
 citēt
tas ir apmēram tā, kā vesatile aprakstīja? nav sanācis saskarties, tāpēc arī vēlos uzzināt.
Publicēts: 17.04.08 10:15
 citēt
jaa, atbildiet kaads aigasam :p
Publicēts: 17.04.08 10:18
 citēt
labi labi :D
Publicēts: 17.04.08 10:18
 citēt
JĀ, tas ir tas pats... Attēla optiskā pozicionēšana (bez projektora kustināšanas)

PS: Vai tad nesaproti vārdu "nobīde" ??
Publicēts: 17.04.08 10:20
 citēt
nu bet tur rakstīts ne jau attēla nobīde, bet objektīva nobīde..tas tā mulsinoši.
Publicēts: 17.04.08 10:24
 citēt
A tu mazāk lasi LV specifikācijas... es to nekad nedaru - eju uz ražotāja mājaslapu un lasu angliski. Vot probļema...

Bet nu aptuveni tā jau varēji izskost tāpatās... kā nekā esam intelektuālā suga :)
Publicēts: 17.04.08 10:40
 citēt
nu paldies.
Publicēts: 17.04.08 13:46
 citēt
Tas ir kkas šitāds, ne?

(augšējais ar nobīdi /tilt/šift/)
Publicēts: 17.04.08 13:53
 citēt
tas taču prastākais keystone! :D

šito izmanto gadījumos, ja projektors neatrodas perpendikulāri ekrānam un tādējādi atēla projekcija krīt lenķī! Lai izlabotu perspektīvu pielieto keystone. Parasti tas gan ir iestradāts programmatūrā un man liekas, ka pats lēcas mehanisms nemaz nekustās... Vismaz tā ir bijis ar visiem tiem projektoriem ar kuriem ir gadījies stradāt!
Publicēts: 17.04.08 13:54
 citēt
tas taču prastākais keystone! :D

šito izmanto gadījumos, ja projektors neatrodas perpendikulāri ekrānam un tādējādi atēla projekcija krīt lenķī! Lai izlabotu perspektīvu pielieto keystone. Parasti tas gan ir iestradāts programmatūrā un man liekas, ka pats lēcas mehanisms nemaz nekustās... Vismaz tā ir bijis ar visiem tiem projektoriem ar kuriem ir gadījies stradāt!

nu jā jā, bet ja to paveic digitāli, tad kvalitāte zūd :) Bet ja to dara optiski?
Publicēts: 17.04.08 13:55
 citēt
ja tas notiek optikski, tad tas aparāts nebūs normālā pieejamā cenā mirstīgajam!
Publicēts: 17.04.08 14:12
 citēt
Tādu aparātu vienkārši nav... Tīri tikai(tikai!) optiski keystone panāk nemaz nav iespējams. (jo jāmaina lēcu izliekumu un formas - gēls vai škidrās lēcas?)

Optiskam keystone būs nepieciešams mehānisms visas Lampa-LCD/DLP-Prizmas sistēmas kustināšanai + objektīvu ar būs jākustina mehāniski.

Tā kā esmu būvējis paštaisīto projektoru, zinu ko runāju :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):