forum.gif
Platfilmas (?)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Platfilmas (?)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.02.06 08:17
 citēt
Vai kāds (-a) var padalīties ar infu, kur Rīgā var attīstīt platfilmas (ja vispār var)? Klīst baumas, ka varot tajā advancētajā salonā uz Blaumaņa ielas vai arī KODAK-ā uz Marijas ielas, bet tur tantes skaidrā krievu valodā tikai noplātīja rokas. Tas bija kādus mēnešus atpakāļ, varbūt kaut kas ir paspējis izmainīties!
Publicēts: 14.02.06 09:06
 citēt
@ blaumanja street var!
Publicēts: 14.02.06 09:12
 citēt
man ir zinjas, ka uz Pulkvezha Briezha un Rigas foto uz Marijas ielas ... tipa ...
Publicēts: 14.02.06 10:48
 citēt
no Bendika kunga informaacija, ka shadas lietas var realizet:
Fotocentrs, Avotu iela
JVC, Sharlotes iela
Publicēts: 14.02.06 13:49
 citēt
es esmu pircis un attiistiijis platfilmas, kaa ariii dabujis aparatuuru platfilmu attiistiishanai KODAK veikalaa uz pulkvezha briezha ielas, tur kur krustojums lielais, tas ir tas pats BFS veikals, vinjiem lapa ir [url=www.bfs.lv]www.bfs.lv[/url]
Publicēts: 04.11.12 23:48
 citēt
Jā, kur nez vēl var, vai kas ir mainījies?
Publicēts: 04.11.12 23:56
 citēt
Vis maz pagājušajā rudenī pie Minskas Purčikā to darija.
Publicēts: 05.11.12 08:53
 citēt
BFSā var pat diapozitīvus attīstīt kā negatīvus un simtnieces kā četsimtnieces, ja to laicīgi pasaka. cross process tā saucamais. :)
Publicēts: 05.11.12 11:53
 citēt
susurs:BFSā var pat diapozitīvus attīstīt kā negatīvus un simtnieces kā četsimtnieces, ja to laicīgi pasaka. cross process tā saucamais. :)

100nieces kā četrsimtnieces attīstīt,, tagad saucas par krosprocesu? Lomogrāfija reāli smadzenes visiem saskalojusi...
Publicēts: 05.11.12 15:24 labots
 citēt
susurs:BFSā var pat diapozitīvus attīstīt kā negatīvus un simtnieces kā četsimtnieces, ja to laicīgi pasaka. cross process tā saucamais. :)
Push process tas ir SUSURI , ķipa uz augšu SPIED :) Cross processing ir "Ne savā procesā" E-6 kā C-41 un otrādi :) Principā rezultāts psihodēliskas vai jocīgas krāsas , tas FILMU faniem. Pārējie to mierīgi DAUDZREIZ lētāk var ierīt uz datora
Publicēts: 05.11.12 15:50 labots
 citēt
.
Publicēts: 05.11.12 23:10
 citēt
Paldies,
tad centrā tikai BFS vai vēl kāds?
Publicēts: 06.11.12 03:40 labots
 citēt
griezite:Paldies,
tad centrā tikai BFS vai vēl kāds?

BFS jau DAUDZUS gadus ir vienīgais , VISPĀR , pārēje tik "Savāc un ved" , protams pa brīžam ir Kaspar Gobas "Rūpals" ja nekļudos ar Jobo kāut kādu. Bet galus esmu nozaudējis . Principā nedz E-6 nedz C-41 nav problēmu apstrādāt MĀJĀS ar sisināto E-6 KIT piemēram. Cena nesanāk neko reizes lielāka kā BFS vai pie Gobas:) Ja man vajadzēt vairāk kā 2-3 filmočkas reiz gadā es tīstītu pats mājās:) Ar šoto TETENAL youtu.be... Procesu esmu E-6 tīstījis viennīcas numurā , TIK NE ŠAURĀS BET PLĀTĀS :D :D Tik nevaig tik enerģiski vicināties kā konkretais zīmulis , tā dara duraki lomogrāfi , parējie dara visu TIKPAT KĀ AR B/W agrāk :) Arī vilkt laukā ķīmijas buteli no baļļiņas lai mērītu temperi nevaig :)
Publicēts: 06.11.12 15:54
 citēt
Kā tiem E-6 TETENAL kitiem ar temperatūrām mājas apstākļos? Cik būtiska ir temperatūras saglabāšana visu attīstīšanas laiku vai arī tur nekas nepaspēj atdzist tik daudz lai traucētu? Un kā ar attīstīšanas laiku precizitāti?
Publicēts: 06.11.12 16:34
 citēt
Nez vai vērts darboties ar filmām, ja tās nav klasiskās mb ar tradisionālo sudraba želatīna slāni, ko pāreksponē un tad maigi tīsta atšākidītā attīstītājā.
temperatūra, laiks, koncentrācija ir izšķiroši graudam, blīvumam un kontrastam. Ilford materiāliem ir tabulas visām filmām un attīstītājiem.
Publicēts: 06.11.12 17:00
 citēt
Šeit arī ir vairākas labi ilustrētas pamācības "soli pa solim"

www.flickr.com...
Publicēts: 06.11.12 17:02
 citēt
Par MB viss sen jau skaidrs, es par E-6 procesu, jo sarežģīti dipiņus vadāt uz Rīgu.
Publicēts: 06.11.12 17:06 labots
 citēt
Dipiņprocess indīgs. Varbūt vajag to pārrunāt aci pret aci ar Māri Kundziņu, patika pāries pašam tīstīt.
Publicēts: 06.11.12 17:12
 citēt
pirms 25 gadiem krievu armijaa ofinjiem vaacu orwo dipus tiistiiju (dienesta viieta bija vaacjaa) ar taadiem komplektinjiem. bija FANII (it sevishkji, ja saliidzina ar armijas dziivi vispaar). sev ar dazhas attiistiiju, tik tagad skatos ka visas kraasas kaut kur pazudushas :D :D :D
Publicēts: 06.11.12 17:39 labots
 citēt
backspin:Kā tiem E-6 TETENAL kitiem ar temperatūrām mājas apstākļos? Cik būtiska ir temperatūras saglabāšana visu attīstīšanas laiku vai arī tur nekas nepaspēj atdzist tik daudz lai traucētu? Un kā ar attīstīšanas laiku precizitāti?

ŪDENIM ir tāda īpašība viņš diezgan lēni ZAUDĒ SILTUMU lielā tilpumā , līdz ar to viss vienkāršāks par vienkāršu. Mājās pilnīgi pietiek ar dziļu plastmasas bļodu ar attiecīgas temperatūras ūdeni kurā iegremdē ĶĪMIJAS PUDELES un viņas turēsies apkārtējā ŪDENS TEMPERATŪRĀ ! Jā un kustībām tīstot jābūt "Ne histēriskām" kā tur dažos video. Citādi platās filma izlidos no spirāles vai salips.
Publicēts: 06.11.12 17:47 labots
 citēt
_AlterNative:Dipiņprocess indīgs. Varbūt vajag to pārrunāt aci pret aci ar Māri Kundziņu, patika pāries pašam tīstīt.

TAS kas ir MĀRIM saucās "PSRS militārā ķīmija" . MĀJAS LIETOTĀJIEM normālos ne industrijai domātos daudzumos komplektos kuri domāti "Miļētājiem" KONCENTRĀCIJA nav bīstamāka kā kāds Fery veļas pulveris, jā ir indīgi vismaz man vajadzēja ~10 gadus kamēr tiku vaļā no visām ķīmijas paliekām Organismā. 11 gadus pirms tam šancēju katru dienu bezmaz ar E-6 un C-41 . Tas ar bij tas ko savulaik atklāja Šveices ārsts darba inspekcijā. BET tas ja to dara regulāri. Maris EKSPERIMENTĒJA ar PSRS militārajām ķimikālijām lielā koncentrācijā.
Publicēts: 06.11.12 19:00
 citēt
katram sava koncentrācija, pie kuras sākas ekzēmas. Es neesmu vēl ticis vaļā pilnībā, kopš 2003. gada, kad pārtraucu ar ķīmijām, biju ļoti uzmanīgs, bet nekā, ieslēdzās šī lieta. tas tāpat, kā alerģija. Sākas un pēc tam uz visu mūžu.
Publicēts: 06.11.12 20:36
 citēt
Nekas tur režģīts nav,tīrība,da precizitāte,a kad jau sait ripā tad sākas experdimenti.Un šaurā vai platā,ar kāda tur īpaša razņica.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):