Nē nu es runāju par to.... ja izslauksi ar rokām! Vidēji no vienas govs dienā ir 15-30l piena! Lunim vajag 3 - kur liksi pārējos? Liesi klāt tam, kas ir izslaukts ar aparātu - tīrs un vēss? A?
Nē nu es runāju par to.... ja izslauksi ar rokām! Vidēji no vienas govs dienā ir 15-30l piena! Lunim vajag 3 - kur liksi pārējos? Liesi klāt tam, kas ir izslaukts ar aparātu - tīrs un vēss? A?
Vēss nav no tā, ka slauc ar aparātu, bet no tā kā to uzglabā. Man laukos arī slauc ar rokām, bet pēc tam dzesē. Dzesēšana tagad ir obligāta, lai tiktu līdz piena nodošanai dafiga analīzes jāveic, un tad arī tur var pateikt - ir dzesēts, vai nav.
Zviedzha, domā ka laukos govi tur tikai lai paši dzertu un kaimiņiem dotu? Praktiski visi kam ir govis, arī to pienu nodod Tādu kvantumu tak nevar izdzert!
Skaidra lieta, ka 90-99% ir piena eksports! Bet neesi neko dzirdējis par priekšdzesētājiem? Tur jaunais slaukums tiek atdzesēts līdz vajadzīgajai temperatūrai un tikai tad pieliets klāt visas lielajam kvantumam!
Nu skaidrīte! Lai vai kā - kamēr no Ventspils uz Rīgu aizvestu pienu - tas tāpat vairs nebūs pirmā svaiguma!
no atlikušajiem 12 litriem var nedēļas garumā cept pankūkas (kuras ēdot ar zemeņu zapti, var arī dzert klāt pienu).
To, ka govs pienu dod katru dienu, tu laikam neiedomājies ? Aizrīsies pankūkās
To, ka piens ar rokām tiks slaukts tikai vienreiz, lai dabūtu tos 3 litrus, par ko maksās štukas, Tu neiedomājies? Pēc tam viss ies ierastajās sliedēs - kompjūters, piena tirdzniecība parastā kārtībā.
Viens slauks, pārējie apkārt ar fotokamerām tik knipsēs un knipsēs.
Un vispār, kas tās par diskusijām par Daugavpili/Ventspili? Par tām pāris štukām tak var to govi atvest arī uz Rīgu un izslaukt piena pircēja mājas pagalmā!
Govīm nepatīk stresa situācijas - grūti tiek galā ar tām! Tādēļ pārvadāšana nav īpaši vēlama! Un ja kāds pārskaitīs 2000 Ls - esmu ar mieru sadabūt to pienu!
alvils +, runā ģēlu, pārējie kaut ko teoritizē... (tā i ka nepārzin laukus).. Kamēr vēd uz rīgu, var dzesēt autiņā... pa 2..3h kāreiz būs primā svaiguma un dabiski atdzesēts piens.
Ko tik par štukām neizdarīsi
PS: zviedzha, un nafig maisīto pienu? Visgaršīgākais ir no vienas govs. Tā tev nav `zaļā karotīte` uz pakas - reāls un tīrs lauku produkts.. (`Zaļā 3L burka`? :P)
Govīm nepatīk stresa situācijas - grūti tiek galā ar tām! Tādēļ pārvadāšana nav īpaši vēlama! Un ja kāds pārskaitīs 2000 Ls - esmu ar mieru sadabūt to pienu!
es varu arī par 10x mazāku summu
Par divsimts latiem ar visu aprunāto servisu (govs rīgā un slaukšana Lunis mājas pagalmā)?
es varu arī par 10x mazāku summu
Par divsimts latiem ar visu aprunāto servisu (govs rīgā un slaukšana Lunis mājas pagalmā)?
varbūt ja ar slaucēju sarunā tad var slaukt arī Luni :lol: :lol: :lol:
To, ka govs pienu dod katru dienu, tu laikam neiedomājies ? Aizrīsies pankūkās
No atlikušā piena krējums + siers + biezpiens (visvisāda veida, gan svaigais, gan cietais (Jāņiem pie alus), kurš var stāvēt mēnešiem)
Un pa lēto kaimiņiem.. To tu esi iedomājies?
Kuriem pašiem, vienam 60 govis, otram 5. toties kazu pulks to neiedomājies ? un ja arī kāds netur, tad tur lielākoties rēķinās bārterā, proti dažādos savstarpējos pakalpojumos, ne naudā.....
Mums te vecis viens ved ar rateļiem no meža nāk ar kājām kādus 10km 3L 2Ls , šim tur kreisā govs mājelē. Reiz biju aizstaigājis , onka godīgs , kā izsslauc PAC tā salej kanās rateļos iekšā un velk uz mūsējo sādžu. Bet kautkā taga uz pavasari šim tās lops laikam ciet vai nezinu NAV PIENA i pankoki necepās uz veikala "baltā udens" Ot tad iegrimu domās GRIBU PIENU! Būs laikam jādodas vecis apraudzīt , ja neradīsies saprātīga alternatīva