nu tas pirmais i gaishaaks pa vienu stopu, bet 100mm isaaks.. butibaa abas ir sigmas un kvalitates zinja ne taas spidoshaakaas. Vakar sanaaca tieshi uz Canon patesteet 135-400! Godiigi? Nu galiigi nav tas asaakais stikls garaakajaa, bet 400mm gan diezgan forshi un noderiigi. Noteikti vajag monopodu, jo no rokas uz 400 vajadzees bildeet tad vismaz uz 1/500.
nu tas pirmais i gaishaaks pa vienu stopu, bet 100mm isaaks.. butibaa abas ir sigmas un kvalitates zinja ne taas spidoshaakaas. Vakar sanaaca tieshi uz Canon patesteet 135-400! Godiigi? Nu galiigi nav tas asaakais stikls garaakajaa, bet 400mm gan diezgan forshi un noderiigi. Noteikti vajag monopodu, jo no rokas uz 400 vajadzees bildeet tad vismaz uz 1/500.
shitas bija domaats kaa papildinaajums D80 kitiniekam, 18 - 135mm domaaju, ka buus labs pagarinaataajs... negribas kit objektiivu nosviest malaa iepeerkot teiksim 70- 300mm jo padomaa ir Tamrons 17-50 2.8f
peerc labaak 70-300 APO Sigmu! Vai arii paskaties kkadu 70-200, ja buutu tu canonieks tad ieteitku 70-200 F4L, jo maksaa vinsh gandriiz tikpat cik taa 135-400! Katraa zinjaa prieksh dabas un cilvekiem 135 ir pa daudz!
peerc labaak 70-300 APO Sigmu! Vai arii paskaties kkadu 70-200, ja buutu tu canonieks tad ieteitku 70-200 F4L, jo maksaa vinsh gandriiz tikpat cik taa 135-400! Katraa zinjaa prieksh dabas un cilvekiem 135 ir pa daudz!
Paldies Billy prieks ka kaads te nekaro par brendiem... bet saka kaa ir...
iesaku pameklēt Nikkor 80-200 F/2.8 (putniņiem par īsu, savādāk izcili ass, ātrs un ar lielisku bokē). Ja kas - darbojas uz FF. Un neiesaku ielaisties ar Tamroniem, Sigmām utt. Ja nav daudz liekas naudas - labāk pirkt mazāk, bet uzreiz Nikkor.
jā variants ļoti labs, bet ja nevari pavilt vēl ir Tamron 70-200 un Sigma 70-200 F2.8! par tamronu parāk daudz atsauksmes vēl nav, bet Par Sigmu vari konkrētāk apjautāties NilS un Linkman!
jā variants ļoti labs, bet ja nevari pavilt vēl ir Tamron 70-200 un Sigma 70-200 F2.8! par tamronu parāk daudz atsauksmes vēl nav, bet Par Sigmu vari konkrētāk apjautāties NilS un Linkman!
Sigma 70-200 F/2.8 maksā ap 440Ls, www.itshop.lv... Nikkor 80-200 F/2.8. nopirku par 500Ls, vai ir vērts niekoties ar Sigmu? cenu starpība šeit nav tik liela!
Hmm , man gan doma ir ņemt jauno Sigmu - www.sigmaphoto.com... Cena arī būs tīri pieklājīga, kaut kur starp 500-600Ls. pārdošanā vajadzētu parādīties maija sākumā.
Ir man 135-400 uz Oly(skat putnu bildes).Vai nu noveicās ar konkrēto,bet par asumu nesūdzos(čaļi patestēja analogu Canon,nospļāvās un atdeva appakaļ).Lēns AF,ja pazaudē fokusu,braukā visā garumā(kamēr atrod kafiju var izdzert ),510-jam ir IS bodijā ,tas ļauj bildēt nekustīgus objektus(pats saproti putni tie nebūs) :wink: ar slēdzi 1/40,šļūc ārā pats no sava svara,putekļsūcējs ar (tas gan bildēt netraucē).Tas par trūkumiem.Plusi?Cena!!! :shock: Bet nu jātestē katrs individuāli.Ja putni neinteresē,priekš kam 400 mm ?Ja svārsties starp šo un Nikona gaišo 200-ku,viennozīmīgi Nikon!!!(vēl Sigmai ir tā sauktā Bigma 50-500).
Ir man 135-400 uz Oly(skat putnu bildes).Vai nu noveicās ar konkrēto,bet par asumu nesūdzos(čaļi patestēja analogu Canon,nospļāvās un atdeva appakaļ).Lēns AF,ja pazaudē fokusu,braukā visā garumā(kamēr atrod kafiju var izdzert ),510-jam ir IS bodijā ,tas ļauj bildēt nekustīgus objektus(pats saproti putni tie nebūs) :wink: ar slēdzi 1/40,šļūc ārā pats no sava svara,putekļsūcējs ar (tas gan bildēt netraucē).Tas par trūkumiem.Plusi?Cena!!! :shock: Bet nu jātestē katrs individuāli.Ja putni neinteresē,priekš kam 400 mm ?Ja svārsties starp šo un Nikona gaišo 200-ku,viennozīmīgi Nikon!!!(vēl Sigmai ir tā sauktā Bigma 50-500).
bet ar to bigmu cik zinu ir taa ka mazaakajiem mm x4 nevajadzeetu buut lielaakam par lielaakajiem mm tb 80 - 200 = 2,4x bet bigmai 50- 500= 10x vai tas ir labi?
Hmm , man gan doma ir ņemt jauno Sigmu - www.sigmaphoto.com... Cena arī būs tīri pieklājīga, kaut kur starp 500-600Ls. pārdošanā vajadzētu parādīties maija sākumā.
oho pastaasti ko tuvaak par sho zveeru - ir jau kautkas dzirdeets? tehnisko izlasiju solaas buut ok...
oho pastaasti ko tuvaak par sho zveeru - ir jau kautkas dzirdeets? tehnisko izlasiju solaas buut ok...
taa pati gaaraa sigma uzskataas, bet tikai ar OS! nu taa stabilizaacija vareetu buut noderiiga gan, bet saubos vai mainiisies optiskaa kvalitaate!
Turklaat! Nafig tev 500mm prieksh dabas un cilveekiem?
Atsauksmes bij bikk labākas kā par 135-400,bet rokā turējis neesu.Ir USM(fiksais motors),raksta lietotāji gan, ka vienalga lēns AF.Izklausās jau baisi tas 10 x palielinājums,garā galā(un tas domāju tādam stiklam ir svarīgāk)tomēr esot OK.Nu bet svars ar nepajokam.Ir man arī paša Oly gaišais 200-ks,tāpēc atkartoju,ja neinteresē putni(mazi putni-no zīlites līdz vārnai )ņem gaišo Nikon(vai citu gaišu 200-ku).
Atsauksmes bij bikk labākas kā par 135-400,bet rokā turējis neesu.Ir USM(fiksais motors),raksta lietotāji gan, ka vienalga lēns AF.Izklausās jau baisi tas 10 x palielinājums,garā galā(un tas domāju tādam stiklam ir svarīgāk)tomēr esot OK.Nu bet svars ar nepajokam.Ir man arī paša Oly gaišais 200-ks,tāpēc atkartoju,ja neinteresē putni(mazi putni-no zīlites līdz vārnai )ņem gaišo Nikon(vai citu gaišu 200-ku).
domaaju jau pieveersties kam taalaakam, bet tie buutu dziivnieki.. esmu puika no laukiem, reizeem kaitina ka rokas nesniedz tik taalu lai kautko nozveteetu skaistu kas staav kautkur pataalaak stundaam varu klejot pa mezjiem mekleejot dziivniekus, bet tuvu nevar pieiet vieniigais iebarot un tad no sleepnja vakteet bet tas ir ljoti gruuti jo dziivnieki ir viltiigaaki kaa putni... taapeec iedegos par to jaunumu...
bet ar konverteri tad f buus 5,6 vai ne???? un garaakie mm 400 ??? Hmm bet taa butu laba alternatiiva jo f veel ir sameeraa ok... un buutu arii labs videejais gals...
Tad veel jautaajums - no kurienes juus iepeerkat stiklus iznjemot jebaju??? pieredze kur dabuut leetaak utt njemot veeraa ka man ir cilveeki kas dziivo ASV un var ik pa laikam kautko atvest...
vienkaarshi nav sanaakusi dariishana ar iepirkshanaam... bet dzirdeeju un lasiju kano diikja vinjas puses varot izrakt leetas mantas sevishkji Nikon. es te lasu visaadus topikus skatos linkus bet taa iisti to sisteemu nesaprotu.
Muitas nodoklis fotostikliem laikam ir 0%, bet 18% PVN pilnīgi droši ka noplēsīs Otra bode ar kuru ir laba pieredze ir [url=www.bhphotovideo.com
Bet]www.bhphotovideo.com
Bet[/url] man te radās interesantas pārdomas par teorētiskām lietām, tobiš fiziku. Teorija saka, ka f vērtība nozīmē to, cik reizes objektīva diametrs ir mazāks par fokusa attālumu. Tātad 800mm f/5,6 stiklam diametram būtu jābūt 800/5,6=143mm. Tad kurā vietā viņam tie 143mm ir? Pašā kamerā ta caurums ir kudi mazāks diametrā, vai ne tā?
Muitas nodoklis fotostikliem laikam ir 0%, bet 18% PVN pilnīgi droši ka noplēsīs Otra bode ar kuru ir laba pieredze ir [url=www.bhphotovideo.com
Bet]www.bhphotovideo.com
Bet[/url] man te radās interesantas pārdomas par teorētiskām lietām, tobiš fiziku. Teorija saka, ka f vērtība nozīmē to, cik reizes objektīva diametrs ir mazāks par fokusa attālumu. Tātad 800mm f/5,6 stiklam diametram būtu jābūt 800/5,6=143mm. Tad kurā vietā viņam tie 143mm ir? Pašā kamerā ta caurums ir kudi mazāks diametrā, vai ne tā?
bet ir tachu veel citas leecas kas lauzj staru un taadejaadi smazina diametru... laikam ja nemaldos tas arii bija fizikas kursaa...
komunisma_reegs - protams ja ir kas atvizina no ASV uz Latviju, tad cena iepriecina. Bet pie mums, painteresējos, arī var jau pasūtīt cena bija kau kur ap 524 Ls. Biju iegājis te kādu nedēļu atpakaļ Elkorā, piemetu pie sava Nikona klāt Sigma 50-500 pamēģināt. Nu bija laps, pie f6.3 gan ne pārāk ass, bet ja piegrieza līdz f8, bija pat ļoti OK. Pafočēju no rokas bik - grūti . Uzliekot uz statīva ( domā- galda) jau krietni labāk. Piemetu klāt savējo 70-300, pēctam mājās salīdzināju 300mm un 500mm bildes, heh kā diena pret nakti, iepriecināja
Domāju ka 150-500 jābūt vēl labākam, jo tomēr zooms ir tikai 3x, nevis 10x ka 50-500niekam. Un pie tam OS jaunais nāks palīgā. Protams statīvs obligāts, jo svars ar nav mazais 1.91kg.
man ir 135-400mm viennozimigi labaks par jebkuru 70-300 un protams sliktaaks par jebkuru 70-200
noteikti nederees kaa turpinaajums kitam
cena zema jo Nikons leetajaam kameraam ir nonjeemis kardaana pievadu un attieciigi shis stikls lielaakai Nikon lietotaaju daljai vienkaarshi nedarbojas.