forum.gif
EF400mm F2.8 tests ar 5D, Mark II vai III
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / EF400mm F2.8 tests ar 5D, Mark II vai III
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.04.08 18:36
 citēt
Tātad, ir nepieciešams notestēt 400mm F2.8 objektīvu front/back focusing kontekstā ar kādu no minētajiem fotoaparātiem. Vēlams ar tādiem fotaparātiem, kas vai nu ir kalibrēti, vai ir zināms, ka tie fokusē precīzi.

Patreiz uz maniem 400D un 40D ir front focusing ar šo objektīvu.
Objektīvs ir kalibrēts Canon servisā New Jersey. Savukārt 40D ir kalibrēts Maskavas ielā

Tātad, rodas pretruna.

Faktiski pietiks ar kādiem 20 kadriem, lai rastos skaidrība, kurš te ir nokalibrējis par daudz.

No manas puses tas aizņems kādas 20 minūtes.

Kā kompensāciju piedāvāju uz vietas patestēt minēto objektīvu.
Ja ar to vēl par maz , varu vēl kādu objektīvu piemest.

Vēlams ne pārāk tālu no Rīgas.
Publicēts: 21.04.08 21:09 labots
 citēt
ar šitiem front/back slimo kā optika, tā body... bet, dīvaini, ka ir front, jo parasti visi canon optiķi nāk ar biki back, jo tas ir vieglāk novēršams, ja front, vajag plānāku bajoneti otiķim. sākumā starp optiķi un tā bajoneti liek remontgredzenus, un dzenā optiku, ja viss ok, atstaj ar remontgredzenu, vai labākā gadījumā no lielā canona pasūta vajadzīgā biezuma bajoneti. un...ir optiķi, kas kalibrējas kopā ar kameru, izdzenājas testi, viens ar otru "sadraudzējas" un ir ok. uz maskavas ielas Tavu 400nieku nav iespējams piekalibrēt bodijiem , jo nav atbilstoši tik garas telpas....izsaku līdzjūtību.... ja kas, man ir 5iitis kalibrēts, un nolikts pa nullēm, bet labāk iesaku atrast kādu kalibrētu marku, jo 5ītis jau pats pa sevi ir kašķīgs....
Publicēts: 22.04.08 20:14
 citēt
es vēl notestēju 300mm F2.8 un 500mm F4, un tur arī bija front ar šiem abiem bodijiem. savukārt 70-200mm F4 IS ir back. tā kā, tā Canon kvalitātes kontrole vienkārši neekstistē :(
to, ka telpas viņiem par īsu man jau teica. kas tam 5-cītim ir par kašķi ? nestabili fokusē ?
vispār jaunajiem markiem ir iespēja kalibrēt, līdz ar to visu var atrisināt pat neizejot no mājas.
Publicēts: 22.04.08 20:55
 citēt
khmm, noklepojos 5 reizes, canon jau kadus gadus 10 neseko kvalitatei, jo tas parvērties par širpatrebu... ja kads te sitīs ar kaju pa zemi, un teiks, ka tā nav, tad tam eklēriņš no manis;)) Tātad, canonam, nezinu par citām markām, ir tā saucamā pirmspārdošanas šķirošana... tas pašam tas sašam...:) un , visi šitie optikas testi dažādos www ir pupu mizas.... no 10 vienādiem VIENS būs ok, pārējiem pielaides, bet atbilstība gostiem:)) tepat blogā ir vairāki profi, nejaukt ar tiem kas lielās , ka mēnesī izbliež 20 t kadru, kuri pateiks, ka foto aģentūras tehniku nepērk veikalā, bet tā ienāk savādākā veidā, un jau krietni labākas kvalitātes. par 5iiti, tas modelis jau gļukokoja kopš to palaida ražošanā, un ir kaprīzs pret optiku...tāda viņa daba...un tas no sērijas, ka skopais maksā nnn reižu, nevar pavilkt 1eosi, tad...jāsamierinās... a par marka kalibrēšanu pie optikas, uz priekšu....tos uzstādījums, ka tas marks piefiksēs konkrēto optiķi pats vairs nevar resetot, ja kas....un veel...ja piekalibrēsi, piemēram uz 5metriem ok, tad pie 150 var būt auzas...un b ūs jaiet no tas mājas arā:))
Publicēts: 23.04.08 10:25
 citēt
canon neseko kvalitatei

Jāpiekrīt iepriekš teiktajam, jo man ar diviem jauniem L stikliem ir nelielas nobīdes(front/back fokuss) !
Publicēts: 23.04.08 10:56 labots
 citēt
Es, savukārt, esmu vienkārši starā par sava 5 D AF precizitāti. 30 D un 300 D tīri bieži lika vilties.....
Publicēts: 23.04.08 12:48
 citēt
Nu nazinu gan- man gan radās iespids, ka kolēģis P4U (Puuu) vienkārši zīmējas ar savu "gudrību"- nesmu ne aklais, ne galīgais iesācējs, bet nekādaas dižās problēmas ar fokusēšanu 4 digi Canoniem (300D, 10D, 20D un 40D), kas man bijuši, neesmu novērojis. Varbūt tās ir lemts saskatīt tikai "augstākajai līgai", kas lieto Markus un 5D tur tikai rezervē...:)))
Publicēts: 23.04.08 13:11
 citēt
hmm, Friidis, redz tev ir bilde, man nav, bet tevi zinu, i pļapājuši stundām esam, ja kas:))
un gudriiba šajā gadījumā nebija jāliek pēdiņās, jo tā i pieredze:))) ja būtu gribēšana , grāmata nesanāktu, bet kāda brošūra gan:) Un, tas nebus ne gogle, ne kur citur sagrabstīts, tas tīri no kanoniem kas izgājuši caur rokām, un kopumā tie ir nnn simti, i optika i bodiji.... shaubos ka gogle tu atradisi to, ka 5d ir mantojis "slimibu" no reiz bijušā filminieka eos3.... jo tas canonam bij 1ais filmienieks kur bija saspertas visi jaunie sasniegumi,,,,un sasniegumi proporcionaali gljukiem... canons gadiem ir maacijus uztaisiit labus dzelžus, un vienmēr nokodies uz softiem...i tie kas foto, i printeros....tak dzelzis neko nemaksaa, robotinš tik pļeckā kopā, bet redz softs....ooo, tur cilveciņu komandai jāstrāda, un ja robotiņam vajag elektrību, nevajag brīvdienas, tiem nesāp galva, nav ģimenes problēmas, tad cilvēki tadi īpatnēji radiijumi, tiem vajag iedvesmu, tiem nav īstā diena ko izdomat...attieciigi un tas cilvēks grib ēst...gulēt, pīpēt atpūsties....softi izmaksā dargi, un canons lai turētu līdzi konkurentiem ietaupa tiešu uz tiem...
Publicēts: 23.04.08 13:28
 citēt
Puuu:hmm, Friidis, redz tev ir bilde, man nav, bet tevi zinu, i pļapājuši stundām esam, ja kas:))
un gudriiba šajā gadījumā nebija jāliek pēdiņās, jo tā i pieredze:))) ja būtu gribēšana , grāmata nesanāktu, bet kāda brošūra gan:) Un, tas nebus ne gogle, ne kur citur sagrabstīts, tas tīri no kanoniem kas izgājuši caur rokām, un kopumā tie ir nnn simti, i optika i bodiji.... shaubos ka gogle tu atradisi to, ka 5d ir mantojis "slimibu" no reiz bijušā filminieka eos3.... jo tas canonam bij 1ais filmienieks kur bija saspertas visi jaunie sasniegumi,,,,un sasniegumi proporcionaali gljukiem... canons gadiem ir maacijus uztaisiit labus dzelžus, un vienmēr nokodies uz softiem...i tie kas foto, i printeros....tak dzelzis neko nemaksaa, robotinš tik pļeckā kopā, bet redz softs....ooo, tur cilveciņu komandai jāstrāda, un ja robotiņam vajag elektrību, nevajag brīvdienas, tiem nesāp galva, nav ģimenes problēmas, tad cilvēki tadi īpatnēji radiijumi, tiem vajag iedvesmu, tiem nav īstā diena ko izdomat...attieciigi un tas cilvēks grib ēst...gulēt, pīpēt atpūsties....softi izmaksā dargi, un canons lai turētu līdzi konkurentiem ietaupa tiešu uz tiem...

Atcerējos vecu joku teicienu- grūti atrast melnu kaķi tumšā istabā, sevišķi, ja viņa tur nav...:
Tāpat man ar tām Canona probzām- nu laikam "nav paveicies". Tu gan, spriežot pēc teksta, drīzāk strādā kādā foto remontu darbnīcā, nevis praktiski bildē...:)
Bet ar anonimitati nav ko dižoties- vismaz PZ uzraksti, kas esi, lai zinātu, ar ko te "amizējos".
Publicēts: 23.04.08 13:33 labots
 citēt
friidi...ek...domaju, ka dedukcijas metode vēl ir ar tevi kopā, bet nekā, taa iemetu arī akmentiņu tavā darziņā, nu būs laba diena tātad:)) sakrauj kuļķenē Tavus digieosus, un iet mest daugavā...1u eosu atstāju, uzmini kuru:)
Publicēts: 23.04.08 14:52
 citēt
Nekādu problēmu ar fokusiem nav ne ar 30D ne ar 5D ne ar 1Ds. Ar pirmo tikai lēnāk viss notiekas. Ar visiem objektīviem viss ideāli vienā līnijā un tikai uz IR jāliek fokusa korekcija.
Publicēts: 23.04.08 15:31
 citēt
Par cik lielām nobīdēm(mm) te vispār iet runa ?
Publicēts: 06.05.08 20:32
 citēt
nobīde ir 5-7 mm uz 10 metriem pie F2.8 uz 1.6 crop matricas (40D). ņemot vērā, ka DOF šajā gadījumā ir 6.9 mm, tad asumu dabūt tur kur vajag var tikai nejauši. katrā ziņā šis objektīvs ir domāts lai mizotu F2.8 režīmā, tādēļ nobīde ir pārāk liela.
būs vien jāsūta uz Canon servisu Irvingā ja jau Ņūdžersija māk tikai parodēt servisu.

vēl viens secinājums ir, ka auto fokuss ar 400D un 40D ir diezgan nestabils. kamēr jāfočī daba tikmēr tam nav nozīme, bet ar šo objektīvu būs daudz out-of-focus kadru. 40D salīdzinot ar 400D, ar centra punktu paņem lielākā diapazonā.
tādēļ dažreiz ir gandrīz neiespējami tiešā tēmējumā dabūt fokusu tur kur tas ir vajadzīgs.

laikam jau tomēr būs jācierē uz 1D III marku. arī ar jauno firmware canon beidzot iespējams ir atrisinājuši AF problēmu ar AI Servo.
Publicēts: 06.05.08 20:54
 citēt
Bet vai Tev tiešām būs vajadzīgi 400mm@2.8 no 10m!? Stipri šaubos... [skaļi domāju]
Šis jau futbolam un citiem priekiem, kur DOF jau būs daudz lielāks dēļ attāluma... citādi jau īsāku galu varēja nopirkt.
Publicēts: 06.05.08 21:15
 citēt
testēt ir vieglāk no 10m. lielākiem attālumiem kļūda būs attiecīgi lielāka, tātad čakars paliek nemainīgs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):