Pēc pusgada intensīvas fotogrāfēšanas ar pirmo spoguļnieci, esmu sapratusi, ka aizraušanās ir kļuvusi par kaut ko ļoti nopietnu. Patreiz ir NikonD40x, kuru nopirku lai bildētu labāk par par ziepeni un nebūtu pārāk smags mani vairs neapmierina - tikai tik daudz, ka ir viegls. Esmu dilemas priekšā - iepirkt labos stiklus vai pāriet uz krietni profesionālāku uzparikti. Nikon ir gana mīļš, jo mazliet zināms. Bet varbūt tomēr pāriet uz Canon? Fotografēju kustību, cilvēkus un daudz, daudz bērnus. Situācijas ir tik dažādas cik vien var būt un par ceņņiku arī varu neiespringt. Lūdzu, lūdzu padalieties pieredzē.
Kanonam jau tas pats vien būs - 70-200/2.8 ar stabilizāciju, 50/1.4, 85/1.4 un 1.8 un t.t. Reāli tagad Nikon~=Kanon. Visu izšķir reliģija un ergonomika. Man personīgi Nikona bodijs labāk patīk. (pārgāju no kanona)
A nikon D300 ??? Kaut gan pēc pēdējās ievāktās info, ir skaidrs, ka visu (nu gandrīz visu) izšķir lēcas. Var jau būt, ka jāsāk investēt lēcās, un pēc tam bodijs. Ja iet runa par lēcām, kuras no tām gaišajām ir vairāk piemērotas skrejošiem bērniem, kur kadrs mainās ik sekundes simtdaļu un galu galā izskriet pakaļ tiem rakariem arī nevar. Gribējās paņemt kaut ko ar zoom, bet laikam no gaismas viedokļa, tās ir sliktākas?
Annir:Te tikai leecas nepaliidzees. Lieta taada, ka d40x nav iekshaa motora. Tas noziimee to, ka lielaakajai dalju stiklu buus jaaiztiek ar rokas fokusu. Taa kaa nav matstikla, tad no savas pierezes varu teikt, ka uzstaadiit asumu ir nezheeliigi gruuti. pac fotosesijas taisu burst modee lenaam griezhot asumu nelielaa diapazonaa Canon vai Nikon - tas ir tikai un vieniigi religjijas jautaajums. jebkursh, kas megjina iestaastiit, ka tas vai otrs noteikti ir labaaks, uzreiz buutu jaasuuta uz Tvaika ielu. Saliidzinoshus testus vari izlasiit [url=www.dpreview.com
Nu]www.dpreview.com
Nu[/url] ja es par to motoru arī iespringu. [url=www.dpreview.com]www.dpreview.com[/url] jau izčekoju. Par Canon iedomājos - varbūt, ka tur var vairāk spēlēt uz lēcām.
Mandalay:labāk nopērc 70-200/2.8 vr un pagaidi kad cena kritīsies labākam bodijam. kaut ko labāku diez vai izlaidīs tuvākos gados f/2.8 nodrošinās tev `ātrumu`
MM, citu alternatīvu lēcām neatrodu. Un vispār gaidīt labākus laikus arī ir tā kā ir - a ja nu tad nebūs par ko pirkt?
ja jau šobrīd tā nauda ir un ir vēlme to ieguldīt labā fototehnikā, tad pērc nikon D300 + Nikkor 70-200mm f/2.8 VR vai canon 5D + kāds līdzīgs stikls ar IS, USM un L zīmītēm.
pēc tam, kad sapratīsi, ka bildējamam objektam gribi pieiet nedaudz tuvāk, varēsi piepirkt klāt kādu nikkor tuvo zūmu (kaut kādu 28-70mm f/2.8 vai tamlīdzīgu).
Bērnu uz pirmo saucienu noreaģē, pēc tam vairs nē ) No otras puses man nepatīk sastinguši bērni. Tiem ir jākustas un viņi to arī dara. Nākamais ir - kā un ar kādiem instrumentiem viņus noķert kadrā.
Nu fiksi nav nekāds risinājums dinamiskām bildēm/videi. Fiksi vairāk studijai un +/- paredzamām/izplānotām situācijām. (diez vai šeit bērni iederās )
Dārgais gaišais zooms ar moderniem USM/SWM/HSM + stabilizācija.
Kā tad, nez kā ļaudis bildēja visu augstākminēto, pirms parādījās zūmi. Otrkārt - lielākā daļa sporta fotogrāfu laikam ir duraki, jo šancē ar gariem fiksiem. Un Nikonam toč nav ne vainas, īpaši ja jau esi pieradusi
Caka, ņem 70-200 AF-S VR 2.8 un bēdu nezināsi, būs bērnu porterti pa pirmo! Ja fočē kustību, un esi nopietni aizrāvusies, tad iesaku D300 vai vēl labāk - D3.
Oki doki, paldies par komentiem. Rezumē: D300 + 70-200 AF-S VR 2.8, + Nikon AF-S 24-70mm 2.8 G ED + vēl kaut ko ar 1,4 + vienu universālo 18-200 mazajam Nikonam. Kādu laiku pietiks n_g ir jau labi, var tak fočēt bērnus arī ar ziepeni
"+ vienu universālo 18-200 mazajam Nikonam" - nafig tas? bet par pārējo - cepuri nost! būtu man tāds maka saturs, ka tā vienā mirklī varētu šitādu komplektiņu paņemt (un vēl par to 1.4, es gribētu nikkor 35mm f/1.4 uz krotpotās matricas portretiem labāks nav iedomājams, bet maksā arī... arī bērnu bilēm tas būtu lielisks). )
No mazā vēl netaisos šķirties, tusiņiem noderēs. Tik objektīvi tam ir divi - 18-55 un 55-200... kaut gan sākšu ar jauno komplektāciju un tad jau redzēs par to 18-200. Nikkor 35mm f/1.4 - šito iečekošu. Paldies
ja ir piķis, kāpēc lai neieguldītu arī aparātā? (šeit nav jābūt nekādas skaudības un t.t., lai takš pērk - tā ir katra personīga izvēle) Un ar pliku teoriju neko neiesāksi, vajag arī darbarīkus.
Daļai "lielu mākslinieku" ir viena kopēja iezīme - nepārtraukta vēlme izcelt savu pārākumu. Tāpēc arī meklē un met akmeņus cita dārziņā. Jautājums bija par fotoaparātu ne par galvu
Tas ir letiņu stilā gāzt offtopiku visos foruma pavedienos. Nu sviests. Cilvēks uzdeva konkrētu jautājumu - takš atbildiet konkrēti un liecities mierā...
Mandalay:Tas ir letiņu stilā gāzt offtopiku visos foruma pavedienos. Nu sviests. Cilvēks uzdeva konkrētu jautājumu - takš atbildiet konkrēti un liecities mierā...
Stils ne stils, bet prātīgi un gudri cilvēki zinības forumos nesmeļas, jo tajos sēž klaviaturas deldētāji un lielāko ties paši ne ko nejedz ne no tehnikas ne no kā cita salasijušies tados pašos forumos citurienē. Ja man vajag kaut ko nopirkt ta forumi būs pēdējā vieta kur es ko jautāšu vai meklēšu, un vispār ja man ko vajag ta es ari zinu ko man vajag , ne vis zīlēju kas būtu labāks ja būtu.
Stils ne stils, bet prātīgi un gudri cilvēki zinības forumos nesmeļas, jo tajos sēž klaviaturas deldētāji un lielāko ties paši ne ko nejedz ne no tehnikas ne no kā cita salasijušies tados pašos forumos citurienē. Ja man vajag kaut ko nopirkt ta forumi būs pēdējā vieta kur es ko jautāšu vai meklēšu, un vispār ja man ko vajag ta es ari zinu ko man vajag , ne vis zīlēju kas būtu labāks ja būtu.
tad jautajums ko tu TE dari? kā ko dara?deldē klaviatūru,protams!