Macro objektīvu uz M42 vītnes man liekas nav visai daudz, ir tik salīdzinoši eksotiski japāņu stikliņi... No krieviem cik zinu ir Industar-61, visai rets eksemplārs...
BET, vislētākais(nebūt ne sliktākais) risinājums būtu nopirkt makro trubas (extension tubes), kas smagi samazina minimālo fokusēšanās daudzumu, bet apēd padaudz gaismas... pagarinājuma trubas var kruķīt zem jebkura objetkīva, m42, protams, (vēlama manuāla diafragma), kaut vai tā paša tipiskā Helios 44-(xxxx).
Tākā, bliez uz latgalīti, meklē M42 zenīta makro trubas.
Par zipeni gan nemācēšu teikt.. der jebkura prastā zipene
To Maris:Par kaadaam naudinjaam ir iespeeja ko ieguut?Nu pagaidaam teiksim taa ka es esmu ljoti liels iesaaceejs taapeec pagaidaam ir veelme pamociit zeniitinjus un tad jau shtukot par kaadu aparaata mociishanu ...man ir divi zeniiti ko nav tik zjeel arii nejaushi sasit (Zenit TTL un Zenit - E)
P.S.Gribeeju uzzinaat vai shos ir veerts njemt. [url=cgi.ebay.co.uk... 80 - 200 zoom macro lens un [url=cgi.ebay.co.uk... SLR Photosniper outfit in case
briedis:Macro objektīvu uz M42 vītnes man liekas nav visai daudz, ir tik salīdzinoši eksotiski japāņu stikliņi... No krieviem cik zinu ir Industar-61, visai rets eksemplārs...
Taatad man jaameklee MC Industar-61 L/Z ....paldies par info metals. Par komisijas veikaliem ir labs variants...pac zinu vienu veel uz teerbatas ielas. Taatad peedeejais laiks pavazaaties pa latgaliiti un komisijas veikaliem.
joker04:Gadiijumaa Industar-61 nav uz M39 viitnes?
varbūt gan gan, bet uz 42 tocjna ir. 39 iekš 42 ielikšanai jau tikai vienkāršu perehodnjiku vajag, padomju okupācijas laikā meistari par 2 rubul uztaisīja.
ok...paldies par info...paaris dienas atpakalj viens pazinja pa 4paku teicaas atnest Зодиак-10 bet kautkur aizkjeeries ar visu zodiaku...maajaas meetaajoties,teicaas tad lai meetaajas pie manis...jautaajums es zokiaku pie zeniita varu dabuut klaat?netaa vispaar infu nevar par shamo atrast...