forum.gif
Problēma ar fokusu 500mm
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Problēma ar fokusu 500mm
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.05.08 09:29
 citēt
uztaisiju pāreju no M42->Canon un biezumā sanāca aptuveni 1cm. Aizbraucu uz mežu, domādams nu būs štelle! Bet kā bildēju zvēru un nevaru dabūt fokusā, grozu no 30m līdz bezgalībai un nav pat tuvu fokusā!
tad tiešām pārejas dēļ vairs nevar nofokusēt uz 50m un bezgalību?
Publicēts: 01.05.08 10:16
 citēt
Ja lieto starpgredzenu, tad manuprāt tur nekādi nesanāks bezgalība...
Visvienkāršākais veids kā to noskaidrot - uz asfalta, kamera tuvu zemei, fokuss uz `bezgalību` un tad redzēsi tālāko `punktu fokusā`

PS: 1cm ~10mm starpgredzens. turklāt tas nedaudz samazina stikla izšķirtspēju + dod nedaudz lielāku `macro palielinājumu`
Publicēts: 01.05.08 11:12
 citēt
nebūs fokuss bezgalībā... pat ar plāno adapteri,kam ir maliņa 1,5mm jau to nevar.Jāsūta tāda pāreja,kam nav atstarpes starp objektīvu un bodiju.
Publicēts: 01.05.08 11:46
 citēt
jēzus marija nu taču katrai kamerai stikliem ir savs darba attālums - ja to izjauc, tad fokusēšanās diapazons mirklī ir pakaļā

sauc nu lietas to īstajos vārdos - esi pagatavojis 10mm makrogredzenu nevis pāreju no baijonetes uz vītni
Publicēts: 01.05.08 13:41
 citēt
Jap, manam virpotajam gredzenam biezums ir 2mm, itkā ar visiem stikliem ir ok, tik zeiss 135mm pietrūkst bik līdz bezgalībai, tapē pasūtiju ķīniešu gredzenu, tas ir 1mm biezs..
sākumā bija paštaisīta pāreja no canon kameras priekšējā vāciņa, tadgan bija makro :)
Publicēts: 01.05.08 14:28
 citēt
Tu esi izveidojis macro starpgredzenu. Tas Tev derēs tikai macro fotografēšanai. Pārejai ir jābūt ļoti plānai, tā nedrīkst attālināt objektīvu no kameras.
Publicēts: 01.05.08 14:33
 citēt
Man arī starpgredzens ir 1mm biezs, vidū ir 42 mm vītne, kas ļauj objektīva galu pat iegremdēt iekšā kamerā pa kādiem 3-4 mm.
Publicēts: 01.05.08 14:35
 citēt
Nopirkt var arī Latvijā. Es pirku šeit : sludini.tunt.lv...
Publicēts: 01.05.08 20:58
 citēt
man šitais ir pagaidu variants, bet laikam ta priekšējais vāciņš būs jāuzdzen uz vītnes, lai mazinās tas attālums!
Publicēts: 01.05.08 21:30
 citēt
Nezinu, kā citiem fotoaparātiem, bet 400D objektīva vītnes tiesai ir jābūt iekšā bodija korpusā. To jau pats vari pārbaudīt , pieliekot objektīvu pie kameras un paskatoties, kas sanāk.
Publicēts: 01.05.08 21:39
 citēt
nu man ar ir 400D

nu tikko uzdzinu to vāciņu un objektīva vītnes, bezgalība jau nu noteikti atkal nešāncēs, bet cik m ņems rīt jānotestē!
Publicēts: 03.05.08 22:30
 citēt
Man shii probleema atkrita automaatiski (500mm un 1000mm fix) jo paareja jau komplektaa speciaalaa bij. :)
Bet gredzeni tieshaam var visu fokusu nochakareet taa, ka vairs neko nevar nofokuseet, piemeeram liekot to pashu 500mm stiklu uz olympus paarejas (kura nav domaata speciaali tam stiklam) vispaar nekur vairs nav fokusa..
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):