forum.gif
Par cilvēku graizīšanu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par cilvēku graizīšanu.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.05.08 17:31
 citēt
šodien pat atkal uzdūros tēmai , kas laiku pa lakam nošausta - atkal kādam kaut kas nogriezts:
Shadow@213.199.128.148 | 17:03 06.05.2008
Ideja: 4, Izpildījums: 3, Sajūtas: 4.
loti skaistas debesis, un loti sapigi nogrieztas kajas :S

Tadā gadījumā visas portretu bildes ir sadisma kalngals. :face-crying:
Apsaidrojiet kā tad īsti ir, kad īsti ir pieņemama cilvēka apgraizīšana un caur kurām locītavām to nesāpīgāk izdarīt.
Jau iepriekš paldies. domāju, ka tas varētu interesēt daudzus iesācējus.
Publicēts: 06.05.08 17:57
 citēt
dajoš linku...

Lai nu kur greiz... tiakai ne pa locītavām...
Publicēts: 06.05.08 18:18
 citēt
www.fotoblog.lv...

sheit tas komentaars. Nu es ar pabriiniijos par to "saapiigumu" . SHinii bildee varetu aatraak runaat par neapreizu kompeni ....
Publicēts: 06.05.08 18:24
 citēt
REZ:dajoš linku...

Lai nu kur greiz... tiakai ne pa locītavām...

99% fakts
Publicēts: 06.05.08 23:07
 citēt
Ir tak dafiga portretu veidu!
Laikam kādi 5i bija. Nu, iedalās no tā, cik ķermeņa daļas ietvertas utt.
Bet viss ir ļoti atkarīgs no vides, no domas, ko vēlas parādīt bildē.
Publicēts: 06.05.08 23:23
 citēt
nu, amīšu plāns /mazliet zem ceļa/ arī aizdomīgs.
Publicēts: 07.05.08 00:11
 citēt
da var griezt un kadrēt da jebkā un katram likumam vismaz 1x atrast izņēmumu, tikai lai izskatās labi un pamatoti :)
Publicēts: 07.05.08 22:35 labots
 citēt
.
Publicēts: 07.05.08 23:53
 citēt
ja grib ko dramatizēt, griez tik nost nepareizajās vietās, labi iedarbojas...
Publicēts: 08.05.08 07:40
 citēt
Par graizīšanu??? ko bildē... ja bildē acs zīlīti, griež pat pa aci, ja bildē seju,griež tās tuvumā pa galvu (bet parasti griež vairākas malas, lai parādītu, ka tā ir doma, neviss nejaušība), ja bildē galvu, to atdala no rumpja.... un tā uz priekšu. Galvenais nosacījums , lai griežot nenovirzītu kaut ko aktīvu pie kadra malas- tas ir griezst par neitrālākām vietām. Neeko negriežot naf iespējams uztaisīt nevienu bildi !!!

Minētā bilde ir ļoti kutelīga tēma, jo ir griezsts no apakšas kājas un no labās daudz nost no mašīnas. Ja bildi uztver, ka tiek kāds gadīts un tūlīt priekšā ceļš, tad bildē viss ir oki, ja kā meitenes portretu uz auto fona, tad +Shadow.Bildes nosaukums mums to neatrisina (es personīgi meklēju cauro riepu). Bet šādā darbā autors nostāja ir galvenais.
Virs mana komenta ir nikbildes... Briedis- griezumi teicami, Haralds un bro_tip - griezumi klasiski, Kawazoe-Taiki griezums atbilst tēlam (it kā caur ambrazūru), bet lai neļaunojās x79- griezums slikts, jo kadra malai pielikta auss, un aktivitāte tiek novesta uz kadra malu, un nevis uz seju, un pat pudeles otrā pusē to nelīdzsvaro.

Bet tas viss ir mans subjektīvais.
Publicēts: 08.05.08 10:25
 citēt
Annir:haiduk - nu nav taisniiba, ka neko negriezhot nav iespeejams uztaisiit nevienu bildi. IR - ja griez skatoties skatu mekleetaajaa :)

neuztver ar ļaunu, bet padomā par maniem vārdiem lasot vēlreiz...

Neeko negriežot naf iespējams uztaisīt nevienu bildi !!!

Naf jaf svarīgi, kurā brīdī no telpas ap mums tu izgriez gabaliņu!!! Labi ir, ja to izdara skatu meklētājā (dotajā piemērā tas tā ir izdarīts un ir saņemti pārmetumi), bet skatu meklētājs vismaz man neatbilst manam formātam (a4, A3...) un esmu spiests griezst visas arī kompī.
Un tāpēc arī teicu, ka griežot jācenšās griezst pa neitrālāku vietu, izvairoties kadra malā izveidot akcentu (-tus).
Publicēts: 08.05.08 10:43
 citēt
Annir:piekritiisi... kaadreiz attieksme bija - nopietnaaka, jo apgraiziishana tomeer bija drusku gruutaaka... a tagad aizgaajis taads... nu - esmu pat dzirdeejis taadus tekstus - pirms spieshanas atkaapies triis soljus atpakalj - peec tam nogrieziisi lieko... aiziesim tik taalu, ka buus 100 mp kameras, uznjem milziigu kopainu, sagraizi gabalos un sanaaks daudz bilzhu. bez saspringshanas

starp citu tā trīs soļu teorija naf slikta...ja redzi kadrējumā ko lieku, un nekādi nevari no tā tikt vaļā, tad ir vajadzīgs laukums no kā klonēt, vai otrs kadrs.
Un nekad naf teikts, ka tas ko redzi skatu meklētājā ir nobeiguma variants...skatoties skatu meklētājā darbojās ļoti daudz faktoru, kuri netraucē bilžuku apstrādājot.
Saprotami, ka ideālais variants ir ar skatu meklētaju jaf visu nogriezst, izdomāt, iekadrēt, un izmantot pilnu kadru.
Publicēts: 08.05.08 11:07
 citēt
Annir:nu es censhos... vispaar - censhos uzraiz kaa vajag - shopa nav un nozagt nemaaku

Annir...digifoto uz papīra izdrukāts sastāv no tā ko redzējusi matrica, un apstrādājušas progas (pamatā saucam PS), bet visos ziepīšos iekšā jaf ir daudz dažādu palīgprogrammu (tagad jaf ap 24 minimums), un tas arī ir jāsaprot kā atstrāde ar PS. Man 5D raw dod jēlkadrus, kurus ja pa tiešo rādīšu, visi teiks, ka Haiduks konusā :D ,
bet tai pašā laikā lūk bilde
www.fotoblog.lv...
ar ziepīti un varu arī LEPNI teikt- PS nelietoju, bet ziepītī biju uzlicis diapozitīva efektu... tātad bilde ir stipri apstrādāta ar PS radinieku.
Publicēts: 08.05.08 11:43
 citēt
Raimo Lielbriedis kursos mācīja,ka negriež zemāk pa elkoni un celi,iespējams, ka kāds jau arī mani tagad labos.!:face-glasses:
Publicēts: 08.05.08 11:48
 citēt
Annir , es varu paradiit - schn nopirka oficiaalu PS versiju savam priekam :-)

Es patieisibaa arii censhos kadreet, lai nebuutu jaagriezh - nu iznjeemums dabiski, ja domaats kvadraats. Bet Annir, no filminjas taisot bildes, ja to netaisa ar kontaktmetodi, arii izmanto "crop" - tikai ar palielinaataaja paliiidziibu - biidot augstaak/zemaak ;-) Par skatu mekleetaaju pat druzhkaam ar ziepiishiem, kuras fotografeee "es te biju", esmu iemaaciijusi, ka nepietiek ar to, ko redzi kadra vidu, bet fixi jaapskrien ar aciim arii apkart kadra malaam ;-) un diezgan veiksmiigi beibes to ir sapratushas;-)
Publicēts: 08.05.08 11:53
 citēt
Annir:un - jeelkadru Tu nemaz man nevareetu paraadiit!

Adobe bridge cs3 rāda... un tikai kad vēlies mainīt uz jpg, vai tif, tad saglabā, bet tieši to, ko redzam jēlkadrā.
Publicēts: 08.05.08 11:54
 citēt
jpg fotoaparātā ir kā polaroid uzreiz izdod bildi kas attīstās minūtes laikā. raw = filmiņa kuras attīstīšanā (interpolācijā) cilvēkam ir dota lielāka iespēja improvizācijai salīdzinājumā ar analogo. Neattīstītu jēlFilmu nav iespējams parādīt bet ciparu kad var pirmsapskati izdarīt. Par pēcapstrādēm , kontrastiem , asumiem un t.t. , arī ar filmām to darīja dara un darīs. Tā pati vairākkārtējā kadra pārfotogrāfēšana asuma pacelšanai cipar veidā vienkārši vieglāk , ātrāk un citādāk izdarāma.
Publicēts: 08.05.08 11:55
 citēt
racha:Raimo Lielbriedis kursos mācīja,ka negriež zemāk pa elkoni un celi,iespējams, ka kāds jau arī mani tagad labos.!:face-glasses:

starp citu viens no iemesliem, kāpēc tik grūti atrast izteiksmīgu roku novietošanas vietu, ja vēlies 1/2 auguma portretu
Publicēts: 08.05.08 11:59
 citēt
JRJ, tas ir kaa - parfotografeeshanu asuma pacelshanai?
Publicēts: 08.05.08 12:16
 citēt
Dansiga, es pats to tikai 1x provēju kad skolā vēl mācījos un nevisai labi man tas sanāca. Pēc grāmatas apmēram tā ka attīsti foto un fotogrāfē uz negatīva kuru attīsti un no jauna fotogrāfē un vēl un vēl :) . Iespējams ka tas bij jādara uz dažāda grauda lieluma filmām (neatceros jau to procesu), bet rezultātā sanāca tāds super ass efekts. Šodien daudzi pateiktu ieraugot tādu ka asums pacelts pa augstu shopā :).
Publicēts: 08.05.08 12:45
 citēt
es par taadu ij dzirdeejusi neesmu , JRJ :-(
Publicēts: 08.05.08 13:13
 citēt
Paldies Haidukam un citiem diskusijas dalībniekiem
Publicēts: 08.05.08 14:51
 citēt
Dansiga, to lai īstie fotogrāfi-analogisti pastāsta :) , viņiem tās nianses kas un kā darās ir jāzin.
Publicēts: 08.05.08 16:30
 citēt
Tās kājas griež nost tāpēc, ka no tām taisa citu bildi:
www.altphotos.com...
Rezultātā fotogrāfam ar vienu knipsi sanāk dubults honorārs.
Publicēts: 08.05.08 16:35 labots
 citēt
Savukārt šī foto

www.fotoblog.lv...

augšējā daļa aizgāja kā pases foto :)
Publicēts: 08.05.08 18:19
 citēt
Antuuns:Savukārt šī foto

www.fotoblog.lv...

augšējā daļa aizgāja kā pases foto :)

Sasar, Bergmanis, Annir ir balsojuši, ka patīk (trīs dažadi uzskatu cilvēki ar stingru savu mugurkaulu), un ar to Antuun ir izteikts viss...te tava replika nevietā.
Publicēts: 08.05.08 18:29
 citēt
haiduk, man ir trim tavām autoritātēm alternatīvs viedoklis - nogriezta galva izskatās sūdīgāk par nogrieztu kāju.
:face-devil-grin:
Publicēts: 08.05.08 18:53
 citēt
JRJ:Dansiga, es pats to tikai 1x provēju kad skolā vēl mācījos un nevisai labi man tas sanāca. Pēc grāmatas apmēram tā ka attīsti foto un fotogrāfē uz negatīva kuru attīsti un no jauna fotogrāfē un vēl un vēl :) . Iespējams ka tas bij jādara uz dažāda grauda lieluma filmām (neatceros jau to procesu), bet rezultātā sanāca tāds super ass efekts. Šodien daudzi pateiktu ieraugot tādu ka asums pacelts pa augstu shopā :).

visulaik esmu domājis, bet ne darījis, ka šāda opcija tikai sabojātu jauno biuzjuxu, pazustu gaisa perspektīva, attēls izskatītos pat ļoti plakans, arī faktūra, gaisma utt.:face-surprise:
Publicēts: 08.05.08 19:36
 citēt
Antuuns:haiduk, man ir trim tavām autoritātēm alternatīvs viedoklis - nogriezta galva izskatās sūdīgāk par nogrieztu kāju.
:face-devil-grin:

Kad man izskatās, vai liekās, es saskurinos... un ja autors ir nolēmis tev un man seju nerādīt, tad viņa lēmums ir jāciena.
Tad ir vienīgi jāpārliecinās, vai naf griezums un ap to akcentēts...tas būtu slikti. Te tas ir veikts jauki.
Publicēts: 09.05.08 01:02
 citēt
nu jā. mani 1-mēr besī bildes ar parakstu "dramaturgs tāds un tāds", ja pareizi būtu "dramaturga tāda un tāda acis un deguns."
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):