forum.gif
Nikkor 500mm f/4.0P IF ED
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikkor 500mm f/4.0P IF ED
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.05.08 13:33
 citēt
Kādas domas par konkrētu stiklu?

Mīnusi:
- manuālais
- optiski vecāks

Plusi:
+ cena ;) [eBay ~1000Ls] 3x..5x lētāks par AFS versijām

Samplis:
(ar 1.4x TC) www.pbase.com...
www.pbase.com...

Forši ja te atrastos kāds, kas ir lietojis vai ideāli ja kādam ir šis stikls (putni.lv vismaz dažiem redzēju parakstā Nikona 500mm)

AF stikls tomēr par dārgu amatierim :(
Publicēts: 08.05.08 15:22
 citēt
Arnis Dimperāns no www.birdphoto.lv lieto 500/4 Nikon stiklu, bet viņam ir ar autofokusu. Cik ir dzirdēts, tad nekādu problēmu ar pašu stiklu nēesot.

No savas puses varētu piebilst, ka optiski jau nekas pēdējos 20-30 gados šiem teleobjektīviem nav īpaši mainījies, izņemot mazāku svaru, auto fokusu un stabilizāciju. Es pats neņemtu manuālo stiklu mazās matricas digitālajam, jo skatu meklētājs ir patumšs un grūti fokusēties, tomēr bildēt var.
Publicēts: 08.05.08 15:48
 citēt
n_g:Forumos ik pa laikam parādās kāds foto ģedovsčinas piekritējs, kas pie pirmās izdevības iekliedzas, ka īsts fotogrāfs (vienmēr ne viņš pats, protams) putnu tuvplānā nofotografēšot pat ar 50mm pamatnieku uz pilna kadra.
Tā ka, pērc tik nost, jo 50mm Tev jau noteikti, ka ir, un gaidam bildes.
Man ir kāda putnu enciklopēdija. Praktiski 95% ir m/b bildes, pie tam tādā m/b toņu risinājumā, kas varbūt arī nav tas labākais. F4 un modernās fotofilmiņas bezgaismas apstākļos,man šķiet, būs baigi ok, ja baidies no augsta ciparu ISO.

Man tikko beidza mājās skanēties viena platā filma ar 6x7 kadru, kur kā reizi liela kaija ir tuvplānā nobildēta. Objektīvs bij kaut 80/4 -- nedaudz paltāks par šaurfilmas 50mm. Tā ka iespējams tas ir. Tik parasti tā nedara :D

Bet par garajem stikliem un putniem -- jo garāks stikls, jo no lielāka attāluma var bildēt, kas nozīmē, ka mazāk putns uztraucas. Un jo garāks objektīvs, jo lielāka kontrole ir par fonu, kas ir pat būtiskāk.
Publicēts: 08.05.08 16:12 labots
 citēt
ak34, cik bieži (vai vispār priekš `ģēlas`, nevis testam) esi mēģinājis fokusēties ar savu stobru? Tīri praktiski - ir iespējams daudz maz `nepiekust` !? [pieņemsim, ka ideāli laika apstākļi un laba redze]

Visvairāk problēmas būs klāt/prom lidojušam putnam... ar paralēlo `panning` jau nedaudz vieglāk.

PS: sarunas par `ar platleņķi no slēpņa` un t.t. davai atstājam citam topikam. :face-wink:
Publicēts: 08.05.08 16:39
 citēt
Kas es traks ar roku fokusēties? :) Bet, ja nopietni, tad to var darīt. Faktiski tās pārs reizes kad esmu to darījis, tad tika bildēts ar 2 telekonvertoriem un fokusējos uz LCD ekrāna ar live view. Var arī skatu meklētājā, bet tas ir tumšs.

Bet nu var arī manuāli fokusēties. Esmu redzējis labas bildes, kur cilvēki ir bildējuši ar 500/4 objektīvu un D200 Nikonu ar manuālo fokusu. Sanāk nakāda vaina, bet brāķa procents ir lielāks.
Publicēts: 08.05.08 17:30
 citēt
Lai arī esmu pacietīgs, bet tomēr negribētos iegrābties uz štuku. Kā nekā būs tikai viens pielietojums - +/- statiskiem objektiem. Un skuj tu viņu pārdosi te pat kādam. Būs vien jāsarunā strelka ar Tevi un jāpamēģina manuālais ;)
500mm ar manual neesmu fokusējies, bet cik saprotu Shauttra ar savējo MTO tā arī dara... :face-glasses:
Publicēts: 08.05.08 17:45
 citēt
Mandalay:Lai arī esmu pacietīgs, bet tomēr negribētos iegrābties uz štuku. Kā nekā būs tikai viens pielietojums - +/- statiskiem objektiem. Un skuj tu viņu pārdosi te pat kādam. Būs vien jāsarunā strelka ar Tevi un jāpamēģina manuālais ;)
500mm ar manual neesmu fokusējies, bet cik saprotu Shauttra ar savējo MTO tā arī dara... :face-glasses:

Shauttra noteikti varēs iedot pamēģināt. Ar mani ar var sarunāt, lai salīdzinātu MF vs AF
Publicēts: 08.05.08 17:47
 citēt
Annir:moderna fotoaparaata optiskaa sisteema nav veidota lai manuaali grieztu asumu... diemzheel... agraak, kad AF nebija izgudrots, bija mateets stikls, vai mazas prizmas, kas biidiijaas kopaa uz asuma punktu. Taa kaa pats focheeju ar manuaalo stiklu, tad pat uz 5.6 starpiibu starp ljoti asu un drusku neasu skatumekleetaajaa nevar saskatiit... diemzheel. viens no variantiem - burst mode un griezt asumu shurputurpu

Tās nu gan ir muļķibas. Pats bieži vien makro un ainavas bildēju ar manuālo fokusu. Nav ne vainas. Matstikli ir visām mmodernajām spoguļkamerām. Papildus ērtībai var paņemt kadu adapteri, kas palielina bildi skatu meklētājā
Publicēts: 08.05.08 17:58
 citēt
Shauttra noteikti varēs iedot pamēģināt. Ar mani ar var sarunāt, lai salīdzinātu MF vs AF

Vienīgais MTO ir portablāks, ar garo jau savādāk (jo statīvs 100% būs obligāts). Tas, ka USM strādā nevainojami es zinu. Jānotestē `darba apstākļos` kaut vai uz tās pašas kaijas/zīriņa.

Vēl variants iepirkt Sigmas 500/7.2 veidojumu un ar to trenēties. Vismaz investīciju ziņā ne tik `sāpīgi` :D
Publicēts: 08.05.08 23:01
 citēt
no sākuma var patrenēties ar krievu 500nieku, tai sigmai jau ri AF, bet cik skatijos, kvalitāte sūdīgāka pa krievinieku!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):