forum.gif
Nikon D60
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nikon D60
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.05.08 18:09
 citēt
Cienijamie kolēģi:
GNT ir parādījušās pārdošanā D60 Kitinieki, man jautājums pie visu gudrajiem, ar ko atškiras NIKON D60 DX 18-55 KIT un NIKON D60 DX 18-55 VR KIT ???

Kas tas VR tāds par zvēru??

Paldies, cepumi un limonāde no manīm! :face-wink:
Publicēts: 08.05.08 18:32
 citēt
VR ir optiskā stabilizācija. Tas pats, kas canonam ir IS. Ar VR var liekt mazāku (tipa uz pusi) ekspozīcijas laiku, netraumējot bildi. Vērtīga štelle. Bet par DX objektīviem kā tādiem, un arī par D60 diemžēl neko pozitīvu nevaru un nevēlos pateikt. :)
Publicēts: 08.05.08 18:35
 citēt
Bet ja butu jāizvēlas starp D40x un D60?
zinu, ka abi nav nekas īpašs, bet tomēr, vai tur ir kāda būtiska atšķirība?
Publicēts: 08.05.08 18:38
 citēt
D60 ir jaunāks un ar dzīvo skatu melētāju (kas nafig nav vajadzīgs), bet principnā viņi ir viens un tas pats (dslr ziepis). :) Runā, ka D40 pat esot labāks par D40x (attiecīgi arī par D60). Bet nu, es jau labāk izvēlos kaut ko no simtniekiem, nekā desmitniekiem. Tagad man ir D100 (ko vēlos nomainīt pret D200 vai D300). Mož Tev arī labāk skatīties uz kaut ko tādu?! :)
Publicēts: 08.05.08 18:41 labots
 citēt
Jau lasīju tavu diskusiju par maiņu! :)
Tas skatu meklētājs tiešām nav vajadzīgs, vnk man ir tāda situācija, ka man ir D40x pašam, bet ir iespēja samainīt pret jaunu D60 bez piemaksas.... Starpcitu-visi nevar atļauties simtniekus, ir tāda skarba tā patiesība :face-sad:
Publicēts: 08.05.08 18:43 labots
 citēt
Annir, paldies, lasīju jau! bet interesēja arī citu viedoklis! Alvils var nemaz nemēģināt man pārdot savu simtnieku, es lasu diskusijas, tikai pats piedalos reti ;)
Publicēts: 08.05.08 18:45
 citēt
Annir, man jau ir simtnieks, pats cenšos to pārdot, lai nopirktu jaunākiu simtnieku. :P
 citēt
pedrissimo:Annir, paldies, lasīju jau! bet interesēja arī citu viedoklis! Arvils var nemaz nemēģināt man pārdot savu simtnieku, es lasu diskusijas, tikai pats piedalos reti ;)

Nu, nav jau obligāti jāpērk jauns un veikalā... :)
 citēt
Un tā cilvēki izdomāja halturkas un aplokšņalgas :)

PS: labāk sameklē bodiju ar motoru iekšā, ja vēlēsies padarbināt stiklus bez SWM (iekšēja stikla AF motora) - piem 85mm/50mm (f//1.8 un f/1.4)
Publicēts: 08.05.08 18:48
 citēt
alvils:
pedrissimo:Annir, paldies, lasīju jau! bet interesēja arī citu viedoklis! Arvils var nemaz nemēģināt man pārdot savu simtnieku, es lasu diskusijas, tikai pats piedalos reti ;)

Nu, nav jau obligāti jāpērk jauns un veikalā... :)

??? shito es nesapratu!
lab, lai paliek....
caur ebay man liekas ka GEMoney lizingu nevar nokaartot Alvil :)
Publicēts: 08.05.08 18:49
 citēt
Es par 300 lašiem esmu gatavs atdot savu D100 bodiju kopā ar Nikkor 50mm f/1.8 lēcu :face-wink:
Publicēts: 08.05.08 18:51
 citēt
Vai arī:face-glasses: ar 28-80mm lēcu par 250,- Ls
Publicēts: 08.05.08 18:55
 citēt
Paldies, atteikšos! Šāda tehnika manuprāt ir jāpērk jauna, un pēc iespējas jaunaku modeli pietam vēl!
Publicēts: 08.05.08 19:13
 citēt
par 200 ar 50mm? :) nē. par 200 varētu viņu vienu pašu (bodiju), ja uzreiz ņem...
Publicēts: 08.05.08 21:02
 citēt
Ja nemaldos, šo tēmu izveidoju pavisam kam citam, nevis abspriešnai pa cik un kad alvils pardos savu simtnieku....
Publicēts: 08.05.08 21:40
 citēt
Khmm - man pašam ir D40x, nav nemaz vēlmes upgreidot uz D60 - acss sensors un sensora cleenings man īsti nav vajadzīgs - to visu pats var izdarīt savām rociņām. Tagad gan mazliet nožēloju, ka paņēmu ar kit lēcu... Prasās pēc 18-70 f/3.5-4.5 kas pēc manis ievāktās informācijas ir vissakarīgākā no DX standartniecēm un arī par saprātīgu cenu :)
Publicēts: 08.05.08 21:47
 citēt
Skaidrs....
iesācējiem jau kitenieks ir sākumam okay...
bet tikai sākumam....
cik tad tas 18-70 naak naudiņās, ja nesūta no ebajiem?
Publicēts: 08.05.08 22:12
 citēt
Annir:labaakais ir tas, ka 60niekam skatu mekleetaajaa ir manuaalaa asuma indikators, jo ne visas leecas straadaa AF ar shiis seerijas aparaatiem

Cik zinu, tas ir arī visiem pārējiem modeļiem (asuma indikātors darbojas arī manuālā fokusa režīmā). Vismaz D50, D70s un D80, par augstākiem nerunājot.

:face-angel::face-crying::face-devil-grin::face-monkey::face-plain::face-sad::face-smile::face-glasses::face-kiss::face-surprise::face-grin::face-kiss::face-wink:
Publicēts: 08.05.08 22:17
 citēt
Šodienas pieejamā cena ~200 Ls grozās, bet tā kaut kur ~170 būtu iespējams, tikai nez kad :) ... Es ar tā kādreiz domāju, ka man ar kitu pietiks, bet nu esmu sapratis 18-55 lielos mīnusus. Fokusējot rotē lēcas gals, kas rada neērtības lietojot CPL filtru, fokusa gredzenam liels brīvgājiens un vispār tā lēca tāda "jēla". Un es neesmu izaudzis no iesācēja pamperiem :D

18-70 plusi salīdzinājumā ar 18-55 - mazliet garāks garais gals, arī gaišāks (bonus fokusējot tumšākās vietās), fiksēts (nerotē) lēcas gals, ir fokusa skala...
Publicēts: 08.05.08 22:19
 citēt
MrKey:
Annir:labaakais ir tas, ka 60niekam skatu mekleetaajaa ir manuaalaa asuma indikators, jo ne visas leecas straadaa AF ar shiis seerijas aparaatiem

Cik zinu, tas ir arī visiem pārējiem modeļiem (asuma indikātors darbojas arī manuālā fokusa režīmā). Vismaz D50, D70s un D80, par augstākiem nerunājot.

:face-angel::face-crying::face-devil-grin::face-monkey::face-plain::face-sad::face-smile::face-glasses::face-kiss::face-surprise::face-grin::face-kiss::face-wink:
Protams arī D40 un D40x...
Publicēts: 10.05.08 17:59
 citēt
Annir:nee draugi miiljie, taads ir tikai d60. juus tagad nesaprotat, par ko runaaju! To sauc par "electronic rangefinder" www.dpreview.com... lapas viduu ir info

oho, tā ir fīča! :)
Publicēts: 10.05.08 19:20
 citēt
q
Publicēts: 15.05.08 12:09
 citēt
puishi, taa arii neko nesapratu..... cik palasiijos i-netaa un paskatiijos reaalas bildes, tad NIKON D60 liekas tiiri labs fochuks...protams, lielajiem profesionaaliem vajag lielus, jaudiigus un daudz speejiigaakus aparaatus, bet, vai vecaa, labaa Zenit lietotaajam shis nevareetu buut labs variants? Kaa tad ir? Ir kaadam tas D60? :face-smile:
Publicēts: 15.05.08 21:19
 citēt
D60 nerulē, viņam ir tikai 3-zonu fokuss, pret D50, D70, D80 un paŗējiem lielākiem Nikon modeļiem.
Publicēts: 15.05.08 22:21
 citēt
Tiewz:D60 nerulē, viņam ir tikai 3-zonu fokuss, pret D50, D70, D80 un paŗējiem lielākiem Nikon modeļiem.

To fočuku taisa Japānā - viņi nav muļķi.
Publicēts: 15.05.08 23:01
 citēt
Annir, gribēju teikt līdzīgi - esmu lietojis visus minētos un tiešām retu reizi lietoju sāna fokusa punktu, bet augšējo vai apakšējo laikam nemaz. Jāpiezīmē, ka centra fokusa punkts ir daudz jūtīgāks par malējiem. Un, ja vajag daudz punktus, tad jau uzreiz kā D80 - laikam 51 tur bija kopā.
Publicēts: 16.05.08 10:19
 citēt
nu un kaa ir ar tiem objektiiviem?

skatos, ka komplektaacijaa uzreiz vairums piedaavaa sho objektiivu - "18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom-Nikkor"

tad taa fochuka kopeejaa komplekta cena ir saakot no 387 LVL... Liekas tiiri pienjemama cena..

bet komplektaacija ar "18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR" objektiivu cenas apmeeram saakot no 450 LVL...
Publicēts: 16.05.08 10:23
 citēt
Nav vērts par 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR piemaksāt gandrīz simts latus. Labāk piemest nedaudz vairāk naudiņas un nopirkt kaut ko jēdzīgāku, ko uzskrūvēt.
Publicēts: 16.05.08 14:12
 citēt
Paldies, Annir, es jau shito arii mazliet apskatiiju.....bet naudinjaas nevaru ieklauties - tam cilveecinjam ir tik naudinjas , cik ir... :) bet paldies.. :)
Publicēts: 16.05.08 14:21
 citēt
ir tāda lieta līzings un t.t.Galu galā var pakrāt nedaudz un pagaidīt price-drop/akciju :face-monkey:
Publicēts: 16.05.08 15:50 labots
 citēt
Jā, nebūtu slikti dabūt D40 ar KIT par labu cenu, mož kādam ir gali!?

Spriežot pēc komentāriem, Latvijā visi izlepuši, noliktavas pilnas ar neiztirgotiem D40 bez AF motora, nieka trim fokusa punktiem un nožēlojamiem 6mpix. Es varu palīdzēt tikt vaļā! :D
Publicēts: 16.05.08 18:03
 citēt
MrKey:Jā, nebūtu slikti dabūt D40 ar KIT par labu cenu, mož kādam ir gali!?

Spriežot pēc komentāriem, Latvijā visi izlepuši, noliktavas pilnas ar neiztirgotiem D40 bez AF motora, nieka trim fokusa punktiem un nožēlojamiem 6mpix. Es varu palīdzēt tikt vaļā! :D

:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 16.05.08 19:01
 citēt
nee, liizingi neder shajaa gadiijumaa.. ;) un tur jau taa lieta, ka tika kraats jau arii shim kaadu laicinju....
Publicēts: 23.05.08 18:29
 citēt
Man jau arī gribās pārlekt uz spoguleni, it kā gribās Nikon D80,bet vilina arī Canon 450 D,tad arī lauzu galvu vai ņemt it ka 2008 gada modeli Canon 450D jeb Nikon D80 ,ko ieteiks pieredzējušie buki?
Publicēts: 23.05.08 19:45
 citēt
NorciX:Man jau arī gribās pārlekt uz spoguleni, it kā gribās Nikon D80,bet vilina arī Canon 450 D,tad arī lauzu galvu vai ņemt it ka 2008 gada modeli Canon 450D jeb Nikon D80 ,ko ieteiks pieredzējušie buki?

Ņem D80 un būsi apmierināts :)

Par šo diskusiju - ko jūs te dzenat sviestu?? Visi aparāti ir labi, ja AR TIEM MĀK BILDĒT, pof vai 3 vai 30 autofokusa punki, ja rokas līkas, tāpat nedabūsi fokusu.

Par objetkīviem - baigi jūs drukājat tās bildes lielas? Baigi jūtat atšķirību, kad šeit ieliek samazinātas uz 800px?

Ņemiet aparātu pēc iespējām, iemācities ar viņu bildēt, un taisiet super bilžas.
Publicēts: 23.05.08 20:11
 citēt
Par objetkīviem - baigi jūs drukājat tās bildes lielas? Baigi jūtat atšķirību, kad šeit ieliek samazinātas uz 800px?
Ņemiet aparātu pēc iespējām, iemācities ar viņu bildēt, un taisiet super bilžas.

kurš Tev ir teicis, ka dārgo fototehniku pērk tikai lai piedalītos/pazīmētos/whatever iekš fotobloga? Ne jau visi liek savas labākās vai komerc. bildes. Tur jau tā fiška.
Publicēts: 23.05.08 20:44 labots
 citēt
Mandalay:

kurš Tev ir teicis, ka dārgo fototehniku pērk tikai lai piedalītos/pazīmētos/whatever iekš fotobloga? Ne jau visi liek savas labākās vai komerc. bildes. Tur jau tā fiška.

Fiška tā, ka cilvēki nevar izlemt D40 vai D60 :face-grin::face-grin::face-grin:

Cik maksā labs objektīvs?
Cik maksā analoga vidējā formāta kamera ar labi stiklu? :)
Publicēts: 23.05.08 21:06 labots
 citēt
briedis, nu nenjemsies neviens ar taadu chakaru. i varumam shejienieshu ar mani priekshgalaa vid. formats nafig nav vajadzigs - satura un izpildijuma kvalitate neattaisno formaatu. i tapec ari diskusija.
pie viena es ari uzjautasu - Canon A590 IS vai Ixus 970 IS? :roll: briestu apgreidam :) i cik te bloga esmu skatijies, nav liela shkjirba kvalitate spogulim un ziepim.
Publicēts: 23.05.08 22:10
 citēt
Annir - nu bet of kōrs, galvenais jau ir redzejums.
par to jau es saku, ka vismaz 90% no shejienieshiem ar krutu tehniku ta tehnika ir kudish krutaka par vinju prasmi.
un no tiem 10%, kam otraadi, vismaz pusei tehnika ir ziepji. ir par ko padomat, ne? :)
Publicēts: 24.05.08 11:23
 citēt
briedis-nevis nevar izlemt d40 vai d60, bet MAN peersonigi radas iespeja savu d40x samainiit pret d60 bez piemaksas, tadelj jautaaju vai ir veerts braukaat apkart, chakaret savu laiku un nervus lai to izdaritu (samainitu).... thats all
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):