forum.gif
UV filtrs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / UV filtrs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.05.08 20:46
 citēt
Pērkot objektīvu Nikor 18-200 līdzi nāca PROMASTER uv filtrs.Kā ir ar filtra lietošanas nepieciešamību,vai lietojot netiek iespaidota fotogrāfijas kvalitāte?
Publicēts: 08.05.08 20:55
 citēt
Nu neko ipashi no ta kvalitate nebojajas. UV filtra galvenais uzdevums - objektiva aizsardziba.
Publicēts: 08.05.08 21:03
 citēt
tiek iespaidota, ja bildē bīčā, kā arī lielākos pauguros!
Publicēts: 09.05.08 14:41
 citēt
vo vo - kaa bro saka .... pludmalee detaljas taalumaa buus detalizeetaakas. Bet ikdienaa variaak kalpo kaa objektiiva aizsargs
Publicēts: 11.05.08 10:25
 citēt
dansiga:vo vo - kaa bro saka .... pludmalee detaljas taalumaa buus detalizeetaakas. Bet ikdienaa variaak kalpo kaa objektiiva aizsargs
Hoya UV G sērijas filtrs (vienkāršākais), cena ~7 LVL, nākošais HMC, jau 19 LVL. Ja UV ir tikai aizsargs, tad protams, lētāko?
Publicēts: 11.05.08 11:26
 citēt
UldisS:
dansiga:vo vo - kaa bro saka .... pludmalee detaljas taalumaa buus detalizeetaakas. Bet ikdienaa variaak kalpo kaa objektiiva aizsargs
Hoya UV G sērijas filtrs (vienkāršākais), cena ~7 LVL, nākošais HMC, jau 19 LVL. Ja UV ir tikai aizsargs, tad protams, lētāko?

tad arī bildē izskatīsies, ka bildēts ar ''lētāko'' stiklu:face-wink:
Publicēts: 11.05.08 21:07
 citēt
bro-tip:
UldisS:oya UV G sērijas filtrs (vienkāršākais), cena ~7 LVL, nākošais HMC, jau 19 LVL. Ja UV ir tikai aizsargs, tad protams, lētāko?

Nu nav jau tik traki!

Ikdienas lietošanai pilnībā pietiekams it lētākais variants, un 90% lietotāju šeit nepateiks kurš filtrs tika lietots. Līdz ar to, ja nepelni naudu ar savām fotogrāfijām, tad nav jēgas pārmaksāt hobijam.
Publicēts: 11.05.08 22:52
 citēt
Es jau teiktu, ka ikdienas bildēšanai filtrs nav vajadzīgs nekāds, ja bildē ar digitālo. Un ja lieto, tad tikai labu stikla tipa B+W. Kāda jēga pirkt labu objektīvu, lai pēc tam tā priekšā uzskrūvētu stikla vai plastmasas gabalu. Filtriem ir daudz blakus efektu -- papildus 2 virsmas kur gaismai atstaroties, kas izraisa dažādus optiskus defektus, asuma zudums, īpaši teleobjektīviem .... Bet nu katram pašam ir jāizlemj
Publicēts: 12.05.08 23:59
 citēt
un sliktiem gadiijumaa nav taads joks, ka shie veido front or back fokusu.
NEapgalvoju to, bet liekas kaut kur esmu to lasiijis.
Publicēts: 13.05.08 13:19 labots
 citēt
kroncix:
bro-tip:/quote]

Nu nav jau tik traki!

Ikdienas lietošanai pilnībā pietiekams it lētākais variants, un 90% lietotāju šeit nepateiks kurš filtrs tika lietots. Līdz ar to, ja nepelni naudu ar savām fotogrāfijām, tad nav jēgas pārmaksāt hobijam.

It kā jau pareizi, kas mani visvairāk besī pie UV filtriem - flāres, ko šie met sliktā apgaismojumā no pretgaismām. Konkrēts piemērs - sēž ļaudis pie galdiņa klubā, dzimene, tuss, draugi un smuki deg sveces. Es nobildēju un skatos - jopcik, no svecēm tādi pleķi uzmesti tieši sejai virsū, ka atliek tik dzēst. Kopš tā laika līdzīgos apstākļos vienmēr skrūvēju nost. Pēdējā laikā filtri mētājās bez pielietojuma somā - uz objektīviem ir blendes un miers :)
Publicēts: 13.05.08 15:38
 citēt
n_g:Te būtu vietā jautājums, vai fotogrāfija ir tikai perfekcionista darbības lauciņš. Sanāk tā - nabaga rietumu inženieri ražo visādus mēslus, kas noēd gaismu, noēd asumu, rada gaismas defektus, un latviešu fotogrāfs spītīgi nepērk to visu, jo ir pārliecināts, ka filtrs fotogrāfiju iespaido ļoti nelabvēlīgi. Bet varbūt vaina ir tur, ka pārāk daudz ietekmējamies no reklāmu sterilitātes?

Vienmēr ir jāizsvr visu lietu vajadzība un atdeve. UV filtri tika radīti filmu kamerām UV starojuma filtrēšanai, jo fotomateriāli no tā ietekmējās. Ja filtrs būtu nepieciešams, tad tas tiktu montēts objektīvam jau rūpnīcā. Canons šadus "aizsargstiklus" montē visiem garajiem gaišajiem fiksiem: 300/2.8, 400/2.8, 500/4, 600/4 un 800/5.6
Publicēts: 13.05.08 17:59
 citēt
ak34:
UV filtri tika radīti filmu kamerām UV starojuma filtrēšanai, jo fotomateriāli no tā ietekmējās. Ja filtrs būtu nepieciešams, tad tas tiktu montēts objektīvam jau rūpnīcā.

Visiem neciparu laikos ražotiem objektīviem rūpnīcā jau ir uzmontēti UV filtri? :face-surprise:
Publicēts: 13.05.08 19:00
 citēt

Visiem neciparu laikos ražotiem objektīviem rūpnīcā jau ir uzmontēti UV filtri? :face-surprise:

Cik nu man ļauj saprast manas minimālās zināšanas, tad UV filtrs arī filmu aparātiem ir vajadzīgs ne vienmēr un izmantojams gana specifiskos bildēšanas apstākļos. Digitālajiem to vispār nevajag
Publicēts: 13.05.08 19:44
 citēt
n_g:Atliek secināt, ka Latvijas apstākļos, kur m/b filmiņu izmanto tikai entuziasti, B+W ražotne sen būtu aizklapēta ciet.
Pie tam, tā kā vairums mūsdienās lietoto un šeit operatīvi pieejamo m/b filmiņu ir panhromatiskas, tad arī visi tie krāsu filtri un to paveidi arī būtu izņemami no apgrozības, kopā ar UV. Un polarizācijas filtrus, protams, ka var mierīgi imitēt, dublējot slāni CS Soft Light vai citā tobrīd piemērotā režīmā.
Es gan piekrītu, ka lielas jēgas UV nebūs, izņemot specifiskus, intensīva saules starojuma pilnus apstākļus, bet tomēr sirds nedroša par B+W nākotni. Sanāk, ka iztikt var bez visiem filtriem un jebkura no tiem. Zvaigžņu filtru taču arī varot imitēt, aizgriežot ciet diafragmu.

Cita starpā man tomēr šķiet, ka filtrs liek fotogrāfam vairāk analizēt gaismu spektrāli un piedomāt pie vēlamā rezultāta.

Man pašam mājās mētājas pārs B+W filtri: gan UV, gan polarizācijas un pieņemu, ka daudziem tā ir. Bet skrūvēt tos uz objektīva bez vajadzības neredzu jēgu. Objektīva aizsardzībai labi noder blendes. Un bez tām es tos nelietoju. Filtri ir jālieto tad, kad tie dod labumu.

Un vispār -- es šobrīd krāju naudu Lee kantaino filtru komplektam. Jācer, ka angļu mārciņa līdz kamēr sakrāšu paliks vēl lētāka.
Publicēts: 13.05.08 22:15
 citēt
Vislabāk pārliecināties vai UV filtrs aizsargā objektīvu, var pārliecināties kādu laiciņu uz objektīva panēsājot lētu UV filtru. Drīz vien uz tā,parādās svītras, skrāpējumi. Protams, objektīva stikls ir cietāks un izturīgāks. Bet cik ilgi? Esmu par UV filtra lietošanu objektīva aizsardzībai. Taču plastmasas filtrs par 5-7 ls, laikam, nebūs labākais risinājums.
Publicēts: 13.05.08 22:20
 citēt
ak34, sanāk tad ka ir vietas kur iebūvēts uv filtrs filmai varētu traucēt?
Publicēts: 14.05.08 07:47
 citēt
Lielajos objektīvos pirms priekšējās lēcas ir stikla aizsargfiltrs, jeb stikls, kas ir ietverts objektīva optiskajā shēmā un visticamāk, ka ir cieši pie priekšējās lēcas.

Uzskrūvējamie filtri ietekmē objektīva optiskās īpašības. Tas arī viss
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):