forum.gif
Objektīvu izvēle
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Objektīvu izvēle
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.05.08 13:27 labots
 citēt
Ir doma iegādāties CANON EOS 450D 18-55 IS KIT. Vai arī vienkārši body.

Tagad ir neskaidrības par objektīvu izvēli.

Fotoaparāts tiktu lietots ikdienā fotogrāfējoties ar draugiem un dabu.
Otra lieta ir, man ļoti patīk fotogrāfēt macro režīmā.

Kāda būtu pareiza objektīvu izvēle?
Iztikt ar kit objektīvu un piepirkt klāt Sigma 105mm macro objektīvu?
Ir lasītas atsauksmes, ka tas objektīvs var tikt izmantot priekš macro un portretiem un kā vidēja attāluma teleobjektīvs.

Vai ir vēl kādi labāki varianti manā gadījumā?
Publicēts: 11.05.08 14:01
 citēt
nosegt visu diapazonu ar gaišajiem stikliem - 16-35/2.8, 24-70/2.8, 70-200/2.8, 300/2.8 un 600/4 pilnam priekam.
Daba - kas ir daba? Daba sākas pie šūnas un pat nebeidzās ar kolibri 1km attālumā...
Draugi? var tusēt pilnīgā krēslā un nelīdzēs 50/1.2, jo visiem taču patīk kustēties dzertiņā :)

Atbildes nebūs, jo nav skaidrs budžets.
Publicēts: 11.05.08 15:01
 citēt
450d un visi Mandalay nosauktie objektīvi - BANKROTS :face-grin:
Publicēts: 11.05.08 20:56
 citēt
Alternatīva sigmai - canon 100 mm f2.8 macro ja patīk makro, var arī izmantot portretiem, dabām un visam parejam.

50mm 1.8 (ir) vai arī ja vairāk naudas tad 50mm 1.4 ( pats siekalojos). Labs stikliņš sliktiem gaismas apstākļiem un stikliņš kas parāda ko nozīmē "primes".

450D body, un piekrāt naudiņu un paņemt kādu labāku sigmu - līdzīgiem milimetriem un f2.8

Objektīvu izvēle ir ļoti subjektīva, bet ir labi un arī ne tik labi objektīvi - māte Gūgle atbildēs lielāko daļu jautājumu.
Publicēts: 11.05.08 23:26
 citēt
iesaku pirmo 24-105 , pēc tam
100-400
12-24 (sigma)
Būs nosegts liels diapazons!!! (tas arī ir mans komplets)
Lutums saka bankrots...netici, aparātus pēc tam mainīsi, bet objektīvi DERĒS
Publicēts: 12.05.08 01:37
 citēt
Haiduk, diapazons ta nosegts, bet visi baigi tumshie!
tad jau labak 12-24 - tumshs, bet plats, der uz pilna kadra un kropljmatricam ari.
24-70/2.8 - gaishs un ass.
50/1.8 vai 50/1.4 - leeti un labi.
70-200/2.8 - nenozhelosi.
TC 1.4x - ja nu ar 200 par iisu...
Publicēts: 12.05.08 07:03
 citēt
Bet jautājums ir par pirmo! objektīvu.
Ideāls variants 50-500 Sigma naf slikts,bet liels gan. Tad,kad esi izjutis,ko dod objektīvā fokuss (pievilk,attālināt), tad var sākt domāt arī par gaišajiem. Un tad 50 1/1,4 ir ideāls. Ir jaf ideāli dabūt visu gaišo, bet cik tas maksa.
Publicēts: 12.05.08 08:03
 citēt
Haiduks:iesaku pirmo 24-105 , pēc tam
100-400
12-24 (sigma)
Būs nosegts liels diapazons!!! (tas arī ir mans komplets)
Lutums saka bankrots...netici, aparātus pēc tam mainīsi, bet objektīvi DERĒS

Pilnīgi piekrītu... netici man :)
Publicēts: 14.05.08 22:14
 citēt
Haiduka variants ir vislabākais. Vienīgi .... nezinot ieplānotā budžeta lielumu, praktisku padomu nav iespējams iedot. :)
Publicēts: 14.05.08 23:02
 citēt
luchik:Man gan liekas, Mandalay ir nosaucis pieklājīgāko komplektu, ja runa par PAREIZĀKO izvēli. Pārājais jau viss par klienta īpatnībam, pie kurām arī maka biezums pieskaitāms:)))

Jā es piekrītu... pie nosacījuma, ja cilvēks tiešām zin, ka tas ir , ko viņš vēlas...
Publicēts: 14.05.08 23:29
 citēt
Mandalay variants ir ļoti veiksmīgs, bet naf domāts fotogrāfam... kas grib pelnīt fotografējot.
...jautāsiet kāpēc?
To var iegādāties bagāts foto mīlis, vidēji bagāta firma, kas ļoti labi pelna no un ap foto pārdošanas...un pieņem darbā fotogrāfu un tam uztic šo aparatūru, bet lauvas tiesu tik un tā paņem firma. Un naf godīgi fotogrāfiem kuri strādā ar "kroņa" aparatūru lielīties- man ir tas un tas... rīt var vairs nebūt.
Publicēts: 15.05.08 01:17
 citēt
grib'ju tev atbildēt, bet izdzēsu... kur nu man ar bagāto fotogrāfu debatēt par tehniku :D
Publicēts: 15.05.08 08:44
 citēt
Domāju, ka ja grib, tad ar foto var nopelnīt jebkādai profesionālai foto tehnikai. Savādāk to neražotu. Mandalay komplekts gan nav domāts 450D -- tur var mierīgi tad vēl kādu pārīti marku paņemt, jo tie būs tik ļoti maza daļa visu izmaksu. Haiduka ieteiktais komplekts arī ir OK, bet es gan izvēlētos fiksus, ja jābildē daba
Publicēts: 15.05.08 10:05
 citēt
luchik:Haiduk, runa nav par bagātumu vai ko līdzīgu. Ja cilvēks dara darbu ar prieku, ja tas viņam sanāk, tad....pasaki, kā nav iespējams nopelnīt???? Tu taču arī kaut ko strādā, pareiz? Ir kur dzīvot, ir ko ēst, ir auto un pat priekš foto paliek pāri:face-wink: Tad kamdēļ lai nevarētu nopelnīt ar foto priekš tehnikas un visā pārējā, kas vajadzīgs dzīvei? Var, haiduk, var. Vismaz, par sevi to pavisam droši apgalvoju.:face-smile:

Ja sanāk, ja patīk, ja ir ar ko un ja strādā - tad vismaz dzelžus tiešām var atpelnīt, kā minimums. Ir taču pavisam konkrēti piemēri........
Publicēts: 15.05.08 10:21
 citēt
andre :)
Publicēts: 15.05.08 10:34
 citēt
ne tikai, bet man arī tas bija pirmais, kurš ienāca prātā. Tepat, blogā ir vēl pāris......
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):