forum.gif
Krāsās vai monohromu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Krāsās vai monohromu?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.05.08 10:43
 citēt
Manu izvēli nosaka paša idejas atspoguļojums attiecīgai tēmai nevis kāda akla tieksme sekot kādas autoritātes izteikumiem. Cik atceros, tehnisku iemeslu dēļ tikai reizi esmu grēkojis apzagt bildes:
www.fotoblog.lv...
un arī tad mierīgi varētu teikt, ka žanrs tieši prasa melnbaltu risinājumu.
Publicēts: 13.05.08 10:53
 citēt
Starp citu MB ir vieglāk strādāt... lai pateiktu savu sakāmo, tas naf jāsaskņo ar objekta un fona krāsām, kuras var būt par iemeslu, lai bilde būtu nebaudāma kaut ar superīgu ideju.
Filmā bija savādāk, bet lai cik tas jocīgi skan, no digikrāsainā pāriet uz MB labi, ir garšs un ķēpīgs process.
Man mākslas foto MB patīk labāk, bet tīri dekoratīvie patīk krāsainie.
Publicēts: 13.05.08 11:29
 citēt
nu tu pepees atkal izcelies, shis jautajums nav apspriezham krasa vai mb tas ir tikai izteiksmes lidzeklis, un nav taa vai tas patik vai nepatik....ir kad pieleito krasa, un ir, kad tas nepielieto....te nevar uzstaadiitt jautaajumu kaa Jums patiik?
Publicēts: 13.05.08 11:32 labots
 citēt
bambucha, tev skaista nikbilde :)
Publicēts: 13.05.08 11:49
 citēt
paldies Jonatanam :)
Publicēts: 13.05.08 12:32
 citēt
nuja, katram savs pamatojums un sajūtas
Publicēts: 13.05.08 16:05
 citēt
Neatbalstu dogmu, ka, ja fotogrāfija radusies kā gaismas balto laukumu eksponēšana uz melnas virsmas, tad mūžīgi būtu jāpieturas pie tā kā savdabīga mākslas novirziena un katrā mīļā brīdī jāizceļas ar kategorisku MB izcelšanu.
Protams, kā jau atzīmēja Haiduks, MB stilā vieglāk tehniski noformēt darbu (lasi- nohaltūrēt) un arī skatītājam ar viņa ierasto mietpilsonības instinktu vieglāk uztvert domu, kas izteikta tikai vienā krāsā.
Es pašlaik nerunāju par tehnisko progresu. Personīgi esmu izgājis cauri visām fototehnikas evolūcijas stadijām, kas nu no 1968.gada man bija pieejamas.
Var salīdzināt, piemēram, skaņu: kas ir labāka analogā vai digitālā, tur jautājumu nav, bet kas skar fotogrāfijas galaproduktu kā mākslu, tad ir pilnīgi vienalga ar kādiem tehniskiem līdzekļiem tas iegūts. Un krāsains, vienkrāsains, daļēji krāsains vai melnbalts, tas ir tikai izteiksmes veids. Kādi tur vēl jautājumi?
Publicēts: 13.05.08 16:32
 citēt
Atkārtošu šodien pie kādas fotogrāfijas galerijā jau izteiktu domu - gribētos, lai autors ar krāsu būtu strādājis, nevis bilde krāsaina tāpēc, ka aparāts to spēj fiksēt krāsainu.
Publicēts: 13.05.08 17:10
 citēt
Antuuns:Atkārtošu šodien pie kādas fotogrāfijas galerijā jau izteiktu domu - gribētos, lai autors ar krāsu būtu strādājis, nevis bilde krāsaina tāpēc, ka aparāts to spēj fiksēt krāsainu.

+++ un te ir tas iemesls, kad OBLIGĀTI prasās MB :)
Publicēts: 13.05.08 18:36
 citēt
Carlsberg:kāda filma... :face-angel:

Carlsberg, to var visnotaļ sekmīgi regulēt :)
Publicēts: 13.05.08 18:51
 citēt
Neesmu tāds profesionālis, lai jau bildējot noteiktu kāds izdosies galarezultāts un vai tiešām krāsas nebūs vajadzīgas. Tāpēc bildēju Adobe RGB un ar Pikčerstailā samazinātu krāsu piesātinājumu un kontrastu, kā arī WB punktu nobīdītu uz zilo pusi (dažreiz pēc intuīcijas saregulēju savādāk) aiz viena iemesla: lai izejmateriālā būtu pēc iespējas vairāk informācijas.
Ja uzdevums iegūt melnbaltu bildi, tad Zoombrowserī, apstrādājot RAW formātu izvēlos Monochrome variantu un saglabāju kā TIFF failu. Tad CS3 apstrādāju tālāk jau gatavu monohromu attēlu.
Varbūt ko daru nepareizi, nezinu. Lai cien. N_g papildina.
Jā, jaunais Black&White tūlis, lai cik pievilcīgs būtu, trokņus palielina, to esmu ievērojis.
Bet!
Fotoblogā reti jo reti redzam tīru MELNBALTO mākslas bildi, ja tāda parādās, redzam smieklīgos uzbraucienus par "pārdegušajiem" laukumiem...
Publicēts: 13.05.08 20:26
 citēt
Un ,ja pajautātu;kādas grāmatas patīk lasīt,ar vai bez ilustrācijām?
Melnbalta dod vietu iztēlei ...:face-grin:
Publicēts: 13.05.08 22:10
 citēt
Publicēts: 14.05.08 10:10
 citēt
davaij par kaut ko interesantaaku parunajam, a?
Publicēts: 14.05.08 11:24 labots
 citēt
ar ko labāka māte un ar ko meita?- tēma tik neierobežota un nekonkrēta.
bet var arī par to domāt... vienīgi, ja secina, ka vieglāk jau melnbaltā, jo krāsas grūtāk saskaņot- tad šis arguments ir bezspēcības apliecinājums un nerosina viena, vai otra izteiksmes līdzekļa salīdzinājumu, izpratni....
krāsa ir brīnumains jutekliskuma radītājs fotogrāfijā!!!!!!!- lūkot patreizējo bambučas profila bildi un salīdziniet ar iepriekšējo... zudusi ritmu ekspresija, kas bija iepriekšējā un iezaigojusies acīm baudāmi! Kautko tādu aloxas patreizējā profilbildē nesajust. Bet kas aloxsas bildē?----> domājošs konstruktīvisms?
un haiduka patreizējai profilbildei- tai šķiet vinalga kādai- vai šādai, vai melnbaltai būt.... viņš pats jau tā arī saka....
es te tā salīdzinu šīs bilžas- jo tad nekas nav jāpāršķir un var domāt, melnbalts- krāsains un arī redzēt....
un antūnam ir tonāla estētika, ko melnbaltā tā neizpaust....
carlsberg?- nu iedomājos te alu šo vārdu lasot un tā arī profilbildē, bet jā šī bilde būtu melnbalta- nekāds alus bundžas efekts nesanāktu...
...vienīgi tikai tikko pārlasīju, ka temata ierosinātājam krāsām blakusnostatīts nevis melnbalts, bet monohroms...
Publicēts: 14.05.08 11:40
 citēt
Es par sevi teiktu - neizvēlos krāsu pēc situācijas, bet situāciju pēc krāsas :)
Ja filma melnbalta - bildēju to, kas varētu izskatīties labi mb tonī.
Ja krāsainā filma - saulainas dienas vidū aparātu atstāju mājās.
Krāsainus dabasskatus ar foršām gaismām arī nav īsti jēgas bildēt mb tonī. Bet šad tad tieši mb vairāk izceļ kādas detaļas, ko krāsas nomāc.

Viss parāk atkarīgs no situācijas, gaismām, kadra satura :)
Publicēts: 14.05.08 16:08
 citēt
palasi brieža pēdējo teikumu.......... tu izauj vārdu no teikuma un rindkopas!!! Citēju:... atkarīgs no situācijas, gaismām, kadra satura...
Ko tu brauc citiem virsū? Tas tāds diskusiju stils? Baigi labās gaismēnas melnbaltajā sanāk pie dienas vidus spilgtās gaismas!!! Ak sanāk labas.... tikai krāsas pačakarējas!- tikai!
Publicēts: 14.05.08 21:48
 citēt
Tad vajag bilžu vietni bez komentāriem un atzīmēm? Nebūs nejēdzīgu komentāru. Tur kāds bildes liks?
Publicēts: 15.05.08 18:54
 citēt
MB fotogrāfiju apgūt ir daudz vieglāk... laikam tāpēc krāsaunu atzītu foto-šedevru ir d/r mazāk... šeit blogā bij pārīs izcilu kr. foto - viena bij travelman (tagad tā ir izdzēsta :///), otru atrast nevaru - autoram galerijā bij vienīgā fotogrāfija (vēls vakars, PP vecmodīgas kāpnes, sieviete kleitā stāv pie durvīm)... es vel uzprasīju autoram vai viņam ir daudz tādu bilžu... tagad nevaru atrast. Žēl kā nav tādas fiškas - favorit bilžu galerija (apskatot fav.bildes var pateikt par autora gaumi). :)
Publicēts: 16.05.08 18:31
 citēt
Gaidām tos pāris pasaules āsus mums te Latvijā piedzimstam, Alloxa!!! Un tad fanojam par tiem?
Publicēts: 16.05.08 22:59
 citēt
Lasu H_Zemīti, (bet otreiz nalasīšu)...ar pirmo reizi nesaprotu, ko gribi teikt. :face-crying: Vienam no mums naf lemts- vai nu man saprast, vai tev izteikties :), bet cerēsim, ka vaina manī.
Publicēts: 17.05.08 02:10
 citēt
es tevi sapratu...- ar pirmo reizi!
Publicēts: 17.05.08 20:11
 citēt
:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas