Sūtīju no šķibacainajiem sev objektiivu un gripu = 650Ls vērtībā un muitā uzrāvos uz nodokļiem. Sūtīju ar FedEx - muitotaaji saka, ka buutu suutiijis ar parasto pastu, tad bez probleemaam buutu izgaajis visu un nebuutu ne muita, ne jaaseež Rīgā rindā uz atmuitošanu un veel visu pārējo.
Kā varētu viņus apiet? Man itkā jālaiž pie vinjiem ar rēķinu - cik katra prece varētu maksāt un par celju - itkaa piegaade ir bezmaksas... panjemt varbuut 150eur pielikt par ceļu un no objektīva cenas atņemt 150?
Katrā ziņā esmu grāvī, KĀDS KĀDREIZ NAV SARUNĀJIS/APGĀJIS VIŅUS BEZ NODOKĻA UN VISĀM PARĒJĀM MAKSĀŠANĀM.???
Nodokļi ir jāmaksā jebkurā gadījumā, neatkarīgi no transporta veida. Pie muitas nodokļa un PVN aprēķināšanas arī transports tiek pieskaitīts, jo nodokļi tiek rēķināti no preču pašizmaksas, ko veido prece + transports.
Patiesībā tā ir normāla prakse kautko pirkt no ārvalstīm, un svarīgākais, ka tur tās preču cenas ir ir krietni zem mūsējām, Latvijā jau tikai pieņemts, ja neuzliec uz preces 50-100%, tad tas nav bizness, rezultātā notiek neticamais, Latvju bāleliņi ir kredītos līdz ausīm
pesix:Sūtīju no šķibacainajiem sev objektiivu un gripu = 650Ls vērtībā un muitā uzrāvos uz nodokļiem. Sūtīju ar FedEx - muitotaaji saka, ka buutu suutiijis ar parasto pastu, tad bez probleemaam buutu izgaajis visu un nebuutu ne muita, ne jaaseež Rīgā rindā uz atmuitošanu un veel visu pārējo.
Kā varētu viņus apiet? Man itkā jālaiž pie vinjiem ar rēķinu - cik katra prece varētu maksāt un par celju - itkaa piegaade ir bezmaksas... panjemt varbuut 150eur pielikt par ceļu un no objektīva cenas atņemt 150?
Katrā ziņā esmu grāvī, KĀDS KĀDREIZ NAV SARUNĀJIS/APGĀJIS VIŅUS BEZ NODOKĻA UN VISĀM PARĒJĀM MAKSĀŠANĀM.???
ja tam verķim komplekt;a nāks arī, ppiemēram, neprecīzs AF būsi ieberzies vēl trakāk. Tfu tfu tfu
ja Fedexam uz rokas nav nekādu papīru kur it minēta kaut kādas cena, tad jau nekas traks. Paprasi pārdevējam, ja tas ir uzņēmum, lai atsūta Invoice ar samazinātām summām, bet ar tādām, par kurām tomēr nedaudz ir jāmaksā muita, nu tā lai kopējā vērtīva ir ap 250-300 USD, tad nomaksāsi savus 20-30ls muitā un dzīvosi laimīgs. Ja mēģināsi rādīt mazākas summas, tad var norauties pa pilnu programmu, jo viņi paņems kaut kādu videējo cenu un tā daudz neatšķiras no LV cenas, nodokļi būs diezgan lieli.
Ja fedexam ir papīri ar naudas summām, tad ir sarežģītāk, bet var mēģināt nest samzinātas vērtības Invoicu un aprunāties, vai nevar šo par galveno uzskatīt. Tiesa gan tas ir reti izdarāms, jo ja viņi tev zvana, tātad krava ir LV un parasti jau muitas zīmogs uz papīriem uzsists un tad būs vien jāmaksā no visas papīros norādītās summas. Diemžēl tā tas ir. Kā jau xJJx teica, tad nav starpības cik tev transports maksā, tas arī iekļaujas summā. Drīzāk vari mēģināt runāt, ka tas ir uz apmaiņu, vai pa garantiju un uzrādītā vērtība tikai zināšanai, bet jāmaksā par to nebija. Bet tad vienalg vajag papīrus no pārdevēja, kas apliecina, ka jāmaksā nebija un nāk pa garantiju.
vai kāds nav mēģinājis sūtīt uz gala adresi kā Lietuva vai Igaunija, ja ir paziņas tur? JO ! Ja preces saņēmējs ir citas ES valsts rezidents, tad atmuitojot jāmaksā tikai ievedmuita, bez PVN !?
nu jā nodokļi jāmaksā būs neatkarīgi no piegādes veida , tas nu ir tiesa. Nākošreiz sarunā ar pārdevēju lai norāda preci kā d'āvanu (gift) un viss būs ok! Vienīgi ar visiem to nevar sarunāt;(
es joprojām piekopju, ka tiek norādīta samzināta preces vērtība apmēram 100-150USD ar visu sūtīšanu, samaksāju savus nodokļus un viss. Nemēģinu vairs tik zem "mazās" summas, jo kā jau Mandalay teici, tad tik un tā ir jāmaksā nodokļi.
pesix:Sūtīju no šķibacainajiem sev objektiivu un gripu = 650Ls vērtībā un muitā uzrāvos uz nodokļiem. Sūtīju ar FedEx - muitotaaji saka, ka buutu suutiijis ar parasto pastu, tad bez probleemaam buutu izgaajis visu un nebuutu ne muita, ne jaaseež Rīgā rindā uz atmuitošanu un veel visu pārējo.
ja tam verķim komplekt;a nāks arī, ppiemēram, neprecīzs AF būsi ieberzies vēl trakāk. Tfu tfu tfu
Shada gadijuma vajag teikt, ka prece tika nosutita uz garantijas remontu un tada gadijuma nekadu nodokli nav jamaksa. Ja mak normali runat, tad ari sarunat var ar pardeveju, kas apstiprinas augstak mineto.
Tur jau tas joks, ka čakars noformēt preci kā pēc remonta. es vienam prasīju, negribēja. Tur nebija kaut kādi papīri/leiblīši ar kodiem jālīme uz kastes!?