forum.gif
esmu blondīne un nemāku izvēlēties priekš sava CANON 400D
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / esmu blondīne un nemāku izvēlēties priekš sava CANON 400D
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.05.08 21:23
 citēt
Še pat forumā lasīju, ka priekš makro bildēm (rasas, kukaiņiem, puķēm) nevajagot makro objektīvus, bet pietiekot ar gredzeniem. Tad nu sērfojot pa plašo tīmekli un meklēdama tos gredzenus atradu pietuvināmos filtrus dažādus, piemēram, Canon 52mm 250D Close-up. Vai tie būtu īstie, vai es kā blondīne atkal esmu ko sajaukusi? Ko raksturo tie skaitļi? Ja nav īstie, tad lūdzu, kur meklēt īstos, kādi tie izskatās.
Paldies jau iepriekš.
Publicēts: 14.05.08 21:54 labots
 citēt
Makro-gredzeni der tikai labiem objektīviem.
Nē, close-up lēcas tās nav.

[url=shop.ebay.co.uk... macro tube
Publicēts: 14.05.08 22:08
 citēt
Mandalay:Makro-gredzeni der tikai labiem objektīviem.
Nē, close-up lēcas tās nav.

[url=shop.ebay.co.uk... macro tube

Kā pareizi saprast pirmo teikumu? Ko nozīmē "labiem objektīviem"? Kādēļ neder "sliktiem"" objektīviem?
Publicēts: 14.05.08 22:26
 citēt
Tad lūdzu kādu normālu makro objektīvu priekš CANON 400D piedāvājiet? Lūdzu!
Publicēts: 14.05.08 22:28
 citēt
Cik Tu esi gatava maksāt? Ja nevēlies tērēt 4-6 simtus ls par makro objektīvu, tad atliek makro gredzeni.
Publicēts: 14.05.08 22:30
 citēt
Tāpēc ka izšķirtspēja pasūdīga lētajiem, jo `Extension tube` aizbīda tālāk objektīvu, kas nozīmē, ka projecētā bilde tiek proporcionāli palielināta. Un līdz ar viņiem CA un `migla`.

Pat L-stiklam jūtams `mīkstuma` efekts. Ar sharpeningu un kontrastiņu protams jau var noņemt.
Publicēts: 14.05.08 22:38
 citēt
Tādēļ jau es Menessgaismai uzdevu jautājumu - cik viņa ir gatava maksāt. Ja ar gredzenu tiek fotografēts labā apgaismojumā, tad tik traki nav. Krēslā, telpās ar gredzenu un patumšu objektīvu, protams, nekas labs nesanāks.
Publicēts: 14.05.08 22:38
 citēt
Es jau sākumā jautāju par tiem gredzeniem... tik tagad izmantojot googles tanti nemāku atrast :face-glasses:, kur latvijā tādus var iepirkt
un ko sakat par tādu makro objektīvu.
Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro Canon
lēts gan, bet priekš manis, iesācējas taču būs labs?
Publicēts: 14.05.08 22:39
 citēt
Nu objektīvu jau varētu arī to CANON EF S60mm F2.8 Macro, bet ja nu macro bildēšana tomēr neaizraus mani???
Publicēts: 14.05.08 22:40
 citēt
:face-grin::face-grin::face-grin: pati apsmējos... neaizraus...uz kurieni??? :face-grin:
Publicēts: 14.05.08 22:41
 citēt
Marix:Tādēļ jau es Menessgaismai uzdevu jautājumu - cik viņa ir gatava maksāt. Ja ar gredzenu tiek fotografēts labā apgaismojumā, tad tik traki nav. Krēslā, telpās ar gredzenu un patumšu objektīvu, protams, nekas labs nesanāks.

taisos mēģināt bildēt, piemēram, rīta rasu, puķes, iespējams kādu kukaini vai citu mazu lopu...
Publicēts: 14.05.08 22:41
 citēt
meenesgaisma:Es jau sākumā jautāju par tiem gredzeniem... tik tagad izmantojot googles tanti nemāku atrast :face-glasses:, kur latvijā tādus var iepirkt
un ko sakat par tādu makro objektīvu.
Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro Canon
lēts gan, bet priekš manis, iesācējas taču būs labs?

:)) Nu, tā nebūs, ka ar to objektīvu Tu varēsi fočēt skudriņu pa visu kadru. :face-wink:
Publicēts: 14.05.08 22:42
 citēt
bet gliemezis taču būs labi???
Publicēts: 14.05.08 22:43
 citēt
un vēl, lasu, ka daudziem tomēr ir F2.8 objektīvi. kas ir atkarīgs no tiem skaitļiem. bildes gaišums/tumšums?
Publicēts: 14.05.08 22:46
 citēt
meenesgaisma:
Marix:Tādēļ jau es Menessgaismai uzdevu jautājumu - cik viņa ir gatava maksāt. Ja ar gredzenu tiek fotografēts labā apgaismojumā, tad tik traki nav. Krēslā, telpās ar gredzenu un patumšu objektīvu, protams, nekas labs nesanāks.

taisos mēģināt bildēt, piemēram, rīta rasu, puķes, iespējams kādu kukaini vai citu mazu lopu...

Ja neesi par sevi pārliecināta, tad pērc makro gredzenu. Tikai nepērc mazāku par 25 mm - būsi vīlusies. Es ieteiktu tikai Canon gredzenu, citi varētu bremzēt autofokusu. Man vismaz Sigmas konverteris bremzē autofokusu, bet ar Canon gredzenu viss ir OK. Canon 25 mm gredzens maksā 100 - 140 ls. Analogs, ja nemaldos - Kenko, ap 70 ls.
Publicēts: 14.05.08 22:49
 citēt
meenesgaisma:un vēl, lasu, ka daudziem tomēr ir F2.8 objektīvi. kas ir atkarīgs no tiem skaitļiem. bildes gaišums/tumšums?

Jo mazāks ir šis cipariņš, jo objektīvs ir gaišāks - diafragma tiek atvērta vairāk. 2.8f - gaišāks, 4f- tumšāks. 1.8 un 1.4 - ļoti gaiši stikli, ar lielu diafragmas atvērumu.
Publicēts: 14.05.08 23:05
 citēt
Normāls makro objektīvs ir Sigma 105 mmm f/2.8. Cena LV interneta veikalos - sākot no 230 Ls. Der arī kā portretu objektīvs (cilvēkiem un zvēriem).
Publicēts: 15.05.08 08:55
 citēt
tas sigmas 105mm 2.8 ļoti labs stikls! :) un vispār normālā makro AF neizmanto! ;)
Publicēts: 15.05.08 09:26
 citēt
Neslikts macro objektīvs ir arī Tamron 90/2.8, arī maksā nepilnas 300 naudiņas.
Publicēts: 15.05.08 09:41
 citēt
Paldies par atbildēm. Sākšu ar gredzeniem. Tik meklējot, izmantojot google.lv neatradu tādus Latvijā, bet ebay.de atrada vairākus... tad nu vēl viens jautājums - ebay.de piedāvā gan vienu gredzenu 25mm (CANON Extension Tube FL 25 FL25 mm Makrophoto), gan arī Macro Extension Rings Tube f Canon 400D, kur ietilpst extension ring set, 2 bayonet rings and 3 distance rings (approx. 0,7cm, 1,9cm, 2,9cm) - tagad atkal lūgums...kas labāks? Un vēl, kur Rīgā var atrast tos gredzenus?
Publicēts: 15.05.08 09:46
 citēt
ir ir arī Latvijā...
visu vajag skatīties salidzini.lv utml. saitos

Piemēram:

www.salidzini.lv...=
Publicēts: 15.05.08 09:56
 citēt
meenesgaisma:Paldies par atbildēm. Sākšu ar gredzeniem. Tik meklējot, izmantojot google.lv neatradu tādus Latvijā, bet ebay.de atrada vairākus... tad nu vēl viens jautājums - ebay.de piedāvā gan vienu gredzenu 25mm (CANON Extension Tube FL 25 FL25 mm Makrophoto), gan arī Macro Extension Rings Tube f Canon 400D, kur ietilpst extension ring set, 2 bayonet rings and 3 distance rings (approx. 0,7cm, 1,9cm, 2,9cm) - tagad atkal lūgums...kas labāks? Un vēl, kur Rīgā var atrast tos gredzenus?

ta jau labāk pērc to 50 mm 2.5 - būs viens gaišs un pietiekami universāls papildus objektīvs, par mazu naudiņu.
Publicēts: 15.05.08 10:01
 citēt
kurš tas tas ir? :face-glasses:
Publicēts: 15.05.08 10:11
 citēt
labāk tomēr pielikt nedaudz naudiņas un sākt ar labu objektīvu, kaut vai to pašu Sigma, Tamron. Ja naudiņa ļauj, tad Canon 100mm.
skati PM par iespējām iegādāties.
Publicēts: 15.05.08 10:15 labots
 citēt
www.laptop.lv...

apskaties šeit, Canon 50 mm F 2.5, jā skudras ar to pa visu kadru nedabūsi, taču šis objektīvs būs labs sliktas gaismas apstākļos un tādi ir bieži, būs labs portretos, īpaši tādos, kur gribās parādīt sejas faktūru, derēs arī ainavām. Un ziedi, rasas lāses utaml. lietas sanāks smuki

Vēl atsauksmes, vērtējumi

www.fredmiranda.com...
Publicēts: 15.05.08 10:17
 citēt
Paldies Tev, NilsS :face-kiss:

tieši tas, kas vajadzīgs + cena arī patīkama.
Publicēts: 15.05.08 10:23
 citēt
Lūdzu :face-smile:
Publicēts: 15.05.08 10:57
 citēt
Kaapeec:ir ir arī Latvijā...
visu vajag skatīties salidzini.lv utml. saitos

Piemēram:

http://www.salidzini.lv/search.php?q=CANON+Extension+Tube&cn=&cl=

salidzini .lv jau parādās, bet uz vietas viņu nebija. Canonā Maskavas ielā un Pērses ielā ir. Bet es atgādinu - ar 12 mm Tu ietaupīsi naudu, bet būsi vīlusies!
Publicēts: 15.05.08 11:19
 citēt
Nils, bet tas 50mm nav 1:1 Makro, viņš ir tikai 0.5:1, sanāk ka bildē objekts ir uz pusi mazāks nekā dzīvē, labāk Canon 100mm vai analogi no citiem ražotājiem, tur vismaz ir 1:1 Makro funkcija.
Publicēts: 15.05.08 12:19
 citēt
labi, jau labi..pierunājāt mani...
iegādāšos CANON 100mm F2.8 Macro

paldies Jums visiem par atbildēm.:face-wink:
Publicēts: 15.05.08 12:48
 citēt
Andreass:Nils, bet tas 50mm nav 1:1 Makro, viņš ir tikai 0.5:1, sanāk ka bildē objekts ir uz pusi mazāks nekā dzīvē, labāk Canon 100mm vai analogi no citiem ražotājiem, tur vismaz ir 1:1 Makro funkcija.

zinu, toties 50 mm diapazons ikdienā ir vismaz 2 X noderīgāks un arī 2X lētāks par 105 mm objektīvu:) es savas domas jau uzrakstīju, man šķiet, ka 100 mm makro trubu vērts pirkt tikai tad, ja esi zvērināts makro fans un skaidri zini ko gribi. Pretējā gadījumā nopērkot var izrādīties, ka 80% gadījumu tu ar to stiklu bildē visu ko, tikai ne skudras un tad kāda jēga no tā 1:1 makro
Publicēts: 15.05.08 13:09
 citēt
hmm a crops 1.6 ietekmē palielinājumu? man liekas, ka jā.. tad uz crop body ar 50 vai 60mm makro nemaz tik čābīgi nebūtu!
Publicēts: 15.05.08 13:35
 citēt
Bet būs jāiet tuvu... Sigmas 150mm/180mm arī labas.
Publicēts: 15.05.08 13:40
 citēt
jūs tik te man - meitēnam galvu sagrozat....

un jo tālāk jo trakāk - ko ņemt?
Publicēts: 15.05.08 13:47
 citēt
tuvu gan.. :) ja man būtu jāpērk tad es domātu par šiem jau iepriekšminētajiem.

Sigma 105mm
Tamron 90mm
Canon 100mm

tagad tikai jāskatās [url=www.slrgear.com]www.slrgear.com[/url] testi un jādomā kuru var atļauties, kgan man liekas, ka viņi visi ir visnotaļ līdzīgas optiskās kvalitātes, vienīgi Canon varētu būt atrāks AF!
Publicēts: 15.05.08 14:13
 citēt
itkā jau 50mm ir noderīgāks, ja cilvēkus bildē pilnā augumā, bet telpās tik un tā nelietosi.
Ar 50mm pie skudras īsti nepielīdīsi, zāli un puķes protams var bildēt.

Tad jau tikpat labi var pirkt Sigmu 17-70 macro, būs vēl universālāks un vairāk pielietojumu.

Ja gribi bildēt makro, tad jāpērk tam objektīvs, ja gribi bildēt putnus, tad jāpēr tam objektīvs. :) Kas der visam, tas neder nekam :)

Es arī esmu par Canon 100.
Tamronu neesmu lietojis un testējis, bet ja ir ātrs un nav porblēmu ar to ka AF nevar ilgi nofokusēties, ta jau nekāda problēma.

Sigma man ir un to nu es jaunu neieteiktu pirkt, ja var par skaistām naudām iepirkt malietotu ,tad ir vērts, bet jaunu ga ne.
Lēns un AF patīk staigāt, tas ir, ka nevar nofokusētie un motoriņš tik strādā. Var jau būt ka jaunajiem modeļiem ir labāk, bet nu nezinu.

Ir jau arī Tokina 100mm, bet nu neesmu neko par viņu dzirdējis.
Publicēts: 15.05.08 15:02
 citēt
Cik esmu bildējis Makro... AF nekad neesmu izmantojis. Un to gan jau ka zin visi, kas fočē īsto makro.
Publicēts: 15.05.08 17:14
 citēt
es taču nerunāju par makro bildēšanu ar AF, bet par AF darbību vispārīgi.
Publicēts: 16.05.08 10:24
 citēt
Andreass:itkā jau 50mm ir noderīgāks, ja cilvēkus bildē pilnā augumā, bet telpās tik un tā nelietosi.
Ar 50mm pie skudras īsti nepielīdīsi, zāli un puķes protams var bildēt.

Kas tas par jaunumu, kopš kura laika administratīvie noteikumi aizliedza bildēt telpās ar 50 mm fiksiem ?:face-grin: var bildēt un ka prieks, liecina mana pieredze
Publicēts: 16.05.08 14:04
 citēt
nu ja lielas telpas, tad nekādu problēmu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):