forum.gif
fotostudija
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / fotostudija
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.05.08 19:15
 citēt
Sveicināti!
sakarā ar to, ka man paradījas ideja izveidot fotostudiju, es gribētu zināt jusu viedokli par šo ideju. izveidot fotostudiju ir plānots 20 munušu braucienā (ar sabiedrisko transportu) no centra. Liela telpa (9mx10m) Aprikojums- virs viduvēja. No vienas puses- fons,no otras - interjers. Būs iespēja iebraukt iekšā ar mašinu. Būs piekarama sistēma visā studijas laukumā. Tātad, jautājumi:
1) cik populāras ir fotosessijas studijās (jusu viedoklis)
2) cik liela ir JŪSU vēlēšana fotografēt studijā?
3) Vai jūs uzskatat, ka Rīgā ir daudz profesionālas un pusprofesionālas fototehnikas
4) Vai jūs uzskatat ka fotostudijas dibināšana ir perspektīva?

Liels paldies par jūsu atsaucību! Ar nepacietību gaidīšu jūsu viedokļus!:face-wink:
Publicēts: 15.05.08 19:33
 citēt
Tā doma ir tā kā uztaisīt studiju (tipa tākā mūziķim mēģa telpa) ar gaismām un foniem, kuru izīrēt citiem fotogrāfiem priekš fotosesijām, vai tā kā studija priekš Tevis paša?
Publicēts: 15.05.08 19:38
 citēt
gan sev gan īre ;)
Publicēts: 15.05.08 21:17
 citēt
9x10 metros ar auto nav ko iesākt.
Publicēts: 15.05.08 21:54
 citēt
auto vares iebraukt noparkot;-p;-)
Publicēts: 15.05.08 22:01
 citēt
nezinu,nezinu...ļoti šaurs lietotāju loks ir gatavs maksāt par šādiem pakalpojumiem un parasti pietiek ar vienu reizi ;):face-monkey:
Publicēts: 15.05.08 22:11
 citēt
Nu tas nav galvenajs, studija tapat stradaas ka studija bet bus papildus iespejas. nav gandriiz nekadu finanshu probleemu. tapec aparatuura buus limenii.
Publicēts: 16.05.08 08:38
 citēt
ja aparatūra būs līmenī, tad gribēsies viņu ātri atpelnīt ar lielu nomas maksu un šeit sāksies klientu trūkums.
Piebraukšana jau arī ir svarīga, 20 min no cetra var tikpat labi būt kaut kur aiz akmens tilta un tur nu nez vai vakaros gribās ar auto līst.
Studiju jau tā ir daudz un ja esi pasācis uz vienu doties, tad tā arī turpina. Var jau būt, ja tev būs ļoti daudz atribūti utt, tad klients būs, bet tā, manuprāt, izkonkurēt ar Juri būs ļoti grūti.
Publicēts: 16.05.08 09:08 labots
 citēt
Par 100 Ls esmu gatavs veltīt tev daļu dienas, atbildot uz šiem un līdzīgajiem tevi interesējošajiem šīs tēmas jautājumiem, pastiprinātiem ar cipariem.

Tev atkrītīs pilnīgi visas ar šīs tēmas izpēti saistītās mokas portālā, kurā nospiedošajam vairākumam nav nekādas sajēgas par fotostudijas biznesu.

29510016- Juris.
Publicēts: 16.05.08 09:23
 citēt
man patiešām nav nekādas sajēgas par fotostudijas biznesu, tomēr tikt nosauktam par NOSPIEDOŠO vairākumu nav patīkami... :face-glasses:
Publicēts: 16.05.08 09:27
 citēt
"ja aparatūra būs līmenī, tad gribēsies viņu ātri atpelnīt" tiesi man nav kur steigties. vieta ir pie Lido atpuutas centra,ar 15 trollejbusu tur var tikt 20 minusu laikaa. Es nenemsu krediitu, tapeec arii cenas nebuus augstas.
Publicēts: 16.05.08 09:31
 citēt
Es domāju, ka, ja cenas nebūs augstas, bet aparāti būs labi, atradīsies gana daudz gribētāju tos palietot Tavā studijā. ;)
Publicēts: 16.05.08 09:37
 citēt
paldies par komentariem. man ir vajadziigs it ka socials viedoklis. es protams veiksu arii tirgu analizi. bet vienkarsais viedoklis arii ir laba lieta :face-smile:
Publicēts: 16.05.08 09:43
 citēt
Man jau līdz šim likās, ka jebkurš bizness (arī fotostudiju) pamatā ir ekonomiska kategorija un tur visu nosaka pavisam citi likumi, nevis spilgtas individuālas personības. Šis 100LVL piedāvājums noteikti būtu jāizmanto, nevis lai skatītos kas ir pareizi, bet tieši otrādi- kas ir nepareizi un kas ir darāms atšķirīgi. Fotogrāfa profesionālisms nebūt nav pirmajā vietā, lai bizness būtu veiksmīgs.
Publicēts: 16.05.08 09:45
 citēt
Cik procentus no 100LVL Portreti piesolīja UldimM par šito komentāru? :D
Publicēts: 16.05.08 09:47
 citēt
Annir:nu jaa, portreti Tev ar cipariem pamatoti staastiis kaa radiit sev konkurenci ... :)

Esmu palīdzējis iekārtot jau trīs privātas fotostudijas. Zināma pieredze ir.

Konkurenci sev neradīšu, jo manas telpas nav īrētas, tās ir privātīpašums, kā arī man nav jāmaksā alga apkalpojošajam personālam, jo tā lomu izpilda sieva, kura sēž mājās ar sīko:)

Ja jāīrē telpas + jāmaksā alga kādam, kurš sēž uz vietas, ar mani konkurēt nav iespējams.

Tomēr, cik nojaušu, cilvēks "pētīs tirgu" fotobloga ietvaros :) /čata līmenī/. Līdz ar to man ir pamatotas aizdomas, ka talāk par čatu šī "studija" diez vai nonāks.:)

Vēl varu teikt, ka 90% klientu man nāk no www.google.lv...
nevis no fotoportāliem.
Publicēts: 16.05.08 09:50
 citēt
Lampas jāpērk pie Luchika, fakts!:)

Kā tur mani pričendāļi? TUVOJAS...?:)
Publicēts: 16.05.08 09:53
 citēt
luchik:alvils, kāpēc Tu domā, ka neesi nospiedošais vairākums? "Es domāju, ka, ja cenas nebūs augstas, bet aparāti būs labi, atradīsies gana daudz gribētāju tos palietot Tavā studijā.":face-grin:

Lučik, tāpēc, ka esmu nedaudz mazāk nospiedošs, nekā Tu! ;)
Publicēts: 16.05.08 09:54
 citēt
alvils:Es domāju, ka, ja cenas nebūs augstas, bet aparāti būs labi, atradīsies gana daudz gribētāju tos palietot Tavā studijā. ;)

Izklausās pēc diezgan ekonomiski izdevīga projekta. Vēl varu ieteikt izīrēt S-klasi par Golfa cenu. Gribētāju atradīsies gana daudz...:D:D:D
Publicēts: 16.05.08 10:00
 citēt
alvils:Cik procentus no 100LVL Portreti piesolīja UldimM par šito komentāru? :D
:face-smile:Nu lūk, arī pirmais apliecinājums, ka arī šeit ekonomika ir un paliek ekonomika. Ja jau ir šāds apgalvojums: "Vēl varu teikt, ka 90% klientu man nāk no www.google.lv...
nevis no fotoportāliem.", tad potenciālajam konkurētājam šajā lapā ir jāliek savas lapas maksas meklējums (sponsorētā norāde), piemēram, paprasiet tantei "foto" un izlec A.Rozes mākslas studija.
Publicēts: 16.05.08 10:17
 citēt
Portreti:
alvils:Es domāju, ka, ja cenas nebūs augstas, bet aparāti būs labi, atradīsies gana daudz gribētāju tos palietot Tavā studijā. ;)

Izklausās pēc diezgan ekonomiski izdevīga projekta. Vēl varu ieteikt izīrēt S-klasi par Golfa cenu. Gribētāju atradīsies gana daudz...:D:D:D

Vispār ----- cik skaitās dārgi un lēti?
Publicēts: 16.05.08 10:24
 citēt
Naudas man
Annir:tad gan es naakshu klajaa ar ideju, ka sho saitu vajag taa kaa drusku paarbiidiit uz banneriiti, lai fotoblogam ar kaada kapeicinja atlec un shaadi taadi uzlabojumi no adminu puses tiktu veikti aatraak :) tas buutu tikai chesna :)

Nu, naudas man nav žēl, varu pasponsorēt arī bannerīti, bet tas ir garlaicīgi, labāk sponsorēšu kādu fotokonkursiņu ar plikām meičām un tā...!
;)
Publicēts: 16.05.08 10:25
 citēt
Portreti:Naudas man
Annir:tad gan es naakshu klajaa ar ideju, ka sho saitu vajag taa kaa drusku paarbiidiit uz banneriiti, lai fotoblogam ar kaada kapeicinja atlec un shaadi taadi uzlabojumi no adminu puses tiktu veikti aatraak :) tas buutu tikai chesna :)

Nu, naudas man nav žēl, varu pasponsorēt arī bannerīti, bet tas ir garlaicīgi, labāk sponsorēšu kādu fotokonkursiņu ar plikām meičām un tā...!
;)

Es JAU piesakos piedalīties! :)
Publicēts: 16.05.08 10:26
 citēt
Un konkursiņa norises vieta varētu būt Portreti studija! :face-angel:
Publicēts: 16.05.08 11:28
 citēt
Šitā jau nav fotorūpala, bet nekustamā īpašuma bizness. :)
Publicēts: 16.05.08 11:34
 citēt
butekl:"ja aparatūra būs līmenī, tad gribēsies viņu ātri atpelnīt" tiesi man nav kur steigties. vieta ir pie Lido atpuutas centra,ar 15 trollejbusu tur var tikt 20 minusu laikaa. Es nenemsu krediitu, tapeec arii cenas nebuus augstas.

padaidam vairaak izskataas peec meetaasanaas ar naudu
Publicēts: 16.05.08 11:49
 citēt
miller31:
butekl:"ja aparatūra būs līmenī, tad gribēsies viņu ātri atpelnīt" tiesi man nav kur steigties. vieta ir pie Lido atpuutas centra,ar 15 trollejbusu tur var tikt 20 minusu laikaa. Es nenemsu krediitu, tapeec arii cenas nebuus augstas.

padaidam vairaak izskataas peec meetaasanaas ar naudu

Ko gan ar to darīt? Met gaisā - krīt zemē, dod sunim - tas neēd... :face-grin:
Publicēts: 16.05.08 14:37
 citēt
alvils:Un konkursiņa norises vieta varētu būt Portreti studija! :face-angel:

Iespējams, ka kaut kādus laikus konkursa dalībniekiem varētu arī pasponsorēt....
Tomēr labāk būtu uztaisīt ar naudas prēmijām.
Publicēts: 16.05.08 15:57
 citēt
cena ir planota 20 ls par 3 stundam. 15 ls pastavigiem klientiem. Griibu organizeet arii klubu. Planot seminarus.
Publicēts: 16.05.08 16:56 labots
 citēt
n_g:1) cik populāras ir fotosessijas studijās (jusu viedoklis)> IR POPULĀRAS. Reklāmai ārpus studijām laikam maz ko taisa, ja vispār, izņemot dažus LV sieviešu žurnālus.
2) cik liela ir JŪSU vēlēšana fotografēt studijā? MAZA, ap 15% - nav piedāvājuma, bet nav īsti arī vajadzības - cits stils.
3) Vai jūs uzskatat, ka Rīgā ir daudz profesionālas un pusprofesionālas fototehnikas. DAUDZ nav, bet ir. Zinātājiem, kā šķiet.
4) Vai jūs uzskatat ka fotostudijas dibināšana ir perspektīva? JĀ. Arī šņabja veikalu atvēršanai vēl joprojām ir perspektīvas. Pie tam, vienā studijā vienā brīdī praktiski var atrasties tikai pāris cilvēku - grāfs un modele.
5) Portreti pareizi pamanījis - šejienieši nav viņa mērķauditorija. Drīzāk Shutteristi.

Diez vai no Shutera tur iet vairāk, kā no bloga, vai erfoto, neticu
PS ja man noteikti vajadzēs studiju, tad es pie Jura - pāris reižu padarbojos, patika. Neredzu iemeslu iet citur, ja nu ziņkāres pēc, ja būs ļoti labas atsauksmes no citiem
Publicēts: 18.05.08 19:32
 citēt
Ja būs ērta, pārdomāta, BŪS piekrišana!!! Viemēr nolasās domu biedru grupiņa, lielāka , mazāka. Arī ja pareklamēsies, interese būs. Ja materiāli vari atļauties, taisi augšā, ieguldījumus neskar inflācija.
Publicēts: 18.05.08 19:41
 citēt
nav verts !
Publicēts: 19.05.08 12:43
 citēt
a portreti ir reaali satraucies ;)
Publicēts: 27.06.08 17:18
 citēt
1) populaars ir ziemas perioodaa kad aaraa nevar bildeet. pa vasaru buus sestdienas un piektdienas kaaziniekiem
2) veeleshanaas ir liela bet vai vareesi paarsist portreti.lv cenu vai vismaz tureet liiidzi ?
3) daudz
4) nav
Publicēts: 27.06.08 17:30 labots
 citēt
GDbravo : Palasiju un panjirdzu , cik reiz esi bijis studija?:):) Imagine krutaka par Kondrasjina studiju smejoss 5min :):) Pat Portreti.lv pec tehniskam iespejam NESALIDZINAMI labak apgadata par Imagine kura butiba ir Skjunis ar generatoru un Baaaigako PR :):) Pat Andre studija ir Krutak apgadata par Imagine :):) Imagine ir VIEN MILZIGS PR BURBULIS:):) Vienigi ja ta PROFESIONALI bet ne "Bobas skilt wikendos" tad ar Generatoru ir Daaaudz daudz vieglak stradat neka ar Parastajam bliču galvam , bet ar generetoru pie mums neviens isti neprot stradat tapec doma ka tas ir KRUTA NU LOTI :):) Viens genereatorss ar 4 galvam ir ELEMENTARA LIMENJA PRO STUDIJA!:) Zinu nu vismaz 10 privatas studijas Riga kuru aprikojums ir daaudz daudz reiz krutaks par Imagine tik tas neatrodas LIELĀ CEHĀ bet normalos dzivoklōs un gararžās utt un tur arī ir GĒNĒRĀTORI:):) Pat FC studijā Avotiela ir 20 gadus veca studija ar 3 TRIM !!! Ģenerātoriem kur katrs parsoej Imagine iespejas :):) Es protams neko nesaku par Imagine studiju kā tādu , normāla veta bildēšanai un Tussiem bet KRUTUMA tur nav nekāda MINIMALISTISKS APRIKOJUMS naturāliem iesācējiem:):) Man te pažiņam ir parasta blicju studija ar kadam 6 galvam un visiespejamakiem pricindaljiem tad vina ar Pulti gaismas regulejas viss gandriz ka ar generatoru un telpinja birojs uz kadiem 50m2 un blakus teicamas relaxsa telpas ar divaniem un plazmas tev un virtuvi utt un cjomi nak ciema un meitenes rinda un NEKADA PR kaur studija kritak apgadata ar teniku ka Imagine a ja bildes salidzina tad VISPAR NAV KO RUNAT:):):):)
Publicēts: 27.06.08 18:20
 citēt
GDbravo : Ja , laikam tev vietas nav bijusjas riktigas :):) Man vislabak patik studija ezera krasta tada uz 150m2 ar razbidamu stikla sienu uz ezera pusi kur 2 generatori ka Imagine un visadi lecu spoti liellaiis 2x3m boxs tad vel visdi sauri vai apalji gazdjeti tad ventilators dumu generatorss 4m foni tad vel Front projekcija digita abi generatori vadas no kompja un ja apnik bildet var ielekt turpat blakus baseina bez malam un ja ari tur apnik tad var lekt uz otru pussi kur milzigu izmeru gultaa , jaa tur Hasels digitalais pielslehtss pa taisno uz Plazmas paneli modelis redz ko tu bilde :):) Dzekam hobijss , daraudzenes bilde:):)
Publicēts: 28.06.08 10:25
 citēt
Lunis:GDbravo : Ja , laikam tev vietas nav bijusjas riktigas :):) Man vislabak patik studija ezera krasta tada uz 150m2 ar razbidamu stikla sienu uz ezera pusi kur 2 generatori ka Imagine un visadi lecu spoti liellaiis 2x3m boxs tad vel visdi sauri vai apalji gazdjeti tad ventilators dumu generatorss 4m foni tad vel Front projekcija digita abi generatori vadas no kompja un ja apnik bildet var ielekt turpat blakus baseina bez malam un ja ari tur apnik tad var lekt uz otru pussi kur milzigu izmeru gultaa , jaa tur Hasels digitalais pielslehtss pa taisno uz Plazmas paneli modelis redz ko tu bilde :):) Dzekam hobijss , daraudzenes bilde:):)

Nu, un kur tā čoma bildes var apskatīties?
Publicēts: 28.06.08 11:11
 citēt
Portreti : Es domāju ka nekur:):) Kautgan pazistu vinju kaduss gadus 10 kopš maciju šo fočet ar studijas tehniku , IZDRUKĀTAS esmu redzējis varbūt kādas 10 viņa bildes un tās pašas pats drukāju A3 kad kalibrēju viņam printeri kopā ar MAC :) Tā uz lielā metrīgā monitora esmu redzējis daudz no visādām salām un dienvideiropas ar izciliem sievišķiem stils 1:1 kā dārgos stila žurčikos tur kažoki leopardi un pāvi tas viss akmeņos un saulrietos , uz vietas nolīgstot visu personālu tur grimmētājus asistentus utt. un bildējot cik gribot:):) Džeks cik tā nojaušu ar naftu ņemas šitais viņam labs relaxs sāka ar filmu kamērām un E-6 Filmam arī tās viņam māciju tīstīt iekš JOBO ATL-1 tas elementāri izdarāms , vēl toreiz pirka šim mazo Drum tipa skaneri 13x18 formātam. Nedomāju ka viņu intresē kautkur tās bildes publiski radīt , reiz teica ka mēdzot tās dāvināt modeļiem. Esmu vairākiem tādiem mācijis studijas tehniku nu ne tik krutiem kā šitais bet arī tehniku tā iepērk uzreiz pa 100.000 USD vismaz paša priekam:):) Man patīk ar šitādiem dzekiem kontaktēties profesionālos jautājumos var just ka cilvēkam tas NOPIETNS hoobijs un viņs vienkārši vislaik grib kautko uztasīt labākā līmenī intresantāk savādāk un neparastāk piekam tam visma jābūt pašā krutākajā tehniskajā līmenī un stilam nevainojamam grimmam perfektam un modelim pašam labākajam exsterjeram:):) Reiz atceros šis rādija bildi no kautkādas āzijas tur ar fantastisks modelis baigās krāšņas zīda skrandās tā labi izlocīts un šis taga rāda OT REDZI vīņai tas kājas izliekums šeit nav tāds kā vajadzētu lai tā driska tur kristu pareizi , nu kautkāds defekts muskulī vai kauls bijis lauzts nākamreiz būs jaizvēlās modeļi rūpīgāk , ES BIJ LĪKS no smieklīem bet njuuu nerēcu protams:):)
Publicēts: 28.06.08 11:48
 citēt
Kāda adrese tai ezera fotostudijai un ar ko var kontatktēt? Bildes arī būtu vēlams redzēt, jo atrunas, ka viņš nevēlas reklamēties vai kaut kas tamlīdzīgs tikai papildina sapņu stāstītāja reputāciju.
Ja Imagine fotostudija ir angāros, tad jau tieši tā kā ārzemēs. Augsti griesti un lielas platības kur izvērsties fotogrāfiem.
Publicēts: 28.06.08 12:00
 citēt
Cik te sanācis palasīt, tad nevienai šādai pasakai nekad nav bijsi pierādāms ar neapstrīdamiem fakteim vai konkrētas personas, kas to apstiprina. Skaistas pasakas maziem bērniem un cerams neviens neņem ļaunā.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):