forum.gif
Agfa 6x9. Pagājušā gadsimta sākums.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Agfa 6x9. Pagājušā gadsimta sākums.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.05.08 21:44
 citēt
Ar šitādu diezgan feini bildēt :) Kvalitāte arī jauka, ņemot vērā formātu.
aparātiņš entuziastiem kā reize ;)
Publicēts: 18.05.08 21:54
 citēt
iteresanti, vai Riga ir kur 6x9 skanet ? :D
Publicēts: 18.05.08 22:04
 citēt
ja jau ri kur 6x6, tad tur pat jau noteikti
arī 6x9 skanē!
Publicēts: 18.05.08 22:10
 citēt
pf4eva:iteresanti, vai Riga ir kur 6x9 skanet ? :D

Nedzīvojam laukos :)
Publicēts: 18.05.08 23:44
 citēt
Da skane skane 6x9 pat dazjos printeros TIESA moderno foramtu kas ir ne tirais 6x9 bet bix mazaks nju tur nosnika no abam malam pa kadi 3mm:) Bet tur kur skane FORMATU skane pilnig jebko kaut vai 24x30 :):) Kamera normala tads portretnieks man sitadas kadreiz bijusjas vairakas kamer beigas paliku pie tadas smukas 9x12 mikstas kameras Velta kura beigas aizceloja pie Locmelja ar Rozenfeldu :) Sitais daikts GUDRIEM MILETAJIEM:)
Publicēts: 19.05.08 06:32
 citēt
Lunis:Da skane skane 6x9 pat dazjos printeros TIESA moderno foramtu kas ir ne tirais 6x9 bet bix mazaks nju tur nosnika no abam malam pa kadi 3mm:) Bet tur kur skane FORMATU skane pilnig jebko kaut vai 24x30 :):) Kamera normala tads portretnieks man sitadas kadreiz bijusjas vairakas kamer beigas paliku pie tadas smukas 9x12 mikstas kameras Velta kura beigas aizceloja pie Locmelja ar Rozenfeldu :) Sitais daikts GUDRIEM MILETAJIEM:)

Vai tad 10cm fokusa attālums ir portretiem? Tas tak tāds normāls pamatnieks priekš 6x9
Publicēts: 19.05.08 08:10
 citēt
ak34 : Vins tads samera pamixsts ka jau vairums ta laika videja formata optikas:) Pamata domats bildisju stancesjanai KONTAXTA! Man uz tadu formatu PILNO 6X8,7 ir 53mm "OPTON Bi" f:4,5 Vajprata Tehno stikls bez centra efexta tas gan i SJAUSMONIGS GRIEZEJS:):)
Publicēts: 19.05.08 08:49
 citēt
Lunis: Tādas mazas pastkartītes tad sanāk ;) Beidzot esmu sapratis kāpēc ir tāda lieta kā "field camera" uztaisīta un ko Ansels Adams ir domājis sakot, ka ja ainava ir tālāk par pus kilometru (varbūt nedaudz kļūdos par to precīzo attālumu) no mašīnas, tad tā nav fotografējama :D Šāds maziņš 6x9 verķis ir baigā lieta!

Vakar beidzot izdrukāju A3 Lielā kanjona bildi, kas ar Mamiya 7 bildēta un noliku blakus tāda paša lieluma Canon 20D bildei, kas taisīta kā panorāma. Kamēr nenoliek blakus, digitālā izdruka izskatās perfekta. Ainavas bildēt ar digitālajiem ir bezjēdzīga laika tērēšana :(
Publicēts: 19.05.08 09:02
 citēt
Voo voo KAMER NENOLIEK BLAKUS:):) Tiesji tas pats ir ari ar Studijas portretiem NE REPROGAISMAS tur ar atskiriba ZVERIGA un galvenais TIKAI NOLIEKOT BLAKUS jo butiba ATSEVISKJI vinji ir puslidz edami bet TIKO BLAKUS ta Digitalo gribas izmest ari tadu uz 20 Miljoniem nu nav TELPAS un APJOMA tam digi bildem un VISS:):)
Publicēts: 19.05.08 09:33
 citēt
Lunis:nav TELPAS un APJOMA tam digi bildem un VISS:):)

Ne jau dēļ tā, ka digi, bet dēļ matricas salīdzinoši mazā izmēra.
Publicēts: 19.05.08 10:00
 citēt
Matricas mazais izmērs un Bayer matricas dizains ar kaut ko dod. Tad vēl dinamiskie diapazoni filmām ir dažādi - slaidi, krāsainās negatīvās, melnbaltās negatīvās ... Viss jau dod kaut kādu iespaidu uz bildes veidošanu. Matrica savukārt ir diezgan fiksēta un visi tie daudzie pikseļi ir interpolācija.
Publicēts: 19.05.08 12:52
 citēt
ai es a šitādu galīgā marazmā iekritu - man bij analogs Kodak verķis, bet Kodaks tāds kā Sony ideju ciltstēvs - uztaisījis platai filmai rullīšus ar 1.5mm mazāku diametru - rezultātā mūsdienu (vai vecas citu ražotāju) filmas tur nevar iebāzt
.
toties stikls dzidrs kā asara - vot i norāvu stiklu, uzcepu no melna "komatexa" korpusu un pieliku Plaubel kaseti pakaļā - tagad matstiklu ar var lietot :)

pusi filmas tik esu izknipsējis - nezinu pa kas ārā nāk
Publicēts: 19.05.08 14:32
 citēt
ja, ja es neparto

šādām kamerām ir viens liels pluss - neskatoties uz milzu formātu var brīvi nēsāt kabatā

mīnus ir tas, ka ne mārrutka nevar saprast kur asums (ainavistiem gan tas po)

ir šitādi arī ar tālmēru, bet nežēlīgi maksā

tiko taču Fuji prezentēja pilnīgu nullīti šāda tipa 6x7cm kameru (nu ar garmošku saliekamu vopšem) kurai vēl ne tikai tālmērs, bet arī TTL iebūvēts - gaidu cenu
Publicēts: 19.05.08 14:35
 citēt
nu vai nav skaistulis ko?

photo.net...

zvanu santaklausim tūlīt
Publicēts: 19.05.08 14:59
 citēt
Ir labs. Ir jau vēl ar Mamiya 7 ar iebūvētu mērīšanu un maināmiem objektīviem. Kabatā gluži iebāzt nevar, bet ir mazāka par DSLR ar labu objektīvu. Un dēļ centrālā slēdža var bildēt no rokas un ir ļoti klusa -- knapi var slēdža darbu no malas sadzirdēt. Mūsdienās pat pēc nopietna aparāta neizskatās -- var visur neuzkrītoši bildēt. Platleņķi ar normāli nevis retrofokusa ar kropļojumiem, daudz lēcām un neasam malām
Publicēts: 19.05.08 15:02 labots
 citēt
Māri, zvani klausam x2 :)
Publicēts: 19.05.08 20:45
 citēt
Annir : Nebus nebus bezsakara AGRI VAI VELU kads nopirkss , ir zinama pieredze sai joma ar lidzigu piedavasjanu , domaju ka Marim ar :)
Publicēts: 19.05.08 20:47
 citēt
ak34 : Ja tas "Lielais Zenits" ir laabais , Fixs uz 6x7 TEICAMS atceros Purva Eglits ar sitadiem SPIEDA SAVUS ARTUS taadas krasjas un DETALEJUMS!
Publicēts: 19.05.08 21:35
 citēt
7-tītās mamijas ir tālmēri Luni ne zenīti (spogulenes)

midi spoguļi (teiksim pentax 67) ir galīgi nepiemēroti bildēšanai no rokas

tikai hasselis ir ciešams un 6000šie Rolleji ar centrālo slēdzi un amīšu sistēmu spogulim jau pavisam labs

tiesa zem 1/30sek ar 80mm bildēt nevar - a ar 7II Mamiyu noteikti var vēl garākus laikus riskēt likt
Publicēts: 19.05.08 21:41
 citēt
Tiešām skaistulis

Publicēts: 20.05.08 12:10
 citēt
Maris:7-tītās mamijas ir tālmēri Luni ne zenīti (spogulenes)

midi spoguļi (teiksim pentax 67) ir galīgi nepiemēroti bildēšanai no rokas

tikai hasselis ir ciešams un 6000šie Rolleji ar centrālo slēdzi un amīšu sistēmu spogulim jau pavisam labs

tiesa zem 1/30sek ar 80mm bildēt nevar - a ar 7II Mamiyu noteikti var vēl garākus laikus riskēt likt

Es ar pabrīnījos, ka Lunis tālmēru nosauca par zenītu ;) Bet nu nezinu jau to fotogrāfu slengu.

Bet nu ar 1/30 var bildēt gana droši ar to tālmēru, jo tam ar ir centrālais slēdzis. Ja optika tam aparātam spētu tuvu fokusēties, būtu ideāls cilvēku bildējamais.
Publicēts: 20.05.08 19:56
 citēt
Annir:a ja shitai ieliktu 6x7 matricu? hm

Spogulenēm tak jau ir digipakaļas.
rekur jau kompletkā:
www.dpreview.com...
Publicēts: 20.05.08 23:15
 citēt
ak34 , Maris: : Man tas jusejais FUJI pec dizaina atgadinaja ZENTI-19 bij tads iespaidigu izmeru plastmasas zenits , ja vinjam ieskruveja to mazo Industar 44 liekas vis akurat ta issktijas ka ak34 forsjais fujis:):) Bet tas Fuja man baaaig patik gan ar Pamatnieku gan ar Platlenkji VOTAAA! :) Ja vienigi esmu pieradis pie sava lielā 6x9 formāta tas ir 56x87 preteji Jenķu / Japāņu 56 x 82.6mm :):) Jā ar manejo starp citu ar var bliezt no rokas jo ASJUMS no 3m BEZGALĪBA!:)
Publicēts: 20.05.08 23:25
 citēt
briedis : Starp citu zinu vienu dzeku kurs budams pilnig nojudzies pasaules apceļotājs LIETO TĀDU Mamiya ZD :):) Bet principa ikdiena vins lieto to pasju ko ak34 www.possi.de...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):