Iespējams, šis jautājums jau reiz ir aktualizēts, taču izmantojot fotoblog meklētāju neko par šo tēmu fotoblogā neatradu.
Nesen pamaniju, ka vienam no objektiviem ir paradijusies tumsie sturi, interesantakais ir tas, ka agrak ta nebija. Objektivs jau nav nekads mega labais, bet vienalga Canon 17-85.
Hmm, man nu gan liekas, ka tas TĀ VNK NEVAR PARĀDĪTIES, jo principāt tas ir dēļ uzbūves, optikas. Viņjetēšana parasti ir izteiktāka vai nu pie atvērtas fragmas, vai aizvērtas. Un arī no ZOOMēšanas pakāpes...Un ja tas ir zoom stikls, tad attiecīgi vai uz platā vai šaurā gala, vai abiem )
Bieži vien jau tas ir tieši kā efekts, ne defekts
Vēl protoams ar to var cīnīties fotožopā, Filter -> Lens Disortion vai kkaa taa
Jā, taisnība, tas parādās bildējot platā leņķī, nu nekas cits jau neatliek, kā labot to photoshopa, isteniba neredzu atskiribu labot to jpg vai RAW. Iespejams, ka kadreiz sajutīšu atšķirību
es gan nezko daudz neinteresējos par ainavām un attiecīgi maz jēdzu, bet gaismsjūtīgo laukumu izmēri mani interesē traki un starpību (uz cik liela laukuma bilde knipsēta) var (daziem sizhetiem kur fragma atvērtāka) jau thumbnaiļos manīt