Kādā jaukā dienā man ienāca prātā ideja - izmantot makro gredzenus un "parastā" objektīva vietā lietot platleņķa objektīvu. Kad mēģināju, nekas īsti nesanāca, bilde bija neasa. Kādēļ tā?
Vai kāds izglītots fotocensonis varētu mani izglītot, kādēļ mans eksperiments neizdevās?
ar klasisku 24mm objektīvu un visīsāko gredzenu var nofokusēties 5mm attālumā no priekšējās lēcas (ja asums iestādīts uz bezgalību) - objektīviem ar īsāku fokusa attālumu punkts uz ko iespējams nofokusēties "pārvietojas īekšā objektīvā"
īsākais specializētais makro stikls šķiet bij 35mm
bet varbūt, ka ir arī kādi īsāki - uz absolūtu patiesību labāk nepretendēšu
jocīgi izmantot platleņķi priekš macro... man laiku atpakaļ bija 10.5mm fisheye... viņš varēja nofokusēties uz objektu ar ko jau bija pat saskāries, bet nekāds macro tāpat nesanāk...
REZ:jocīgi izmantot platleņķi priekš macro... man laiku atpakaļ bija 10.5mm fisheye... viņš varēja nofokusēties uz objektu ar ko jau bija pat saskāries, bet nekāds macro tāpat nesanāk...
Nū, ir savas īpatnības arī bildējot ar platleņķi makro - viņam stirpi lielāks redzes leņķis, relatīvi izskatās ka arī lielāks asuma dziļums. Vieglāk iekļaut fona detaļas, kā papildinājumu galvenajam objektam.
Nav gluži makro, bet ~ piemēr. briedis.myftp.org... (20mm tuvu safokusēs) briedis.myftp.org... (50mm ar gredzeniem) Ljoti atšķirīga fona uzbūve... Dažreiz noder, bet dažreiz vajag noizolēt - tad noder >50mm objetkīvi..
Un tā jau ir kā Māris teica - sanāk brīžiem ar stiklu atdurties pret bildējamo priekšmetu...
REZ:jocīgi izmantot platleņķi priekš macro... man laiku atpakaļ bija 10.5mm fisheye... viņš varēja nofokusēties uz objektu ar ko jau bija pat saskāries, bet nekāds macro tāpat nesanāk...
Nū, ir savas īpatnības arī bildējot ar platleņķi makro - viņam stirpi lielāks redzes leņķis, relatīvi izskatās ka arī lielāks asuma dziļums. Vieglāk iekļaut fona detaļas, kā papildinājumu galvenajam objektam.
Nav gluži makro, bet ~ piemēr. briedis.myftp.org... (20mm tuvu safokusēs) briedis.myftp.org... (50mm ar gredzeniem) Ljoti atšķirīga fona uzbūve... Dažreiz noder, bet dažreiz vajag noizolēt - tad noder >50mm objetkīvi..
Un tā jau ir kā Māris teica - sanāk brīžiem ar stiklu atdurties pret bildējamo priekšmetu...