forum.gif
Jautājums par macro
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jautājums par macro
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.05.08 08:48
 citēt
Kādā jaukā dienā man ienāca prātā ideja - izmantot makro gredzenus un "parastā" objektīva vietā lietot platleņķa objektīvu. Kad mēģināju, nekas īsti nesanāca, bilde bija neasa. Kādēļ tā?

Vai kāds izglītots fotocensonis varētu mani izglītot, kādēļ mans eksperiments neizdevās?

Paldies par jūsu uzmanību.
Publicēts: 30.05.08 09:23
 citēt
platleņķis krietni mazāk braukā šurp/turp fokusējoties, gredzens var iztaisīt to, ka asumu var dabūt tikai nepieklājīgi mazos attālumos.
Publicēts: 30.05.08 11:23
 citēt
ar klasisku 24mm objektīvu un visīsāko gredzenu var nofokusēties 5mm attālumā no priekšējās lēcas (ja asums iestādīts uz bezgalību) - objektīviem ar īsāku fokusa attālumu punkts uz ko iespējams nofokusēties "pārvietojas īekšā objektīvā"

īsākais specializētais makro stikls šķiet bij 35mm

bet varbūt, ka ir arī kādi īsāki - uz absolūtu patiesību labāk nepretendēšu
Publicēts: 30.05.08 12:18
 citēt
jocīgi izmantot platleņķi priekš macro... man laiku atpakaļ bija 10.5mm fisheye... viņš varēja nofokusēties uz objektu ar ko jau bija pat saskāries, bet nekāds macro tāpat nesanāk... :face-glasses:
Publicēts: 30.05.08 12:32 labots
 citēt
REZ:jocīgi izmantot platleņķi priekš macro... man laiku atpakaļ bija 10.5mm fisheye... viņš varēja nofokusēties uz objektu ar ko jau bija pat saskāries, bet nekāds macro tāpat nesanāk... :face-glasses:

Nū, ir savas īpatnības arī bildējot ar platleņķi makro - viņam stirpi lielāks redzes leņķis, relatīvi izskatās ka arī lielāks asuma dziļums. Vieglāk iekļaut fona detaļas, kā papildinājumu galvenajam objektam.

Nav gluži makro, bet ~ piemēr.
briedis.myftp.org... (20mm tuvu safokusēs)
briedis.myftp.org... (50mm ar gredzeniem)
Ljoti atšķirīga fona uzbūve...
Dažreiz noder, bet dažreiz vajag noizolēt - tad noder >50mm objetkīvi..

Un tā jau ir kā Māris teica - sanāk brīžiem ar stiklu atdurties pret bildējamo priekšmetu...
Publicēts: 30.05.08 22:50
 citēt
briedis:
REZ:jocīgi izmantot platleņķi priekš macro... man laiku atpakaļ bija 10.5mm fisheye... viņš varēja nofokusēties uz objektu ar ko jau bija pat saskāries, bet nekāds macro tāpat nesanāk... :face-glasses:

Nū, ir savas īpatnības arī bildējot ar platleņķi makro - viņam stirpi lielāks redzes leņķis, relatīvi izskatās ka arī lielāks asuma dziļums. Vieglāk iekļaut fona detaļas, kā papildinājumu galvenajam objektam.

Nav gluži makro, bet ~ piemēr.
briedis.myftp.org... (20mm tuvu safokusēs)
briedis.myftp.org... (50mm ar gredzeniem)
Ljoti atšķirīga fona uzbūve...
Dažreiz noder, bet dažreiz vajag noizolēt - tad noder >50mm objetkīvi..

Un tā jau ir kā Māris teica - sanāk brīžiem ar stiklu atdurties pret bildējamo priekšmetu...

Briedi, Tavu norādīto lapu nevar atvērt.
Publicēts: 30.05.08 23:45
 citēt
Meginaaju shito joku ar heliusu un visu makrogredzenu komplekt nav jau iisti varbuut macro:
www.fotoblog.lv...

peec tam saskruuveeju divus gredz. komplektus tad tieshaam atduuraas leecaa :)
Publicēts: 31.05.08 23:06
 citēt
Mjā skaidrs. Tātad fokuss tādai kombinācijai ir vai nu traki tuvu no lēcas vai arī tajā iekšā.. :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):