lielaka atšķiriba jau ir tā ka asums 1.4niekam un 1.8niekam pie f1.8 būs atšķirīgs... 1.4nieks būs asāks bet ja tu gribi, tad rekur, rakstam pievienotās bildes pilsētā ir fočētas ar ISO1600+50mm 1.4 @ 1.6
Hehee Sasar! Labs! Man te ar viens baigi lidzigais traapijies
Bet ja atgriezhas pie teemas, tad parsvaraa izmantoju, ja ir pakaljaa ar gaismu, jeb arii likt akcentu uz kaadu objektu bildee. un max atveerumus nekad nelietoju gaishaa (spilgtaa) gaismaa. Visi focheti ar 50 1.4
Annir:KUR asuma dziļums (seklums ir radījis bildei māksliniecisku pievienoto vērtību!
Asuma dziļumu (fona plūdinājienu) vairāk nosaka ne tik daudz diafragmas vērītba, kā fokālais attālums (skata leņķis). Jo tas šaurāks, jo redzams mazāks fona gabals, līdz ar to tas vairāk izplūst.
Fiksus galvenokārt izmantoju dēļ krāsām un detalizācijas.
www.fotoblog.lv... Uz f 1,8. Ar to pašu 50mm f1,8. Reizēm arī gadās citas situācijas, kad arī vajag to 1,8, bet pārsvarā jau izmantoju uz f2,8 šito stiklu.
www.fotoblog.lv... ar zenit. Filma pavisam lēta, bet f skaitlis laikam ka kāds 2 varētu būt.
man gaišākais ir f/1.8 ... izmantoju to tur, kur maz gaismas... (ISO jau uzgriezts līdz nosacītajam maximumam) ... vai arī tur kur vajag pēc iespējas ātrāku ekspozīcju un vienīgais ko varu izdarīt ir arvērt diafragmu... lakāk ir kadrs ar apšaubāmu kvalitāti, (drukājiot uz 10x15 tāpat neko īpaši nemanīsi) ne kā tā vispār nav...
Studijā vai labos gaismas apstaķļos nekad nezimantoju max atvērmu...
īsti sakot galīgi nesaprotu jautājumu- 30 mm 1:1.4 un 400 mm diafragmu liekot 1:22 izsmērējuma efekts gandrīz būs vienāds. Un to ko pieņems un baudīs bilžu mīļotājs, nebūs pieņemams pikseļu skaitītājam. Bet mākslinieciski pievienotā vērtība būs tieši tik, cik spēsi šīs objektīva īpatnības praktiski izmantot.
Annir:Haiduk - ja nesaproti jautaajumu - paklusee Tak labi zini, ka uzbliezhot, piemeeram, portretu ar 400nieku seja buus plakana - deguns buus vienaa plaknee ar ausiim shis vispaar nebija nekaads jautaajums - kas saprata atsaucaas un nodemonstreeja ar piemeeriem, kaa vinsh (vinja) izmanto savus gaishos fiksus ar maksimaalu atveerumu. jasno?
vot te nu tev jāpaklusē... es ļoti daudz strādāju ar 400 mm Vizuāli, lūdzu