forum.gif
Fotogrāfiju uzglabāšana.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfiju uzglabāšana.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.06.08 01:33 labots
 citēt
Sveicināti! Gribēju jautāt, kā visieteicamāk ir uzglabāt izprintētus darbus. Ir kādi īpaši pasākumi, lai saglabātu pašas bildes kvalitāti, kura jau ir uzspiesta uz papīra caur kādu printeri! Ir tā, ka printēju savas mīļākās uz a3 formāta high glossy papīra (240m/g) uz HP desingjet500 un uztraucos par to uzglabāšanu, lai neizbalē ar laiku krāsas vai kaut kā tā. nedz printēšana, nedz pats papīrs nav no lētajiem tāpēc gribētos uzglabāt savus tā, lai tie ar laiku nezaudē kvalitāti krāsu ziņā, ja tā vispār notiek.. nezinu, tāpēc arī jautāju, Jums. :face-glasses:
Publicēts: 01.06.08 15:22
 citēt
Es itkā turu aploksnē savas bildes.

Ir jau arī variants tāds, kā es glabāju, lai varētu arī parādīt bilde, ja interesē - vienu lielāku papīra loksni (A2 izmērā) tad pa virsu to A3 bildi un atkal to papīra loksni. Tā sakrauju kaudzē un ja kāds grib redzēt tās bildes, nav īpaši jāloka un jābojā papīru, lai parādītu to.

Galvenais, kas var notikt ir saburzīšanās vai arī gaismā pabalēšana.
Publicēts: 01.06.08 19:17
 citēt
nu jā. es apmēram tā pat! bildi virs bildes, pa vidu papīru un kādā māpē vai aploksnē iekšā1 ja ar to pietiek, tad man nav ko uztraukties :)
paldies :face-devil-grin:
Publicēts: 01.06.08 20:31
 citēt
Nu ja grib saglabāt pa nopietno tad tumsā un hermētiski noslēgtā vidē, ieteicams vakūmā...

Bet ja nopietni, tur kur kāds kaut ko neuzgāzīs virsū un saule nespīdēs tieši virsū. Dažreiz stiklis ir forši, jo tas pasargā mazas speķainās rociņas no tieksmes bildē parādīt sevi vai kaut ko citu...
Publicēts: 01.06.08 23:11
 citēt
silti iesaka kastes no speciālā kartona, kuru ražojot visas skābes paliekas likvidētas.
Publicēts: 02.06.08 03:58 labots
 citēt
hmm.. kā tādas kastes sauc? :)
un kur viņas dabūt?
mož ir kāds links, piemēram? lai zinu ko meklēt.
ja ieteiksi, kur LV dabūt, tad paldies, vari necensties :)
esmu 2,5tkst km ōtrpus dzimtajam krastam.
varbūt tiešām būtu kāds links, lai es vismaz
orientējoši zinu,ko man būtu meklēt! ir vēlme tos
darbus saglabāt pēc iespējas labāk un saudzīgāk
Publicēts: 02.06.08 06:30
 citēt
un kastes tureet speciaalaa telpaa, kas apsildaama un pasargaata no mitruma iedarbiibas :).

man sencis kolekcionee markas, etikjetes, exlibrus. cik atceros, taa arii glabaaja kartons, maaxla, kriitpapiirs, kartons, maaxla, kriitpapiirs... ar kriitpapiiru es domaaju taadu smalku puscaurspiidiigu papiireli, smalkaas maaxlas graamatas starp lapaam meedz buut. bet - es shaubos, ka shodienas fotoizdruka saglabaasies kaut 50 gadus, taapeec vajag ciparisku kopiju un paardukaat peec vajadzibas, protams, buus jautru jau peec gadiem 10 atrast kompi kur piesleegt usb2 vai nolasiit bluray disku - apmeeram kaa 5.25" disketi tagad :).
Publicēts: 02.06.08 10:19
 citēt
Vēl var mēģināt uzglabāt plastmasas cilindros, kas domāti rasējumiem un plānojumiem, vienīgais es nezinu, kā sarullēšana ietekmēs pašu fotopapīru.... :face-plain:
Publicēts: 02.06.08 12:06
 citēt
jātaujā, uzreiz nemāku teikt. mitrums ap 70%, t=c un ideāli ~ +8.
Publicēts: 02.06.08 20:05
 citēt
varbūt izklausīšos vecmodīgs, bet kā ar albūmiem... tajos nevar glabāt?
Publicēts: 03.06.08 04:21
 citēt
nosmidzini pārtikas plēvi ar spirtu (lai nesāk pelēt) un ietin tajā... tad ielic noslēgtā kastē kur netiek klāt gaisma... un nevienam nerādi... :face-grin:

uzskatu, ka bildem ir jāstāv albūmā vai jākarājas pie sienas... :face-wink:
Publicēts: 03.06.08 10:32
 citēt
visilgspēlējošākās m&b kopijas un ne izdrukas un ne gaismasjūtīgasi sudraba halogenīda / želatīna papīrs, bet Platīna un Pallādija kopijas, uzgatavojamas kontaktā ar UV gaismu. izstādes izmēra kopijas pašizmaksā ap 50$.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):