Beidzot esmu nolēmusi iepirkt objektīvu un tieši šī iemesla dēļ lūdzu palīdzību no šo objektīvu lietotājiem (vispārīgo info nevajag), lai pieņemtu galīgo lēmumu. .. tātad lūdzu kopmentārus (ieteikumi, +/-, pieredze lietošanā) par sekojošiem objektīviem:
- Canon Ef S 10-22 f/3.5-4.5 USM - Sigma 10-20, 12-24 4-5.6 EX DG HSM - Tokina 12-24mm f/4 PRO DX
man ir sigma 10-20, ja nedomā pariet uz FF kameru tad ņem ciet! Ne reizi neesmu nožēlojis, ka man ir sigma nevis kas cits... Centra asums labs pir atvertas diafragmas, viss asums ir labs pie f8, bet nu labaak vispar tureet viet stiklu uz kaadi F8 tad var dabut vislabaako araa nio vinja! Patiik man kraasas kadas vinsh taisa, AF aatrs un kluss. Full time Manual, kas ir diezgan noderīgi...
Vieniigi velams papriekshu patestet stiklu pirms perc. es panjemu metaleksaa un dabuju pirmo kopiju ar back fokusu pamatiigu, apmainiiju un ar sho te tagad esmu apmierinaats!
Man ir tokina arī nav ne vainas, bet nav gan tik daudz bildes kā Billy, bet asums arī ir labs un nevaru sūdzēties. Nebūs tik plati kā 10mm, bet ar 10mm jau tikai spocīgās bildes pārējam tomēr nedaudz tomēr piegriež
ox3r:Man ir tokina arī nav ne vainas, bet nav gan tik daudz bildes kā Billy, bet asums arī ir labs un nevaru sūdzēties. Nebūs tik plati kā 10mm, bet ar 10mm jau tikai spocīgās bildes pārējam tomēr nedaudz tomēr piegriež
Un kur palicis tokina 11-16 f2,8. šis griež iekšā visiem augstkminētajiem. Par dažiem grādiem tikai šaurāks nekā canon, bet ģeometrijā un izsķirtspējā stipri pārāks. cena arī pieņemamāka par canonu. Mīnuss tikai zooms ļoti mazs, bet tas noteikti lai glābtu ģeometriju. Un protams cropam der tikai