Varbūt bik dīvains jautājums fotogrāfiem.. Uztaisīju vienam pārītim tādu kārtīgu fotosesiju 6h garumā dažādās Latvijas vietās sabildēju apm. 1500 kadrus no kuriem apm. 500 ir ok, 350 labas un 150 bildes ir pat ļoti labas. tad nu jautājums - cik bildes dot klientam? (tas domāts kā best of the best disks/i) Nekad neko tam līdzīgu neesmu darījis - tāpēc arī jautāju. Varētu rakstīt diskā 100 pašas labākās, bet vai klientam nesāks apriebties skatīties savos ģīmjos? A moš visas bildes atdot arī neizdevušās lai paši šķiro? Padalieties ar savu pieredzi. Paldies jau iepriekš.
PS. Cik bildes klientam jūs apstrādājiet šopā, vai vispār apstrādājiet?
es personīgi izeju cauri bildēm laitrūmā, bet par to skaitu ir tā, ka nu tev jaatrod līdzsvars lai pašam nebutu kauns, ka sabliez tik daudz bet atdod tikai maybe simts.
Man jau liekas ka buus labi ja vienā CD ieraxtīsi pašas labākās bildes un otrā CD ieraxti tās pārējās, kas tew pasham liekas ciešamas, jo var gadīties, ka tās kuras tew liekas CRAPS klientam ir zelta vērtē.......
Nu nezinu, nedomaaju, ka pie muusdienu cenaam briivajam laikam, kaads shausmiigi gribees pa visaadiem braakjiem raknjaaties. Pie tam fotograafam kaa maaksliniekam ir pasham savs stils un lai sho stilu izkoptu dazhkaart tieshaam jaadzeesh aaraa bildes, kas citiem liktos "wow". Bet nu, ja vinji Tevi izveeleejushies kaa fotograafu, tad jau Tavs stils vinjiem liekas simpaatisks. Taa kaa, domaaju, dod taas bildes, kas pasham patiik, bet, protams, paretinot taas, kas gandriiz pilniigi vienaadas.
Ja apstrādā, tad tās, kas tev patīk, ja atdod pa tiešo, tad tās, kas patīk klientam... 1500 bilžu, skatot nojukt var un sāk rādīties- tas ir viegli kļūdīties. Es parasti ar klienti pie datora nedaudz paskatām, es rādu, kas patīk man, kliente, kas patīk viņai. Bieži vien ir pilnīgi pretēji poli, bet es iegūstu priekštatu par klientes velmēm. Bieži meitenes ienīst kādu sava auguma daļu, un tad tikai tas, kas viņai patīk. Un ir tāda īpatnība, ka bieži tieši izsviežamie brāķi draugos.lv dod satriecošus rezultātus... un arī tas ir būtiski, ka viņiem draugi apjūsmo bildes- ceļ viņu pašapziņu un tev bezmaksas reklāma. Bet vislabāk ir darīt tieši tā, kā sākumā sarunājāt.
Ja Tev ir izdevies ar pirmo reizi uztaisīt labu bildi, tad apsveicu ! Nav svarīgi cik kadrus esi sabildējis... Es dotu vienu bildi no sevīm un divas , kas viņiem pašiem patīk. Apstrādātas šopā , protams.
Lutum, esi tik labs un pasaki klientu vārdus, ja gadījumā pazīstu, lai zinu, ka gadu vai divus ciemos iet nedrīkst, jo, mai gad, skatīties 500 vai cik tur bildes...