forum.gif
Fotogrāfu arodbiedrība
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfu arodbiedrība
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.06.08 16:34 labots
 citēt
Es domāju jātaisa vien augšā!

www.likumi.lv...

Ko tauta saka?
Publicēts: 03.06.08 16:37
 citēt
augšā, augša ox3r! :D :D
Publicēts: 03.06.08 16:38
 citēt
a ko tā augša darīs?
Publicēts: 03.06.08 16:39
 citēt
Billy:augšā, augša ox3r! :D :D

:p
Publicēts: 03.06.08 16:41
 citēt
Labs jautājums no imbacile puses. Es tam pievienojos. Kādi varētu būt darbības virzieni un kā tie varētu īstenoties? :)
Publicēts: 03.06.08 16:41
 citēt
imbacile:a ko tā augša darīs?

Vajaga sanāk visiem kopā kas ir ieintresētu uztaisīt kautvai mājas lapu, kurā arī būs informācija par to, kas tad ir tāda profesija kā fotogrāfs un ko potenciālajam klientam no tāda zvēra sagaidīt un par ko viņš prasa naudu...Nešaubos, ja labu uztaisa atbilstošā līmenī un pieaicina pietiekamu skaitu biedru tad cilvēks, kas meklēs sev fotogrāfu tādā lapā ieskatīsies un apdomās tur sacīto.
Lietas ko darīt ir daudz vajaga tikai darītājus.
Publicēts: 03.06.08 16:43
 citēt
Vajaga kopīgiem spēkiem cilvēkus izglītos un iegūvēji būsim tikai mēs paši, ja es uzrakstu savā lapā, ka man ir kruta tehnika un un es pats kruts un uzlieku cenu kāzām 1000Ls tad tas visiem ir pie kājas, bet ja tu izskaidro kāpēc tas ir tā un ne savādāk un tam pievienojās cilvēku grupa tad tam jau ir nozīme.
Publicēts: 03.06.08 16:49
 citēt
Nu labi. Taisam. Ar ko sāksim? Ko man izdarīt, lai sekmētu arodbiedrības dibināšanu?
Publicēts: 03.06.08 16:51
 citēt
informē par šādas lietas ideju un savāc cilvēkus, kas varētu sākumā piedalīties diskusijā un apstiprināt savu dalību.
Publicēts: 03.06.08 16:55
 citēt
manuprat bez atpazistamiem vārdiem vai droša pamata kaut kadas sekmes ir diezgan vājas..

Vajag vārdus, atbalstītājus, bet tas tiesa gan pēc tam kad ir dombiedri! :) Es arī esmu ar mieru iesaistīties...
Publicēts: 03.06.08 17:02
 citēt
o! te jau kaut kāds idejiskais pamats tomēr ir. tad es arī par! :) tb labprāt iesaistītos.
Publicēts: 03.06.08 17:08
 citēt
man ir padomā pāris kandidatūras priekšsēža amatam :)
un vietniekam pirmajam... arī
Publicēts: 03.06.08 17:10
 citēt
Billy:manuprat bez atpazistamiem vārdiem vai droša pamata kaut kadas sekmes ir diezgan vājas..

... ... :) Es arī esmu ar mieru iesaistīties...
es traki slavens, bet vairāk gan ne ar filmām un bildēm, bet ar to, ka reiz piemīzu 14. gs lielgabalu. ja kas, atsaucīgs.
Publicēts: 03.06.08 17:11
 citēt
vispār latvijā ir viarākas gan biedrības gan vēl sazin kas kuriem mērķis ir tāds pats...
Publicēts: 03.06.08 17:19
 citēt
andre:vispār latvijā ir viarākas gan biedrības gan vēl sazin kas kuriem mērķis ir tāds pats...

laikam veiksmiigi darbojas, jo nav dzirdeets par taadaam! :D
Publicēts: 03.06.08 17:39
 citēt
luchik:n_g, beidz reekt, jo rokas nav loterijaa vineetas, lai regulaari par jaunu ielogojoties taustinjus klabinaatu.:face-crying:
izmanto "Atceries mani dārgā" funkciju!
Publicēts: 03.06.08 18:33
 citēt
mandomāt, ka šis temats domāts tiem, kam šķiet, ka viņiem vajag arodbiedrību, nevis tiem, kam - ka nevajag. vēl jo mazāk tiem, kas izsakās TIK saprotami, ka labākā gadījumā pateikto saprot viņi paši. :face-glasses:
Publicēts: 03.06.08 18:47
 citēt
Es tuvākā laikā diezvai nomainīšu prefesiju uz "fotogrāfs", bet tas neliedz cīnīties par to, lai tajās brīvdienās, kad es bildēju kautko par maksu es to darītu ar godu un saņemtu savām prasmēm un laikam attiecīgu atalgojumu :)
Publicēts: 03.06.08 18:55
 citēt
gaidu ko lunis pateiks par topiku
Publicēts: 03.06.08 19:10
 citēt
Vakara iemetisju vienu KLIBU PROJEKTU no diviem kropljiem , kas saucas VISJI IR FOTOGRAFI:):)
Publicēts: 03.06.08 19:12
 citēt
tas gan nav īsti par tēmu. Ko domā par pašu ideju un vai būtu gatavs palīdzēt ar padomu?
Publicēts: 03.06.08 19:51 labots
 citēt
ox3r : Es ka blakus staigajis turpat visju "Lidzigu ideju" iniciatoriem varu izteikt isi KADS MOTIVS vienos sjis IDEJAS piekritejus? Parastie ir KAUTKO PIEPRASIT -- KAUTKO NELAUT abi nav izradijusjies dzivotspejigi jo "MUSDIENAS Visji ir Fotografi" un katram SAVS MOTIVS kas ka likums ir PRETRUNA ar parejo intresem un ES DARISJU SAVADAK:):) Sodien man 10 min laika izdevas NODEMONSTRET ka VISJI IR FOTOGRAFI mes divi Klibais Lunis un Klibais Lielbriedis 10min laika nemam visjus pec kartas cilvekus kas gaja pari GAJEJU TILTAM un piedavajam JUS TAC FOTOGRAFEJAT VEINE negribat mus nobildet VISJI PRATA VISJI MACEJA viens pat BIJA MACIJIES!!!
Publicēts: 03.06.08 19:58
 citēt
Tieši par to es domāju vajaga runāt un rakstīt nevis pieprasīt, bet izskaidrot... Viens nav teicējs, bet grupa ir. Ja uztaisītu tikai informatīvu saitu kurā būtu iespēja potenicālajiem klientiem iegūt skarīgu info par kādu no žanriem un vajadzībām un pie reizes piedāvājot jau linkus uz mājas lapām un citām vietām.

Mna doma bija nevis pieprasīt, bet izskaidrot, lai cilvēks saprot par ko viņš maksā, jo daudzi to nezina tāpēc arī skopojās
Publicēts: 03.06.08 20:10
 citēt
tad tā ideja jāmet nost un jāslēdz topiks ciet? Man nekas daudz no tā nemainīsies, bet bija doma, ka citus varētu intresēt, ja kopīgiem spēkiem izglītotu.
Arodbiedrība varētu vienkārši dot to, ka varam ne tikai izglītot, bet piedāvāt tādus kuriem nav vienalga.
Publicēts: 03.06.08 20:12
 citēt
luchik:
Pirmais pants likumā tak kaut ko stāsta, pareiz?:)

Stāsta, jā, un doma jau ir aiztāvēt, bet nevis piespiežot, bet izskaidrojot.

Man nav laika skraidīt un meklēt klientu, bet uztaisīt BANDU un kādu webu, kur kopīgiem spēkiem saliek normālas lietas iekšā gan var. Opensource ir pa pilnam,
Publicēts: 03.06.08 20:16
 citēt
Radošums vai nu ir, vai nu nav, un ne jau nu teksti webā pārliecinās klientu par vajadzību maksāt - mākslai nav cenas, viena bilde (vai sesija) var maksāt gan kilolatus, gan neko, atkarībā no tā, kā klients uzskata par vajadzīgu un par kādu naudu fotogrāfs ir gatavs atdoties (vai atšūt).
Publicēts: 03.06.08 20:20 labots
 citēt
zin es nedomāju, ka te pat 5% ir mākslinieki(manā izpratnē nevis dikti vispārīgi) un nez vai arī kāds īsti te piedāvā tādu pakalpojumu.
Publicēts: 03.06.08 20:27
 citēt
Mans viedoklis - tādas lapas parasti beidzas ar to, ka ir forums, kurā tiek meklēts lētākais fotogrāfs, un kurā pusizbadējušies fotogrāfi meklē kādu, kam lēti un fiksi safočēt kaut ko. Īstie vīri tikmēr saviesīgos vakaros, uz ielas, salonos, apmainās ar vizītkartēm. Un jau ir, piem., žurnāls FOTO Kvartāls - kāpēc neatbalstīt to, piedāvājot šo tematiku, kāpēc latviešu garā jātaisa kārtējā partija? Un ir arī tāda lapa fotOblog, kurā var šo tematiku mierīgi apspriest un aprakstīt. Citiem vārdiem sakot, diezgan skeptiski raugos uz tādu pasākumu....... ....... .....
Publicēts: 03.06.08 20:34
 citēt
:)

ja ta padoma ir jau vien taisinba.

laikam sledzams topiks, ja nav neviena cita entuzjasta.

Man ta tema tikai ta uzpeldeja, jo butiba ka jau mineju diezin vai maizi pelnisu ar foto tuvaka vai talaka nakotne
Publicēts: 04.06.08 09:00
 citēt
Nu jūs gan te laižat!
Padomājiet loģiski. Ja vēlaties taisīt arodboedrību, tipa vienalga ko, kas atbalsta fotogrāfus, tad...
1/ Tajā var iestāties tikai tādi, kam amats ir - Kvalifikācija – Fotogrāfs Kods - 35 8112
2/ Lai aizstāvētu savas tiesības, Jums nosakot cenu ir jābūt protams cenrādim, konstantam
3/ Klientam ir obligāti jāizsniedz par pakalpojumu kases čeks, vai stingrās uzskaites kvīts.
4/ Bez visiem šiem punktiem Jums nekas neiznāks, jo savādāk Jūs strādājat apejot LV likumdošanu.

Tā kā padomājiet, vai Jums to visu vajag?!
Publicēts: 04.06.08 09:11
 citēt
Arodbiedrība ir pilnīgi debīls pasākums un es fotogrāfu-arodbiedrības biedru darbā neņemtu
Publicēts: 04.06.08 09:30
 citēt
ox3r : Oh puiss redzams tev nav sapratnes par ARODBIEDRIBAS darbu:):) Butiba ARODBIEDRIBA ir lobistu organizacija kas LOBE kadas konkretas INTRESJU GRUPPAS intreses pie kautkadas VALDISJANAS. Arodbiedribas pamata funkcija ir PIEPRASIT un PIESPIEST nodrosjinat KONKRETAS BIEDRU GRUPPAS TIESIBAS. Arodbiedriba butiba ir MAFIJAS ORGANIZACIJA tāds kā JUMTS kas "Karto lietas" savu biedru vārdā:):) Esmu loti daudz darbojies ar modernajam arodbiedribam un LABI ZINU gan tas darbibas principus gan MERKJUS:) Latvija FOTOGRAFU arodbiedriba NAV IESPEJAMA jo IEKLAUSIES NOSAUKUMA kurs sastav no diviem vardiem ARODA BIEDRIBA ta ir PROFESIONALA ORGANIZACJA veidota pec PROFESIONALAS PIEDERIBAS principiem CITU PROFESIJU PARSTAVJI sai Organizacija NEZIN KAPEC butu japiedalas. Taga nema PETAM cik no "Fotografiem" ir PROFESIONALJI? Cik guvusji PROFESIONALU IZGLITIBU cik strada PROFESIONALI PILNU LAIKU? Iedomajies situaciju ARODBIEDRIBA sak parstavet fruktu varda "Peteritis" Kurš Ikdiena strada par Skolotaju , brivaja laika kautko bix paprogramme un JA PALUDZ vai paliek plani ar pikji FOTOGRAFE KAZAS tad kada arodbiedriba vinju PARSTAVES "Skolotaju , IT , Fotografu" Latvija PROFESIONALU FOTOGRAFU ar izglitibu un tadi kas strada PILNU LAIKU ir LOTI MAZ lidz ar to ta NESPES uzturet un galvenais ka ari NEGRIBES uzturet LOBISTU ORGANIZACIJU jo vairums to kas sajutas "Fotografs bez diploma" galvenais funktier ir NOPELNIT ATRI PIKJI un ja palaidisju zemakas cenas KLIENTU BUS VAIRAK u vel zemakas jo ES JAU TIK TRENEJOS , MACOS un PIEPELNOS:):) Visa pasaule FOTOGRAFI ir zem divam dazjadam principiali atskirigam strukturam AMATNIEKU un MAKSLINIEKU un abas apvieno SPECALISTUS nevis HOBIJISTUS , jo abos gadijumos ir JASERTIFICE SAVA DARBIBA ko NESPEJ IZDARIT 80% no UZ SITIENA GRIBETAJIEM:):) Fotografa darbs nav tika SMUKI SKILJU SKUKJUS + KAZINJAS BOMBIJU bet ari virkne CITU profesionalu iemanju ko apgust MACOTIES un to nav 80% no tiem kas iedomajas sevi par "Taga Esmu fotografs MAMA VAKAR KAMERU UZDAVINAJA!"
Publicēts: 04.06.08 09:37
 citēt
Tiewz:Nu jūs gan te laižat!
Padomājiet loģiski. Ja vēlaties taisīt arodboedrību, tipa vienalga ko, kas atbalsta fotogrāfus, tad...
1/ Tajā var iestāties tikai tādi, kam amats ir - Kvalifikācija – Fotogrāfs Kods - 35 8112
2/ Lai aizstāvētu savas tiesības, Jums nosakot cenu ir jābūt protams cenrādim, konstantam
3/ Klientam ir obligāti jāizsniedz par pakalpojumu kases čeks, vai stingrās uzskaites kvīts.
4/ Bez visiem šiem punktiem Jums nekas neiznāks, jo savādāk Jūs strādājat apejot LV likumdošanu.

Tā kā padomājiet, vai Jums to visu vajag?!

Kvalifikācija – Fotogrāfs Kods - 35 8112 ieraksta personāla daļā!!!
Cenrādi nosaka FIRMA (neatkarīgi no formas SIA A/S IU PP )
Un ar valsti ir jānorēķinās
+ arodbiedrības biedru maksa ap 1%

...bet pienāks tas laiks, kad visi , kas pardod savus muskuļus un smadzenes būs arodbiedri!
Publicēts: 04.06.08 09:50 labots
 citēt
Profesionāļiem arodbiedrība ir pat baigi labs pasākums, un kā Lunis jau rakstīja, tā lobē intereses. Sertifikāti, diplomi un pārējās lietas jau arī būtībā ir tāpēc, ka cilvēks vēlas parādīt savu nopietno attieksmi - nereti, piemēram, IT jomā ir talantīgi cilvēki bez diploma, bet lielo piķi saņem tādi, kas vairāk piedomā pie sava CV un sevis pārdošanas. Protams, arodbiedrības nepatīk tiem, kas izmanto esošo bardaku - neteikšu, ka esmu ar to neapmierināts, tomēr patiesība ir patiesība, tad tā arī vajag lietas saukt īstajos vārdos - ir baigi forši, ka ir bardaks, var maksāt smieklīgas aldziņas, var nokāst baigo piķi par primitīvu darbu, var arī nesamaksāt, var uzmest darba ņēmēju, var uzmest arī darba devēju, viss notiek, visi kuļas! Un ir jau arī forši, vai ta nav - baigā brīvība! Arodbiedrību gadījumā viss ir sakārtots pa plauktiņiem un zūd pārsteiguma moments ikdienā.
Publicēts: 04.06.08 10:06
 citēt
Tieši tā vajag
ox3r:Es tuvākā laikā diezvai nomainīšu prefesiju uz "fotogrāfs", bet tas neliedz cīnīties par to, lai tajās brīvdienās, kad es bildēju kautko par maksu es to darītu ar godu un saņemtu savām prasmēm un laikam attiecīgu atalgojumu :)

Nu redz te jau tas stāsts sākas, ka ir ļoti daudz fotografi kuriem tas ir hobjs un kuri piepelnas pa brīvdienam un viņi lielākājā vairumā gadījumu prasa daudz mazāku maksu nekā tie kam tas ir darbs. Līdz ar to veidojas bardaks, jo visi kam nav ko darīt ir fotogrāfi :)) Un ja par tām pašām kāzām prasa 350 ls, tad tas jau esot dārgi. Smieklīgi.....
Publicēts: 04.06.08 10:45
 citēt
Bet ja veido šādu arodbiedrību un stāsta cilvēkiem cik forši ir maksāt lielu naudu fotogrāfām... tad arī šai pašai arodbiedrībai ir jānes kaut kada vieda atbildība par saviem biedriem (fotogrāfiem), lai tiešām viņi būtu tās lielās naudas vērti. Šis varētu kaut ko filtrēt "Kvalifikācija – Fotogrāfs Kods - 35 8112 ieraksta personāla daļā!!!"

Man jau šī ideja patīk, esmu gatavs piedalīties, atbalstīt... vinīgi kas mani mulsina ir fakts, ka bariņš cilvēku, kuri ir uzmetušies par fotogrāfiem tagad dibinās arodbiedrību... kaut arī reāli neviens filmiņu attīstīt nemāk...
Publicēts: 04.06.08 10:54
 citēt
350 ls nav izrauti no zila gaisa, tas ir nemts apkopojot patreizeejo situaaciju.

Un tirgus situaacija ir taada, ka pat cilvekam kursh stradaa pie kases aparaata ir jabuut sertifikaatam! Nerunaajot nemaz par citam nozareem kur nevaru stradaat un nodot darbus ja nav atbilstoshi dokumenti. Cik no shiem fotografiem maksaa nodoklus no nopelniitaa,cik ir oficiaali registreejushies kaa nodoklu maksataji???
Publicēts: 04.06.08 10:59
 citēt
MrKey:Profesionāļiem arodbiedrība ir pat baigi labs pasākums, un kā Lunis jau rakstīja, tā lobē intereses. Sertifikāti, diplomi un pārējās lietas jau arī būtībā ir tāpēc, ka cilvēks vēlas parādīt savu nopietno attieksmi - nereti, piemēram, IT jomā ir talantīgi cilvēki bez diploma, bet lielo piķi saņem tādi, kas vairāk piedomā pie sava CV un sevis pārdošanas. Protams, arodbiedrības nepatīk tiem, kas izmanto esošo bardaku - neteikšu, ka esmu ar to neapmierināts, tomēr patiesība ir patiesība, tad tā arī vajag lietas saukt īstajos vārdos - ir baigi forši, ka ir bardaks, var maksāt smieklīgas aldziņas, var nokāst baigo piķi par primitīvu darbu, var arī nesamaksāt, var uzmest darba ņēmēju, var uzmest arī darba devēju, viss notiek, visi kuļas! Un ir jau arī forši, vai ta nav - baigā brīvība! Arodbiedrību gadījumā viss ir sakārtots pa plauktiņiem un zūd pārsteiguma moments ikdienā.

Profesionālim arodbiedrība NAV vajadzīga. Arodbiedrība ir vajadzīga viduvējībām un nemākuļiem, lai badā nenomirtu. ;) Kā jau Lunis rakstīja -- rekata un izspiešanas organizācija. Tie kas māk strādāt un dara to labi, varēs labi nopelnīt bez arodbiedrības. Visticamāk, ka daudz vairāk.
Publicēts: 04.06.08 11:01
 citēt
Marchello:Tieši tā vajag
ox3r:Es tuvākā laikā diezvai nomainīšu prefesiju uz "fotogrāfs", bet tas neliedz cīnīties par to, lai tajās brīvdienās, kad es bildēju kautko par maksu es to darītu ar godu un saņemtu savām prasmēm un laikam attiecīgu atalgojumu :)

Nu redz te jau tas stāsts sākas, ka ir ļoti daudz fotografi kuriem tas ir hobjs un kuri piepelnas pa brīvdienam un viņi lielākājā vairumā gadījumu prasa daudz mazāku maksu nekā tie kam tas ir darbs. Līdz ar to veidojas bardaks, jo visi kam nav ko darīt ir fotogrāfi :)) Un ja par tām pašām kāzām prasa 350 ls, tad tas jau esot dārgi. Smieklīgi.....

Tas tiešām ir dārgi un nebūt ne smieklīgi, ja prasa 350 LS par kāzu foto, bildējot ar 400 D un diviem kit stikliem, pat bez kādas apstrādes, esmu redzējis ko tamlīdzīgu........Ja kāds nav pamanījis, vēl joprojām LV minimālā alga ir 160 LS mēnesī.........
Publicēts: 04.06.08 11:43 labots
 citēt
ak34:
Profesionālim arodbiedrība NAV vajadzīga. Arodbiedrība ir vajadzīga viduvējībām un nemākuļiem, lai badā nenomirtu. ;) Kā jau Lunis rakstīja -- rekata un izspiešanas organizācija. Tie kas māk strādāt un dara to labi, varēs labi nopelnīt bez arodbiedrības. Visticamāk, ka daudz vairāk.

Gan jau profesionāla arodbiedrība tiktu ar to visu galā, gan izšķirotu, kurš ir pietiekami labs viduvējība, gan kurš nemākulis, gan kurš pārlieku daudz zin un neiederas sakārtotos procesos. vnk. Latvija tiešām muļķu zeme, kur cilvēciņi naivi sagaida, ka pasūtītājs / darba devējs iestāsies par viņu interesēm. (liekas, ka ar šādiem stāstiem par iespējām nopelnīt, strādājot labi, tika sakomplektēts autobuss ar cilvēciņiem, kurus no Purvciema aizveda uz Vāciju, atstājot bez naudas, nu un principā visās jomās ar smiekliem/asarām var skatīties, kā cilvēciņi par visu maksā kā Eiropā, bet saņem vismazāko algu, utji dabū algu + konvertu + ilūziju par lielajām iespējām).

Vispirms jau arodbiedrības prasās citās nozarēs, lai pārtrauktu masveida cilvēku vēlmi čakarēt foto jomu, jo, acīmredzot, strādājot 40h nedēļā, nekas daudz nesanāk...........

p.s. Pats, protams, nepretendēju ne uz foto profesionāli, ne foto mākslinieku.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas